οι κηπουροι τησ αυγησ

Παρασκευή 26 Απριλίου 2019

"...Δεν χρειάζεται, Νίκο μου, να μπεις στον κόπο. Σε διαψεύδουν τα γεγονότα. Που είναι αδυσώπητα. Ο Καμμένος ψέλλισε ότι ο Μαρινάκης ζήτησε από τον Τσίπρα να τον εκπαραθυρώσει τους πρώτους μήνες του 2015 με αντάλλαγμα τον ΔΟΛ. Ενημερώνω και σένα (τον «παραμυθατζή» τον ενημέρωσα τις προάλλες) ότι το 2015 που ο Μαρινάκης υποτίθεται ότι διατύπωνε προς τον Τσίπρα τις περί Καμμένου «άσεμνες» προτάσεις, ο ΔΟΛ ανήκε στον Στ. Ψυχάρη. Στην κατοχή τού Μαρινάκη ο Οργανισμός πέρασε το 2017. Δύο χρόνια αργότερα, δηλαδή. Μα δεν μπορείτε να συντονιστείτε να στήσετε ένα ψέμα της προκοπής, ρε γαμώτο;...."

Από "ΤΑ ΝΕΑ"

"ΤΑ ΝΕΑ", 25/04/19

Νομίζει ότι "ψιχαλίζει"

Ο ανθρωπος (άνθρωπος;) δεν έχει καταλάβει τίποτε από το φτύσιμο που του ρίχνει σύσσωμη η ελληνική κοινωνία. Νομίζει ότι ψιχαλίζει, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας. Το θέμα είναι ότι εξακολουθεί να απειλεί θεούς και δαίμονες, να προκαλεί. Αντί να σκύψει το κεφάλι, με περίσκεψη, και να αναλογιστεί με αφορμή και τον Κυμπουρόπουλο ότι δεν είναι δυνατόν κάθε φορά που μιλάει ή γράφει και βάζει απέναντί του σχεδόν το σύνολο των πολιτών, να επιμένει κι από πάνω. «Μόνος μου και όλοι σας». Καουμποϊλίκι στην Aγρια Δύση.

Στις 2 η ώρα χθες το ξημέρωμα έκανε μία ακόμη ανάρτηση στο FB για να μας εξηγήσει τι είπε στον Κυμπουρόπουλο, λες και δεν το καταλάβαμε - φυσικά, καμία σχέση με όσα είπε αρχικά, διότι προφανέστατα οι καρπαζιές που εισέπραξε στον σβέρκο έπιασαν τόπο.

Παρ' όλα αυτά, εξακολουθεί να λειτουργεί σαν την σηπία την μελανοφόρο. Ολα όσα γράφουν τα ΜΜΕ, έγραψε, για την άθλια επίθεσή του στον Κυμπουρόπουλο είναι γιατί (αντιγράφω τώρα) «θέλουν να καλύψουν την τροπή σε φυγή του Μητσοτάκη στην πρόκληση του τσίπρα για τηλεοπτική αναμέτρηση, τη δίωξη της κας Στουρνάρα (εκεί αυτός, μονομανία…) για την απευθείας ανάθεση με 713.000 ευρώ από το Κεελπνο του Συνεδρίου e-health το 2014 και το υπερπλεόνασμα 4,4% που οδηγεί σε φορολογικές ελαφρύνσεις και στη ΜΗ μείωση του αφορολογήτου (κάνει και οικονομική πολιτική το... νούμερο!)».

Συμπέρασμα: ο τύπος δεν καταλαβαίνει τίποτε. Ακόμη νομίζει ότι «ψιχαλίζει»...

Χούλιγκαν

Αλλά δεν είναι μόνο αυτός. Υπάρχουν και οι οπαδοί του - έχει οπαδούς, ναι! Μπαίνω στη σελίδα του χθες στο Facebook για να βρω μια λέξη, κάτι που να δείχνει ότι έχει καταλάβει έστω και εκ των υστέρων τι έχει κάνει.

Διαβάζω την ανάρτηση που προαναφέρω και που ένα μέρος της αντέγραψα μόνο και μόνο για να φανεί το βλακώδες των επιχειρημάτων του ανδρός. Προχωρώ παρακάτω. Διαβάζω τα σχόλια των ανθρώπων που τον ακολουθούν. Την ώρα που μπήκα εγώ στο προφίλ του ήταν 93 σχόλια. Με εξαίρεση δυο τρία σχόλια, ανθρώπων οι οποίοι του επισήμαιναν με έμμεσο τρόπο ότι δεν είναι σωστό και δεν είναι και λογικό να επιτίθεται σε ένα άτομο με αναπηρία, οι υπόλοιποι όχι μόνο τον επικροτούσαν, αλλά την «έπεφταν» και αυτοί στον Κυμπουρόπουλο!!!

Οχι πως είχα καμιά αμφιβολία για το ποιοι είναι οι ψηφοφόροι ή οι οπαδοί του - εννοώ κοινωνικά ή πνευματικά. Αλλά να φτάνουν στο σημείο να του γράφουν, ας πούμε, «είσαι Θεός» ή «ας τολμήσει κανένας να πειράξει έστω και μια τρίχα από το μουστάκι σου και θα φτύσει το γάλα της μάνας του» (!!!) ή «Πολάκη μαζί σου πάντα και θα τους κάνουμε να ακούν το όνομά σου και να τρέχουν να κρυφτούν», ειλικρινά έμεινα κάγκελο. Και ναι, για έναν ακόμη λόγο: διότι ζουν ανάμεσά μας αυτοί. Για να μας θυμίζουν ότι ο χουλιγκανισμός δεν απαντάται μόνο στο ποδόσφαιρο, αλλά και στην πολιτική.

Πολάκηδες

Δεν περιμέναμε βέβαια το ΦΕΚ «Εφ.Συν.» να μας ενημερώσει, εγκύρως όπως πάντα, ότι «δεν τον χωράει το κόμμα (ΣΥΡΙΖΑ) τον Πολάκη». Μιλάμε κι εμείς με ανθρώπους σε αυτό το υπέροχο κόμμα της χαράς, ακούμε, μας λένε, καταλήξαμε κι εμείς στο συμπέρασμα ότι έχουν στενέψει πολύ τα περιθώρια γι' αυτόν τον τύπο. Πάρα πολύ.

Αλλά ας δώσουμε μια προσοχή στο εξής, παρακαλώ, διότι έχει μια σημασία. Ή και περισσότερες. Γιατί τον εγκαλούν τον Πολάκη οι συριζαίοι σύντροφοι; Για όσα εξέμεσε κατά του Κυμπουρόπουλου; Για την απανθρωπιά που επέδειξε; Την παλιανθρωπιά ίσως του χαρακτήρα του; Για τον ελεεινό δημόσιο λόγο του; Οχι, φυσικά. Αλλωστε, πρώτη φορά είναι που αποπατεί πάνω σε συνειδήσεις, χαρακτήρες, προσωπικότητες αυτός ο τύπος; Οχι, το έχει ξανακάνει, το κάνει σταθερά.

Τον εγκαλούν γιατί… άλλαξε την ατζέντα. Την πολιτική ατζέντα που είχε καταστρώσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Βγήκε, ας πούμε, χθες ο υπουργός Υγείας, ο προϊστάμενός του στο υπουργείο, Ξανθός. Και είπε (στην ΕΡΤ) ότι ήταν «ατυχής και αχρείαστη» η δήλωση του Παύλου Πολάκη για τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο και εξήγησε το γιατί, χωρίς αιδώ, χωρίς ντροπή, που λέει και ο ποιητής: διότι με τη δήλωσή του αυτή ο Παύλος Πολάκης έδωσε την ευκαιρία στη Νέα Δημοκρατία να ξεφύγει από το επικοινωνιακό αδιέξοδο και να αντεπιτεθεί!!!

Δηλαδή, όλο το πρόβλημα δεν έγκειται στα όσα είπε κατά του Στ. Κυμπουρόπουλου και συλλήβδην κατά των ανθρώπων με αναπηρία ο Πολάκης, αλλά στο ότι με αυτά που είπε βρήκε διέξοδο η Νέα Δημοκρατία και αντεπιτέθηκε στην κυβέρνηση. Τουτέστιν, ουδόλως μας ενοχλεί που ο άλλος στο πρόσωπο του Κυμπουρόπουλου αμφισβήτησε ευθέως τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, μας ενοχλεί που άλλαξε την ατζέντα και ποιος κάθεται τώρα να καταστρώσει καινούργια στρατηγική. Υποκριτές. Ολοι ίδιοι είναι, πολάκηδες κανονικοί…

Γαργάρες

Και μέσα σε όλα αυτά να σου τα καλά τα νέα. Υστερα από μια πολυήμερη περιστροφή στο Διάστημα, όπου τον είχε εκτοξεύσει το Cape Megaro Maximou, προσγειώθηκε το βράδυ, αργά, προχθές, στα στούντιο της ΕΡΤ (φυσικά…) ο υπουργός ΨΗΤΠΕ ή ΨΗΠΤΕ, ο υπουργός του τίποτα, όπως έχει καθιερωθεί να χαρακτηρίζεται, Νίκος Παππάς. Αλλά έδειχνε χάλια - πελιδνός, αποπροσανατολισμένος, ίσως και ζαλισμένος. Το απέδωσα στο vertigo που πλήττει τους αστροναύτες όταν επιστρέφουν στη Γη - δεν μπορούν να σταθούν στα πόδια τους.

Και όταν ήρθε η ώρα των ερωτήσεων, οι απαντήσεις του ήταν άσ' τα να πάνε. Μια τραγωδία. Ενα μπερδεμένο κουβάρι. «Στο θολωμένο μου μυαλό, ο κόσμος είναι μια σταλιά, κάτι σκιές απ' τα παλιά...» και άλλα τέτοια.

- Ζητήσατε από τον κ. Μαρινάκη να καταβάλει 20,3 εκατ. για την άδεια του κ. Καλογρίτσα; η ερώτηση.

«Προφανώς και δεν έγινε ποτέ (αυτό). Δεν ξέρω πώς το λέει. Μπορεί το κουτσομπολιό να είναι το τελευταίο του καταφύγιο (του κ. Μαρινάκη). Θέλω να σας θυμίσω δε ότι εκείνες τις ημέρες συζητούσαν οι καναλάρχες όλοι με όλους. Προφανώς έγιναν κύκλοι συζητήσεων. Και δεν το 'χα προσέξει. Εχει πει ο κ. Μαρινάκης ότι είχε όλη την καλή διάθεση να δώσει τα 20 εκατ. ευρώ στον κ. Καλογρίτσα» η απάντηση - να την κάνει ο Θεός απάντηση.

Ο Μαρινάκης λέει ανακρίβειες; Μεταφέρει κουτσομπολιά; Σε ποιο σημείο ακριβώς; Για το ποσό; Για τις παρεμβάσεις του Μαξίμου; Στο αν ήταν ο Παππάς που του μετέφερε το αίτημα Τσίπρα ή από μόνος του είπε, μιας κι έμεινα τρεις μέρες κλεισμένος στο διπλανό δωμάτιο με τον Καλογρίτσα και χτυπιόμασταν για τις άδειες, κρίμα είναι, ας του δώσω 20 εκατ. του ανθρώπου να πάρει κι αυτός μια άδεια;

Λέξη επί της ουσίας, ο παλίκαρος, για όλα αυτά. Μόνο υπεκφυγές. Και γαργάρες με χοντρό αλάτι κατά σύστημα…

Διάψευση

Γαργάρες και για τον Μανόλο τον Πετσίτη, που τον έκανε τώρα... ιδιωτικό υπάλληλο (μην ανοίξει το στόμα του ο «ιδιωτικός υπάλληλος» κάποια στιγμή και γελάσει ο κάθε πικραμένος, φοβάμαι…). Αλλά επισπεύδων να επιβεβαιώσει Καμμένο στο παραμύθι περί παρέμβασης Μαρινάκη στον Τσίπρα να τον διώξει...

«Δεν υπάρχει δυσκολία να ερμηνεύσει κανείς τη στάση του (σ.σ.: Μαρινάκη)» είπε ο φουκαράς ο Νίκος και συνέχισε: «Οταν κορυφώθηκε η κόντρα με τον Π. Καμμένο, λόγω της κατάθεσης Γιαννουσάκη, εκεί είχαμε ακραία πολεμική που κρατάει μέχρι τώρα. Και αυτό που είπε ο κ. Καμμένος, ότι ο κ. Μαρινάκης προσέφερε την ανταλλαγή του τύπου "σας δίνω τον ΔΟΛ για να διώξετε τον Καμμένο", αυτό δεν θα το διαψεύσω».

Δεν χρειάζεται, Νίκο μου, να μπεις στον κόπο. Σε διαψεύδουν τα γεγονότα. Που είναι αδυσώπητα. Ο Καμμένος ψέλλισε ότι ο Μαρινάκης ζήτησε από τον Τσίπρα να τον εκπαραθυρώσει τους πρώτους μήνες του 2015 με αντάλλαγμα τον ΔΟΛ. Ενημερώνω και σένα (τον «παραμυθατζή» τον ενημέρωσα τις προάλλες) ότι το 2015 που ο Μαρινάκης υποτίθεται ότι διατύπωνε προς τον Τσίπρα τις περί Καμμένου «άσεμνες» προτάσεις, ο ΔΟΛ ανήκε στον Στ. Ψυχάρη. Στην κατοχή τού Μαρινάκη ο Οργανισμός πέρασε το 2017. Δύο χρόνια αργότερα, δηλαδή. Μα δεν μπορείτε να συντονιστείτε να στήσετε ένα ψέμα της προκοπής, ρε γαμώτο;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου