οι κηπουροι τησ αυγησ

Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023

ΣΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΤΕΡΑΤΑ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΚΑΛΠΗ ΣΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΝΕΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΕΔΟΕΑΠ...


ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 
ΣΤΟΝ ΕΔΟΕΑΠ

Ψάχνουν και δεν βρίσκουν την εφορευτική επιτροπή για την ηλεκτρονική ψηφοφορία !..

Εφορευτική επιτροπή-φάντασμα.. πραγματοποίησε( την ηλεκτρονική ψηφοφορία στις εκλογές του ΕΔΟΕΑΠ. Ταυτόχρονα σημαντικός αριθμός ψηφοφόρων, με την διαδικασία αυτή είχε την δυνατότητα να αλλάζει την ψήφο του(!) σε όλο το διάστημα του εξαημέρου των αρχαιρεσιών, που είχαν σαν αποτέλεσμα την εκλογή δεκαμελούς μονοπαραταξιακής διοίκησης.

Αποκαλυπτικά στοιχεία για διαδοχικές παραβιάσεις του καταστατικού και του νόμου, στις εκλογές του ΕΔΟΕΑΠ, περιλαμβάνονται στην αγωγή για την ακύρωση των αρχαιρεσιών που συζητείται στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών. 

Συγκεκριμένα μεταξύ άλλων επισημαίνεται:
  • Η ηλεκτρονική ψηφοφορία ήταν στην πραγματικότητα διαδικτυακή, γεγονός πού δεν προβλέπεται από το καταστατικό και αποτελεί κατάργηση της μυστικότητας της ψήφου, διότι με τον τρόπο αυτό όποιος ήθελε ψήφιζε απ όπου ήθελε και μάλιστα δημοσίως.
  • Στην « ηλεκτρονική» ψηφοφορία κάθε ψηφοφόρος μπορούσε να ψηφίσει όσες φορές ήθελε μέχρι να λήξει η διαδικασία μεταβάλλοντας την ψήφο του με αυτόματη ακύρωση της προηγούμενης ψήφου που έδωσε ο ίδιος!. Με το τρόπο αυτό στην ηλεκτρονική ψηφοφορία παραβιάστηκε η γενική και απαράβατη αρχή του ανέκκλητου της ψήφου.
  • Στην ηλεκτρονική ψηφοφορία πάνω από 1.000 ψηφοφόροι ψήφισαν κατά παράβαση του καταστατικού ητοι εκτός του προβλεπόμενου από το Καταστατικό ωραρίου για το Δ.Σ. και πάνω από 800 για την Ε.Ε..παραβιάζοντας και εδώ την αρχή της ισης μεταχείρισης καθώς τα μέλη του που ψήφισαν στην δια ζώσης ψηφοφορία δεν είχαν αυτήν την δυνατότητα.
  • Στην ηλεκτρονική ψηφοφορία υπήρχαν δυο διαφορετικά ψηφοδέλτια, ένα για το Δ.Σ. και έτερο για την Ε.Ε.! κατά πλήρη παραβίαση του αρ. 26 παρ. 5 του Καταστατικού που ορίζει ότι στην ψηφοφορία πρέπει να υπάρχει ενιαίο ψηφοδέλτιο( ΔΣ και ΕΕ ).
  • Υπεβλήθησαν μαζικά από τις ίδιες μοναδικές ηλεκτρονικές διευθύνσεις, από τις ίδιες δηλαδή IP, εκατοντάδες ψήφοι. Τούτο προκύπτει από σχετικό έγγραφο της ΕΔΥΤΕ( ο φορεας στον οποίο ανήκει το σύστημα ΖΕΥΣ με το οποίο έγιναν οι εκλογές) το οποίο εδόθη κατόπιν της σχετικής εισαγγελικής παραγγελίας Είναι χαρακτηριστικό ότι από το εν λόγω έγγραφο προκύπτει, μεταξύ άλλων, πως από μία μόνον IP φαίνεται να έχουν υποβληθεί όχι δύο ή τρεις, αλλά συνολικά 145 ψήφοι!
  • Ουδείς γνωρίζει πού τελικώς στεγάστηκε η Εφορευτική Επιτροπή που διεξήγαγε την ηλεκτρονική ψηφοφορία, και δεν αναφερεται στο πρακτικό των εκλογών.
  • Υπήρξαν ασφαλισμένοι οι οποίοι παρανόμως αποκλείστηκαν από τις επίμαχες αρχαιρεσίες και μεταξύ αυτών και περίπου 400 άνεργοι.
9/3/202
Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων

Όλες οι αντιδράσεις:
6

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου