οι κηπουροι τησ αυγησ

Σάββατο 8 Ιουνίου 2024

Και έτσι για την Ευρώπη, συζήτηση καμία – επειδή δεν ενδιαφέρονται οι πολίτες ή επειδή δεν ενδιαφέρονται οι πολιτικοί; Τη δημόσια συζήτηση, την «ατζέντα» καθορίζουν οι πολιτικοί, όχι οι δημοσιογράφοι και οι ψηφοφόροι. Ένα και μοναδικό θέμα κυριαρχεί ακόμα, δύο ημέρες πριν τις εκλογές: θόρυβος, θόρυβος, θόρυβος. Δια του θορύβου, για το μόνο που είναι ικανός ο κύριος Κασσελάκης, η κυβέρνηση τον ανέδειξε ως προνομιακό αντίπαλο – διότι γνωρίζει ότι από αυτόν δεν κινδυνεύει, δεν υπάρχει καμιά περίπτωση να αφαιρέσει κεντρώες ψήφους ο εξ Αμερικής χαλκός. Ο κίνδυνος προερχόταν από το ΠαΣοΚ, τον Νίκο Ανδρουλάκη. Αφού δεν μπορούσε πια να τον κατηγορεί ότι ταυτίζεται με τον ΣΥΡΙΖΑ, δια του θορύβου η κυβέρνηση κατάφερε αφενός να αποτρέψει οποιαδήποτε συζήτηση θα ενδιάφερε πολιτικά σκεπτόμενους πολίτες και αφετέρου να πνίξει όποια δήλωση περί Ευρώπης και πολιτικής του προέδρου του ΠαΣοΚ στα μονόστηλα των εφημερίδων....

Από "ΤΑ ΝΕΑ"

"ΤΑ ΝΕΑ", 07/06/24
ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΨΥΧΟΓΙΟΥ
 

Θορυβήστε, θορυβήστε, τίποτα δεν θα ακούγεται στο τέλος στη δημόσια σφαίρα – αυτή ήταν η τακτική κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ –Στέφανου Κασσελάκη, για την ακρίβεια– κατά την προεκλογική περίοδο. Ακούσαμε τα πάντα για την περιουσιακή κατάσταση του εξ Αμερικής μετέωρου, διαβάσαμε καταγγελίες για το «Πόθεν Έσχες» που εμφάνισε, αν είναι ακριβές και πόσο, αν είναι φτωχός ή πλούσιος – και για πρώτη φορά στα πολιτικά χρονικά της Ελλάδας, ακούσαμε τον κύριο Άδωνι Γεωργιάδη να δηλώνει ότι «δεν είναι τόσο πλούσιος όσο μας έλεγε». Δικαιώθηκαν οι Τραμπ και Μπερλουσκόνι που παρουσίαζαν τα δισεκατομμύρια τους ως πολιτικά πλεονεκτήματα, έρχεται και η σειρά του Έλον Μασκ, όπου να ‘ναι.

Συζητήσεις επί συζητήσεων, άρθρα επί άρθρων για το πότε έπρεπε να κατατεθεί το Πόθεν Έσχες του κύριου Κασσελάκη ενώ αρκούσε να υπενθυμίσει ο κύριος Φλωρίδης ότι με την τροπολογία που κατέθεσε προ εξαμήνου, έδινε παράταση ως 30 Ιουνίου 2024 και σε όσους έπρεπε να καταθέσουν αρχικές δηλώσεις «με απόκτηση ιδιότητας υπόχρεου από την 28η.2.2023 έως και την 31η.3.2024» όπως ρητά αναφερόταν εκεί.

Καμιά συζήτηση για την αποτελεσματικότητα του «Πόθεν Έσχες» – απαιτεί άραγε περισσότερα στοιχεία από το «excelάκι» που παρουσίασε το εξ Αμερικής ξανθόν κύμβαλον; Δεν νομίζω, αλλά κουβέντα να γίνεται για τις προθεσμίες ώστε να μη συζητήσουμε την ουσία του «πόθεν» και του «έσχες – έχεις – έξεις και σχήσεις», αν ταιριάζουν αυτό και ο νόμος περί ανευθυνότητας των υπουργών σε ευρωπαϊκή χώρα.

Και έτσι για την Ευρώπη, συζήτηση καμία – επειδή δεν ενδιαφέρονται οι πολίτες ή επειδή δεν ενδιαφέρονται οι πολιτικοί; Τη δημόσια συζήτηση, την «ατζέντα» καθορίζουν οι πολιτικοί, όχι οι δημοσιογράφοι και οι ψηφοφόροι. Ένα και μοναδικό θέμα κυριαρχεί ακόμα, δύο ημέρες πριν τις εκλογές: θόρυβος, θόρυβος, θόρυβος.

Δια του θορύβου, για το μόνο που είναι ικανός ο κύριος Κασσελάκης, η κυβέρνηση τον ανέδειξε ως προνομιακό αντίπαλο – διότι γνωρίζει ότι από αυτόν δεν κινδυνεύει, δεν υπάρχει καμιά περίπτωση να αφαιρέσει κεντρώες ψήφους ο εξ Αμερικής χαλκός. Ο κίνδυνος προερχόταν από το ΠαΣοΚ, τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Αφού δεν μπορούσε πια να τον κατηγορεί ότι ταυτίζεται με τον ΣΥΡΙΖΑ, δια του θορύβου η κυβέρνηση κατάφερε αφενός να αποτρέψει οποιαδήποτε συζήτηση θα ενδιάφερε πολιτικά σκεπτόμενους πολίτες και αφετέρου να πνίξει όποια δήλωση περί Ευρώπης και πολιτικής του προέδρου του ΠαΣοΚ στα μονόστηλα των εφημερίδων.

Την Κυριακή θα μάθουμε αν η θορυβοποιός πολιτική πέτυχε τον στόχο της – αλλά τέτοιους στόχους θέτουν μόνο όσοι έχουν κοντά ποδάρια· δεν θα τους οδηγήσουν μακρύτερα από το excelάκι του κύριου Κασσελάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου