οι κηπουροι τησ αυγησ

Σάββατο 8 Ιουνίου 2024

Δεν μπορεί αυτή η ψήφος να είναι αψήφιστη, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αντίθετα, η πατρίδα μάς ζητά να πούμε όχι στη ραθυμία, να σκεφτούμε ότι στην Ευρώπη ξεσηκώνεται αναταραχή αλλά εμείς να μείνουμε χώρα που εκπέμπει σιγουριά και πρόοδο σε πορεία όπου η συλλογική ανάπτυξη μεταφράζεται σε ατομική προκοπή, μια χώρα που έχει όλο και πιο κομβική θέση στον παγκόσμιο χάρτη, είπε και υπενθύμισε ότι η Ελλάδα έχει πλέον θέση στο συμβούλιο ασφαλείας του ΟΗΕ, απόδειξη, όπως σημείωσε, του παγκόσμιου κύρους που έχουμε, το οποίο πρέπει να στηρίζεται από σαφείς επιλογές και ενιαίο λόγο. Είναι οι τρίτες εκλογές που έχουμε κάνει αλλά είμαστε μαχητές και ξέρουμε να τις κερδίζουμε, οι επόμενες είναι το 2027, συνέχισε. Δεν κλείνω τα μάτια σε απογοήτευση που μπορεί να υπάρχει, αλλά δεν πρέπει να γίνει βαρίδι και ο δισταγμός δεν πρέπει να γίνει γενική αμφισβήτηση, δεν πρέπει να ρισκάρουμε νέα περιπέτεια στο όνομα άγονης διαμαρτυρίας, είπε ο πρωθυπουργός....






Μητσοτάκης:
Όλη η Ελλάδα θα είναι και πάλι μπλε, όπως μπλε είναι σήμερα και το Σύνταγμα

«Η Αθήνα στέλνει μήνυμα σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, μήνυμα ευθύνης και νίκης που πρέπει να ακουστεί ακόμη πιο ηχηρά στην κάλπη, να είναι όλη η Ελλάδα μπλε», είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκινώντας την κεντρική προεκλογική του ομιλία στην πλατεία Συντάγματος, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.

«Δυνατή ΝΔ σημαίνει δυνατή Ελλάδα στην Ευρώπη» είπε, και προσέθεσε ότι «η συγκυρία δεν επιτρέπει αδράνεια και αδιαφορία ούτε πειραματισμούς και επιπόλαιες επιλογές, που ίσως αποδειχθούν πολιτικές αυτοχειρίες. Μόνο η ΝΔ έχει σχέδιο διεκδίκησης στις Βρυξέλλες για την επόμενη πενταετία. Εμείς βάλαμε την Ελλάδα στην Ευρώπη με τον ιδρυτή μας Κωνσταντίνο Καραμανλή, και το 2015 εμείς κρατήσαμε την Ελλάδα στην Ευρώπη βάζοντας το συμφέρον της χώρας μας πάνω από το κομματικό» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε χαιρετίζοντας κι ευχαριστώντας «από καρδιάς για την υποδοχή και την παρουσία». Η Αθήνα στέλνει σήμερα το δικό της μήνυμα, σε κάθε γωνιά της πατρίδας, ένα μήνυμα ευθύνης και νίκης, που πρέπει να ακουστεί ηχηρά την Κυριακή, όλη η Ελλάδα να είναι και πάλι μπλε, είπε ο πρωθυπουργός.

Δυνατή ΝΔ στην Ελλάδα σημαίνει και δυνατή Ελλάδα στην Ευρώπη, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Με τη συγκυρία να μην επιτρέπει ούτε αδράνεια ούτε εύκολους πειραματισμούς και δήθεν διαμαρτυρίες, επιπόλαιες επιλογές που μπορεί να αποδειχτούν πολιτικές αυτοχειρίες, σημείωσε ο πρωθυπουργός. Οι ευρωεκλογές είναι διπλά σημαντικές, γιατί θα κρίνουν ευρωπαϊκά στοιχήματα που συνδέονται με τη ζωή στην Ελλάδα. Μόνο η ΝΔ έχει σχέδιο διεκδικήσεων στις Βρυξέλλες για την επόμενη πενταετία, είπε. Άλλωστε, είμαστε η δύναμη που με τον ιδρυτή μας Κωνσταντίνο Καραμανλή βάλαμε την Ελλάδα στην Ευρώπη και εμείς είμαστε που την κρατήσαμε στην Ευρώπη, προτάσσοντας το εθνικό συμφέρον πάνω από του κόμματος.

Ο πρωθυπουργός έκανε μια αναδρομή στις επιτυχίες της κυβέρνησης σε διάφορα μέτωπα, μεταξύ των οποίων η απάντηση στην πανδημία Covid, και στάθηκε «στα 36 δις από το ταμείο ανάκαμψης που φέραμε στη χώρα», αναφέροντας πως το κράτος εκσυγχρονίζεται και ψηφιοποιείται διαρκώς. Να εκλέξουμε ευρωβουλευτές που θα δυναμώσουν τη φωνή της χώρας, έχουμε 42 εξαιρετικούς υποψηφίους», είπε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της κεντρικής προεκλογικής ομιλίας του.

Και συνέχισε, αναφερόμενος σε «εκείνους που βρέθηκαν στην Ευρώπη για να δυσφημούν την ίδια τους την πατρίδα», σε ορισμένους πολιτικούς που έφτασαν να ζητήσουν τη διακοπή της κοινοτικής χρηματοδότησης. Τέτοια κόμματα και τέτοιους ευρωβουλευτές δεν χρειαζόμαστε, έχουμε ανάγκη από εκπροσώπους πάνω από κομματικές σκοπιμότητες, είναι μια παράδοση που μόνο η ΝΔ υπηρετεί με συνέπεια εδώ και μισό αιώνα, όχι με λόγια, αλλά με πράξεις. Η ευρωπαϊκή μας ατζέντα είναι συγκεκριμένη: 11 μέτρα για ευέλικτη κοινή αγροτική πολιτική, ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ενιαία πολιτικό για το μεταναστευτικό με φύλαξη των συνόρων και κοινή ευρωπαϊκή άμυνα με πρώτο βήμα τη θωράκιση του εναέριου χώρου ολόκληρης της ηπείρου.

Πρόσθεσε ότι η ΝΔ στηρίζει την οικογένεια στην πράξη και όχι στα λόγια, ενώ τόνισε ότι ανέλαβε πρωτοβουλία απέναντι στην αθέμιτη πρακτική πολυεθνικών που τροφοδοτεί την ακρίβεια. «Από την αντιπολίτευση ακούμε σιωπή και μονότονη επανάληψη για ανατροπή, και αναρωτήθηκε ''ανατροπή για ποιον;'', αυτού που έχει δώσει για πρώτη φορά αυξήσεις σε δημόσιους υπαλλήλους και έχει ανακαινίσει νοσοκομεία, έχει φέρει ψηφιακό σχολείο. Για πρώτη φορά φέρνουμε δωρεάν ψηφιακό φροντιστήριο σε όλους, είπε και τόνισε ότι οι αντίπαλοι εγείρουν θέμα πολιτικής σταθερότητας. Εμείς σηκώνουμε το γάντι, η ΝΔ θα είναι η μεγάλη νικήτρια το βράδυ της Κυριακής, διεκδικώντας σιγουριά και συνέχεια σε μια τροχιά όλο και πιο κοντά στην ανεπτυγμένη Ευρώπη, όλη η Ελλάδα θα είναι και πάλι μπλε όπως μπλε είναι το Σύνταγμα.

Είναι χρήσιμο να σκεφτόμαστε από που ξεκινήσαμε, για να μην θέσουμε σε κίνδυνο επιτυχίες που κατακτήσαμε, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός. Θυμόμαστε πού ήταν η Ελλάδα το καλοκαίρι του 2019, όμηρος των φόρων με τη μεσαία τάξη τσακισμένη, με διάτρητα σύνορα και μνημόνια, με πόλεις και νησιά παραδομένα στις μεταναστευτικές ροές, με υψηλή ανεργία, χωρίς ελπίδα, σε κοινωνία παραλυμένη και διχασμένη και με ανύπαρκτη διεθνή παρουσία και επιρροή. Αυτή ήταν η Ελλάδα στις προηγούμενες ευρωεκλογές, μην ξεχάσουμε την πρόοδο, σήμερα η Ελλάδα έχει από τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης στην Ευρώπη. Έχουμε προσεγγίσει το 10% σε ανεργία, έχουμε δημιουργήσει χιλιάδες καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας, το μέσο εισόδημα έχει βελτιωθεί κατά 20%, ο κατώτατος μισθός κατά 28%, έχουμε πολλά να κάνουμε ακόμα, αλλά τα στοιχεία απαντούν στον μηδενισμό της αντιπολίτευσης. Μέχρι να κερδίσουμε τη μάχη δεν θα πάψουμε να στηρίζουμε τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας με παρεμβάσεις που θα μείνουν».

«Αντιτάσσω τέσσερα ρήματα: νιώθουμε, ακούμε, δρούμε και προσπαθούμε» είπε, και υπογράμμισε ότι η Ελλάδα του 2024 είναι νέα Ελλάδα, διαφορετική, πολύ καλύτερη. Με τη μέση αμοιβή να προσεγγίζει τα 1400 ευρώ, με σημαντική ενίσχυση του επιδόματος γέννησης και επέκταση του επιδόματος μητρότητας σε όλες τις εργαζόμενες, ελεύθερες επαγγελματίες και αγρότισσες, είπε ο πρωθυπουργός. Το 2027 ο μέσος μισθός θα ξεπεράσει τα 1500 ευρώ, το επαναλαμβάνω και σήμερα, σημείωσε.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Ευρώπη είναι το gov.gr. το 112 και η σύγχρονη πολιτική προστασία, είναι να ψηφίζουμε και εδώ επιτέλους με επιστολική ψήφο, μεταρρύθμιση που μόνο εμείς ψηφίσαμε. Είναι ο e-ΕΦΚΑ, είναι το πρόγραμμα «Σπίτι μου», είναι ότι το 2025 η χώρα θα αποκτήσει ολοκληρωμένο εθνικό κτηματολόγιο, ότι σε όλη τη χώρα συντάσσονται τοπικά πολεοδομικά σχέδια, είναι οι παρεμβάσεις κατά της βίας κατά των γυναικών, είναι ο προσωπικός βοηθός για τα άτομα με αναπηρία, η δημόσια υπηρεσία απασχόλησης, η νομιμότητα στις παραλίες, το beach bar στη Ρόδο έκλεισε σήμερα, δεν ανεχόμαστε την παρανομία. Ευρώπη είναι να έχουμε γήπεδα δίχως χούλιγκαν, είναι ανοιχτά πανεπιστήμια όπου κουμάντο δεν θα κάνουν οι βαριοπούλες και οι μπαχαλάκηδες, υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αποκτήσαμε επενδυτική βαθμίδα, επεκτείνονται οι προληπτικές εξετάσεις, δίνεται έμφαση στις δημόσιες συγκοινωνίες», συνέχισε.

«Η χώρα κινείται στον σωστό δρόμο, πρέπει να κάνουμε περισσότερα» είπε και πρόσθεσε ότι κάποτε η παράταξη πάλεψε για να μείνουμε Ευρώπη, τώρα παλεύει για να γίνουμε πρωταγωνιστές στην Ευρώπη. Η αντιπολίτευση αναβιώνει τον λαϊκισμό των παροχών, που τον πληρώσαμε πολύ ακριβά, είπε και τόνισε ότι δεν θα επιτρέψει ποτέ η Ελλάδα να γυρίσει πίσω, όταν φλέρταρε με τη χρεοκοπία. Τόνισε ότι δεν θα υποσχεθεί πράγματα που δεν γίνονται, όπως «τα 45 δις που στοιχίζει στην 4ετία το πρόγραμμα -ο θεός να το κάνει- του ΣΥΡΙΖΑ» και έκανε λόγο για έναν «άχρωμο τρίτο» που μιμείται τον δεύτερο για να πάρει τη θέση του. 

Μίλησε για τη «βαβέλ» της αντιπολίτευσης και είπε ότι δεν μιλά για τον αρχηγό της αντιπολίτευσης και το άφαντο πόθεν έσχες ή για τον κ. Ανδρουλάκη που δηλώνει προοδευτικός αλλά αρνήθηκε κάθε βήμα εκσυγχρονισμού όπως την επιστολική ψήφο και τα μη κρατικά πανεπιστήμια ή το χτύπημα κατά της φοροδιαφυγής. Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά για τους εμπόρους της πίστης, είπε. Να κλείσουμε πόρτα στα λεφτόδετνρα που μας πάνε πίσω, να κόψουμε τον δρόμο σε αυτούς που θέλουν να πριονίσουν το ανάστημα της χώρας. Είπε ότι ένιωσε περηφάνια που βρέθηκε στα ναυπηγία που φτιάχνονται οι φρεγάτες Bellhara.

Ο δρόμος των Σκοπίων και των Τιράνων προς την Ευρώπη περνά από την Αθήνα και αυτό αφορά και την Τουρκία, που θέλουμε να ζούμε δίπλα της χωρίς εντάσεις, συνεργαζόμαστε στο μεταναστευτικό, αναγνωρίζουμε τη μοναδική μας διαφορά, την υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ στο Αιγαίο. Σε ήρεμα νερά, αλλά νερά που θα είναι πάντα ελεύθερα και γαλάζια. Έτσι τα ευρωπαϊκά ζητήματα γίνονται και εθνικά.

Δεν μπορεί αυτή η ψήφος να είναι αψήφιστη, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αντίθετα, η πατρίδα μάς ζητά να πούμε όχι στη ραθυμία, να σκεφτούμε ότι στην Ευρώπη ξεσηκώνεται αναταραχή αλλά εμείς να μείνουμε χώρα που εκπέμπει σιγουριά και πρόοδο σε πορεία όπου η συλλογική ανάπτυξη μεταφράζεται σε ατομική προκοπή, μια χώρα που έχει όλο και πιο κομβική θέση στον παγκόσμιο χάρτη, είπε και υπενθύμισε ότι η Ελλάδα έχει πλέον θέση στο συμβούλιο ασφαλείας του ΟΗΕ, απόδειξη, όπως σημείωσε, του παγκόσμιου κύρους που έχουμε, το οποίο πρέπει να στηρίζεται από σαφείς επιλογές και ενιαίο λόγο. Είναι οι τρίτες εκλογές που έχουμε κάνει αλλά είμαστε μαχητές και ξέρουμε να τις κερδίζουμε, οι επόμενες είναι το 2027, συνέχισε. Δεν κλείνω τα μάτια σε απογοήτευση που μπορεί να υπάρχει, αλλά δεν πρέπει να γίνει βαρίδι και ο δισταγμός δεν πρέπει να γίνει γενική αμφισβήτηση, δεν πρέπει να ρισκάρουμε νέα περιπέτεια στο όνομα άγονης διαμαρτυρίας, είπε ο πρωθυπουργός.

Ο εχθρός της τελευταίας στιγμής είναι ο εφησυχασμός, όσων θεωρούν ότι όλα έχουν κριθεί, λέγοντας ότι η ΝΔ είναι νικήτρια. Δεν ψηφίζουν οι δημοσκοπήσεις, όσοι δεν ψηφίσατε με επιστολική , πηγαίνουμε νωρίς στα εκλογικά κέντρα για να συναντήσουμε τους συμπολίτες μας, όσους συγκρότησαν το πλατύ ποτάμι του δημιουργικού εκσυγχρονισμού, να ξανασυναντηθούμε σε αυτήν την κάλπη. ΄Το ερώτημα είναι, είπε, μόνο αν θα πάμε μπροστά ή θα γυρίσουμε πίσω και την απάντηση θα δώσουμε στην κάλπη: «μόνο μπροστά», τόνισε και είπε ότι «το κεφάλι είναι χαμηλά, αλλά οι στόχοι ψηλά» Την Κυριακή να τιμήσουμε την αγαπημένη παράταξη με μία ακόμα νίκη, με μία νίκη που θα κάνει πράξη τον στόχο μας να βρεθούμε σταθερά πιο κοντά στην Ευρώπη. Συσπειρωνόμαστε, αγωνιζόμαστε, αποφασίζουμε, ψηφίζουμε, καλό αγώνα και με τη νίκη, ζήτω η ΝΔ, κατέληξε ο πρωθυπουργός.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου