οι κηπουροι τησ αυγησ

Σάββατο 25 Μαΐου 2024

Η χαριτωµένη φιλική µάζωξη δεν θα ήταν τίποτα περισσότερο από αυτό ακριβώς αν δεν είχε γίνει φωτογραφία, δεν είχε αναρτηθεί στα σόσιαλ µίντια, δεν είχε κυκλοφορήσει σε όλο το ∆ιαδίκτυο. Οπως είπα προηγουµένως, δεν είδα ιδιαίτερα προβληµατισµένο τον Αρη Σπηλιωτόπουλο από την έκταση του θέµατος, ίσως γιατί αυτός ήταν ο αρχικός στόχος της ανάρτησής του. Σίγουρα άλλωστε ο κ. Σπηλιωτόπουλος είναι αρκετά παλιός για να γνωρίζει ότι κάθε κίνησή του πλέον, µετά την προεδρική συνεργασία, πυροδοτεί συζήτηση και παράγει πολιτική. Ακόµη κι αν στη συγκεκριµένη περίπτωση έχουµε να κάνουµε µε κάτι που µοιάζει µε πολιτική ενώ ουσιαστικά αποτελεί µέρος του ντεκόρ, ανάµεσα σε αστραφτερά σερβίτσια και παιχνιδιάρικες φυσαλίδες σε κολονάτα ποτήρια...

Από την "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ", και...

"Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ", 24/05/24

ΤΗΣ ΓΙΟΥΛΗΣ ΕΠΤΑΚΟΙΛΗ

Για κάποιους στον κοµµατικό µηχανισµό του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αρης Σπηλιωτόπουλος είναι σαν το µπλε καβούρι που σερβιρίστηκε στα πιάτα ετερόκλητης παρέας σε δείπνο επιχειρηµατία. Τo Callinectes sapidus, όπως είναι η επιστηµονική ονοµασία του, είναι ένα από τα πιο χωροκατακτητικά ξενικά είδη στη Μεσόγειο. Τα τελευταία χρόνια έχει εισβάλει στις ελληνικές θάλασσες σχεδόν παντού, στο Αιγαίο, στο Ιόνιο, ακόµη και σε εσωτερικά νερά, όπως η λίµνη Βόλβη, και οι ειδικοί που το παρακολουθούν στενά υπογραµµίζουν τις σοβαρές επιπτώσεις από την εξάπλωσή του στη βιοποικιλότητα αλλά και στην αλιεία.

Υπάρχουν βέβαια και άλλοι στο κόµµα της αξιωµατικής αντιπολίτευσης που στον εξαιρετικά εύγευστο εισβολέα είδαν κέρδη και εκτίµησαν ότι µε τη σωστή και προσεκτική διαχείρισή του θα επιτύχουν µείωση των επιπτώσεων και µεγιστοποίηση της εµπορικής απόδοσης. Κάπως έτσι σκέφτηκε µάλλον ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης για να επιλέξει τον Αρη Σπηλιωτόπουλο ως στρατηγικό αναλυτή στον δρόµο προς τις ευρωεκλογές του Ιουνίου.

Μόνο που τώρα ο «στρατηγός» της ανάλυσης γίνεται ο ίδιος πρωταγωνιστής και τραβάει τα βλέµµατα. Γιατί έφαγε µπλε καβούρι µε µους αβοκάντο και όχι φασολάδα. Γιατί προτίµησε κροτίδες µε κρέµα σεράνο για γλυκό φινάλε και όχι µπακλαβά. Γιατί, πολλά γιατί, που είτε µένουν αναπάντητα είτε απαντώνται ανεπαρκώς και µε ελαφρότητα, και η χαρά των επικριτών του, όσων τον βλέπουν ξένο σώµα στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν κρύβεται, ενώ ψελλίζουν δεξιά και αριστερά παράπονα για εκποµπή λάθος µηνυµάτων χλιδής και ξιπασιάς, την ώρα που ο κόσµος στενάζει στα σούπερ µάρκετ.

Οταν ρωτήθηκε για όλα αυτά ο Αρης Σπηλιωτόπουλος, απάντησε κάτι σαν «πώς κάνετε έτσι, µην ποινικοποιούµε την κοινωνικότητα». Εξοµολογήθηκε µάλιστα ότι µε µεγάλη χαρά θα έτρωγε φασολάδα µε ρέγκα ή φακές και χορταρικά και φάνηκε να το διασκεδάζει µε όλο αυτό το σούσουρο σε πρωινάδικα και µεσηµεριανάδικα.

Πάντως η χαριτωµένη φιλική µάζωξη δεν θα ήταν τίποτα περισσότερο από αυτό ακριβώς αν δεν είχε γίνει φωτογραφία, δεν είχε αναρτηθεί στα σόσιαλ µίντια, δεν είχε κυκλοφορήσει σε όλο το ∆ιαδίκτυο. Οπως είπα προηγουµένως, δεν είδα ιδιαίτερα προβληµατισµένο
 τον Αρη Σπηλιωτόπουλο από την έκταση του θέµατος, ίσως γιατί αυτός ήταν ο αρχικός στόχος της ανάρτησής του. Σίγουρα άλλωστε ο κ. Σπηλιωτόπουλος είναι αρκετά παλιός για να γνωρίζει ότι κάθε κίνησή του πλέον, µετά την προεδρική συνεργασία, πυροδοτεί συζήτηση και παράγει πολιτική. Ακόµη κι αν στη συγκεκριµένη περίπτωση έχουµε να κάνουµε µε κάτι που µοιάζει µε πολιτική ενώ ουσιαστικά αποτελεί µέρος του ντεκόρ, ανάµεσα σε αστραφτερά σερβίτσια και παιχνιδιάρικες φυσαλίδες σε κολονάτα ποτήρια.


...από "ΤΑ ΝΕΑ/Ενστάσεις"



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου