οι κηπουροι τησ αυγησ

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019

"...Αυτό που ονειρεύεται ( ο Π/Θ Αλ. Τσίπρας) είναι να κάθεται πίσω από δεσμίδες χαρτονομισμάτων, να περνούν από μπροστά του οι ταπεινοί και οι καταφρονεμένοι και αυτός να τα μοιράζει, στον καθένα ανάλογα με τη χρεία του, να τους ανακουφίζει από τις βιοτικές ανάγκες. Λίγο πίσω του και δεξιά, να βρίσκεται ο κ. Τσακαλώτος, να κουβαλάει κάθε τόσο νέες δεσμίδες από το κρατικό θησαυροφυλάκιο. Κάπως όπως, πριν από 60-70 χρόνια, οι βασιλιάδες μοιράζανε «βιβλιάρια προικοδοτήσεως απόρων κορασίδων»..."

Από "ΤΑ ΝΕΑ"

"ΤΑ ΝΕΑ", 26/02/19
ΑΣ ΤΟ ΣΚΕΦΘΟΥΝ
ΟΣΟΙ ΑΝΑΓΓΕΛΛΟΥΝ
ΘΡΙΑΜΒΕΥΤΙΚΑ ΟΤΙ...

Νομίζω τον έχουμε παρεξηγήσει τον κ. Τσίπρα· αυτό που ονειρεύεται είναι να κάθεται πίσω από δεσμίδες χαρτονομισμάτων, να περνούν από μπροστά του οι ταπεινοί και οι καταφρονεμένοι και αυτός να τα μοιράζει, στον καθένα ανάλογα με τη χρεία του, να τους ανακουφίζει από τις βιοτικές ανάγκες. Λίγο πίσω του και δεξιά, να βρίσκεται ο κ. Τσακαλώτος, να κουβαλάει κάθε τόσο νέες δεσμίδες από το κρατικό θησαυροφυλάκιο. Κάπως όπως, πριν από 60-70 χρόνια, οι βασιλιάδες μοιράζανε «βιβλιάρια προικοδοτήσεως απόρων κορασίδων».

Διότι μου φαίνεται πως όταν κάποιο παιδί, που δεν είναι γόνος πολιτικής δυναστείας, αποφασίζει να γίνει πολιτικός, και μάλιστα αριστερός, αυτό που έχει σαν όνειρο είναι να καταπολεμήσει την αδικία, όπως κάνουν οι ήρωες των παιδικών αναγνωσμάτων και ακουσμάτων. Οι «ψυχρές εκτελέσεις» αντιπάλων είναι απλώς παράπλευρες απώλειες, δυσάρεστες και κουραστικές αλλά αναγκαίες, για την επιτέλεση του ιερού σκοπού της απονομής δικαιοσύνης.

Κάπως όμως πρέπει να μαζεύει τα λεφτά ο Ευκλείδης Τσακαλώτος· και επειδή δεν είναι ανόητος σαν τον Παναγιώτη Λαφαζάνη ή αρκουδιάρης σαν τον Παύλο Πολάκη, ξέρει ότι δεν μπορεί να τα τυπώνει ο ίδιος ούτε να τα δανείζεται. Φορολογεί, λοιπόν, ανενδοίαστα: 3,5% του ΑΕΠ του είπαν οι αισχροί δανειστές να έχει πλεόνασμα, αυτός μαζεύει 5% και ας γκρινιάζει συνεχώς ότι το 3,5% «σκοτώνει την ανάπτυξη». Διότι η τσίπρειος δικαιοσύνη προέχει της ανάπτυξης.

Στο όνομα της δικαιοσύνης, λοιπόν, ανακοινώθηκε προχθές ότι η κυβέρνηση θα βάλει χέρι και στις τραπεζικές θυρίδες των φορολογουμένων ενώ σε λίγο, που θα καθιερωθεί το περιουσιολόγιο, η κυβέρνηση θα εγκατασταθεί στα σαλόνια τους, στα μπάνια τους και στις κρεβατοκάμαρές τους να επιβλέπει μήπως έχουν πιάνα, πίνακες, βιβλία, κουράδια, τιμαλφή από τα οποία μπορεί το κράτος να βγάλει κατιτίς.

Φοβάμαι ότι η εμπλοκή του Πρωθυπουργού με την Αριστερά τον έκανε να ξεχάσει ότι πολλοί ήρωες των παιδικών αναγνωσμάτων και ακουσμάτων έγιναν ήρωες ακριβώς επειδή αντιστάθηκαν σε κακούς αφέντες που ξετίναζαν τους υπηκόους τους σε δοσίματα, αγγαρείες, φόρους - ως και θεός έγινε κάποιος που κατήγγειλε τους άρχοντες ότι κατεσθίουσι τας οικίας των χηρών και αποδεκατούσι το ηδύοσμον και το άνηθον και το κύμινον. Χειρότερα κάνει ως δεκατιστής ο κ. Τσακαλώτος: 19 κατασχέσεις την ώρα.

Που θα πει, η γενναιοδωρία που στηρίζεται στη φορολογία μπορεί να προσδίδει βασιλικό μεγαλείο, ίσως όμως να μην είναι αποδοτική εκλογικά στις σύγχρονες δημοκρατίες. Ας το σκεφθούν λίγο όσοι αναγγέλλουν θριαμβευτικά ότι θα βάλουν χέρι στις θυρίδες και θα εγκατασταθούν μόνιμα μέσα στα σπίτια μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου