οι κηπουροι τησ αυγησ

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019

"...Χθες πρωί πρωί, ένας καλός κύριος από τους ΑΝΕΛ είχε την πρόνοια και την καλοσύνη να μου αποστείλει το υπ' αριθμόν 85/25/02/2019 ΦΕΚ με το οποίο επαναπροσλαμβάνεται ως μετακλητός υπάλληλος στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Εθνικής Αμυνας Αποστολάκη (έχει πολιτικό γραφείο ο Αποστολάκης; Αλήθεια; Για ποιον λόγο, ακριβώς; Σκοπεύει να είναι υποψήφιος και μας το κρύβει;) ο απόφοιτος λυκείου Χατζηχρυσός Αυγερινός. Για τους πολλούς ίσως να μη λέει τίποτε το όνομα. Για τους δραστηριοποιούμενους στα social media ο τύπος ήταν γνωστός, ως έχων ενεργή και διαρκή συμμετοχή στο Τwitter, φυσικά πάντα στο πλευρό του Καμμένου αρχηγού του. Τούτου δοθέντος, διερωτώμαι αν θα κάνει το ίδιο για λογαριασμό του Αποστολάκη στο γραφείο του οποίου υπηρετεί και πληρώνεται πλέον ή θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στον Καμμένο. ..."

Από "ΤΑ ΝΕΑ"

"ΤΑ ΝΕΑ", 27/02/19
ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ

Η επιστροφή των μετακλητών
Είχαμε δακρύσει όλοι, σε εκείνη την αποχαιρετιστήρια ομιλία του Καμμένου αρχηγού των ΑΝΕΛ, εκείνη την τελευταία λέω, που μόλις είχε αποχωρήσει από την κυβέρνηση, και μεταξύ των πολλών δακρύβρεκτων που έλεγε προς τον ασυγκίνητο Τσίπρα ήταν και το τρομερό επιχείρημα ότι διακόπτοντας τη συνεργασία του πολλά παιδιά, μετακλητοί υπάλληλοι που υπηρετούσαν στο γραφείο του, θα έμεναν, οι οικογενειάρχες, χωρίς δουλειά - τέτοια σκληρότητα ο άκαρδος Τσίπρας.

Οκτώ Φεβρουαρίου έγινε η σχετική συζήτηση στη Βουλή, ήταν σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών (μιλάμε για τη συζήτηση όπου ο Τσίπρας άρχισε να επαίρεται που... διέσωσε τον Καμμένο για να μη γίνει... Σαμαράς - απίθανες τρέλες...), δακρύσαμε όλοι από αλληλεγγύη προς τα «παιδιά» (όχι τα φυσικά, τα «μετακλητά») του Καμμένου, μετά ήρθε και η απόφαση του υπουργού Αποστολάκη να τους απολύσει όλους. Κι ύστερα...

...Υστερα καταλάβαμε ότι μας τάισαν χορταράκι, πράσινο, και μασήσαμε κανονικά. Διότι ο Αποστολάκης άρχισε και πάλι να τους προσλαμβάνει όσους είχε απολύσει. Είτε σε μικρές ομάδες είτε έναν έναν για να μη δίνουν προφανώς στόχο. Διότι έτσι γίνεται όταν φεύγει ένας υπουργός, διακόπτονται και οι σχέσεις εργασίας των μετακλητών υπαλλήλων που απασχολούσε.

Στήριγμα

Χθες πρωί πρωί, ένας καλός κύριος από τους ΑΝΕΛ είχε την πρόνοια και την καλοσύνη να μου αποστείλει το υπ' αριθμόν 85/25/02/2019 ΦΕΚ με το οποίο επαναπροσλαμβάνεται ως μετακλητός υπάλληλος στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Εθνικής Αμυνας Αποστολάκη (έχει πολιτικό γραφείο ο Αποστολάκης; Αλήθεια; Για ποιον λόγο, ακριβώς; Σκοπεύει να είναι υποψήφιος και μας το κρύβει;) ο απόφοιτος λυκείου Χατζηχρυσός Αυγερινός. Για τους πολλούς ίσως να μη λέει τίποτε το όνομα. Για τους δραστηριοποιούμενους στα social media ο τύπος ήταν γνωστός, ως έχων ενεργή και διαρκή συμμετοχή στο Τwitter, φυσικά πάντα στο πλευρό του Καμμένου αρχηγού του.

Τούτου δοθέντος, διερωτώμαι αν θα κάνει το ίδιο για λογαριασμό του Αποστολάκη στο γραφείο του οποίου υπηρετεί και πληρώνεται πλέον ή θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στον Καμμένο. Επίσης επειδή στο ΦΕΚ διορισμού του αναφέρεται ότι είναι της κατηγορίας ΔΕ Διοικητικών Γραμματέων, υποθέτω ότι θα έχει στο γραφείο του υπουργού Αμυνας συγκεκριμένες ασχολίες. Τις οποίες ο υπουργός Αποστολάκης, αν βρει χρόνο, μας τις γνωστοποιεί κιόλας...

Η αμαρτωλή σύμβαση
Πάντως, από μια σύντομη χθεσινή περιδιάβαση στο site olympia.gr το οποίο απηχεί εγκύρως τις απόψεις του Καμμένου προέδρου, διαπίστωσα ότι αναπαράγονται απόψεις αυτού του κ. Χατζηχρυσού Αυγερινού. Δίπλα δίπλα, με θέσεις όπως η ακόλουθη, η οποία αφορά υποτίθεται τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά εγώ νομίζω ότι απευθύνεται ευθέως (πιο ευθέως δεν γίνεται) στον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρόεδρό του Τσίπρα. Γράφει λοιπόν ο συντάκτης όλος αγωνία για το θέμα της σύμβασης του Αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος: «Δυο τινά συμβαίνουν. Ή μοιράζετε ασυλίες με τον ΣΥΡΙΖΑ, ή τα μοιράζεστε με τον ΣΥΡΙΖΑ. Τι συμβαίνει, θα το μάθουμε ακριβώς»!!

Υποθέτω ότι ο Βαγγέλης Αποστολάκης θα συμφωνεί με όλα αυτά. Τι; Οχι;

(Τα δυσώδη υπόγεια του Μεγάρου Μαξίμου, τα οποία παρακολουθούν τα πάντα τα οποία γράφουμε εμείς οι «άλλοι», έχουν να μας πουν κάτι επί του συγκεκριμένου; Διότι δεν μπορεί να μην το είδαν. Οντως λοιπόν «τα μοιράζεται» ο ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝουΔου; Και το «ηθικό πλεονέκτημα» της Αριστεράς; Μα τι πράγματα είναι αυτά.)

Η μπηχτή

Στο ίδιο site απόψεων Καμμένου διαβάζω άλλη μπηχτή, από αυτές τις ύπουλες που σου τρυπάνε τα πλευρά, γιατί μόνο εκεί κάνει δουλειά το πράγμα. Εχει τίτλο «Κραυγή αγωνίας σε μεγάλο κόμμα: Πατώνουμε στους δήμους» και το κείμενο είναι μικρό, το ακόλουθο:

«Αγριο ζόρι με τις επιλογές τους σε μεγάλους δήμους της χώρας τραβάνε σε μεγάλο κόμμα. Η γκρίνια, οι διαφωνίες και η κατήφεια, όπως είναι φυσικό, μεταφέρονται από το επιτελείο του αρχηγού και εν συνεχεία στους υποψηφίους και στις ομάδες τους. Περισσότερα τις επόμενες μέρες».

Τέλεια. Ούτε ο πρόεδρος Πάνος δεν θα μπορούσε να τα πει τόσο ωραία για την γκρίνια που έχει πέσει στο συριζαίικο εξαιτίας της Νοτοπούλου και του Ηλιόπουλου που τρώνε τη σκόνη τεσσάρων ανθυποψηφίων που προηγούνται σταθερά εκείνων, σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα.

Ωραία κόλπα. Κύριε Βαγγέλη Αποστολάκη, όλα καλά;

Ο δρόμος για τον ΣΥΡΙΖΑ

Με πραγματική θλίψη και αληθινή συντριβή ανήγγειλε χθες σε ραδιοφωνική συνέντευξή του (στον Alpha 9.89) ο υπουργός Υποδομών, ο Χρηστάρας ο Σπίρτζης, ότι στην Κρήτη έχουν καταρρεύσει από την τελευταία άγρια κακοκαιρία, οκτώ γέφυρες, αλλά του ξέφυγε μία. Λάθος έκανε. Εννέα ήταν οι γέφυρες που κατέρρευσαν. Οκτώ στην Κρήτη, και μία στην Αθήνα. Οπου ο πάταγος της κατάρρευσης αυτής της τελευταίας κάλυψε κάθε ήχο από τις υπόλοιπες. Ηταν η κατάρρευση, με τη μια δε, της «γέφυρας» ΣΥΡΙΖΑ - Κεντροαριστεράς. Απατη πήγε. Λίθος επί λίθου δεν έμεινε. Ουδείς συγκινήθηκε. Και όχι μόνο από το ΠΑΣΟΚ, αλλά και από τις υπόλοιπες δυνάμεις της Κεντροαριστεράς. Ενα σημαντικό στέλεχος, από αυτές τις δυνάμεις, ο Θόδωρος Μαργαρίτης, φίλος μου από πολλών ετών, έκανε μια ωραία ανάρτηση στο Facebook, την οποία και αντιγράφω ως έχει, διότι πρόκειται για ένα ωραίο κείμενο, και επιπλέον συμφωνώ κιόλας! Επιγράφεται «Διαδρομή προς ΣΥΡΙΖΑ» και αναφέρει:

«1. Αρχίζεις να μην κάνεις κριτική στην κυβέρνηση... έως δηλαδή και καθόλου!

2. Βλέπεις στη ΝΔ... μόνο τον Βορίδη και τον Γεωργιάδη.

3. Μοιάζεις - με το ψευτο-δίλημμα "πρόοδος ή συντήρηση" - στον Μένιο Κουτσόγιωργα για τη μάχη ανάμεσα "στο φως και στο σκοτάδι".

4. Μετατρέπεις τη Συμφωνία των Πρεσπών σε κολυμβήθρα του Σιλωάμ για όλη την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική.

5. Φτιάχνεις συλλογικότητες για μία πιο "κομψή" ένταξη στο σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ».

Δεν είναι πολύ ωραίο;

Μπούμερανγκ

Είναι, αποφαίνομαι. Διότι χθες το πρωί είχα την τύχη να παρακολουθήσω στους πρωινούς του Σκάι έναν εκ των «γεφυροποιών», τον φίλο μου τον Παν Παν. Ο οποίος - του αναγνωρίζω ότι - έδειξε την περίοδο του Καραμανλή ως τη μόνη υπεύθυνη για τη χρεοκοπία της χώρας, αλλά από την άλλη υπερασπίστηκε αυτή την ιστορία της διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ, σε βαθμό αποκρουστικό.

Την ώρα που ακόμη και οι συριζαίοι αντιλαμβάνονται πόσο ανθίσταται ο χώρος της Κεντροαριστεράς στην επιχείρηση λεηλασίας που έχει ξεκινήσει ο ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον Τσίπρα, τι νόημα έχει να υπερασπίζεσαι μια τελειωμένη ιστορία, όπως οι «γέφυρες» και οι παρόμοιες ανοησίες;

Και κάτι ακόμη: όπως πολύ καλά γνωρίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ (και το ομολογούν...) η υφυπουργοποίηση των Μωραΐτη και Τόλκα έχει γυρίσει μπούμερανγκ, καθώς σημειώνεται δεύτερος γύρος συσπείρωσης στον χώρο. Προχθές το βράδυ μίλησε στη Θεσσαλονίκη για τις αυτοδιοικητικές εκλογές η πρόεδρος Φώφη. Η συγκέντρωση έγινε σε αίθουσα του ξενοδοχείου Grand Hotel, και δεν ήταν απλώς κατάμεστη, αποδείχθηκε και μικρότερη για το πλήθος που προσήλθε! Με θερμοκρασίες γύρω στο 0, εκατοντάδες Θεσσαλονικείς προσήλθαν στο ξενοδοχείο να ακούσουν την πρόεδρο Φώφη να λέει το ευρηματικό «ο στεναγμός του Τσίπρα προ της ήττας του ακούγεται παντού»...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου