οι κηπουροι τησ αυγησ

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΕ Η ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΑ ΜΕ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΝ ΑΕΡΟΝΑΥΠΗΓΟ-ΜΗΧΑΝΙΚΟ ΓΕΩΡΓΙΟ ΣΑΟΥΝΑΤΣΟ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΤΕΡΑΡΧΟΥ (Ι) ε.α. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΔΡΙΤΣΑΚΟΥ

Υπό νέα Διοίκηση τελεί από την περασμένη Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2024, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, μετά την ανάληψη καθηκόντων από τον Γεώργιο Σαουνάτσο, ως Διοικητή ΥΠΑ, αεροναυπηγό-μηχανικό και τον Γεώργιο Βαγενά ως Υποδιοικητή Αεροναυτιλίας, αντιπτέραρχο, ειδικότητος ελεγκτή αεράμυνα, ε.α. Βάσει του ΦΕΚ διορισμού τους, η θητεία τους στην Διοίκηση της ΥΠΑ θα έχει πενταετή διάρκεια.

Οι ως άνω αντικατέστησαν την επί 50 μήνες Διοίκηση της ΥΠΑ, με Διοικητή τον Γεώργιο Δριτσάκο και Υποδιοικητή Αεροναυτιλίας το Ζαφείρη Ταμπακίδη, αμφοτέρους Αντιπτεράρχους (Ι) ε.α., αφήνοντας σημαντικό συντελεσθέν έργο επί της μακράς θητείας τους (από τις αρχές 2020), αφήνοντας  σημαντικό έργο μέχρι την τελευταία στιγμή στις θέσεις υψηλής ευθύνης που κατείχαν, καίτοι τελούντες υπό παραίτηση από τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν το προϊστάμενο Υπουργείο Υποδομών-Μεταφορών είχε εκκινήσει διαδικασία γιά την αντικατάστασή τους.

Ο αρχικώς επιλεγείς γιά επόμενος Διοικητής ΥΠΑ, Αθαν. Τζιόλας, ανώτατος υπάλληλος της EASA (Eυρωπαϊκή Υπηρεσίας Ασφάλειας Αεροπορίας) καίτοι είχε περάσει σε ακρόαση από την Επιτροπή Ακροάσεων της Βουλή, μαζύ με τους Γ. Σαουνάτσο και Γ. Βαγενά γιά τις θέσεις των δύο Υποδιοικητών στην ΥΠΑ, απεποιήθη τελικώς το διορισμό του. Κατόπιν αυτού, ο πρώτος εκ των δύο εγκεκριμένων Υποδιοικητών ανέλαβε νέος Διοικητής ΥΠΑ και ο δεύτερος Υποδιοικητής Αεροναυτιλίας ΥΠΑ.

Γιά την πλήρωση της θέσεως του δεύτερου Υποδιοικητή ΥΠΑ, αρμοδιότητος διαχείρισης αερολιμένων και υδατοδρομίων θα ακολουθήσει επαναπροκήρυξη της θέσεως, οπότε και θα κινηθούν εκ νέου οι απαιτούμενες διαδικασίες.

Σ.Χ.Μ.

Γ.Σαουνάτσος
Γ.Δριτσάκος



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου