οι κηπουροι τησ αυγησ

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

"...Πολύς ντόρος γίνεται και πάλι για το λεγόμενο «ηθικό πλεονέκτημα» της Αριστερός και ειδικότερα του ΣΥΡIΖΑ. Πρόκειται για έναν μύθο, που τις βάσεις του τις δημιούργησαν κυρίως τα μη αριστερά κόμματα κατά τη διάρκεια της μετεμφυλιακής παντοκρατορίας τους. Δημιουργήθηκε από κυβερνήσεις που τρέφονταν και έτρεφαν τα οικονομικά συμφέροντα, από κρατικούς λειτουργούς που έκαναν βουτιές στο μέλι, από κομματάρχες οι οποίοι πλούτιζαν κινώντας όλα τα νήματα της παρανομίας, που συχνά-πυκνά ταυτιζόταν με το κράτος. Την ίδια εποχή, η Αριστερά βρισκόταν στη σκιά, μαζεύοντας τα κουρέλια της ή σχεδιάζοντας τη ρεβάνς, και φυσικά οι διωγμένοι και αποκλεισμένοι βρίσκονταν στο περιθώριο της μεταπολεμικής «κοσμογονίας». Αυτομάτως και χωρίς πολύ κόπο αποκτούσαν πλεονέκτημα όταν έμπαιναν στην ίδια ζυγαριά με το σύστημα, που μέρα με τη μέρα γινόταν όλο και πιο κούφιο. Αν όμως αφαιρέσουμε το αντίβαρο, τότε τα μεγέθη αποκαλύπτονται πολύ μικρότερα από αυτά που διαφημίζονται. Μακριά από τις συγκρίσεις, ο μικρόκοσμος της Αριστερός ήταν επίσης γεμάτος σκοτεινές γωνίες. Οι σπιούνοι κάρφωναν συντρόφους τους, οι ανισότητες μεταξύ στελεχών και «βάσης» όλο και βάθαιναν, οι ηγέτες απλώς μετέφραζαν τις αποφάσεις που τους επιβάλλονταν, πανηγυρίστηκαν οι εθνοκαθάρσεις, οι δήθεν «ειρηνιστές» χειροκρότησαν βλέποντας τα τανκς να χορεύουν πάνω στο αίμα, οι επαγγελματίες «ανθρωπιστές» σφύριζαν αδιάφορα μπροστά στις εκτελέσεις ακόμη και των συγγενών τους, σκληροί οπαδοί της «αυτοδιάθεσης των λαών» δεν είχαν πρόβλημα να γεμίζουν τα ταμεία με «διεθνιστικές ενισχύσεις», που επηρέαζαν άμεσα την κομματική γραμμή...."

autocue, από τον Βαγγέλη Περρή/ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!
"ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ", 24/09/16
ΑΠΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΑΡΞΑΣΘΕ, ΑΛΛΑ ΠΩΣ...

Ασπιλοι-αμόλυντοί: Πολύς ντόρος γίνεται και πάλι για το λεγόμενο «ηθικό πλεονέκτημα» της Αριστερός και ειδικότερα του ΣΥΡIΖΑ. Πρόκειται για έναν μύθο, που τις βάσεις του τις δημιούργησαν κυρίως τα μη αριστερά κόμματα κατά τη διάρκεια της μετεμφυλιακής παντοκρατορίας τους. Δημιουργήθηκε από κυβερνήσεις που τρέφονταν και έτρεφαν τα οικονομικά συμφέροντα, από κρατικούς λειτουργούς που έκαναν βουτιές στο μέλι, από κομματάρχες οι οποίοι πλούτιζαν κινώντας όλα τα νήματα της παρανομίας, που συχνά-πυκνά ταυτιζόταν με το κράτος. Την ίδια εποχή, η Αριστερά βρισκόταν στη σκιά, μαζεύοντας τα κουρέλια της ή σχεδιάζοντας τη ρεβάνς, και φυσικά οι διωγμένοι και αποκλεισμένοι βρίσκονταν στο περιθώριο της μεταπολεμικής «κοσμογονίας». Αυτομάτως και χωρίς πολύ κόπο αποκτούσαν πλεονέκτημα όταν έμπαιναν στην ίδια ζυγαριά με το σύστημα, που μέρα με τη μέρα γινόταν όλο και πιο κούφιο. Αν όμως αφαιρέσουμε το αντίβαρο, τότε τα μεγέθη αποκαλύπτονται πολύ μικρότερα από αυτά που διαφημίζονται. Μακριά από τις συγκρίσεις, ο μικρόκοσμος της Αριστερός ήταν επίσης γεμάτος σκοτεινές γωνίες. Οι σπιούνοι κάρφωναν συντρόφους τους, οι ανισότητες μεταξύ στελεχών και «βάσης» όλο και βάθαιναν, οι ηγέτες απλώς μετέφραζαν τις αποφάσεις που τους επιβάλλονταν, πανηγυρίστηκαν οι εθνοκαθάρσεις, οι δήθεν «ειρηνιστές» χειροκρότησαν βλέποντας τα τανκς να χορεύουν πάνω στο αίμα, οι επαγγελματίες «ανθρωπιστές» σφύριζαν αδιάφορα μπροστά στις εκτελέσεις ακόμη και των συγγενών τους, σκληροί οπαδοί της «αυτοδιάθεσης των λαών» δεν είχαν πρόβλημα να γεμίζουν τα ταμεία με «διεθνιστικές ενισχύσεις», που επηρέαζαν άμεσα την κομματική γραμμή. Ακόμη και σήμερα κυκλοφορούν εφημερίδες οι οποίες ξεπλήρωναν τις οικονομικές τους δοσοληψίες με ύμνους στον Τσαουσέσκου και τη γυναίκα του. Στο ίδιο καθεστώς αναζήτησαν χρηματοδότηση οι «ανανεωτικές» αριστερές κινήσεις και κόμματα. Από αυτήν τη διόλου ηθική μήτρα ξεπήδησαν οι πρωταγωνιστές των επόμενων ημερών, εφαρμόζοντας τις αρχές που τους γέννησαν και τους διαμόρφωσαν. Εβαλαν φωτιά σε κτίρια και ανθρώπους. Κατέστρεψαν
μεροκαματιάρηδες. Πρότειναν δημόσιο λιντσάρισμα κατά των αντιφρονούντων. Επέβαλαν τη βία. θαύμασαν την τρομοκρατία. Δημιούργησαν βολικούς μύθους, που βασίζονται στον ρατσισμό. Φλόμωσαν τους ψηφοφόρους με συνειδητά ψέματα. Εκρυψαν την ανικανότητά τους σε θεωρίες συνωμοσίας. Ταυτίστηκαν με το πιο καθυστερημένο κομμάτι της πολιτικής. Λαφυραγώγησαν το κράτος. Εστησαν μηχανισμούς εφιαλτικής προπαγάνδας. Δικαιολόγησαν όσους ξέχασαν να δηλώσουν στην Εφορία μερικά εκατομμύρια, γιατί ήταν δικοί τους. Ετρεξαν να σηκώσουν τις καταθέσεις τους γιατί τα capital controls ήταν για τον λαουτζίκο. Οταν είδαν ότι με τα παχιά λόγια δεν πληρώνονται οι συντάξεις, έσπασαν τους κουμπαράδες. Οδήγησαν χιλιάδες ανθρώπους στην ανεργία. Κοροΐδεψαν. Διαστρέβλωσαν... Η ελληνική γλώσσα είναι γεμάτη από λέξεις που μπορούν να εκ- φράσουν τα προηγούμενα. Ανάμεσά τους δεν περιλαμβάνονται η Ηθική και το Πλεονέκτημα.

Βαράτε, βιολιτζήδες: Ο σ. θεοδόσης Πελεγρίνης αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα διανοούμενου της Αριστεράς. Ακούσε φωνές που τον έσπρωχναν στην «εναρμόνιση της τέχνης του δράματος με την προσέγγιση της φιλοσοφίας» και πορεύτηκε σε μπαρ του Κολωνακίου. Εκεί τυλίχτηκε σε μια κόκκινη κουρτίνα και απήγγειλε τον μονόλογό του «Φθορά, φθορά, φθορά» σε έναν καναπέ τυλιγμένο με νάιλον, γιατί ήταν δανεικός από έκθεση επίπλων. Η θεατρικότητα τον συνόδεψε και σε άλλες δραστηριότητές του, οι οποίες εκτιμήθηκαν από την αναλόγου ύφους Πολιτεία, η οποία τον επιβράβευσε με τη θέση του Πρύτανη στο Καποδιστριακό και του Υφυπουργού Παιδείας και θρησκευμάτων. Δικαιωμένος από την Ιστορία, ο σ. Πελεγρίνης έκτοτε επιδίδεται σε αναζητήσεις που θα σφραγίσουν ακόμη περισσότερο τον αιώνα με την προοδευτική του σκέψη και ως νέος Γκαλιλέο Γκαλιλέι ανακοίνωσε στο σόμπαν ότι «οι Εβραίοι οικειοποιήθηκαν το Ολοκαύτωμα για ιδιοτε- λείς λόγους». Τα ίδια βέβαια λέει και η Χρυσή Αυγή, αλλά, επειδή ο σ. Πελεγρίνης είναι ΣΥΡΙΖΑ, την επόμενη ημέρα ανασκεύασε με τη γνώριμη λεβεντιά του χώρου, υποστηρίζοντας δηλαδή ότι για όλα φταίνε τα κακόβουλα δημοσιεύματα!

Γραβάτα: Ο σ. Τσίπρας είναι ο ηγέτης των καταπιεσμένων λαών και η αντίστασή του προς το σύστημα αρχίζει -και τελειώνει- με την άρνησή του να φορέσει γραβάτα. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι αποφεύγει το καλό ντύσιμο. Πρόσφατα ντύθηκε της πένας και στήθηκε γεμάτος χάρη και χαρά σαν μοντέλο μπροστά στον φακό διεθνούς φωτογράφου. Την επόμενη φορά που θα τρώει και τσιπούρες, θα κάνει τον σ. Βαρουφάκη να αφρίζει από τη ζήλια...

Δρόμος: Εντάξει, το «Ελληνικό» μπορεί να μην έγινε λαϊκό πάρκο, όπως οραματίζονταν οι αγωνιστές του ΣΥΡΙΖΑ, που θέλουν όλη η Αττική να μετατραπεί σε Πεδίον του Αρεως. Ομως η Εθνική Κυβέρνηση έδωσε μάχες για τον εξανθρωπισμό της επένδυσης, με τον σ. Φλαμπουράρη να δηλώνει υπερήφανος, διότι θα υπάρχουν κάποια εμπόδια από πολυθρόνες, αλλά η πρόσβαση θα είναι ελεύθερη! Με κάτι τέτοιες μικρές νίκες ανοίγει ο δρόμος προς τον σοσιαλισμό.

Ελληνικό: Αναζητείται τίτλος για το «Ελληνικό». Υπάρχουν σκέψεις να ονομαστεί «Το Τέλος της Γελοιότητας», αλλά αντιστέκεται ο σ. Μπαλτάς, που θέλει κάτι πιο αριστερό. Π.χ. «Η Νέα Βάρκιζα»...

Ζωή: Η σ. Ζωή Κωνσταντοπούλου εξακολουθεί να πιάνει στον αέρα τα πουλιά της Διαπλοκής. Προανήγγειλε διώξεις και ποινικές ευθύνες για όσους ψηφίσουν «ναι» στην επένδυση του «Ελληνικού», τις θέσεις εργασίας της οποίας δεν έχουμε ανάγκη, μια που σύντομα θα έρθουν οι γερμανικές αποζημιώσεις...

Ηττα: Διαφωνούμε με τον σ. Μπαλτά, ο οποίος θεώρησε ότι το «Ελληνικό» αποτελεί ήττα για τον ΣΥΡΙΖΑ. Στην πραγματικότητα πρόκειται για μεγάλη στρατηγική νίκη και την απέδειξε έτερος κυβερνητικός αξιωματούχος, ο οποίος χοροπηδούσε στα social media, γιατί τη «φέραμε» στους επενδυτές και μετά από μόλις 99 χρόνια θα τους πάρουμε πίσω το αεροδρόμιο για να το παραδώσουμε στον λαό!

Θεανώ: Οι τηλεπαρουσιαστές που εκπομπές τους έχουν προβλήματα τηλεθέασης διαθέτουν ένα ατράνταχτο επιχείρημα. Στον δρόμο συναντούν κόσμο που τους λέει ότι τους παρακολουθεί, επομένως οι αριθμοί ψεύδονται! Η σ. Θεανώ Φωτίου υιοθέτησε την ίδια λογική για τις συντάξεις. Εφόσον συνάντησε μία κυρία που της είπε ότι έπαιρνε 920 ευρώ και τόσα συνεχίζει να παίρνει, τότε δεν έχει γίνει καμία μείωση! Το περίεργο είναι ότι η συγκεκριμένη συντρό- φισσα, αντί για πανελίστρια, είναι Αναπληρώτρια Υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Ιλαροτητα: Κάθε θίασος που θέλει να μακροημερεύσει φροντίζει να ανανεώνει το προσωπικό του. Ως εκ τούτου, αναμένεται ο σ. Φώτης Κουβέλης να στηρίξει «την προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας».

Καστρινάκης: Ο δημοσιογράφος Γιώργος Καστρινάκης έφυγε αφού προηγουμένως απέδειξε ότι ο όρος «αγωνιστής» δεν είναι κενός νοήματος.

Λούπα: Ξεκίνησαν οι πρώτες εκπομπές της νέας τηλεοπτικής σε- ζόν και μοιάζουν σαν να έχουν μπει am λούπα και απλώς να επαναλαμβάνουν τα κλισέ των περασμένων χρόνων. Οι εντάσεις μεταξύ των καλεσμένων εξακολουθούν να θεωρούνται ενημέρωση και η ανάδειξη του μικρού σαν μέγιστου κυριαρχεί στο επονομαζόμενο infotainment. Η ευθύνη δεν βαραίνει τους συντελεστές, οι περισσότεροι των οποίων έχουν προσωπική ανάγκη την ανανέωση προσανατολισμού. Ομως η επιθυμία τους πέφτει πάνω στον τοίχο που χρόνια τώρα χτίζουν πολλά από τα στελέχη του προγραμματισμού, των οποίων οι ιδέες εξαντλούνται στο σερβίρισμα της ίδιας συνταγής, άντε το πολύ να αλλάξουν τις θέσεις στα πάνελ.

Μπέζος: Ο Γιάννης Μπέζος δήλωσε ότι η εκπομπή του στοιχίζει πολλά χρήματα γιατί το αξίζει. Προφανώς υπερέβαλε γιατί το (αξιοπρεπές) πρόγραμμα που παρουσιάζει στην ΕΡΤ στοιχίζει γύρω στις 5.000 ευρώ για το σύνολο της παραγωγής. Με δυο λόγια, είναι φτηνό...

Νέες εκπομπές: To Epsilon έριξε πρώτο στην αρένα τους μονομάχους του και μερικοί από αυτούς τα καταφέρνουν μια χαρά, αλλά εν απουσία των θηρίων. Το ζεύγος Καραβάτου - Κατσούλη χτυπάει με άνεση «εικοσάρια» και αναδεικνύονται ως οι δημοφιλέστεροι παρουσιαστές του καναλιού, ενώ η Χριστίνα Λαμπί- ρη πλησιάζει το 15%. Το τρίτο εγχείρημα, που έχει στην κεφαλή του την Κατερίνα Καινούργιου, προς το παρόν καταβροχθίζεται και τα απομεινάρια του μετά βίας διακρίνονται μετά το τέλος της πρωινής μάχης. Ομως έχει ο καιρός γυρίσματα, το έχουμε δει και στον Σπάρτακο.

Ξανά στα σχολεία: Τα σάιτ που ειδικεύονται στην τηλεόραση και θεωρούν ότι το 19,8% του ΑΝΤΙ είναι μικρότερο από το 18,3% του Alpha.

Ολα μπορούν να συμβούν: Η τηλεόραση αποτελεί τη σύγχρονη αυλή των θαυμάτων. Μπορεί να συμβούν τα πάντα, όπως να καθίσουν στην ίδια κριτική επιτροπή μουσικού show η Αννα Βίσση και ο Μέ- νιος Φουρθιώτης...

Περούκα: Ας μη δουλευόμαστε. Για τις ανάγκες του ρεπορτάζοι δημοσιογράφοι μπορούν να υποδυθούν ρόλους. Να κάνουν τους πελάτες σε πορνείο, να ντυθούν στρουμφ, να παίξουν τον γιατρό. Αν το ρεπορτάζ πετύχει, τότε λέμε «ρε, τι έκαναν οι αφιλότιμοι». Αν αποτύχει, τότε συμφωνούμε με τα κόμματα που καταδικάζουν τους μασκαράδες.

Ρένα Βλαχοπούλου: Παραμένουμε έκπληκτοι με τους βιογράφους της. Πριν από λίγο καιρό αναφέρθηκαν στην απροθυμία της για τεκνοποίηση, την περασμένη εβδομάδα την έβγαλαν με καβούρια στην τσέπη! Στην καλύτερη περίπτωση, οι ύβρεις εξυπηρετούν την ανάγκη εξασφάλισης δημοσιότητας.

Σύρμα: Κάθε μέρα τα σάιτ που ειδικεύονται στα media βγάζουν σενάρια που βασίζονται μόνο στη φαντασία του γράφοντος. Τα ποσοστά επιτυχίας είναι μηδαμινά, εξού και οι μπούρδες για συγχωνεύσεις, απομακρύνσεις και συνεργασίες.

Τζολί: Είναι τυχαίο που οι Brangelina χώρισαν μετά τη συνάντηση της Τζολί με τον σ. Αλέξη Τσίπρα;

Υπέροχη λογική: Οι οπαδοί της απειθαρχίας που μας καλούσαν να μην πληρώνουμε το ρεύμα τώρα ενθουσιάστηκαν γιατί η ΔΕΗ κάνει έκπτωση στους συνεπείς πελάτες.

Φρέσκα κουλούρια: Ο Στράτος Τζώρτζογλου απεκάλυψε ότι η αρι- στουργηματική εκτέλεση του «Last Christmas» που έκανε στο «Πρωινό» τα Χριστούγεννα του 2014 έγινε με το ζόρι, μετά από πίεση των παρουσιαστών. Επιβεβαιώνεται η λαϊκή ρήση που θέλει το λάθος να είναι ανώτερο της τέχνης.

Ψίχουλα: Πλέον οι τηλεστάρ αμείβονται όπως οι αρχισυντάκτες, οι αρχισυντάκτες όπως οι πρωτόβγαλτοι δημοσιογράφοι, οι πρωτόβγαλτοι δημοσιογράφοι πληρώνουν για να βρουν δουλειά...

Ωροσκόπιο: Σύμφωνα με τα άστρα, μία πρωινή εκπομπή δεν θα στολίσει χριστουγεννιάτικο δέντρο...





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου