οι κηπουροι τησ αυγησ

Κυριακή 31 Μαρτίου 2024

Ο Στέφανος Κασσελάκης έχει, γενικότερα, προβληματική αντίληψη των πραγμάτων και του εαυτού του. Δεν μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς το γεγονός ότι δεν συλλαμβάνει τη φαιδρότητα φαινομένων, όπως η ολιγοήμερη θητεία του (την οποία κιόλας βρίσκει επωφελές να προβάλλει) ή η ακουσίως κωμική πρόταση που απηύθυνε στον Κυριάκο Μητσοτάκη για «έξοδο με αξιοπρέπεια» (καμία συναίσθηση των μεγεθών και της δημοσκοπικής συγκυρίας). Συνεπώς, δεν εκπλήσσει ιδιαίτερα η αδυναμία του να διακρίνει τη διαφορά ανάμεσα στην πολιτική αντιπαράθεση με όρια και στην αντιπαράθεση που υπερβαίνει τα όρια· δεν εκπλήσσει η αδυναμία του να διακρίνει πότε ένα πολιτικό χτύπημα πλήττει τον στόχο του και πότε αυτόν που το δίνει. Δεν βοηθούν και οι σύμβουλοί του· η δήλωση του Νικόλα Φαραντούρη πως θα ήταν ευχής έργον αν η Ευρωπαία εισαγγελέας έριχνε την κυβέρνηση είναι ενδεικτική μιας πολιτικής κουλτούρας που χαρακτηρίζεται από τραγική έλλειψη μέτρου: να βλάψουμε τον αντίπαλο κι ας ξεχαρβαλώσουμε τη θεσμική ακεραιότητα και ανεξαρτησία της χώρας...

Από "ΤΑ ΝΕΑ/ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ", και...


"ΤΑ ΝΕΑ/ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ", 30-31/03/24










ΤΟΥ ΜΑΡΙΝΟΥ ΓΚΑΣΙΑΜΗ

Ορκίστηκε χθες και έλαβε μαζί με όλους τους νεοσύλλεκτους του Κέντρου Εκπαίδευσης Πυροβολικού της Θήβας την προβλεπόμενη άδεια ορκωμοσίας, διάρκειας πέντε ημερών. Ο λόγος για τον στρατιώτη Πυροβολικού Στέφανο Κασσελάκη που τις 15 αυτές ημέρες που έζησε στο στρατόπεδο της Θήβας, άφησε κατά μέρους σε σημαντικό βαθμό την ιδιότητα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Εφτασε στη Θήβα στις 13:15 το μεσημέρι της 15ης Μαρτίου και πριν μπει στο στρατόπεδο περπάτησε στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, αγόρασε φακούς επαφής και μίλησε σε συγκεντρωμένους πολίτες στην κεντρική πλατεία. Στις 4 το απόγευμα αφού αποχαιρέτησε τον πατέρα του που τον συνόδευσε μέχρι εκεί, πέρασε την πύλη. Εκανε τα διαδικαστικά, δηλαδή καταγραφή και κατάθεση της αστυνομικής του ταυτότητας και λήψη των στρατιωτικών του εγγράφων και ταυτότητας. Κατόπιν πέρασε τις προβλεπόμενες ιατρικές εξετάσεις και έλαβε τον ιματισμό του. Στον θάλαμο ήταν μαζί με άλλους 15 νεοσύλλεκτους.

«Μην ανησυχείτε έχω συνεργάτες, εγώ είμαι στρατό!» έγραψε στο Τικ Τοκ λίγα λεπτά πριν μπει στο ΚΕΠΒ. Το ηθικό του ήταν ακμαίο. Την επόμενη, στις 16 Μαρτίου προχώρησε σε ανάρτηση με την εξής φράση: «Δήλωσε συμμετοχή στα προκριματικά ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις ευρωεκλογές». Το Σαββατοκύριακο και την Καθαρά Δευτέρα που ακολούθησε την κατάταξή του δεν δέχτηκε κανένα επισκεπτήριο αλλά ούτε και έκανε χρήση του δικαιώματός του να βγει εξοδούχος.

Καλό κλίμα. Πηγές στενών συνεργατών του γνωστοποίησαν πως: «Εμεινε μέσα, είναι πολύ καλό το κλίμα με τους άλλους νεοσύλλεκτους. Γίνονται συζητήσεις, λένε αστεία και ακολουθούν όλοι το ίδιο πρόγραμμα. Είναι παιδιά που έχουν τελειώσει τις σπουδές τους, από 24 ετών και πάνω. «Μου φαίνεται θα γίνουν όλοι ΣΥΡΙΖΑ», είπε αστειευόμενος σε συνεργάτη του όταν τον ρώτησε πώς είναι το κλίμα στον θάλαμο. Καλό το κλίμα και με τους αξιωματικούς χωρίς να υπάρχει κάποια διάκριση λόγω της θεσμικής ιδιότητας του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Στις 21 Μαρτίου το όνομα Στέφανος Κασσελάκης αναρτήθηκε στον πίνακα με τους νεοσύλλεκτους που θα έκαναν υπηρεσία στο μαγειρείο.
Ο Κασσελάκης την έκανε κανονικά, ανταλλάσσοντας και απόψεις για την καθημερινότητα με τα άλλα νέα παιδιά που βρέθηκαν στο μαγειρείο μαζί του. Εχοντας δηλώσει και εθελοντής για να παρελάσει στην πόλη της Θήβας μαζί με άγημα εθελοντών, έκανε και τη σχετική εκπαίδευση, ενώ παράλληλα την ίδια ημέρα δηλαδή στις 21 Μαρτίου εκτέλεσε και βολές με το τυφέκιο που θα είχε στην παρέλαση μαζί με όλους τους νεοσύλλεκτους του αγήματος.

Ολες αυτές τις ημέρες επικοινωνούσε με τους δικούς του και τους στενούς του συνεργάτες με σύντομα μηνύματα και τηλεφωνήματα τις προβλεπόμενες ώρες, δηλαδή μετά το μεσημεριανό φαγητό και μέχρι την απογευματινή εκπαίδευση και μετά την ολοκλήρωσή της και μέχρι το βραδινό σιωπητήριο. Τις ώρες αυτές δε αποσυρόταν και στο γραφείο αξιωματικού που του είχε παραχωρηθεί προκειμένου να διενεργεί τις υποχρεώσεις που έχει ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. 

Μία ημέρα πριν από την παρέλαση, δηλαδή στις 24 Μαρτίου, βγήκε εξοδούχος στο Δίστομο γράφοντας μεταξύ άλλων σε ανάρτησή του: «Σήμερα είμαι εξοδούχος στρατιώτης. Ας ειρωνευτούν μερικές «πατριωτικές» κραυγές το ότι δικαιούμαι κιόλας έξοδο με θητεία μόνο 20 ημερών. Ας ειρωνευτούν και το ότι υπηρετώ μόνο 20 μέρες.

Δεν έφτιαξα τον νόμο. Τον τηρώ. Οπως θα τηρώ κάθε νόμο της χώρας, από όποια θέση. Επέλεξα λοιπόν να πάρω την έξοδό μου για συγκεκριμένο λόγο: Για να επισκεφθώ το Δίστομο. Εκεί που το 1944, οι ναζί έσφαξαν 229 άμαχους Ελληνες. Ενα αποτρόπαιο έγκλημα που μας υπενθυμίζει το δίκαιο αίτημά μας για τις γερμανικές αποζημιώσεις, το οποίο έθεσα στον γερμανό πρέσβη όταν τον συνάντησα και το οποίο θα διεκδικήσω ένθερμα».

Την επόμενη παρέλασε κανονικά με το στρατιωτικό άγημα στους δρόμους της Θήβας.

Ηταν πολύ χαρούμενος από τις αντιδράσεις του κόσμου στην παρέλαση που φώναζαν «μπράβο Στέφανε». Στις 29 Μαρτίου ορκίστηκε και έλαβε την άδεια ορκωμοσίας. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες θα επιστρέψει στη Θήβα την προσεχή Τετάρτη ο ίδιος, προκειμένου να λάβει το απολυτήριό του και την αστυνομική του ταυτότητα. Το υπόλοιπο της θητείας του θα το εξαγοράσει προς 810 ευρώ τον μήνα.

,,,,από την "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ'


                                "Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ", 30/03/24


Του ΑΡΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΗ

Θάβοντας την Ελλάδα

Είναι λογικό να μην αντιλαμβάνεται τι λέει. Οταν η Ελλάδα βρισκόταν υπό διαρκή εποπτεία και οι σύντροφοί του τη χαρακτήριζαν «αποικία χρέους», εκείνος ήταν στην Αμερική και ζούσε το ρεπουμπλικανικό πολιτικό του όνειρο. Οταν η Ελλάδα ήταν διεθνώς απαξιωμένη και αντιμετωπιζόταν από εταίρους και ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα ως προβληματικός παρίας, ο Στέφανος Κασσελάκης έχτιζε στο εξωτερικό την περιουσία που σήμερα του επιτρέπει να αγοράζει πολυτελή αθηναϊκά ακίνητα και να δανείζει κεφάλαια στον ΣΥΡΙΖΑ. Η δεκαετία της κρίσης που έφερε την οικονομία της χώρας στον γκρεμό, προσβάλλοντας το κύρος της τελευταίας και δοκιμάζοντας με αλησμόνητο τρόπο τις αντοχές του κοινωνικού και πολιτικού σώματος, του πέρασε μάλλον απαρατήρητη, γιατί είχε την πολυτέλεια να τη ζήσει εξ αποστάσεως.

Ζητώντας λοιπόν σήμερα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκλογές με διεθνείς παρατηρητές, επειδή τάχα δεν εμπιστεύεται στην κυβέρνηση τη διεξαγωγή τους (λες και η κυβέρνηση είναι αυτή που τις διεξάγει), νομίζει ότι λέει κάτι προωθημένο και σωστό· δεν υποψιάζεται ότι στην πραγματικότητα θίγει την ικανότητα ενός προσφάτως και κοπιωδώς ανακύψαντος κράτους να επιτελεί στοιχειώδεις δημοκρατικές λειτουργίες που, στη μεταπολιτευτική ιστορία του, ποτέ δεν αμφισβητήθηκαν· δεν καταλαβαίνει ότι κηλιδώνει το προφίλ μιας χώρας που ακόμη έχει τεράστια ανάγκη να διατηρεί καλό προφίλ, για να την παίρνουν στα σοβαρά όσοι πρέπει να την παίρνουν στα σοβαρά. Ισως και να μην τον νοιάζει, βέβαια.

Χωρίς επίγνωση

Ο Στέφανος Κασσελάκης έχει, γενικότερα, προβληματική αντίληψη των πραγμάτων και του εαυτού του. Δεν μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς το γεγονός ότι δεν συλλαμβάνει τη φαιδρότητα φαινομένων, όπως η ολιγοήμερη θητεία του (την οποία κιόλας βρίσκει επωφελές να προβάλλει) ή η ακουσίως κωμική πρόταση που απηύθυνε στον Κυριάκο Μητσοτάκη για «έξοδο με αξιοπρέπεια» (καμία συναίσθηση των μεγεθών και της δημοσκοπικής συγκυρίας). Συνεπώς, δεν εκπλήσσει ιδιαίτερα η αδυναμία του να διακρίνει τη διαφορά ανάμεσα στην πολιτική αντιπαράθεση με όρια και στην αντιπαράθεση που υπερβαίνει τα όρια· δεν εκπλήσσει η αδυναμία του να διακρίνει πότε ένα πολιτικό χτύπημα πλήττει τον στόχο του και πότε αυτόν που το δίνει. Δεν βοηθούν και οι σύμβουλοί του· η δήλωση του Νικόλα Φαραντούρη πως θα ήταν ευχής έργον αν η Ευρωπαία εισαγγελέας έριχνε την κυβέρνηση είναι ενδεικτική μιας πολιτικής κουλτούρας που χαρακτηρίζεται από τραγική έλλειψη μέτρου: να βλάψουμε τον αντίπαλο κι ας ξεχαρβαλώσουμε τη θεσμική ακεραιότητα και ανεξαρτησία της χώρας. Αλλωστε ποιο κόμμα έβγαζε φλύκταινες μέχρι πριν από λίγα χρόνια μπροστά στην παραμικρή υποψία ευρωπαϊκού παρεμβατισμού; Ενας άλλος ΣΥΡΙΖΑ, που πλέον δεν υπάρχει.

Μαλλιοτραβήγματα

Η ιστορία του εθνικού ξεφωνητού, ωστόσο, δεν ξεκίνησε από τον Στέφανο Κασσελάκη. Τα αποδοκιμαστικά ψηφίσματα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, οι εκκλήσεις για περικοπή ευρωπαϊκών κονδυλίων προς την Ελλάδα και τα φυτευτά άρθρα περί ανελεύθερης χώρας, χώρας-δολοφόνου προσφύγων κ.λπ. στον ξένο Τύπο, προηγήθηκαν, έχοντας δημιουργήσει ένα ολόκληρο αφήγημα ιερού σκοπού που αγιάζει τα μέσα. Τα μέσα είναι, προφανώς, οι ενέργειες καταγγελίας της χώρας και του «καθεστώτος» που τη λυμαίνεται· ο ιερός σκοπός ποιος να είναι άραγε; Να θεραπεύσει ο Μητσοτάκης όλες τις εθνικές ανωμαλίες ωθούμενος από κάποιο αίσθημα ντροπής; Να μειωθεί –διά της υστερίας– το ιλιγγιώδες εκλογικό χάσμα που χωρίζει την αντιπολίτευση από την κυβέρνηση; Αυτό που δεν έχουν καταλάβει όσοι αρνούνται να εξαιρέσουν τη φήμη της χώρας τους από το μικροκομματικό μαλλιοτράβηγμα είναι ότι, όσο κι αν την καταρρακώσουν, ούτε οι ίδιοι ούτε η χώρα θα βγουν ευνοημένοι. Το «καθεστώς Μητσοτάκη» δεν θα «πέσει» με κακογλωσσιά κατά της Ελλάδας εν γένει, αλλά με εκλογές, όταν έρθει η ώρα.

Εικόνα και ουσία

Την πόρτα του ευρωπαϊκοφανούς λαϊκισμού, βέβαια, δεν την άνοιξαν οι λαϊκιστές. Οι συνωμοσίες που φαντασιώνεται η Ν.Δ. εναντίον της είναι σε μεγάλο βαθμό αποκυήματα του πολιτικού της ναρκισσισμού. Αν η Ελλάδα δίνει την εικόνα υπανάπτυκτης χώρας στο εξωτερικό, δεν φταίνε μόνο εκείνοι που μεταφέρουν τα μαντάτα της υπανάπτυξης (όπως είναι ή διογκωμένης), αλλά κι εκείνοι που δίνουν στους μαντατοφόρους τη σχετική αφορμή. Πριν μας απασχολήσει λοιπόν η εικόνα της υπανάπτυξης, πρέπει να ενδιαφερθούμε για την ουσία της: αν οι θεσμοί της χώρας λειτουργούσαν ως ώφειλαν, ποιος θα μπορούσε να τη διασύρει; Αν οι πολίτες είχαν εμπιστοσύνη στο κράτος, ποιο πολιτικό κέρδος θα εισέπρατταν όσοι αναζητούν την ελληνική σωτηρία εκτός συνόρων;

Αυτοτιμωρία

Τα πράγματα για την κυβέρνηση θα ήταν πιο εύκολα αν έκανε τη δουλειά της καλύτερα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει πρόβλημα με την απελπισμένη αντιπολίτευσή του· με τους πολίτες έχει. Αυτοί είναι που αποσύρουν σιγά σιγά την εμπιστοσύνη τους από τη Ν.Δ. Αυτοί είναι που μετά τα Τέμπη (κι έχοντας ανεχθεί πολλά ακόμη) διακρίνουν στη θέση του ευνομούμενου κράτους να εγκαθίσταται σταδιακά μια τεχνολογία διάσωσης κομματικού συμφέροντος. Αν δεν αυτοτιμωρηθεί τώρα, η Ν.Δ. θα τιμωρηθεί αργότερα και αυστηρότερα από τους πολίτες· ας αποφασίσει τι προτιμά, αλλά ας μην έχει την ψευδαίσθηση ότι θα βγει αλώβητη από την κατάσταση.


"Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ", 30/03/24


ΤΟ ΘΕΜΑ


Τα λάθος κεράκια στην τούρτα που έσβησε, καθώς κλείνει τα 36 και όχι τα 35, δεν πτόησαν τον Στέφανο Κασσελάκη ο οποίος γιόρτασε µε τον σύζυγό του Τάιλερ Μακµπέθ, τον πατέρα του, τον Ευάγγελο Αποστολάκη και τη µοίρα του τα γενέθλιά του σε ουζερί της Θήβας. Είχαν προηγηθεί η ορκωµοσία του και η παρέλαση µέσα στο στρατόπεδο, στη δεύτερη σειρά της µοίρας. Ο πατέρας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ιδιαιτέρως συγκινηµένος, αφού και ο ίδιος είχε υπηρετήσει τη θητεία του στο ίδιο µέρος πριν από 50 χρόνια. Κάνοντας µια µικρή βόλτα στη Θήβα, ο Στέφανος Κασσελάκης δέχτηκε δώρα, όπως µια γραβάτα, ενώ στο µαγαζί που γιόρτασε τα γενέθλιά του ένα στρατιώτης του χάρισε ένα ουίσκι. 


Ο αρχηγός της αξιωµατικής αντιπολίτευσης είχε την ευκαιρία να συνοµιλήσει µε τους δηµοσιογράφους που από το πρωί ήταν µαζί του στη Θήβα. Τους αποκάλυψε πως την επόµενη εβδοµάδα θα πάει περιοδεία στην Κρήτη, ότι θα επιµείνει στο θέµα των διεθνών παρατηρητών και πως τον χτυπάνε διότι βλέπουν ότι ανεβαίνει στις δηµοσκοπήσεις. Χθες το βράδυ, κάλεσε εργαζοµένους του ΣΥΡΙΖΑ, στελέχη και βουλευτές του κόµµατος σε γνωστό µπαρ στου Ψυρρή. Μετά το τέλος της άδειας, ο κ. Κασσελάκης θα επιστρέψει στο στρατόπεδο της Θήβας για να πάρει το απολυτήριό του και θα κλείσει οριστικά ο κύκλος της στρατιωτικής θητείας, ώστε να αφοσιωθεί πλήρως στην κεντρική πολιτική σκηνή.


ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ


Στον απόηχο της συζήτησης επί της πρότασης δυσπιστίας εναντίον της κυβέρνησης, η υπόθεση των Τεµπών συντηρείται στο προσκήνιο µε ενέργειες που ενέχουν και πολιτική χροιά. Η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου (φωτογραφία), που πρωταγωνίστησε σε αρκετές συγκρουσιακές στιγµές της τριήµερης κοινοβουλευτικής διαδικασίας, γνωστοποίησε ότι θα κινηθεί προς την κατεύθυνση της ∆ικαιοσύνης. Οπως ανέφερε, «τις επόµενες ηµέρες θα καταθέσω ενώπιον του εφέτη ειδικού ανακριτή τα πρακτικά των τριών ηµερών συνεδρίασης της Βουλής και όλα τα έγγραφα που κατατέθηκαν, που θεωρώ αποκαλυπτικότατα για παραµέτρους του εγκλήµατος». Μάλιστα, δεν παρέλειψε να εκτοξεύσει και νέα βέλη για τη διαδικασία στη Βουλή, επισηµαίνοντας ότι παρασιωπήθηκε ότι ο κ. Μητσοτάκης παραίτησε δύο µέλη της κυβέρνησης. «Ζήτησα από τον πρόεδρο της Βουλής να το ανακοινώσει θεσµικά όπως είναι υποχρέωσή του, διότι υτπάρχει µεταβολή στη σύνθεση της κυβέρνησης, και αρνήθηκε να το κάνει µε τις γνωστές ειρωνίες που ακούσατε όλοι», είπε.


Ο ΤΟΠΟΣ


Πλήθος κόσµου βρέθηκε χθες στο Α΄ Νεκροταφείο για το τελευταίο αντίο στον Μιχάλη Χαραλαµπίδη, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 73 ετών. Το φέρετρο του εκλιπόντος ήταν καλυµµένο µε ποντιακή σηµαία, ενώ το «παρών» έδωσε τιµητικό άγηµα Ποντίων, που συνόδευσε το φέρετρο στον χώρο ταφής υπό τους ήχους ποντιακής λύρας. Παρόντες στην κηδεία του Μιχάλη Χαραλαµπίδη ήταν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, ο γραµµατέας του κόµµατος Ανδρέας Σπυρόπουλος, ο Κώστας Λαλιώτης, ο ∆ηµήτρης Μάντζος, ο Παύλος Χρηστίδης, αλλά και ο Στέφανος Τζουµάκας και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο Παναγιώτης Κουρουµπλής, η Νίνα Κασσιµάτη. Ο Μιχάλης Χαραλαµπίδης ήταν επικεφαλής της οµάδας των «Ιταλών» του ΠΑΣΟΚ. Ηταν µέλος του ΠΑΚ επί χούντας και ένας από τους συντάκτες της ιδρυτικής διακήρυξης του ΠΑΣΟΚ. Το όνοµά του συνδέθηκε µε την προσπάθεια αναγνώρισης της Ποντιακής Γενοκτονίας και το 1994 η Βουλή υιοθέτησε την πρότασή του για καθιέρωση της 19ης Μαΐου ως Ηµέρας της Ποντιακής Γενοκτονίας.


Η ΑΤΑΚΑ


Οτι ο ∆ηµήτρης Κουτσούµπας βρίσκεται στην Κύπρο και γι’ αυτό απουσίαζε προχθές από τη Βουλή, ενηµέρωσε η στήλη χθες. Μπορεί η χθεσινή ηµέρα να ήταν φορτωµένη µε συναντήσεις και επαφές µε τα κόµµατα της Κύπρου, όµως η προσοχή του γ.γ. ήταν στραµµένη και στις εξελίξεις στην Ελλάδα, τις οποίες ο κ. Κουτσούµπας δεν παρέλειψε να σχολιάσει. Ειδικότερα, παρά την ψήφο εµπιστοσύνης που πήρε η κυβέρνηση, ο γ.γ. του ΚΚΕ διακρίνει ότι «διευρύνεται ένα ρεύµα αµφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής, ιδιαίτερα της πολιτικής της κυβέρνησης της Ν.∆. µε επικεφαλής τον κ. Μητσοτάκη» Τέµπη, ακρίβεια, ανεργία, προβλήµατα στη δηµόσια υγεία, στην παιδεία, εµπορευµατοποίηση των πανεπιστηµίων, προβλήµατα των αγροτών είναι, µεταξύ άλλων, αυτά που τροφοδοτούν το κύµα αµφισβήτησης, όπως πρόσθεσε. Και υπογράµµισε ότι «η γνήσια αντιπολίτευση βρίσκεται στους δρόµους και το ΚΚΕ βρίσκεται εκεί στους δρόµους του αγώνα, να παλέψει µαζί µε όλο τον λαό, καλώντας τον σε συµπόρευση µαζί του, σε συµπόρευση µε το ΚΚΕ για να δώσουµε και όλες τις επόµενες µάχες».


Η ΚΡΙΤΙΚΗ


Στροφή στην καθηµερινότητα για τη Νέα Αριστερά µετά την ολοκλήρωση της συζήτησης επί της πρότασης δυσπιστίας. Η κριτική τους προς την κυβέρνηση εστιάσθηκε χθες στον κατώτατο µισθό, για τον οποίο το κόµµα αναφέρει ότι «απέχει πολύ η αύξηση από τις πραγµατικές ανάγκες» και ότι «δεν µπορεί να αντισταθµίσει το κόστος ζωής, που έχει εκτιναχθεί από τον πληθωρισµό της απληστίας και την αισχροκέρδεια των ολιγοπωλίων».


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου