οι κηπουροι τησ αυγησ

Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023

ΕΑΝ ΠΑΡΕΤΙΘΕΤΟ ΚΑΙ Η ΘΕ(Α)ΣΗ ΤΟΥ ΥΕΘΑ, ΝΙΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΠΛΗΓΕΙΣΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΣΕΙΣΜΟ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΣΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΤΡΙΤΗ...














Η «ελληνοτουρκική προσέγγιση» με διαμεσολαβητή τον Εγκέλαδο, κλιμακώνεται. Ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος προγραμματίζει επίσκεψη στην Τουρκία και στις πληγείσες από το σεισμό περιοχές στις 4 Απριλίου.

Η επίσκεψη γίνεται σε συνέχεια των επαφών του ΥΠΕΞ Νίκου Δένδια, αλλά δεν μπορεί να ξεχνάμε ότι όλα αυτά γίνονται μετά από 11.500 παραβιάσεις στο Αιγαίο και χωρίς να υπάρχει καμία διαβεβαίωση ότι αυτή η ελληντουρκική «προσέγγιση» κάπου μπορεί να οδηγήσει, χωρίς να κάνουμε πίσω από τις θέσεις μας.

Με αυτά τα λόγια παρουσιάζεται από τον ιστότοπο "Militaire" η επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει την ερχόμενη Τρίτη, 4 Απριλίου 2023, στην Τουρκία ο ΥΕΘΑ, Ν. Παναγιωτόπιουλος. Και διερωτώμαι δικαίως, καλή τη πίστει: Δεν θα εξυπηρετούσε την αντικειμενική ενημέρωση όσων διαβάζουν/μελετούν τα αναγραφόμενα στον ιστότοπο, εάν παρέθεταν και την απάντηση του ίδιου του ΥΕΘΑ γιά την επίσκεψή του αυτή σε απάντηση σχετικής ερώτησης που τού υπεβλήθη σε συνέντευξή χθες ομοίως από το "MEGA" (Ν.Ευαγγελάτος).Ιδού η δοθείσα απάντηση Παναγιωτόπουλου:

Το μόνο που μπορούμε να πούμε αυτή τη στιγμή είναι ότι πρέπει να υπάρχει η επικοινωνία και ο διάλογος. Δεν πρέπει να υποχωρούμε από τις εθνικές θέσεις, ο διάλογος δεν είναι ώστε να εκχωρήσουμε κάποια στιγμή κυριαρχικά μας δικαιώματα ή αυτά να αμφισβητηθούν εμπράκτως. Γίνεται για να φτάσουμε σε μία συνεννόηση χωρίς καμία έκπτωση στα κυριαρχικά μας δικαιώματα και ζητάμε απλά να λειτουργήσουμε όλοι με τους κανόνες.

Οι κανόνες που διέπουν τις διεθνείς σχέσεις είναι το Διεθνές Δίκαιο, οι υφιστάμενες διεθνείς συνθήκες και οι σχέσεις καλής γειτονίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου