οι κηπουροι τησ αυγησ

Σάββατο 29 Απριλίου 2017

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ, ΠΑΝΤΩΣ, ΟΤΙ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΙΝΑΙ "ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΙ" ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΚΟΝΤΑΙΗΝΕΡ- ΙΔΙΟΤΥΠΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ ΚΕΠ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ...ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ, ΘΑ ΜΕΝΕΙ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ!

Από την "Κυριακάτικη ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ του Τύπου"

"Κυριακάτικη ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ του Τύπου", 29-30/04/17

«Η κατάσταση σε όλη τη χώρα είναι ήρεμη» υποστηρίζει ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη και μιλάει με αριθμούς για να το τεκμηριώσει: «Το επιτελείο Μητσοτάκη προσπαθεί να αντιστρέψει την πραγματικότητα»
«Εγκληματικότητα υπήρχε επί ΝΔ! Εχει περιοριστεί»
Στον ΧΡΗΣΤΟ ΤΣΙΓΟΥΡΗ

Σφοδρή κριτική στον Γιώργο Καμίνη ασκεί ο Νίκος Τόσκας και κα­λεί τον δήμαρχο να πράξει τα δέοντα για το «κοντέινερ-ΚΕΠ» στην πλα­τεία Εξαρχείων. Στη συνέντευξή του στην «Κυριακάτικη ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίαs του Πολίτη παραδέχεται προ­βλήματα, αλλά κατηγορεί τη ΝΔ ότι σκοπίμως τα μεγεθύνει, για κομματι­κά οφέλη.

Κύριε υπουργέ, με το «κοντέινερ-ΚΕΠ» στην πλατεία Εξαρχείων τι θα κάνετε;

Ο Δήμος Αθηναίων είναι που οφεί­λει να κάνει τη δουλειά του - δεν φτά­νει μόνο η ρητορική. Η Αστυνο­μία δεν είναι Πολεοδομία. Ο δήμος οφείλει να απομακρύνει το κοντέινερ που τοποθετήθηκε εκεί. Και, αν χρει­αστεί, μπορεί η Αστυνομία να παρά­σχει την προστασία που θα κριθεί ως αναγκαία.

Πετάτε το μπαλάκι στον κ. Καμίνη, επειδή από καιρού εις καιρόν ζητάει την παραίτηση σας;

Εγώ ούτε ζητώ παραιτήσεις ούτε κα­ταφεύγω σε προσωπικές επιθέσεις. Συνεργάζομαι με όλους τους δημάρ­χους στη χώρα, όπως οφείλω  απέναντι στους πολίτες. Τα περίπλοκα ζητήματα μόνο με τη συνεργασία μπορούν να επιλυθούν. Η Αστυνομία και το υπουργείο ούτε πυροσβέστες κάθε προβλήματος είναι ούτε θα αφήσουμε να γίνουν σάκας του μποξ. Συνεπώς, η δημοτική αρχή ας περάσει από την καταγγελία στην πράξη, προτού ξανα­ζητήσει την παραίτησή μου.

Τι πρέπει να κάνει ο δήμαρχος και τι εσείς;

Να κάνει τη δουλειά του, αντί να επι­τίθεται συνέχεια στην Αστυνομία, παρουσιάζοντας την Αθήνα ως ανο­χύρωτη πόλη! Ο δήμαρχος δεν είναι μόνο για να διαπιστώνει προβλήμα­τα μπροστά στις κάμερες και  μάλι­στα να δυσφημεί την εικόνα της Αθή­νας εν όψει τουριστικής περιόδου, να ζητάει κάθε τρεις και λίγο παραίτηση του υπουργού για πολιτικούς ή άλλους λόγους που μόνο ο ίδιος ο κ. Καμίνης γνωρίζει. Δεν είναιθέμα προσώπων. Οφείλουμε να συνεργαστούμε και όχι να πετάμε το μπαλάκι στον κάθε Τόσκα. Και, φυσικά, η Αστυνομία κάνει τη δουλειά της και, νομίζω, θα την κά­νει ακόμα καλύτερα το επόμενο διά­στημα, για να περιορίσουμε τα πραγ­ματικά προβλήματα τα οποία υπάρχουν σε κάποιες περιοχές της Αθήνας.

Ναι, αλλά τα Εξάρχεια παραμένουν άβατο..

Είναι μια περιοχή όπου για χρόνια θά­βονταν τα διάφορα προβλήματα, τα ζητήματα και οι εντάσεις στην Αθήνα. Πρόκειται για ζήτημα που δεν λύνε­ται σε 24 ώρες, όπως με αστείο τρόπο υποσχέθπκε ο κ. Μητσοτάκης. Χρει­άζονται σύστημα, μέθοδος, σχέδιο. Και έτσι προχωράμε...

Υπάρχει, όμως, φόβος στον κόσμο για το έγκλημα, το οποίο καλείται να αντιμετωπίσει αποτελεσματικότερα η κυβέρνηση.

Η αντιπολίτευση -και κυρίως η ΝΔ-ασκεί κριτική στο υπουργείο, παρα­ποιώντας στοιχεία και επιμένει να μι­λάει για έξαρση εγκληματικότητας. Εάν ανατρέξετε πίσω, στα χρόνια τα οποία κυβερνούσε η ΝΔ, θα δείτε ότι τότε ήταν που υπήρχε έξαρση.

Μα υπάρχουν ληστείες σε σπίτια και σε τράπεζες, κύριε υπουργέ Είναι πραγματικότητα...
Υπάρχουν. Αλλο, όμως, αυτό και άλ­λο η εντύπωση που θέλει να  δημι­ουργήσει το επιτελείο Μητσοτάκη, αντιστρέφοντας -με τη βοήθεια των φιλικών του MME- την πραγματι­κότητα, για να κρύψει την πραγματική του ατζέντα και το πολιτικό του αδιέξοδο. Ταυτίστηκε με τους δα­νειστές στο κόψιμο των συντάξεων και τώρα «πετάει καπνό» για να κρύψει τη στάση του. Δεν ψήφισε τη 13η σύνταξη και πουλάει κοινω­νική ευαισθησία μέσω της ασφάλει­ας. Αν έπρεπε η ΝΔ να κατηγορήσει κάποιον, τότε μάλλον τον αντιπρό­εδρο της θα έπρεπε, που τους πα­γίδεψε, όταν έβαλε όλο το πολιτικό «χαρτί» στην ανατροπή της κυβέρ­νησης και ζητούσε εκλογές. Ενδε­χομένως και το επικοινωνιακό τους επιτελείο. Ελεγαν ότι τώρα «έρχεται η καταστροφή», ενώ οι Ευρωπαίοι αναγνώριζαν θετικές προσπάθειες. Το χαρτί της καταστροφής δεν τους βγήκε. Αυτό κάνουν και στα θέμα­τα της ασφάλειας, αλλά και πάλι συ­γκρούονται με την πραγματικότητα. Ομόλογοί μου ευρωπαϊκών χωρών μού δίνουν συγχαρητήρια για τις  ελ­ληνικές αστυνομικές αρχές, ενώ ο κ. Μητσοτάκης προτιμάει να επιτίθεται στο κενό. Το ότι συγκρούεται με την πραγματικότητα προφανώς δεν τον ενδιαφέρει.

«ΗΡΕΜΙΑ ΠΑΝΤΟΥ»
«Δεν υπάρχουν εντάσεις, έξω από καταυλισμούς»

Τα ρίχνετε όλα στη ΝΔ, ενώ σας ρωτώ αν υπάρχει έγκλημα στην Αθήνα... 

Θα μιλήσω με αριθμούς, ειδικά για την Αττική, όπου επικεντρώ­νονται ΝΔ και δήμαρχος Αθη­ναίων, σε αγαστή σύμπραξη: Το 2012 έγιναν 21 δολοφονίες με αι­τία τη ληστεία, ενώ το 2016 ήταν έξι. Από τις 35, οι ληστείες τραπε­ζών και ταχυδρομικών ταμιευτηρί­ων έπεσαν στις πέντε. Οι ληστείες σε σπίτια το 2012 ήταν 797, ενώ το 2016 περιορίστηκαν σε 552. Και οι ληστείες σε καταστήματα από 297 το 2012, περιορίστηκαν σε 160 το 2016. Είναι στοιχεία από την Ελ­ληνική Αστυνομία. Τη διαψεύδει ο κ. Μητσοτάκης; Και τι έλεγε, τό­τε, ο δήμαρχος, όταν πραγματικά υπήρχε έξαρση; Σιωπούσε!

Ας κάνουμε, όμως, και μια άλ­λη σύγκριση: Σε ποια κατάστα­ση βρίσκονται πρωτεύουσες χω­ρών με καλύτερη οργάνωση και σταθερότερα συστήματα. Βεβαί­ως, οφείλουμε να μειώσουμε τα ποσοστά περισσότερο -και θα το κάνουμε. Η Αστυνομία έχει πλέ­ον κατευθύνσεις, σχέδιο και σωστή πρακτική, χωρίς να αφιερώνε­ται αποκλειστικά στην καταστολή και στις επιχειρήσεις εντυπωσια­σμού,

Δεν είναι, όμως, μόνο ο Μητσο­τάκης, αλλά και κάποιοι από τους συντρόφους σας...

Δεν είμαι αντίθετος ακόμα και στην πιο σκληρή κριτική - και από τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ ή από μέ­λη της KO. Αρκεί να είναι βάσι­μη, ρεαλιστική, να λαμβάνει υπ' όψιν τις πραγματικές δυνατότητες, να μην είναι στη λογική «τα θέλω όλα σε μία μέρα». Θυμάστε τι  γινόταν όταν έβγαιναν οι πολίτες από τα αστυνομικά τμήματα και τους έδι­ναν χαρτάκια με τηλέφωνα των χρυσαυγιτών; Τι γινόταν με τα
δα­κρυγόνα και την καταστολή σε όλη την Αθήνα; Τις συνεχείς επιθέσεις των ακροδεξιών που κανένας δεν φρόντιζε να αντιμετωπιστούν; Πέ­ρα από τις ιδεαλιστικές επιδιώξεις, υπάρχει και ο ρεαλισμός. 

Εχετε φόβο ή ενδείξεις για τρο­μοκρατικά χτυπήματα, όπως στην Ευρώπη;

Η κατάσταση σε όλη τη χώρα εί­ναι ήρεμη. Δεν υπάρχουν εντάσεις  έξω από καταυλισμούς για λόγους εθνοτικών αντιθέσεων ή άλλους μεταξύ προσφύγων. Γενικότε­ρα, δεν υπάρχει εγκληματικότη­τα λόγω Μεταναστευτικού και πι­στεύουμε ότι έτσι θα διατηρηθεί η κατάσταση. Δεν είναι απλή ευχή αυτό. Δουλεύουν συστήματα πληροφοριών, αστυνόμευσης οπούς καταυλισμούς, στα νησιά και στην ηπειρωτική χώρα, προκειμένου να αποτραπούν καταστάσεις που είδαμε σε άλλες χώρες, πιο προ­ηγμένες, αλλά με τεράστια κενά ασφάλειας, όπως αποδείχτηκε. 

....Ζητούν και τα ρέστα οι καταληψίες του Ξενοδοχείου 
"City Plaza", από την ιδιοκτήτρια του!

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ του Τύπου", 28/04/17

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ του Τύπου", 28/04/17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου