οι κηπουροι τησ αυγησ

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024

Σε κυκλοφορία τα επόμενα δύο βιβλία του Θάνου Παπαδόπουλου, που παραλαμβάνονται σήμερα Παρασκευή, 14/06/24, και που θα είναι διαθέσιμα από την ερχόμενη Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2024, στο πλαίσιο της συνεργασίας με τον γνωστό δημοσιογράφο και συγγραφέα. Πρώτος τίτλος του Θάνου Παπαδόπουλου, από τις Εκδόσεις «Κασταλία», ήταν «Ο Ελβετικός Σουγιάς» που έχει κυκλοφορήσει σε δεύτερη συμπληρωμένη έκδοση στις αρχές του τρέχοντος έτους, συναντώντας ήδη την ένθερμη υποδοχή της βιβλιοκριτικής.

ΝΕΟΙ ΤΙΤΛΟΙ  ΣΕ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ

ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ "ΚΑΣΤΑΛΙΑ"










«Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΣΤΟΝ 20ο ΑIΩΝΑ»


Συγγραφέας: Θάνος Παπαδόπουλος

Σελίδες: 320
Σχήμα: 17x24

Τιμή: 21 €
ISBN: 978-618-5279-19-6


Γιατί η Οκτωβριανή Επανάσταση που φιλοδόξησε να αλλάξει τον κόσμο εκφυλίστηκε και καρέρρευσε σε λιγότερο από 75 χρόνια;

Γιατί οι επαναστάτες που τόλμησαν το άλμα στον ουρανό αντίκρυσαν, στο τέλος της ζωής τους, τις κάννες του κόκκινου εκτελεστικού αποσπάσματος;

Γιατί η αποσύνδεση του σοσιαλισμού από τη δημοκρατία κατέληξε σε τραγωδία με εκατομμύρια θύματα;

Μπορούν τα κοινωνικά συστήματα να πηδάνε τα στάδια της κοινωνικής εξέλιξης και να πηγαίνουν από τη φεουδαρχία κατ’ ευθείαν στο σοσιαλισμό, σαν να είναι ακρίδες ή βάτραχοι;

Μήπως τελικά ο Στάλιν και ο Μάο Τσε Τουνγκ ήταν πιό οπισθοδρομικοί και αντιδραστικοί από τον Ιβάν τον Τρομερό και το Μεγάλο Πέτρο;

Αυτά και άλλα βασανιστικά ερωτήματα που αναστάτωσαν τον κόσμο, γιά έναν ολόκληρο αιώνα, διερευνά το βιβλίο του Θάνου Παπαδόπουλου «Η Τραγωδία του Κρατικού Καπιταλισμού Στον 20ο Αιώνα».

Τα Κομμουνιστικά Κόμματα και τα Μαρξιστικά Κέντρα, που ήταν αρμόδια να δώσουν έγκυρες και αξιόπιστες απαντήσεις το απέφυγαν και γι’ αυτό τούς αποφεύγουν και οι πολίτες.

Το βιβλίο διακηρύσσει ότι η Αριστερά του 21ου αιώνα είναι απόλυτα: Δημοκρατική, Φιλελεύθερη, Ευρωπαϊκή, Αναπτυξιακή, Δίκαιη, Ειρηνική, Καινοτόμα και Μεταρρυθμιστική.

Γιά την Αριστερά του 21ου αιώνα, η εποχή του κανιβαλισμού και τς ανθρωποφαγίας τελείωσε.


 

«ΜΙΘΡΙΔΑΤΗΣ & ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ»

Ποιητική Συλλογή του Π.ΘΑΝΟΥ


Σελίδες: 80
Σχήμα: 14x21

Tιμή: 9 €
ΙSBN: 978-618-5279-20-2


Λοιπόν, σατράπη, πάμε γιά τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, με διηπειρωτικούς πυραύλους, πυρηνικά μανιτάρια και πόλεμο των άστρων;

Οι αναλυτές του ΝΑΤΟ λένε, πως δεν θα τολμήσει ο Πούτιν να ρίξει πηρηνικές βόμβες.Το μυαλό τους και μιά λίρα και του μπογιατζή ο κόπανος. Στην αρχή ίσως. Αλλά, αν νοιώσει ότι χάνει τον πόλεμο στην Ουκρανία, ή ότι απειλούνται σοβαρά τα σύνορά του από τη Δύση και το ΝΑΤΟ, τότε θα δούμε τον ουρανό, στο Λονδίνο, στο Παρίσι, στο Βερολίνο, στη Νέα Υόρκη, στη Βοστώνη, στο Σικάγο, να καταυγάζουν οι λάμψεις των πυρηνικών μανιταριών.

Οι Ευρωπαίοι το πήραν είδηση, ότι το ένα τρισεκατομμύριο ευρώ, που πλήρωσαν αέρα γιά ενέργεια, ήταν μονάχα η αρχή. Η καταστροφή που έρχεται είναι ακόμη πιό τρομακτική.

Ζούμε στο κλίμα μιάς τραγικής κωμωδίας, όπου «δημοκρατικοί» και «σοσιαλιστές» έγιναν πολεμοκάπηλοι και οι «εθνικιστές» και οι «ακραίοι» έγιναν ειρηνιστές.

Ούτε ο Σαρλώ δεν θα φανταζόταν τέτοια ανατροπή!

Εκδοτικός Οίκος «ΚΑΣΤΑΛΙΑ»
Σταδίου 33-Αθήνα-ΤΚ 105 59

Τηλ: (210) 3215280-3247945
Φαξ: (210) 3215281-3315176

Ε-Mail: info@kastaliaeditions.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου