οι κηπουροι τησ αυγησ

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016

Ο ΜΠΑΛΤΑΣ ΕΚΑΝΕ Ο,ΤΙ ΤΟΥ ΕΡΧΟΤΑΝ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ, ΕΓΩ ΕΦΑΡΜΟΣΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΔΙΟΡΘΩΣΑ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ...

Από το "Στίγμα" του Γιώργου Χρ. Παπαχρήστου,  από "ΤΑ ΝΕΑ"

Οχι εγώ, άλλος
Συνομίλησα με πρώην υπουργό χθες, και αναγγέλλω με προφανή υπερηφάνεια, τον υπουργό Φίλη συγκεκριμένα! Ελαβα αφορμή την έκθεση - καταπέλτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ελληνική Εκπαίδευση, την οποία απαξιώνει χωρίς πολλές περιστροφές και με εφιαλτικό τρόπο, εντελώς (λες και δεν το ξέραμε, δηλαδή).

- Μη δίνεις βάση, μου συνέστησε.
- Ε, πώς να μη δίνω βάση, εδώ οι άνθρωποι λένε ότι γυρίσαμε πολλά χρόνια πίσω επί των ημερών σας...
- Κάτι φίλοι της Διαμαντοπούλου την έχουν γράψει την έκθεση, για ευνόητους λόγους.
- Συγγνώμη, να μιλήσουμε σοβαρά παρακαλώ...

Πάνω εκεί στο «σοβαρά» έγινε το «κακό»: «Θα σου πω. Δεν με αφορά εμένα αυτή η έκθεση, παρά μόνο σε ένα μικρό σημείο. Η έκθεση αφορά εξ ολοκλήρου την περίοδο της υπουργίας του Μπαλτά»!
- Μα, μόνο ο Μπαλτάς ευθύνεται για όλα αυτά που σας καταλογίζει, ως κυβέρνηση, η έκθεση;
- Ο Μπαλτάς. Οπως σου το λέω. Δεν έκανε απολύτως τίποτε από όσα είχαμε επεξεργαστεί ως κόμμα. Εκανε ό,τι του ερχόταν στο μυαλό. Εγώ εφάρμοσα το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και διόρθωσα πάρα πολλά πράγματα από εκείνα που είχε κάνει. Πάρε παράδειγμα το θέμα της επιλογής σχολικών διευθυντών, για το οποίο μας περνάει γενεές δεκατέσσερις η έκθεση. Δική του ιδέα ήταν αυτό το σύστημα, το οποίο είχε προκαλέσει τόσες αντιδράσεις. Εγώ το αντικατέστησα με μεικτό σύστημα εκλογής.

Κατά τα λοιπά, πρέπει να πω ότι τον βρήκα σε φόρμα τον πρώην υπουργό Φίλη, να απολαμβάνει το γεγονός ότι είναι πλέον ένας απλός συμπολιτευόμενος βουλευτής. «Εχω την ηρεμία» μου είπε. Αλλά επειδή αυτά τα έχω ακούσει και από άλλους, διαφόρων κομμάτων, «αναχωρητές» σιγά μην τον πίστεψα.

Κι όμως, «ζει»
Ούτε η επόμενη είδηση θα αρέσει στο υπουργό Φίλη, όπως δεν θα αρέσει και στον Πρόεδρο Νίκο (Βούτση) της Βουλής, αλλά ποσώς με απασχολεί. Η είδηση είναι ότι η Γερουσία της Βραζιλίας - Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων αναζήτησε τη μαρτυρία της αγαπημένης προέδρου Ζωής - προσέξτε με, παρακαλώ - για τον ρόλο του ΔΝΤ και συνολικά του κουαρτέτου στην υπόθεση του ελληνικού χρέους.

Η πρόεδρος φυσικά αποδέχθηκε την πρόσκληση που της έγινε με κάθε επισημότητα υποθέτω, η κατάθεση έγινε χθες και σήμερα η global πλέον πρόεδρος Ζωή θα μιλήσει σε ανοιχτή εκδήλωση της Εθνικής Πρωτοβουλίας Πολιτών για τον Λογιστικό Ελεγχο του Χρέους της Βραζιλίας, μαζί με μια κυρία ονόματι Maria Lucia Fattorelli, που είναι πρόεδρος της Πρωτοβουλίας και μέλος της δικής μας (δικής της δηλαδή) Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους.

Για το πώς βρέθηκε στη Βραζιλία δεν πρέπει να υπάρχουν πολλές αμφιβολίες: το χρέος της Βραζιλίας αυξάνεται συνεχώς, οι ειδικοί προβλέπουν ότι η χώρα «οδεύει ολοταχώς στην αγκαλιά του ΔΝΤ» και η σινιόρα Maria Lucia Fattorelli τούς είπε «να σας φέρω στη Βραζιλία την πρόεδρο Ζωή να σας μιλήσει για την Ελλάδα ως πειραματόζωου του νεοφιλελευθερισμού στην Ευρώπη;».

Εκείνοι, οι της Γερουσίας, που μπορεί να χορεύουν όλη μέρα σάμπα αλλά πού και πού διαβάζουν και καμιά εφημερίδα, είχαν μάθει για την πρόεδρο Ζωή και την κάλεσαν. Τόσο απλά.

Το γραφείο της προέδρου Ζωής, τώρα, με ενημέρωσε ότι η Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους συνεχίζει κανονικά το έργο της, αλλά υπό μορφή σωματείου πλέον, δεδομένου ότι ο πρόεδρος Νίκος (Βούτσης) δεν της κλείδωσε μόνο τα γραφεία (και κάποια στιγμή θα τρέχει στα δικαστήρια - και αυτός!), τη διέλυσε κιόλας!..

Αλλά non passaran! Αυτό μόνο έχω να (του) πω...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου