οι κηπουροι τησ αυγησ

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

"...Διδάσκεται στο Δημοτικό η λέξη μαλάκας; Γιατί η φράση ενός ανθρώπου στη λαϊκή αγορά «να πάνε να γαμηθούν» είναι ένοχη; Υπάρχει στο λεξικό με όλα τα παράγωγά της. Θέλουν να καταργήσουν την ελληνική γλώσσα για να μην εκφράζεται η οργή. Αλλά αν παρακάμψεις το μυαλό, τον τρόπο του να εκφράζεται, έχεις χάσει τη γλώσσα στα χέρια σου..."


O ΓΝΩΣΤΟΣ ΚΑΙ ΜΗ ΕΞΑΙΡΕΤΕΟΣ ΑΚΑΤΟΝΟΜΑΣΤΟΣ ΠΡΟ ΕΝΟΣ ΕΤΟΥΣ... 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΙΑΖΟΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΛΩΝΟ ΤΗΣ "Ε" (φύλλο Σαββατοκύριακου)

Αντιγράφω, mot à mot, την ακόλουθη ερώτηση και τη δοθείσα απάντηση, από δισέλιδη συνέντευξη του πασίγνωστου ΣΥΡΙΖΑίου animateur από τη Λάρισα, όπως επαίρεται, στην "Εφ.Συν/ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ", αποφεύγοντας-μετά λόγου γνώσεως-ακόμη και να τον ονοματίσω: 

ΕΡΩΤΗΣΗ: Σας προσάπτουν λαϊκισμό. Τι τον διακρίνει από τη λαϊκότητα; 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Εγώ πάλι σε πολλούς προσάπτω κυβερνητισμό και καθικοτομαρισμό κι όχι επειδή λένε αυτό για μένα. Επειδή βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία με εντολές αποδόμησης, αμειβόμενοι ποικιλοτρόπως, είτε μέσω κρατικών διαφημίσεων στα έντυπά τους είτε γιατί ως δήθεν εναλλακτικοί προοδευτικοί κάνουν το lifestyle του μνημονίου. Δεν νοιάζονται να πουν εμένα λαϊκιστή, αλλά να κάνουν τον κόσμο να μην ακούει, να διαταράξουν τη σχέση μου μαζί του. Η εκπομπή τιμωρούνταν από το ΕΣΡ όχι για τη γλώσσα αλλά για τις λέξεις, είχαν συγκεκριμένες εντολές. Εγώ πήγαινα με το λεξικό, εγκεκριμένο από το υπουργείο Παιδείας. Διδάσκεται στο Δημοτικό η λέξη μαλάκας; Γιατί η φράση ενός ανθρώπου στη λαϊκή αγορά «να πάνε να γαμηθούν» είναι ένοχη; Υπάρχει στο λεξικό με όλα τα παράγωγά της. Θέλουν να καταργήσουν την ελληνική γλώσσα για να μην εκφράζεται η οργή. Αλλά αν παρακάμψεις το μυαλό, τον τρόπο του να εκφράζεται, έχεις χάσει τη γλώσσα στα χέρια σου. Λαϊκότητα είναι ό,τι προέρχεται από τον λαϊκό κόσμο, εκεί που απευθύνεσαι λέγοντας πράγματα από την ψυχή σου. Αυτό δεν ελέγχεται και ενοχλεί, το κατανοώ. Τους λυπάμαι τους καημένους. Είναι μ’ ένα ακουστικό στο αυτί και μεταφέρουν τη φωνή του αφεντικού. Σε μένα κοντρόλ είναι το κεφάλι μου. 

ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ (τότε και επαναλαμβανόμενο και σήμερα, γιά τον κάθε Λαζόπουλο, τρωκτικό της κάθε φορά εξουσίας): Του επιστρέφω τον κυβερνητισμό και καθικοτομαρισμό (μυστηριωδώς ανεζήτησα, πλην όμως ανεπιτυχώς, να βρω τη λέξη σε 3 λεξικά)ως κατ' εξοχή δικό του metier, ως επίσης και τις εκφράσεις "μαλάκας" και "να πάνε να γαμηθούν" στη χρήση των οποίων έχει εθισθεί σε αυτόν, ως κατάλληλο αποδέκτη, ως ιδανικό σημείο αναφοράς, όσων υπονοοούν. Αντε και στην επόμενη ΜΑΛΑΚΙΑ σου, γλυφτη των κυβερνώντων.Εις ό,τι αφορά την ερωτώσα πού να βρει λαϊκισμό στο σύντροφο... Έτσι είναι η ανεξάρτητη-συνεταιριστικ'η δημοσιογραφία θα πείτε!

ΠΗΓΗ: Το ημερολόγιο του fb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου