οι κηπουροι τησ αυγησ

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

"...Οι εξαγγελίες Τσίπρα για αποκομματικοποίηση του Δημοσίου, με αξιοποίηση των υπαρχόντων υπαλλήλων που αγγίζουν τους 686 χιλιάδες, φαίνεται ότι έχουν λιγότερη αξία από την ανάγκη της κυβέρνησης να δημιουργήσει τον δικό της κομματικό στρατό, με μεθόδους που θα ζήλευε το «παλιό» πολιτικό σύστημα. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ όχι μόνο συνεχίζει την τακτική των προσλήψεων «δικών μας παιδιών», συντηρώντας ένα πελατειακό σύστημα στο οποίο χρέωνε τη χρεοκοπία της χώρας, αλλά επιπροσθέτως φροντίζει να εξαφανίζει το μεγαλύτερο μέρος των προσληφθέντων, δηλώνοντας άγνοια για το πού έχουν τοποθετηθεί!..."

Από "ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ"

                                           "ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ", 25/09/16


Η εισβολή του ΣΥΡΙΖΑ στο κράτος
Ενώ έχουν γίνει 27.700 προσλήψεις, η κυβέρνηση εμφανίζει μόνο 8.473 προσπαθώντας να αποκρύψει τους υπόλοιπους στον λαβύρινθο των διαφόρων οργανισμών

Του Δημήτρη Χόνδρου


Προσλήψεις ημετέρων και υδροκέφαλα γραφεία υπουργών που αυξάνουν συνεχώς τον αριθμό των μετακλητών υπαλλήλων έχει να επιδείξει η κυβέρνηση τον τελευταίο χρόνο στη δημόσια διοίκηση. Οι εξαγγελίες Τσίπρα για αποκομματικοποίηση του Δημοσίου, με αξιοποίηση των υπαρχόντων υπαλλήλων που αγγίζουν τους 686 χιλιάδες, φαίνεται ότι έχουν λιγότερη αξία από την ανάγκη της κυβέρνησης να δημιουργήσει τον δικό της κομματικό στρατό, με μεθόδους που θα ζήλευε το «παλιό» πολιτικό σύστημα.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ όχι μόνο συνεχίζει την τακτική των προσλήψεων «δικών μας παιδιών», συντηρώντας ένα πελατειακό σύστημα στο οποίο χρέωνε τη χρεοκοπία της χώρας, αλλά επιπροσθέτως φροντίζει να εξαφανίζει το μεγαλύτερο μέρος των προσληφθέντων, δηλώνοντας άγνοια για το πού έχουν τοποθετηθεί! Σύμφωνα με στοιχεία που συνέλεξε το Ποτάμι, με βάση στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, μέσα σε έναν χρόνο, από τον Ιανουάριο του 2015 ως τον Ιούνιο του 2016, η κυβέρνηση προχώρησε σε 27.700 προσλήψεις, εκ των οποίων το υπουργείο Εσωτερικών επίσημα εμφανίζει μόνο 8.473 άτομα!

Κρύβουν 19.000 δημοσίους υπαλλήλους
Πού βρίσκονται οι υπόλοιποι 19 χιλιάδες υπάλληλοι, που μαζί με τους 8 χιλιάδες που εμφανίζονται επισήμως, κοστίζουν στο Δημόσιο 450 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, δηλαδή το 50% της δαπάνης για το ΕΚΑΣ; Η κυβέρνηση δηλώνει άγνοια. «Ρωτάμε σε ποιους φορείς εργάζονται και δεν μας απαντούν» δηλώνει στο «Βήμα» ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ποταμιού Παναγιώτης Καρκατσούλης.

Η εξήγηση που δίνεται είναι ότι «μάλλον έχουν χαθεί στους διαδρόμους του λαβυρίνθου που αποκαλείται φορείς της γενικής κυβέρνησης». Πρόκειται για τα περίφημα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου δημοσίου συμφέροντος τα οποία εποπτεύονται από την κυβέρνηση. Πόσα και ποια είναι αυτά τα νομικά πρόσωπα; Τι δαπάνες έχουν; Ούτε και σε αυτό υπάρχει σαφής απάντηση. Μέσα στο καλοκαίρι για το ζήτημα αυτό το Ποτάμι κατέθεσε ερωτήσεις σε 14 υπουργούς. Απάντησαν οι 9, εκ των οποίων μόνο οι 3 υπήρξαν κάπως συγκεκριμένοι. Ακόμη και ο αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Διοίκησης Χριστόφορος Βερναρδάκηςαπάντησε: «Το ψάχνουμε...». Οπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, σε αυτά τα ΝΠΙΔ απασχολούνται 46.936 άτομα.

Πέραν του τακτικού προσωπικού (33.438 άτομα), των μελών των διοικητικών συμβουλίων (1.762 άτομα) και των εργαζομένων με συμβάσεις έργου (10.062 άτομα) υπάρχουν επιπλέον 1.674 εργαζόμενοι που καταγράφονται ως «λοιπές περιπτώσεις». Τι αφορούν αυτές οι «λοιπές περιπτώσεις»; «Ελπίζουμε να μην έχουν να κάνουν με κλάδους οι οποίοι εξακολουθούν να υπάρχουν στο υπό εκσυγχρονισμό Ελληνικό Δημόσιο» λένε πηγές που γνωρίζουν καλά τη δημόσια διοίκηση.

Μπορεί να ακούγεται παράξενο, αλλά στο Ελληνικό Δημόσιο, το 2016, υπάρχουν θέσεις που αφορούν παγιδοθέτες (τοποθετούν παγίδες για να αντιμετωπιστεί ο δάκος στις ελιές), σπερματεγχύτες (για την τεχνητή αναπαραγωγή των βοοειδών), στασιάρχες (διαμορφώνουν τις στάσεις των μέσων μεταφοράς), σημειωτές (καταγράφουν κοντέινερ) και σαπουνοποιοί! Ολα είναι πιθανά σε ένα κράτος που για να καταπολεμήσει τη διαφθορά έστησε 95 δομές! Τρεις δικαστικές αρχές, 19 όργανα και υπηρεσίες επιθεώρησης, 60 διοικητικές ελεγκτικές αρχές, 8 ανεξάρτητες αρχές και 5 εποπτικούς φορείς.

Ακριβή μου διακυβέρνηση
Το σύνθημα για την έφοδο των δικών μας παιδιών στο Δημόσιο δίνουν τα υπουργεία αλλά και το ίδιο το Μέγαρο Μαξίμου. Είναι χαρακτηριστικό ότι πριν από 20 ημέρες, την ώρα που η υποστελέχωση των νοσοκομείων απειλεί να τινάξει στον αέρα το ΕΣΥ, αποφασίστηκε η αύξηση των ειδικών συμβούλων στα γραφεία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας (Ξανθός, Πολάκης) ενώ προς το τέλος της τουριστικής περιόδου προέκυψε η ανάγκη για αύξηση των θέσεων συμβούλων και ειδικών συνεργατών στο γραφείο της αναπληρώτριας υπουργού Τουρισμού, κυρίας Ελενας Κουντουρά.Πανάκριβο όμως είναι και το τίμημα που καλείται να πληρώσει ο έλληνας φορολογούμενος και για την υποστήριξη των δράσεων του Πρωθυπουργού. Τρεις γενικές γραμματείες με 430 άτομα, 8 μονάδες σχεδιασμού πολιτικής, 2 νομικές υπηρεσίες. 7 πολιτικά γραφεία, 12 μονάδες με αρμοδιότητα τον συντονισμό της κυβέρνησης και 2 υπηρεσίες διοικητικού, που κοστίζουν ετησίως 8.854.000 ευρώ τον χρόνο συνδράμουν τις δραστηριότητες του Αλέξη Τσίπρα. Συγκεκριμένα, 4 γραμματείες που κοστίζουν 7.320.000 ευρώ στηρίζουν το Μέγαρο Μαξίμου.

Η γενική γραμματεία του Πρωθυπουργού κοστίζει 2.408.000 ευρώ, η γενική γραμματεία συντονισμού 1.711.000 ευρώ, η γενική γραμματεία της κυβέρνησης 1.601.000 ευρώ και η υπό σύσταση γενική γραμματεία ψηφιακής πολιτικής, για την οποία έχουν δημιουργηθεί 52 θέσεις, 1.600.000 ευρώ.

ΓΡΑΦΕΙΑ ΚΑΙ ΕΞΟΔΑ
Για τα πολιτικά γραφεία υπουργών που στεγάζονται στο Μέγαρο Μαξίμου δίνονται ετησίως 1.534.000 ευρώ. 374 χιλιάδες ευρώ κοστίζει η λειτουργία του πολιτικού γραφείου του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ι. Δραγασάκη, 342 χιλιάδες ευρώ το γραφείο του κ. Αλ. Φλαμπουράρη, 315 χιλιάδες ευρώ της κυρίας Ολγας Γεροβασίλη, 274 χιλιάδες ευρώ το γραφείο του κ. Ν. Παππά και 229 χιλιάδες το γραφείο του κ. Τ. Κουίκ. Υπενθυμίζεται ότι μέσα στο 2016 έχουν προστεθεί στα υπουργεία 16 διοικητικοί γραμματείς, 16 αναπληρωτές διοικητικοί γραμματείς, 50 τομεακοί γραμματείς και 10 ειδικοί γραμματείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου