οι κηπουροι τησ αυγησ

Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ Η ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΡΕΠΟΡΤΕΡ (...) ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΟΥ "ΡΟΥΒΙΚΩΝΑ" ΚΑΙ Η ΤΑΧΥΤΑΤΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΙΑΔΑ ΒΑΞΕΒΑΝΗ-ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΩΣ ΣΥΡΙΖΑ, ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΡΑΓΚΟΥΣΗ...ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΒΕΒΑΙΩΣ ΤΥΧΑΙΑ ΚΑΤΑ ΑΠΛΗ ΣΥΜΠΤΩΣΗ, ΕΝΩ ΚΑΤΙ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ...



Πληροφορία που φέρει τους αστυνομικούς, που όχι μόνο παραβίασαν κόκκινο σηματοδότη συνοδεύοντας κάποιον επίσημο, αλλά στη συνέχεια κακοποίησαν δικυκλιστή που διαμαρτυρήθηκε επειδή κόντεψαν να πέσουν πάνω του, ανήκει στη φρουρά του πρωθυπουργού, δημοσιεύει το Documento.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η μηχανή με πινακίδα ΙΖΟ 955, δεν είναι καταχωρημένη επισήμως και φαίνεται να ανήκει στην Υπηρεσία Προέδρου Μελών Κυβέρνησης, και να έχει διατεθεί στη φρουρά του πρωθυπουργού. Προσθέτει ότι είναι μία από τις πέντε που έχουν αγοραστεί πρόσφατα και έχουν διατεθεί στον Αρχηγό της ΕΛΑΣ, τον Διοικητή της ΕΥΠ και κάποια μέλη του Μαξίμου.


Στο ίδιο δημοσίευμα σημειώνεται ότι το κυβερνητικό αυτοκίνητο που συνόδευαν οι αστυνομικοί πιθανολογείται πως χρησιμοποιεί ένας πολύ στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Σε κάθε περίπτωση, εκτός της αστυνομικής βίας, που είναι το μείζον στην προκειμένη περίπτωση, είναι αξιοσημείωτο ότι κυβερνητικό αυτοκίνητο παραβιάζει τον ΚΟΚ.

Το Documento γράφει ότι απευθύνθηκε στο Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, προκειμένου να λάβει επίσημη απάντηση για το θέμα και να διασταυρωθούν πλήρως οι πληροφορίες, ωστόσο δεν υπήρξε ανταπόκριση.

Το βίντεο δημοσιοποίησε στο Facebook ο Γιώργος Καλαϊτζίδης, μέλος του «Ρουβίκωνα», ο οποίος καταγγέλλει πως «πέρασαν παράνομα με κόκκινο χωρίς ούτε καν να έχουν βάλει τις σειρήνες ένα αμάξι με φιμέ τζάμια επισήμου πιθανώς υπουργού. Το αμάξι είχε αστυνομική συνοδεία που επέβαινε σε μηχανές. Πήγαν να πέσουν επάνω σε έναν άνθρωπο που επέβαινε σε μηχανάκι και πέρναγε κανονικά από την οδό Ξενίας».

«Δεν φτάνει δηλαδή που πήγαν να τον σκοτώσουν τον άνθρωπο επειδή πέρασαν παράνομα με κόκκινο τον χτυπάνε κιόλας. Φυσικά το αμάξι με τα φιμέ τζάμια και τον "επίσημο" έφυγε κατ' ευθείαν», σημειώνεται στην ανάρτησηΤο Documento απευθύνθηκε στο Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, προκειμένου να λάβει επίσημη απάντηση για το θέμα και να διασταυρωθούν πλήρως οι πληροφορίες, ωστόσο δεν υπήρξε ανταπόκριση.

Έρευνα για το ζήτημα - μετά τον σάλο που ξέσπασε- ξεκίνησε η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της αστυνομίας. Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, «ανατέθηκε στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας η διερεύνηση της εμπλοκής αστυνομικού με ιδιώτη σε χθεσινό περιστατικό, που απεικονίζεται σε βίντεο που έχει αναρτηθεί σε ιστοσελίδες στο διαδίκτυο, στη συμβολή των οδών Μιχαλακοπούλου και Ξενίας».

Επίκαιρη ερώτηση Ραγκούση σε Χρυσοχοϊδη
Επίκαιρη ερώτηση για το ζήτημα κατέθεσε ο βουλευτής και τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για αστυνομικούς εν ενεργεία οι οποίοι αναγνωρίστηκαν, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση τηρώντας «σιγήν ιχθύος» προσπαθεί να αποκρύψει τη μονάδα στην οποία υπηρετούν καθώς και την ταυτότητα του φυλασσόμενου προσώπου.

Με βάση τα παραπάνω, ο Γιάννης Ραγκούσης ρωτά τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη:

-Γιατί η κυβέρνηση προσπαθεί να αποκρύψει οτιδήποτε σχετικό με το συγκεκριμένο σοβαρό περιστατικό που είδε το φως της δημοσιότητας;Σε ποια συγκεκριμένη μονάδα υπηρετούν οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί που αναγνωρίστηκαν από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και οι οποίοι ξυλοκόπησαν τον άτυχο μοτοσικλετιστή;

-Ποια η ταυτότητα και η ιδιότητα του φυλασσόμενου προσώπου που επέβαινε στο προπορευόμενο όχημα; Πότε θα ολοκληρωθεί η έρευνα για το συγκεκριμένο περιστατικό;


...ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΤΟ ΘΥΜΑΤΑΙ Ο ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ;
(με τον Τσέκερη, τότε, μεσολαβητή), και ....
...



Σύμφωνα με δημοσιογράφους, άντρες της ασφάλειας του πρωθυπουργού με σπρωξιές προσπαθούσαν να αποτρέψουν την είσοδο συγκεκριμένων δημοσιογράφων στο Δημαρχείο της Μυτιλήνης κατά την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα, παρουσία και του αυστριακού καγκελάριου, Φάιμαν


Επίθεση εναντίον τους από άνδρες της προσωπικής ασφάλειας του Αλέξη Τσίπρα καταγγέλλουν δημοσιογράφοι της Λέσβου.

Όλα ξεκίνησαν όταν η αυτοκινητοπομπή έφτασε στο Δημαρχείο της Μυτιλήνης και όλη η συνοδεία Τσιπρα-Φαιμαν έμπαινε μέσα στο Δημαρχείο.

Όταν οι δημοσιογράφοι από κανάλια, ειδησεογραφικά πρακτορεία και τοπικά ΜΜΕ, και του LesvosPost.com πήγαν να μπουν μέσα στο δημαρχείο της Μυτιλήνης για να καλύψουν την σύσκεψη που θα γινόταν, άνδρες της ασφάλειας του κ Τσιπρα με απωθήσεις προς τους δημοσιογράφους απέτρεψαν την είσοδο μέσα στο Δημαρχείο.

Για μια στιγμή όπως φαίνεται και στο αποκλειστικό βίντεο του Plomarinews.gr και Lesvospost.com η ένταση ήταν μεγάλη καθώς οι άνδρες ασφαλείας και το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού επέλεξαν να μπουν μέσα στο δημαρχείο επιλεκτικά Έλληνες και ξένοι δημοσιογράφοι καθώς και το Αυστριακό κανάλι που συνόδευε τον κ Φαιμαν.

Απρόκλητα και χωρίς να υπάρχει λόγος, ένας από τους άνδρες ασφαλείας του κ. Τσίπρα επιτέθηκε βίαια στον ανταποκριτή του ΑΠΕ-ΜΠΕ στην Λέσβο όταν ο δημοσιογράφος προσπάθησε να μπει μέσα στο δημαρχείο.

Μέσα σε όλο αυτόν τον χαμό ο κ.Τσίπρας μαζί με τον κ Φαιμαν βγήκαν στο μπαλκόνι του Δημαρχείου συνιστώντας ψυχραιμία κάτι που εξόργισε περισσότερο τους δημοσιογράφους που περίμεναν από κάτω

Ο πρωθυπουργός προς έκπληξη των παρευρισκόμενων απάντησε σε δημοσιογράφο του τοπικού καναλιού της Μυτιλήνης «Με αυτήν την συμπεριφορά δεν θα μπεις μέσα».

Να σημειώσουμε ότι στην συνάντηση δεν επέτρεψαν ούτε στον πρόεδρο της Δημοτικής ενότητας Μυτιλήνης να παραβρεθεί.




....αυτό, εις βάρος του Διομήδη Σπινέλλη;





O Σταύρος Θεοδωράκης αναδημοσίευσε την καταγγελία του πρώην γ.γ. Πληροφοριακών Συστημάτων, καθηγητή Διομήδη Σπινέλλη, στη σελίδα του στο Facebook, ο οποίος επειδή φωτογράφισε την αυτοκινητοπομπή του Αλέξη Τσίπρα βρέθηκε αντιμέτωπος με άνδρες της Ασφάλειας.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού ανέδειξε την καταγγελία του κ. Σπινέλη, ο οποίος δέχθηκε έλεγχο από την ασφάλεια του πρωθυπουργού, διότι έβγαλε φωτογραφίες με το κινητό του την αυτοκινητοπομπή που περνούσε από μπροστά του.

Στην καταγγελία του ο κ. Σπινέλης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι: τρεις άνδρες με πολιτικά ζήτησαν να ψάξουν την τσάντα μου, πήραν την ταυτότητά μου και αξίωσαν επιτακτικά να δουν τις φωτογραφίες που είχε το κινητό μου τηλέφωνο και να διαγράψω τις φωτογραφίες της αυτοκινητοπομπής.

Ο κ. Θεοδωράκης άσκησε δριμεία κριτική στον πρωθυπουργό, αφήνοντας να εννοηθεί πως το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η δημόσια εικόνα του.

Ολόκληρη η ανάρτηση του κ. Θεοδωράκη:

Αντιγράφω: «Χθες στις 9:20 το πρωί είδα στη διασταύρωση Χέυδεν και Πατησίων μια αξιωματικό της Τροχαίας με τρία αστέρια στις επωμίδες της να εκτελεί χρέη τροχονόμου για να περάσει η αυτοκινητοπομπή του κου πρωθυπουργού (…) Έβγαλα λοιπόν με το κινητό μου τηλέφωνο μερικές φωτογραφίες την ώρα που πέρναγαν σαν αστραπή τα μαύρα αυτοκίνητα και οι μοτοσυκλέτες της συνοδείας. Τι το ήθελα; Ένα λεπτό αργότερα με σταμάτησαν τρεις άνδρες με πολιτικά. Μου είπαν ότι ήταν της Ασφάλειας (…) Mου ζήτησαν να ψάξουν την τσάντα μου, πήραν την ταυτότητά μου και αξίωσαν επιτακτικά να δουν τις φωτογραφίες που είχε το κινητό μου τηλέφωνο και να διαγράψω τις φωτογραφίες της αυτοκινητοπομπής (…)».

Η καταγγελία είναι του καθηγητή Diomidis Spinellis (πρώην Γ. Γ. Πληροφοριακών Συστημάτων). Λίγες ώρες μετά, το βράδυ, στον ίδιο δρόμο, μια συμμορία χουλιγκάνων έκαψε τρία τρόλεϊ και κανένας αστυνομικός δεν εμφανίστηκε. Χέυδεν και Πατησίων όμως, απειλήθηκε η εικόνα του πρωθυπουργού και η επέμβαση ήταν αστραπιαία. Ο κόσμος πρέπει να συνεχίσει να πιστεύει ότι ο κ.Τσίπρας πάει περπατώντας στο γραφείο ή έστω με τη μοτοσυκλέτα που είχε και στη Νίσυρο όταν γνώρισε τον κ.Καμμένο. Άλλωστε, όπως είπε και στην Κρήτη «εμένα που με βλέπετε έχω κάνει τρεις φορές συναντήσεις με τους αγρότες». Να κατεβάσουν, λοιπόν, τις κάμερες στο Ηράκλειο και τα κινητά στην Πατησίων.

Προυσχή! Τώρα περνάει ο πρωθυπουργός. Ημιανάς! Πέρασε



Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/news/308859/evgala-fotografies-tin-aytokinitopompi-toy-tsipra-kai-i-asfaleia-me-ypohreose-na-tis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου