οι κηπουροι τησ αυγησ

Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΛΑΚΕΙΑ+ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ ΙΣΧΥΟΣ+ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΑΦΕΛΕΙΑ=ΤΡΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΤΑΘΕΡΕΣ -ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΑΒΗΣΑΝΤΑ ΧΡΟΝΟ - ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΕΙΣ ΠΤΥΧΕΣ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΣΥΡΙΖΑ....

Από το ημερολόγιό μου στο fb,
προ οκτώ ετών





Όταν η πολιτική βλακεία και η αλαζονεία της ισχύος- πολύ περισσότερο κατά φαντασίαν ή καθ' υπερβολήν- συναντούν την επικαιρότητα των ημερών και παράγουν πολιτική, το αποτέλεσμα είναι εκρηκτικό. Δημιουργείται ένας πολιτικός πολιτισμός φανατισμένων ανθρώπων, με νοοτροπία ταλιμπάν, άκρως επικίνδυνος, όχι τόσον από την άποψη της υποκρυπτόμενης αντιαισθητικής αισθητικής, αλλά από την άποψη του ίδιου του πλαισίου αντιδημοκρατικής εκτροπής που υποκρύπτεται. Και όλα τα προηγούμενα εκφράζονται στη μία και μοναδική αφίσα του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ που γεννά δυσοσμία στους δρόμους των Ελληνικών πόλεων και επιχειρεί να διχάσει τους πολίτες.




ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ-ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΥΣ-ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ-ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ: 12 λέξεις φανατισμού, εμπάθειας και προφανούς αδιεξόδου, συμπυκνώνουν την πολιτική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, εν όψει των εκλογών της ερχόμενης Κυριακής.

Ας ξεδιπλώσουμε, σημείο προς σημείο, το πολιτικώς ηλίθιο, αλλά και αντιδημοκρατικό μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ:

-ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΛΑΚΕΙΑ: Αποφάσισαν χωρίς εμάς, δηλαδή ημών του κόμματος μας, με μονοψήφιο ποσοστό στις εκλογές του 2009, από το οποίο πρέπει να αφαιρεθεί ποσοστό που αντιστοιχεί στους βουλευτές υπό το Φώτη Κουβέλη που αποχώρησαν γιά να συγκροτήσουν τη ΔΗΜΑΡ. Αυτοί είναι οι μόνοι που δικαιούνται να αποφασίζουν γιά τις τύχες της χώρας και οι υπόλοιποι πολίτες να περιορίζονται εις ρόλο παθητικού αποδέκτη, αν όχι εκτελεστή των εντολών ολίγων πεφωτισμένων.

-ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ ΙΣΧΥΟΣ: Προχωράμε χωρίς αυτούς, δηλαδή ό,τι και αν προκύψει από τις κάλπες ώς ετυμηγορία του Ελληνικού λαού, ώς υπόδειξη του δέοντος γενέσθαι, εμείς θα επιμείνουμε στο "δικό μας", ό,τι και αν λέγει ή ζητεί η πλειοψηφία του εκλογικού σώματος. Μήπως αυτό υποκρύπτει μία αμφιβολία γιά την σκοπιμότητα των εκλογικών αναμετρήσεων, μία κάποια προτίμηση σε "προοδευτικές δικτατορίες". Ανατροπή στην Ελλάδα, δεν σημαίνει στην ουσία παρά το τελευταίο, εκτός κι αν αποδεχθούμε ότι οι Έλληνες δεν είμαστε πλέον νουνεχείς και εχέφρονες, ότι έχουμε ξεχάσει τη δεινή περιπέτεια του εμφυλίου πολέμου.

-ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΑΦΕΛΕΙΑ: Μήνυμα στην Ευρώπη, μπορεί να στείλει η μικρή Ελλάς, ανάλογο του πληθυσμιακού της μεγέθους και της συμμετοχής της- μόλις 2,5%- εις το ΑΕΠ των χωρών της ευρωζώνης. Μόνον μείωψ ή επικίνδυνος αφελής θα μπορούσε να περιμείνει κάτι μεγαλύτερο ή περισσότερο. Και πέραν αυτού δεν θα ήταν άσκοπο γιά το ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ να παρακολουθήσει τον πολιτικό λόγο του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς εις το οποίο μετέχει μέν, αλλό ουδόλως λαμβάνει υπ' όψη. Πόσες φορές οι ομοτράπεζοι του κυρ-Αλέξη εις το ΚΕΑ δεν τον έχουν ανακαλέσει εις τη λογική;

Βεβαίως είναι γεγονός ότι αυτές οι 12 "μαγικές λέξεις" έχουν αποτελέσει το σημείο αναφοράς φανατισμένων του πολυτασικού ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, οι οποίοι επιχειρούν να μεταλαμπαδεύσουν, ακόμη με φασιστοειδείς πρακτικές, τις ιδέες τους.

Στην Ηλιούπολη, επί παραδείγματι, έχουν αναρτηθεί πανώ με τη υπογραφή ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, με τα συνθήματα "Ή εμείς, ή αυτοί" .

Ανάλογη κατάσταση φασιστοειδούς συμπεριφοράς εκφράζεται εις τα κοινωνικά δίκτυα, προς όσους επιχειρούν να ελέγξουν κάποιους ταλιμπάν του ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ, γιά όσα ζητούν ή προτείνουν:-"Σε λίγο καιρό, αν συνεχιστεί η κατάσταση αυτή και δεν τους συντρίψουμε στις εκλογές, κουκουλοφόροι θα γίνουμε όλοι. Και όποιον πάρει ο χάρος"-"Το βαθυ πα(σο)κ κι αν το πλένεις, τσοχατζοπουλήλα θα ξερνά"-"Δεν σας έχει μείνει καμία ιδεολογία και σκέφτεστε μόνο τον κώλο σας, την καλοπέραση σας και το βόλεμα σας"-"Σκατο ΠΑΣΟΚε, άντε να γλείψεις κανένα κόκαλο"(Όλα τα προηγούμενα, από τον σχολιασμό ενός εκ των πολλών, του κ. Φ...η Κ..στ...ου, εις απάντησιν του σε απόψεις αντίθετες προς τις δικές του, όπως ο υπογράφων, σε ανάρτηση-πρόσκληση διαλόγου του "ανανεωτικού" βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημ. Παπαδημούλη, δίχως ο τελευταίος να έχει λάβει θέση. Όλως τυχαίως;)


Το να ομιλήσεις γιά έλλειψη σεβασμού σε κάθε άλλη άποψη, δεν αποδίδει την πραγματικότητα μιάς εξόχως ανησυχητικής πραγματικότητος, σε μία δεινή φάση του εθνικού μας βίου, που απαιτεί τη μέγιστη δυνατή συστράτευση και συμπόρευση των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων γιά τη σωτηρία του τόπου.

ΥΓ: Μπορεί τα χρησιμοποιούμενα ελληνικά να μην έχουν οποιαδήποτε σημασία σε τέτοιες στιγμές, αλλά το "προχωράμε" αποτελεί κραυγαλέα γλωσσική βαρβαρότητα. Ο πληθυντικός των αρχαιοελληνικών ρημάτων εις -αω,-έω και -οω, θέλει την τελική διατύπωση εις "προχωρούμε", συνηρημένο εις -εω είναι το ρήμα. Αλλά (και) από αγράμματους τι να περιμένει κανείς;...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου