οι κηπουροι τησ αυγησ

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019

"...Εκείνο που με άφησε άφωνο ήταν το ακόλουθο που είπε για την συνάντηση του Μητσοτάκη με τον Ερντογάν: «Για πρώτη φορά στα χρονικά, έλληνας πρωθυπουργός σε συνάντησή του με τον τούρκο πρόεδρο δεν θέτει ζήτημα άμεσου τερματισμού των τουρκικών παραβιάσεων στο Αιγαίο». Θράσος; Ανοησία; Θέλει να κάνει αντιπολίτευση και λέει ό,τι του καπνίσει; Στις 5 Φεβρουαρίου 2019 συναντήθηκε στην Αγκυρα με τον Ερντογάν στο Παλάτι του Σουλτάνου και για να κάνει τώρα λόγο «για πρώτη φορά έλληνας πρωθυπουργός» σημαίνει ότι σε εκείνη τη συνάντηση έθεσε στον Ερντογάν το θέμα των τουρκικών παραβιάσεων. Τι ακολούθησε; Η τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο χτύπησε κόκκινο. Και αντί άλλης απάντησης, υπάρχει μια προ δεκαημέρου δήλωση του τέως υπουργού Εθνικής Αμυνας Βαγγέλη Αποστολάκη, ο οποίος αποκάλυψε ότι επί των ημερών του «γλιτώσαμε πολλές φορές Ιμια»... Και κάτι ακόμη: εκείνη η συνάντηση ήταν κατ' ιδίαν, οι δυο τους δηλαδή, τετ α τετ, και διήρκεσε 2½ ώρες. Ποτέ δεν αποκάλυψε τι πραγματικά συζήτησε με τον τούρκο πρόεδρο. Τι δεσμεύσεις ανέλαβε και τι θέματα έθεσε. Οταν θα μας τα πει αυτά, τότε ίσως και να υιοθετήσουμε την κριτική του στον Μητσοτάκη. Μέχρι τότε όμως, όχι..."

Από "ΤΑ ΝΕΑ"

"ΤΑ ΝΕΑ", 30/09/19


Ετοιμος κι άλλος να μιλήσει

Συγγνώμη αλλά εγώ δεν τα καταλαβαίνω αυτά που συμβαίνουν γύρω από την υπόθεση με την αποκάλυψη όσων συμμετείχαν ή συνέβαλαν στο στήσιμο της σκευωρίας εις βάρος των δέκα στελεχών τής τότε αντιπολίτευσης για το σκάνδαλο της Novartis. Τώρα, λέει, αναζητούνται στοιχεία και πρόθυμοι δικαστικοί να συνεισφέρουν στην έρευνα που γίνεται για την αποκάλυψη του παραδικαστικού κυκλώματος που έδρασε στα χρόνια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Κυβερνητικός παράγων, ο οποίος έχει γνώση και γνώμη (κυρίως το δεύτερο...) επί όλων αυτών μού ανέφερε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη προσπάθεια να πειστεί ένας εισαγγελέας, ο οποίος τα πρώτα δύο χρόνια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ υπηρέτησε σε κρίσιμο πόστο στον τομέα του ελέγχου λιστών (προσοχή, λιστών, όχι... ληστών, μη γίνει καμία παρεξήγηση και δεν το θέλω) αλλά και «πόθεν έσχες», για τις πολυποίκιλες πιέσεις που δέχθηκε προκειμένου να εξυπηρετήσει τους σχεδιασμούς ΣΥΡΙΖΑ να δολοφονηθούν χαρακτήρες ή να απαξιωθούν ηθικά, πολιτικά, επαγγελματικά και κοινωνικά, διάφοροι «ενοχλητικοί» αντίπαλοι του συστήματος εξουσίας της πρώτη φορά Αριστεράς...

Ο άνθρωπος το σκέφτεται ακόμη, αλλά όπως μου αναφέρθηκε είναι πολύ κοντά στο να πει το «ναι», διότι πρόκειται περί εντίμου δικαστικού, ο οποίος εγκατέλειψε το πόστο του, ανακουφισμένος που «θα γλίτωνε από όλα αυτά».

(Παρακαλείται, αν το αποφασίσει τελικά, να καταθέσει και για τη δική μου περίπτωση, όταν του τηλεφωνούσαν μέρα παρά μέρα «να μου βρει κάτι, επιτέλους»...)

Ενας έντιμος άνθρωπος
Στην ίδια έρευνα, αν τελικά το αποφασίσει η κυβέρνηση να το προχωρήσει το θέμα, και να αποκαλύψει επιτέλους το άθλιο παραδικαστικό κύκλωμα που λειτούργησε επί των ημερών ΣΥΡΙΖΑ και έκανε τη Δικαιοσύνη υποχείριο της ΠΦΑ διακυβέρνησης, φρονώ ότι θα μπορούσε να συνεισφέρει και ο πρώην υπουργός κατά της διαφθοράς Παναγιώτης Νικολούδης.

Ο άνθρωπος που αποπέμφθηκε από το υπουργείο, όντας υπόδειγμα εντιμότητας, διότι, πρώτον, δεν υπάκουσε στους σχεδιασμούς των μηχανισμών και, δεύτερον, προσπάθησε να πατάξει το λαθρεμπόριο στα καύσιμα και στον καπνό, κόντρα στις αποφάσεις της κυβέρνησης που πολεμούσε το λαθρεμπόριο στα... λόγια!

Τούτων δοθέντων, υποπτεύομαι ότι θα έχει πολλά να αναφέρει περί του τι του ζητούσαν, ποιοι και γιατί...

Η «προικοδοσία» της Τουλουπάκη
Στο μεταξύ ολοκληρώνεται σήμερα η τουλάχιστον περίεργη, για να μην πω ύποπτη, επαναφορά στην εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη των αρμοδιοτήτων που της είχαν αφαιρεθεί με τους νέους Κώδικες Ποινικής Δικονομίας. Η διάρκειας 51 ημερών «προικοδότηση» της κ. Τουλουπάκη από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, είχε έως τώρα, έως χθες δηλαδή, δύο γνωστά αποτελέσματα:

- την άσκηση ποινικής διώξεως για δωροδοκία εις βάρος του Ανδρέα Λοβέρδου για το σκάνδαλο της Novartis

- την άσκηση ποινικής διώξεως εις βάρος στελεχών της Τράπεζας Πειραιώς και ενός επιχειρηματία.

Τίποτε άλλο. Αγνοώ αν η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς θα αξιοποιήσει σήμερα, τελευταία ημέρα ισχύος της «προικοδοσίας», τις αρμοδιότητες που αύριο δεν θα διαθέτει, αλλά όπως και να έχει το πράγμα, το μυστήριο εξακολουθεί να παραμένει. Οπως και οι υπόνοιες περί παρασκηνιακής συναλλαγής με άγνωστο αντικείμενο και άγνωστους ωφελουμένους από αυτήν.

Η κυβέρνηση εξακολουθεί να σιωπά, παρά το γεγονός ότι το ΚΙΝΑΛ διά της τομεάρχου Δικαιοσύνης κ. Νάντιας Γιαννακοπούλου κατέθεσε ερώτηση προς τον αρμόδιο υπουργό Κ. Τσιάρα απαιτώντας απαντήσεις.

Την ίδια στάση τηρεί και η κ. Τουλουπάκη.

Αξιοσημείωτη όμως είναι η στάση του νέου εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Πλειώτα, ο οποίος αποφεύγει να λάβει θέση επί των βαρύτατων κατηγοριών που διατυπώθηκαν και κατά της κ. Τουλουπάκη (πλην του πρώην υπουργού Δ. Παπαγγελόπουλου) στην υπόθεση της σκευωρίας κατά των δέκα πολιτικών προσώπων. Νομικός εγνωσμένου κύρους, υποστήριζε χθες σε επικοινωνία του με τη στήλη ότι το ελάχιστο που θα έπρεπε να κάνει ο κ. Πλειώτας «χωρίς δεύτερη κουβέντα», θα ήταν να θέσει την εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς και τους δύο βοηθούς της σε διαθεσιμότητα μέχρις πέρατος των ανακρίσεων. Παράλειψη που ασφαλώς βαρύνει και τον υπουργό Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρα, ο οποίος δεν κάνει χρήση του σχετικού δικαιώματος που του δίνει η θέση του...

Οταν ο Αλέξης συνάντησε τον Ρετζέπ

Από όλα τα ωραία που είπε ο πρόεδρος Αλέξης ο άχαστος κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος της χαράς, ΣΥΡΙΖΑ, το Σαββατοκύριακο ασφαλώς εντυπωσίασε η ολομέτωπη επίθεση που εξαπέλυσε κατά του προέδρου Κυριάκου - κι ας μην έχουν περάσει ούτε τρεις μήνες από την ημέρα που αποκαθηλώθηκε από την εξουσία με ηχηρή ετυμηγορία του ελληνικού λαού. Προσωπικά δεν μου προξένησε καμία εντύπωση ο ειρωνικός τόνος με τον οποίο αναφέρθηκε στη μη συνάντηση Μητσοτάκη - Τραμπ, ούτε ότι στο συγκεκριμένο κεφάλαιο «χώρεσε» και μια επίθεση (το αγαπημένο του...) κατά των μέσων ενημέρωσης αναφορικά με το πώς θα σχολίαζαν τον ίδιο να του συνέβαινε κάτι ανάλογο. Εκείνο που με άφησε άφωνο ήταν το ακόλουθο που είπε για την συνάντηση του Μητσοτάκη με τον Ερντογάν:

«Για πρώτη φορά στα χρονικά, έλληνας πρωθυπουργός σε συνάντησή του με τον τούρκο πρόεδρο δεν θέτει ζήτημα άμεσου τερματισμού των τουρκικών παραβιάσεων στο Αιγαίο».

Θράσος; Ανοησία; Θέλει να κάνει αντιπολίτευση και λέει ό,τι του καπνίσει;

Στις 5 Φεβρουαρίου 2019 συναντήθηκε στην Αγκυρα με τον Ερντογάν στο Παλάτι του Σουλτάνου και για να κάνει τώρα λόγο «για πρώτη φορά έλληνας πρωθυπουργός» σημαίνει ότι σε εκείνη τη συνάντηση έθεσε στον Ερντογάν το θέμα των τουρκικών παραβιάσεων. Τι ακολούθησε; Η τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο χτύπησε κόκκινο. Και αντί άλλης απάντησης, υπάρχει μια προ δεκαημέρου δήλωση του τέως υπουργού Εθνικής Αμυνας Βαγγέλη Αποστολάκη, ο οποίος αποκάλυψε ότι επί των ημερών του «γλιτώσαμε πολλές φορές Ιμια»...

Και κάτι ακόμη: εκείνη η συνάντηση ήταν κατ' ιδίαν, οι δυο τους δηλαδή, τετ α τετ, και διήρκεσε 2½ ώρες. Ποτέ δεν αποκάλυψε τι πραγματικά συζήτησε με τον τούρκο πρόεδρο. Τι δεσμεύσεις ανέλαβε και τι θέματα έθεσε. Οταν θα μας τα πει αυτά, τότε ίσως και να υιοθετήσουμε την κριτική του στον Μητσοτάκη. Μέχρι τότε όμως, όχι...

Ονειρα φθινοπωρινής νυκτός


Το αναφέρω και πιο πάνω, είναι δύσκολο για τον Τσίπρα να χωνέψει ότι έχουν παρέλθει λιγότερο από τρεις μήνες από την ημέρα που ο λαός τον έστειλε στην αντιπολίτευση να «μπεγλερίζει» μετρώντας με τις χάντρες «τους καημούς και τους αναστεναγμούς». Το δυστύχημα είναι όσο δεν το χωνεύει αυτός, δεν μπορούν να το χωνέψουν και τα στελέχη του κόμματος, τα οποία έχουν φρικάρει ήδη από την τρίμηνη απουσία από τη (γλυκιά) εξουσία. Παράδειγμα: πρόσφατα στο συριζοκάναλο Kontra η Ρένα Δούρου (που δεν κοιτάει πώς θα ξεμπλέξει με τα ποινικά της) είπε με στόμφο «Να διακόψουμε σύντομα την παραμονή της ΝΔ στη διακυβέρνηση»!!!

Να τη διακόψετε, Ρένα μου, άλλα πώς; Απ' όσο ξέρω, απομένουν 45 μήνες Δεξιάς στην εξουσία, την οποία εσείς φέρατε, δόξη και τιμή. Να γίνει κανένα πραξικόπημα, δεν το βλέπω. Αρα; Κόψτε τις «παπάντζες» και κοιτάξτε να οργανωθείτε σαν κόμμα, διότι με τα γεροντοπαλίκαρα δεν γίνεται δουλειά...

"ΤΑ ΝΕΑ", 30/09/19

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου