οι κηπουροι τησ αυγησ

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024

Με τέτοια απαράδεκτα καμώματα, κρίνονται και οι κρίνοντες εκ των ΜΜΕ γιά το είδος της "ενημέρωσης" που εμφανίζονται ότι υπηρετούν, πόρρω απέχουσα από την υπεύθυνη, επί του πεδίου, πραγματική ενημέρωση. Επανέρχομαι γιά να καταλήξω, ότι όλα αυτά αποτελούν ασυγχώρητη αχαριστία προς το Πλήρωμα της Φ/Γ "ΥΔΡΑ" γιά τον άψογο τρόπο με τον οποίο ανταποκρίθηκαν στην αποστολή τους, απερίσπαστοι στην έκτέλεση της αποστολής τους, ανεπηρέαστοι από τις "ευχές" κάποιων κινδυνολογούντων να αποτύχουν, κάτι να τούς πάει στραβά. Με την ευθύνη, τη ναυτοσύνη, τον επαγγελματισμό τους έδωσαν απαντήσεις πλήρεις, καθ΄ όλα επιτυχείς.

ΑΣΦΑΛΗΣ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ 102 ΗΜΕΡΕΣ 
ΠΕΡΙΠΟΛΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΡΥΘΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ, ΕΠΑΝΕΠΛΕΥΣΕ   Η Φ/Γ "ΥΔΡΑ"


Αδυνατεί κανείς να κατανοήσει και να αντιληφθεί προς τί τόση μικροψυχία, τόση μικρότητα, τόση έλλειψη ελάχιστης συναίσθησης γιά τέτοιες ιδιαίτερες στιγμές: Με τη Φ/Γ "ΥΔΡΑ" να καταπλέει ασφαλώς χθες στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας, ολοκληρώνοντας επιτυχώς την αποστολή της στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής ναυτικής επιχείρησης aspides στην Ερυθρά Θάλασσα, 102 ημέρες συμμετοχής ήταν αυτές σε επιχειρήσεις ουσιαστικώς πολεμικές σε μία περιοχή υψηλών εντάσεων που σηματοδοτούν οι επιθέσεις των "Χούθι" σε ένα δίαυλο υψηλής γεωστρατηγικής και οικονομικής σημασίας, ένα "καλώς ήλθατε" ήταν το ελάχιστο οφειλόμενο προς το Πλήρωμα του Ελληνικού πολεμικού πλοίου. 

Το οποίο Πλήρωμα της Φ/Γ "ΥΔΡΑ" ανταποκρίθηκε άριστα στην αποστολή που τού ανετέθη από την Πατρίδα, γεγονός το οποίο μαρτυρεί η επιβίβαση του Α/ΓΕΝ επί του πλοίου, συνοδευόμενου από τον Αρχηγό Στόλου, προκειμένου να τούς συγχαρεί άμεσα, αμέσως μόλις έδεσε η Φ/Γ στον προβλήτα του ΝΣ, με την βεβαιότητα ότι το ΠΝ, του οποίου ηγείται, θα αποτελεί πάντοτε έναν εκ των κορυφαίων παραγόντων προβολής εθνικής ισχύος και εξυπηρέτησης υψηλών εθνικών συμφερόντων, με τη Σημαία εις τον ιστό των πλοίων μας και το εξ αυτής μοναδικό μήνυμα ανά τις θάλασσες. 


Ωστόσο από τον "ειδικό" Τύπο (ιστοτόπους κλπ) η σχετική "είδηση" χάθηκε εν πολλοίς στις ιεραρχήσεις τους, εάν δεν αποσιωπήθηκε πλήρως, εξαιρουμένων βεβαίως των τιμητικών εξαιρλεσεων, σε μία τόσο αποκρουστική μεθόδευση χειραγώγησης της κοινής γνώμης, της ίδιας κοινής γνώμης, μέσω της οποίας το Πλήρωμα της Φ/Γ "ΥΔΡΑ" περίμενε ένα θερμό καλωσόρισμα, όπως αυτό που συνάντησε το πλοίο τους, με άλλα πλοία του ΠΝ να το συνοδεύουν τιμητικώς στην τελική φάση του επανάπλου του. 

Δεν αμφιβάλλει ουδείς πλέον, ότι οι προηγούμενοι....αποσιωπώντες τον ασφαλή κατάπλου της Φ/Γ "ΥΔΡΑ" θα ήσαν οι ίδιοι που θα είχαν σπεύσει να....πανηγυρίσουν-ναι να πανηγυρίσουν...-εάν κάτι δεν πήγαινε καλά εις την αποστολή του πολεμικού μας πλοίου, όπως με περισσή ευκολία περίπου επιζητούσαν, σε μία ακατανόητη κινδυνολογία. 

Δεν πειράζει, με τέτοια απαράδεκτα καμώματα, κρίνονται και οι κρίνοντες εκ των ΜΜΕ γιά το είδος της "ενημέρωσης" που εμφανίζονται ότι υπηρετούν, πόρρω απέχουσα από την υπεύθυνη, επί του πεδίου, πραγματική ενημέρωση. 

Επανέρχομαι γιά να καταλήξω, ότι όλα αυτά αποτελούν ασυγχώρητη αχαριστία προς το Πλήρωμα της Φ/Γ "ΥΔΡΑ" γιά τον άψογο τρόπο με τον οποίο ανταποκρίθηκαν στην αποστολή τους, απερίσπαστοι στην έκτέλεση της αποστολής τους, ανεπηρέαστοι από τις "ευχές" κάποιων κινδυνολογούντων να αποτύχουν, κάτι να τούς πάει στραβά.
Με την ευθύνη, τη ναυτοσύνη, τον επαγγελματισμό τους έδωσαν απαντήσεις πλήρεις, καθ΄ όλα επιτυχείς. 

Προσωπικώς, ας μού επιτραπεί, με αυτό το μικρό σημείωμα, να απευθύνω τα προσωπικά μου θερμά συγχαρητήρια προς το Πλήρωμα της Φ/Γ. Το "αποστολή εξετελέσθη" το έφεραν εις πέρας και τον εξ αυτής έπαινο τον δικαιούνται με το σπαθί τους. 

Ποιός βεβαίως δεν εύχεται την ίδια επιτυχή και προς το Πλήρωμα της Φ/Γ "ΨΑΡΑ" η οποία θα ανανεώσει την Ελληνική συμμετοχή στη ναυτική επιχείρηση "aspides", ενσωματώνοντας στην αποστολή της, την επιχειρησιακή συμπεριφορά της Φ/Γ "ΥΔΡΑ"(παρατηρήσεις, βελτιώσεις κ.ο.κ).

Συγχαρητήρια, κύριε Αρχηγέ ΓΕΝ, γιά το Πολεμικό Ναυτικό.

Σεραφείμ Χ.Μηχιώτης







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου