οι κηπουροι τησ αυγησ

Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019

«...Οι Τούρκοι είναι δειλοί… είναι από αυτούς που κατεβαίνουν από το αυτοκίνητο για να κάνουν τσαμπουκά, αλλά μόλις κατεβαίνει ο ψηλός, φεύγουν» – πάλι ο Πάνος Καμμένος έφα. Το σημειώνω διότι μόλις έμαθα ότι επαναγόρασε το «Χίλτον» ελληνική εταιρεία, η Costa Navarino, από τουρκική εταιρεία, την Dogus. Ούτε που το είχα πάρει είδηση ότι το «Χίλτον» το είχαν πάρει οι Τούρκοι – ούτε ο υπουργός Αμυνας Βαγγέλης Αποστολάκης το είχε μάθει, ευτυχώς· για τούτο δεν ισοπεδώθηκε και το έχουμε ακόμη...."

Από "ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ"

"ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ", 24/02/19
ΤΟ ΕΠΤΑΗΜΕΡΟ ΤΟΥ ΔΙΟΔΩΡΟΥ

Praeanthropus cretensis

Τι κακό είναι και αυτό, να μην ξέρεις πόσο κακός θα είναι ο καιρός το Σαββατοκύριακο – τα πανάκριβα μοντέλα πρόγνωσης που χρησιμοποιούν είναι ανεπαρκή, λένε οι μετεωρολόγοι, και δεν μπορούν να πουν αν τα χιόνια θα σταματήσουν στην Πάρνηθα ή θα έρθουν και στην Αθήνα.

Και τι να πω εγώ, που δεν ξέρω πότε θα έρθει το επόμενο τρόλεϊ Κυψέλη – Παγκράτι, αν θα τηρηθεί το ωράριο που μου δείχνει το δωρεάν πρόγραμμα του ΟΑΣΑ στο εξυπνότατο κινητό τηλέφωνό μου;

Να έρχονται αραιά λεωφορεία και τρόλεϊ το συνηθίσαμε πια – όπως αραιότερα κινείται και το μετρό – και έτσι έχει μείνει η έλλειψη ακρίβειας για να γκρινιάζουμε. Σαν να μη στενοχωριόμαστε για την αρρώστια αλλά επειδή το θερμόμετρο δεν είναι πολύ ακριβές και δείχνει 40,2 το 40,4.

  • Συνηθίσαμε πια να είναι όλα χειρότερα – μόνο η συγκέντρωση των φόρων έχει γίνει άριστη, σύμφωνη με τις διεθνείς βέλτιστες φορομπηχτικές πρακτικές. Εις το εξής θα ελέγχουν και τις τραπεζικές θυρίδες, μετά τις τσέπες μας και στο τέλος τα βρακιά μας. Διότι όλοι είμαστε ένοχοι φοροδιαφυγής μέχρι αποδείξεως του εναντίου.
Του τα πήρε όλα η Εφορία και του Praeanthropus politicus cretensis Παύλου Πολάκη – αλλά πώς να διαμαρτυρηθεί; Δανείστηκε ο άνθρωπος 100.000 ευρώ για να μπορεί να πιάνει πρώτο τραπέζι πίστα στου Κραουνάκη και να ρίχνει ζεϊμπεκιές και έγινε θέμα ολόκληρο ότι δήθεν ηχογράφησε και απείλησε τον Γιάννη Στουρνάρα.

Αλήτη με είπες μια βραδιά…

Χα! Με τι κότσια κάτι τέτοιο; Ο Παύλος Πολάκης είναι σιγουρατζής, καβάλησε το άλογο του ΣΥΡΙΖΑ και κατέβηκε υποψήφιος βουλευτής την τελευταία στιγμή, το 2015, όταν ήταν σίγουρη η νίκη. Δεν τα βάζουν τέτοιοι τύποι με ισχυρούς – εκτός και αν τους προστατεύουν ισχυρότεροι, αν κάνουν θελήματα δηλαδή. Εντάξει, μπορεί να έκανε κάποιο θέλημα του Πρωθυπουργού, συμβαίνουν αυτά όταν είσαι αδύναμος.

Τα βάζει με τον κεντρικό τραπεζίτη ο κακομοίρης, που κλαίγεται πως ξέπεσε και είναι φτωχός, γιατί κέρδιζε, λέει, όταν ήταν γιατρός, τριπλάσια από όσα σήμερα που είναι υπουργός. Αλλά γιατί παραπονιέται; Του ζητήσαμε εμείς να γίνει πολιτικός, δήμαρχος, βουλευτής, υπουργός; Αυτός μας κατσικώθηκε στον σβέρκο.
  • Ούτε τους Νίκο Κοτζιά – Πάνο Καμμένο τους παρακαλέσαμε να πολιτευτούν – για τούτο και γελάμε με τις αλητείες που έλεγαν μεταξύ τους: «Αρκετά ανέχθηκα τη μανία αυτοπροβολής σου… θα σε ξευτελίσω δημόσια… αλήτη… μαζέψου γιατί θα σε τελειώσω». Για να μην κλαίμε.
  • «Τα Σκόπια είναι 20 λεπτά δουλειά. Αν αποφασίσει μια ίλη τεθωρακισμένων να περάσει μέσα, θα φτάσει στην άλλη πλευρά των Σκοπίων. Θα φτάσει στη Σερβία» δήλωσε ο κεντροδεξιός πατριώτης Καμμένος.
Βεβαίως – και η Βουλή «ενός λεπτού δουλειά είναι» για την ίδια ίλη, να περάσει από μέσα και να φθάσει στην πλατεία Συντάγματος.
  • «Οι Τούρκοι είναι δειλοί… είναι από αυτούς που κατεβαίνουν από το αυτοκίνητο για να κάνουν τσαμπουκά, αλλά μόλις κατεβαίνει ο ψηλός, φεύγουν» – πάλι ο Πάνος Καμμένος έφα.
Το σημειώνω διότι μόλις έμαθα ότι επαναγόρασε το «Χίλτον» ελληνική εταιρεία, η Costa Navarino, από τουρκική εταιρεία, την Dogus. Ούτε που το είχα πάρει είδηση ότι το «Χίλτον» το είχαν πάρει οι Τούρκοι – ούτε ο υπουργός Αμυνας Βαγγέλης Αποστολάκης το είχε μάθει, ευτυχώς· για τούτο δεν ισοπεδώθηκε και το έχουμε ακόμη.

Εξτρεμιστικό Κέντρο

Θρησκευτικό όρκο έδωσαν οι νεοπροσληφθέντες υφυπουργοί Θάνος Μωραΐτης και Αγγελος Τόλκας – τους καλύτερους διαλέγει ο ΣΥΡΙΖΑ, τους πλέον ανεξίθρησκους και προοδευτικούς.

Είχαν προϋπηρεσία στο ΠαΣοΚ και οι δύο – έπρεπε όμως να γίνουν υφυπουργοί στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για να καταλάβουν εκεί πως είναι «κυνηγοί καρέκλας»· όπως ακριβώς ο Πάνος Καμμένος ανακάλυψε πως ο πατέρας της Ελένης Κουντουρά είχε γράψει τον ύμνο της χούντας μόνο όταν τον εγκατέλειψε.

Λέγεται πως οι κερατωμένοι σύζυγοι το μαθαίνουν πάντα τελευταίοι το κέρατο – η αλήθεια είναι πως παριστάνουν τους έκπληκτους που το μαθαίνουν τελευταίοι για να μην τους πουν ότι το ήξεραν και τους άρεσε κιόλας.
  • Διάφοροι ψιλοδιανοούμενοι είχαν εφεύρει τον όρο «εξτρεμιστικό Κέντρο» για να περιγράψουν την Κεντροαριστερά και να στηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ την εποχή της ανόδου – και τώρα ετοιμάζονται να μετακομίσουν όλοι στο εξτρεμιστικό Κέντρο.
Εγώ το θεωρώ μεγάλη πρόοδο – τουλάχιστον απομακρύνονται από την εξτρεμιστική Δεξιά του Καμμένου, παραμένοντας πάντα συνεπείς στον εξτρεμιστικό καιροσκοπισμό τους.

Εξολοθρευτής λαθρεμπόρων
  • «Υπερτιμημένους τεχνοκράτες» που «έριξαν την οικονομία στα βράχια» αποκάλεσε τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον Γιώργο Χουλιαράκη ο Αλέξης Τσίπρας σε μια από τις συνηθισμένες κρίσεις του πολιτικής folie de grandeur – χωρίς να τους κατονομάσει, φυσικά· δήθεν ότι τα έλεγε για τον Γιάννη Στουρνάρα, να συμπαρασταθεί στο παιδί για τα θελήματα, τον δύστυχο Praeanthropus politicus cretensis. Ενώ οι πολιτικοί, όπως ο ίδιος ή ο Καραμανλής ή ο Δραγασάκης, την έβγαλαν στα ανοιχτά πελάγη την οικονομία, ταξιδεύει ολόφωτη.
  • Από Πρωθυπουργό που σηκώθηκε στη Βουλή να αναγγείλει θριαμβευτικά την τρομερή επιτυχία της σύλληψης του «λαθρέμπορου ενεχυροδανειστή Ριχάρδου», που ξεζούμιζε τον λαό – και ο οποίος μια εβδομάδα μετά διαπιστώθηκε πως δεν είχε διαπράξει καμιά παρανομία και αφέθηκε ελεύθερος -, τι να περιμένεις;
 -Καμιά φορά ανησυχώ· σκέπτομαι πως δεν μπορεί, κάποιο λάκκο θα έχει και η Συμφωνία των Πρεσπών, συμπλήρωσε ο Μπούφος. Αφού δεν έχει κάνει τίποτα της προκοπής. Γιατί αυτή να είναι σωστή;

Εχει έρθει εδώ γιατί τσακώθηκε με την Ιζαμπώ, φοβήθηκε πως θα τον ξεπουπουλιάσει.

– Μα, Μπούφε, ακόμα και ο Ντόναλντ Τραμπ τους έστειλε συγχαρητήρια, και η Μέρκελ, ο Μακρόν, όλοι – τους έδωσαν και βραβείο τις προάλλες στο Μόναχο, μπορεί και το Νομπέλ να πάρουν οι Τσίπρας – Ζάεφ! // Πράγματι, έτσι είναι· το μόνο που μπορώ να σκεφθώ είναι ότι είχε πάρει ανάποδες, ήταν σε πολύ κακή στιγμή, και έτσι βγήκε κάτι καλό.

Ετσι πρέπει να είναι.

γραμματοκιβώτιο

diodorus@tovima.gr

Βάλσαμο, Διόδωρε, για εμάς εδώ στα ξένα, που όλος πλέον ο ντουνιάς διαπιστώνει τώρα ότι αυτό που επί 28 χρόνια νόμιζε για «Μακεδονία» δεν είναι παρά μόνο η «Βόρεια» περιοχή της.

ΣΤΑΥΡΟΣ, ΖΗΛΩΤΗΣ ΤΟΥ ΕΦΙΚΤΟΥ


Διεύρυνση της Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Τσίπρας, Ορμπαν και τα άλλα παιδιά ορίζουν το εκλογικό σύστημα κατά το δοκούν στις χώρες τους.

ΜΑΚΕΔΩΝ ΕΚ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ


Ο Τσίπρας δώρα πλούσια τούς βάζει στα θυλάκια, / όχι χρυσόν και λίβανον αλλά χαρτοφυλάκια / διότι, έστω και αν γίνουνε οι εκλογές ταχέως, / θ’ απολαμβάνουν ύστερα ισόβια το «τέως».

Γ.ΚΟΚ., ΑΘΗΝΑ



Διεύρυνση με «στενούς συνεργάτες του ΓΑΠ και του Ακη» επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Διεύρυνση με στενούς, τώρα που στενεύει ο ίδιος.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΗΤΑΚΟΣ, ΛΑΡΙΣΑ



Τους μεταγραφόμενους θα τους «περιποιηθεί» ο Τσίπρας την κατάλληλη στιγμή με τον δικό του μοναδικό τρόπο.

ΖΕΥΞΙΟΣ ΠΑΤΡΑ



Κύριε Πολάκη, προσοχή: τον εισαγγελέα που έρχεται, με το καλό και όχι με το άγριο.

ΚΩΣΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ, @YAHOO.GR


Παραβατικός Οφις Λειτουργεί Αμοραλιστικά Και Ημιονικώς Συμπεριφέρεται.

ΚΑΤ. ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΓΑΣΤΟΥΝΗ


«Φυγή προς τα εμπρός» είπε ο Πρωθυπουργός στους υπουργούς του – «Στο καλό, και να μη σας ξαναδούμε!».

ΔΕΣΠΩ ΦΡΑΓΚΑΚΗ, ΑΘΗΝΑ



Κατά πάγια κυβερνητική τακτική, ο κ. Πολάκης έκανε και αυτός την… «kolotoumba» του, μόλις εμφανίστηκε η Θέμις.

ΣΩΤΗΡΙΟΣ Ο ΒΟΡΕΙΟΣ



Καρέκλεεες… Ο καρεκλάς περνάει από τη γειτονιά σας. Καλές και πολύχρωμες καρέκλεεες…

ΑΒΑΔΑΙΟΣ, ΤΟΥ ΚΑΝΑΠΕ


Πάντοτε είχαν κόμπλεξ με την ανισότητα. Γι’ αυτό, τώρα που είναι στην κυβέρνηση, ξεπέρασαν σε παρανομίες τους όποιους προηγούμενους. Πλέον, διαθέτουν όχι ηθικό αλλά ανήθικο πλεονέκτημα.

Γ. Κ., ΚΥΜΗ



Η γλώσσα, ως γνωστόν, εξελίσσεται. Το χθεσινό «πιάσαμε πάτο» σήμερα γίνεται «φτάσαμε Πολάκη». Για αύριο βλέπουμε…

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΣΕΧΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου