οι κηπουροι τησ αυγησ

Σάββατο 11 Μαρτίου 2023

Κόμματα, συλλογικοί φορείς και προσωπικότητες που καλούν σε αυτές τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, οφείλουν να αρθούν στο ύψος των υψηλών ευθυνών τους , γιά όσα θα μπορούσε να επαπειλούνται, βόμβες στη δημοκρατική νομιμότητα και το αίσθημα ασφαλείας των Ελλήνων πολιτών. Θα είναι υπόλογοι, εάν, είτε από ολιγωρία, είτε από αδικαιολόγητη χαλάρωση, αφήσουν την κατάσταση να τούς ξεφύγει από έλεγχο...

 ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΑ ΤΑ "ΤΑΓΜΑΤΑ ΕΦΟΔΟΥ" 
ΕΙΣ ΤΑ ΕΞΑΧΡΕΙΩΜΕΝΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ

Προφανώς και δεν είναι διόλου τυχαίο το καρτέρι τραμπούκικης επίθεσης-ανοικτού προπηλακισμού που στήθηκε την περασμένηΠαρασκευή,10 Μαρτίου 2023, στα Εξάρχεια στον Πρόεδρο του ΜέΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη, στο ίδιο εστιατόριο όπου είχε γίνει στόχος ευτυχώς φραστικής, μόνον, επίθεσης το 2015, δίχως τότε να χρειασθεί να οδηγηθεί στο Νοσοκομείο, όπως σήμερα.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι στην περιοχή των εξαχρειωμένων Εξαρχείων λειτουργούν οιονεί «τάγματα εφόδου», που ενημερώνονται καταλλήλως από πληροφοριοδότες γιά την παρουσία «στόχων» στην περιοχή «τους», ώστε να αναλάβουν δράση. Κανονικό παρακράτος, που  δικοί του «άνθρωποι», είτε οι ίδιοι, είτε άλλοι «σύντροφοί» τους,  την επεσαν και στα γραφεία της Hellenic Train στη Λεωφ. Συγγρού, με καταδρομική τους επιχείρηση με πέτρες. 

Εντύπωση θα προξενούσε μόνον εάν η τραμπούκικη επιθεση στο Βαρουφάκη δεν ετύγχανε ομόθυμης και αποφασιστικής καταδίκης σε όλο το φάσμα του πολιτικού εκκρεμούς, όπως και εκδηλώθηκε άμεσα. Και προφανώς δεν ελειτούργησε κατευναστικά, στην εγκληματική τους ενέργεια, η δημόσια θέση που έχει λάβει ο Πρόεδρος του "ΜέΡΑ25" εναντίον της προγραμματιζόμενης κατασκευής Σταθμού Μετρό, της νέας γραμμής 4 στην Πλατεία Εξαρχείων. Ο αντικοινοβουλευτισμός τους δεν σηκώνει εκπτώσεις.

Το θέμα,όμως, αρχίζει μόνον από αυτό το σημείο. Δεν σταματά στη σύλληψη και παραπομπή των άθλιων δραστών στη Δικαιοσύνη, από την οποία πρέπει να εισπράξουν τη μέγιστη αυστηρότητα των προβλεπομένων από το Νόμο ποινών. Δεν είναι κεραυνός εν αιθρία, όσα συνέβησαν σήμερα. Αποτελούν τη δυνάμει «δυναμική» συνέχεια ενός άρρωστου κλίματος που βιώνουν η Αθήνα κυρίως, αλλά και άλλες πόλεις ανά την επικράτεια, μέσω της επιχειρούμενης εργαλειοποίησης της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών, γιά άδηλους σκοπούς που τελικώς αποβλέπουν στη δημιουργία έκρυθμων καταστάσεων, όπου κάθε παραβατική και παρακρατική δραστηριότητα βρίσκει χώρο να «ανθίσει».

 Η μεθόδευση γιά πρόκληση αποσταθεροποίησης θα μπορούσε κάλλιστα να ακολουθήσει, με την αναβίωση νέων «Δεκεμβριανών» στα πρότυπα του 2008. 

Όσοι προσκαλούν σε νέες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, όπως και σήμερα Κυριακή, 12 Μαρτίου 2023, οφείλουν να λάβουν αποτελεσματικά μέτρα περιφρούρησης, ώστε να «κοπούν» εν τη γενέσει τους επεισόδια-προθάλαμοι εκτροπής. Βεβαίως και η Αστυνομία θα πρέπει να λειτουργήσει καταλλήλως, αρχίζοντας από αποτρεπτικά μέτρα. 

Κυρίως, όμως, τα Κόμματα, συλλογικοί φορείς και προσωπικότητες που καλούν σε αυτές τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, οφείλουν να αρθούν στο ύψος των υψηλών ευθυνών τους , γιά όσα θα μπορούσε να επαπειλούνται, βόμβες στη δημοκρατική νομιμότητα και το αίσθημα ασφαλείας των Ελλήνων πολιτών. Θα είναι υπόλογοι, εάν, είτε από ολιγωρία, είτε από αδικαιολόγητη χαλάρωση, αφήσουν την κατάσταση να τούς ξεφύγει από έλεγχο. 

Βεβαίως υπάρχουν και οι δεδομένες και αδιαπραγμάτευτες ευθύνες των αρχών ασφαλείας γιά την περιφρούρηση του δημοκρατικού κράτους, από τις εγκληματικές ενέργειες αυτόκλητων «τιμωρών» που τρέφονται και κινούνται στο σκότος, παρακράτος γαρ.

Μία ελάχιστη συνεννόηση των πάντων γύρω από αυτό το μείζον των μειζόνων, προβάλλει ως πρωτίστως επιβεβλημένη!

Σεραφείμ Χ. Μηχιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου