οι κηπουροι τησ αυγησ

Δευτέρα 29 Απριλίου 2019

Η ΘΕΑΜΑΤΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ PSOE ΚΑΙ Η ΑΠΩΛΕΙΑ 25% ΤΩΝ PODEMOS ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΑ Η ΝΕΑ ΣΑΝΙΔΑ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΝΤΟΣ ΣΥΡΙΖΑ...


Από το ΣΥΡΙΖΑίϊκο ιστότοπο "left.gr"


ΣΥΡΙΖΑ: Ανοίγει ο δρόμος για μια προοδευτική διακυβέρνηση της Κεντροαριστεράς και

της Αριστεράς στην Ισπανία

«Οι προοδευτικές δυνάμεις είναι οι μόνες που μπορούν να αντιπαλέψουν την φασιστική ακροδεξιά των νοσταλγών του καθεστώτος Φράνκο η οποία, δυστυχώς, κάνει ξανά την εμφάνισή της στο ισπανικό κοινοβούλιο μετά από δεκαετίες, και για την οποία έχει βαρύτατες ευθύνες η νέα ηγεσία του Λαϊκού Κόμματος, που με την ακροδεξιά ρητορική της, άνοιξε τον δρόμο στους φρανκιστές», τονίζει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του για τα αποτελέσματα των ισπανικών εκλογών το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ .

Οι χθεσινές εθνικές εκλογές στην Ισπανία στέλνουν πολλαπλά μηνύματα, ελπίδας αλλά και επαγρύπνησης, τόσο στην Ευρώπη όσο και στη χώρα μας, τονίζει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και επισημαίνει:

Παρά τις προφητείες του ευρωπαϊκού και εγχώριου συντηρητικού μπλοκ, περί της ανόδου της Δεξιάς σε όλη την Ε.Ε., οι προοδευτικές δυνάμεις της Ισπανίας είναι αναμφίβολα οι μεγάλοι νικητές των ισπανικών εκλογών. Οι πολίτες εμπιστεύθηκαν όσους αγωνίστηκαν εναντίον των νεοφιλελεύθερων πολιτικών, για την κοινωνική δικαιοσύνη και το τέλος της λιτότητας.

Η μεγάλη άνοδος του Σοσιαλιστικού Κόμματος, μετά την αριστερή στροφή του και την αποκήρυξη του νεοφιλελευθερισμού, και η ιστορική κατάρρευση του Λαϊκού Κόμματος, αδελφού κόμματος της ΝΔ του κ. Μητσοτάκη, ανοίγει τον δρόμο για μια προοδευτική διακυβέρνηση της Κεντροαριστεράς και της Αριστεράς στην Ισπανία.

Αυτές είναι οι μόνες δυνάμεις που μπορούν να αντιπαλέψουν την φασιστική ακροδεξιά των νοσταλγών του καθεστώτος Φράνκο η οποία, δυστυχώς, κάνει ξανά την εμφάνισή της στο ισπανικό κοινοβούλιο μετά από δεκαετίες, και για την οποία έχει βαρύτατες ευθύνες η νέα ηγεσία του Λαϊκού Κόμματος, που με την ακροδεξιά ρητορική της, άνοιξε τον δρόμο στους φρανκιστές.

KAI MIA ΠΑΠΑΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΑΡΒΑΝΙΤΗ!

Στο σημείο αυτό, να κάνουμε μια μικρή παύση απ’ την πασχαλινή ραστώνη και να αποδώσουμε τα εύσημα στους γενναίους της δεξιάς.

Θέλει, πραγματικά, πολύ θάρρος ώστε να διαβάζεις ανάποδα ένα εκλογικό αποτέλεσμα όπου οι ομοϊδεάτες σου έμειναν οι μισοί, ο Κασάδο ετοιμάζεται να γίνει κασάτο και να μπει στην κατάψυξη, κι εσύ να πιστεύεις ότι την έβγαλαν καθαρή.

Θέλει ακόμα περισσότερο τσαγανό, να το ευαγγελίζεσαι και δημόσια!

Είναι, όντως, Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου.

Και επειδή μοιραζόμαστε την ίδια αγάπη για τη γλώσσα, ξέρετε τι σημαίνει «Άβυσσος», έτσι;

Απύθμενη.

Και ξέρετε ποια άλλη ανθρώπινη ιδιότητα είναι απύθμενη...


ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΕΞ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΣΙΩΠΟΥΝ
ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑΙΪΚΟ ΙΣΤΟΤΟΠΟ,ΩΣ ΜΗ ΣΥΜΦΕΡΟΥΣΕΣ...

Για διασυρμό της έννοιας της προόδου μιλά το ΚΚΕ σχολιάζοντας τους ταυτόχρονους πανηγυρισμούς ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για την νίκη του σοσιαλιστικού κόμματος της Ισπανίας, το οποίο «ευθύνεται μαζί με το δεξιό κόμμα για τα προβλήματα του ισπανικού λαού». «Όταν για τη νίκη του σοσιαλιστικού κόμματος της Ισπανίας, το οποίο ευθύνεται μαζί με το δεξιό κόμμα για τα προβλήματα του ισπανικού λαού, πανηγυρίζουν ταυτόχρονα ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, μιλώντας για ‘νίκη της προόδου’, αντιλαμβάνονται όλοι πόσο ΠΑΣΟΚ έχει γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και πόσο διασύρεται η έννοια της προόδου από τέτοιες δυνάμεις» σχολιάζει το ΚΚΕ και συνεχίζει:«Οι εκλογές στην Ισπανία αποδεικνύουν, επιπλέον, ότι η δικομματική – διπολική εναλλαγή των αστικών κομμάτων, τα ψεύτικα διλήμματα που θέτουν στους λαούς της Ευρώπης και η διάψευση ελπίδων, οδηγούν στην ενίσχυση ακροδεξιών κομμάτων».

Τα αποτελέσματα των ισπανικών εκλογών δεν πρόκειται να βοηθήσουν την Ισπανία να βγει από την κρίση, ούτε θα βοηθήσουν τους ευρωπαϊκούς λαούς να αντιμετωπίσουν τον ολοκληρωτισμό και τον νεοφιλελευθερισμό των Βρυξελλών, δήλωσε ο γραμματέας του Πολιτικού Συμβουλίου της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης .

Ανέφερε επίσης ότι «η ανάδειξη ως πρώτου κόμματος στις ισπανικές εκλογές των Σοσιαλιστών του Σάντσεθ, η σημαντική υποχώρηση των Podemos και η συντριβή της συντηρητικής Δεξιάς, με ενίσχυση, όμως, των ακραία νεοφιλελεύθερων Ciudadanos και των ακροδεξιών του VOX, αντιπροσωπεύουν ένα καταθλιπτικό και αδιέξοδο πολιτικό σκηνικό, το οποίο όχι μόνο δεν μπορεί να προσφέρει διέξοδο στα προβλήματα της Ισπανίας, αλλά προοιωνίζει επιδείνωση της οικονομίας και κυρίως της θέσης των εργαζομένων».
Ο κ. Λαφαζάνης χαρακτήρισε «εμπαιγμό και μεγάλη υποκρισία» τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα, «ο οποίος εμφανιζόμενος ως ο πιο ακραίος και από τους πιο δεξιούς και αντιδραστικούς σοσιαλδημοκράτες, μίλησε για “νίκη των προοδευτικών δυνάμεων στην Ισπανία”, αγνοώντας την καθίζηση των Podemos και αναγορεύοντας ως δήθεν προοδευτική δύναμη το Σοσιαλ-φιλελεύθερο κόμμα του Σάντσεθ».Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «αφού με τη μετάλλαξή του διέσυρε την Αριστερά στην Ευρώπη, κατά τρόπο που δεν μπορούσε να το πράξει και ο πιο αδίστακτος εγκάθετος της αντίδρασης στον αριστερό-προοδευτικό χώρο, επιχειρεί τώρα να επιβιώσει με συνεχείς μεταμφιέσεις ανάλογα με τις περιστάσεις και τα ακροατήρια». «Ο Αλέξης Τσίπρας τη μία μέρα εμφανίζεται ως “ριζοσπάστης-αριστερός”, την άλλη ως ακραιφνής σοσιαλδημοκράτης, την παράλλη ως “ρεαλιστής” σοσιαλφιλελεύθερος και τέλος και συχνότερα ως υπάλληλος της Μέρκελ, του Γιούνκερ, των Βρυξελλών και του Τραμπ», σημείωσε χαρακτηριστικά. Τέλος ο κ. Λαφαζάνης εκτίμησε ότι «για τη σημερινή Αριστερά έχει κλείσει οριστικά ένας ιστορικός κύκλος και μόνο με μια τολμηρή και εκ βάθρων επαναθεμελίωσή της, θα μπορέσει να αποκτήσει νέου αίγλη και προοπτική ως μια μεγάλη λαϊκή δύναμη».

ΠΗΓΗ: "ΤΑ ΝΕΑ",ηλεκτρονική έκδοση 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου