οι κηπουροι τησ αυγησ

Κυριακή 9 Ιουνίου 2024

Διόλου τυχαία δεν είναι η επιλογή να αναρτηθεί αυτό το κείμενο, την προηγουμένη ακριβώς της κάλπης των εκλογών γιά το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ώστε, λοιπόν «το ΓΕΝ αλλοιώνει Εκλογές και τη Λαϊκή Βούληση»,ναι το ΓΕΝ, με τη συνοδευτική φωτογραφία του Αρχηγού ΓΕΝ που παρατίθεται να το χρεώνεται, ουσιωδώς προσωποποιούμενος...Ποιό το ΓΕΝ, κορυφή της ηγεσίας του ΠΝ, το οποίο, μόλις την περασμένη Τρίτη, 4 Ιουνίου 2024, ετίμησε την Επέτειο του Κινήματος του Ναυτικού, ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, σε ειδική εκδήλωση στην Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, από όπου αποφοιτούν οι αυριανοί Αξιωματικοί του ΠΝ,...

ΤΟΣΟ ΒΑΡΕΙΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΓΙΑ 
ΤΟ ΓΕΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΚΑΛΠΗΣ
 ΤΩΝ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ


Αν και μάλλον έχω θυμώσει με το συγκεκριμένο κείμενο-ανάρτηση από τη μιλιταίρε εκδοχή της αντιπολιτευόμενης δημοσιογραφίας περί τα αμυντικά, στρατιωτικά πράγματα ευρύτερα, αναλογιζόμενος και την στιγμή που επελέγη γιά τη συγκεκριμένη δημοσίευση και τους σκοπούς που ενδεχομένως υπηρετούνται δι’ αυτής- αφελείς και ανυποψίαστοι δεν είμαστε, ούτε και επιτρέπεται να είμαστε στα εβδομήντα μας χρόνια-εν τούτοις θα το αποφύγω....

Διότι διόλου τυχαία δεν είναι η επιλογή να αναρτηθεί αυτό το κείμενο, την προηγουμένη ακριβώς της κάλπης των εκλογών γιά το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ώστε, λοιπόν «το ΓΕΝ αλλοιώνει Εκλογές και τη Λαϊκή Βούληση»,ναι το ΓΕΝ, με τη συνοδευτική φωτογραφία του Αρχηγού ΓΕΝ που παρατίθεται να το χρεώνεται, ουσιωδώς προσωποποιούμενος...Ποιό το ΓΕΝ, κορυφή της ηγεσίας του ΠΝ, το οποίο, μόλις την περασμένη Τρίτη, 4 Ιουνίου 2024, ετίμησε την Επέτειο του Κινήματος του Ναυτικού, ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, σε ειδική εκδήλωση στην Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, από όπου αποφοιτούν οι αυριανοί Αξιωματικοί του ΠΝ

Άραγε, πόσο τέτοια, όπως τα προηγούμενα, δεν συνιστούν ύβρι, ναι ύβρι, γιά το ΠΝ που αντιτάχθηκε στη δικτατορία των συνταγματαρχών, με αντιδικτατορικές δράσεις στελεχών του μέσα από το Κίνημα του Ναυτικού και όχι μόνον, οι οποίοι, μαζύ με άλλα στελέχη του Στρατού Ξηράς και της Πολεμικής Αεροπορίας, επλήρωσαν αυτή την αντιδικτατορική τους δράση με βασανιστήρια, διώξεις και τελικώς την αποταξία τους.

Γιά να φθάσουμε, μάλιστα, στη βαρειά κουβέντα γιά το ΓΕΝ ότι «έχει αλλοιώσει τη δημοκρατική έκφραση των εκλογέων» και «αποδεδειγμένα το "κακούργημα" της αλλοίωσης εκλογών» με την επίκληση του Ποινικού Κώδικα: Και αυτό γιά «μικρό, μονοψήφιο αριθμό», όπως το ίδιο αναφέρει, Υπαξιωματικών του ΠΝ εκλεγέντων σε Δημοτικά Συμβούλια, γεγονός που απαιτεί «άμεση μετάθεση» σε Μονάδες του τόπου, όπου έχουν εκλεγεί.

Αλλά, ακόμη κι αν η δημοκρατική ενσυναίσθηση που τόσο έχει επιβεβαιώσει το ΠΝ κι έχει τιμήσει εν τοις πράγμασι, τυγχάνει ήσσονος σημασίας γιά το συντάκτη του δημοσιεύματος και τους υποβολείς του ή/και ότι το παραβλέπει καθώς το θεωρεί ξεπερασμένο, προκύπτει ως εξόχως «εγωϊστικό» ότι κάποιοι θέλουν να εμφανίζονται, τόσο αυτάρεσκα, ότι κατέχουν τόσο καλά, τόσο απόλυτα, τα προβλεπόμενα από την κειμένη νομοθεσία, μόνοι και αυθεντικοί εκφραστές γιά τα δέοντα, τα κατά Νόμον ακολουθητέα.

Γιατί, όμως, να μην ισχύει το ακριβώς αντίστροφο –όπως και ισχύει- και μάλιστα γιά ένα οργανωμένο συγκρότημα, όπως το ΓΕΝ κατ’ εξοχήν, το οποίο λειτουργεί με κανόνες, δεοντολογία και ιεραρχία βάσει των προβλεπομένων από το Νόμο, με όλα αυτά να δεσμεύουν τους υπογράφοντες, όπως απαιτεί η λογική και η απαίτηση να τηρείται η νομιμότητα. Προδήλως δε αυτό είναι που κατισχύει και όχι η μονομερής ερμηνεία που επιχειρείται για λόγους θεμιτούς ενδεχομένως από πλευράς των φύσει ενδιαφερομένων (όχι των αυτόκλητων ή εντεταλμένων εξωθεσμικών «προστατών» τους), με τήρηση βεβαίως των προβλεπομένων διαδικασιών γιά την προβολή των όποιων αιτιάσεων.

Είναι προφανές, ότι, με τέτοια δημοσιεύματα, επιδιώκεται μέσω μιάς επιλεγμένης περιπτωσιολογίας (και σε άλλα σημεία του κειμένου), βασισμένης σε όχι ακριβή κατ’ ανάγκην πλήρη γνώση μεταφορά των πραγματικών δεδομένων, ότι επιχειρείται «αχός» γιά τη δημιουργία εντυπώσεων, που απέχουν βεβαίως από τη θεμιτή κριτική των ΜΜΕ, ένας «κουρνιαντός» που συσκοτίζει την κατάσταση των πραγμάτων.

Διερωτάται δε κανείς, πώς συμβαίνει, σε σχέση με τα διαλαμβανόμενα εις το δημοσίευμα, γιά όλα όσα «καταμαρτυρούνται», πώς και δεν έχει επιληφθεί ο στρατιωτικός συνδικαλισμός, είτε αυτός αφορά την ΠΟΜΕΝΣ, είτε την ΠΟΕΣ και τα υπ’ αυτές δευτεροβάθμια Σωματεία στις γραμμές τους. Ολιγωρούν, κάνουν «στραβά μάτια»; Όπως, πάντως, κι αν έχει το πράγμα, «συνδιοίκηση» της εκάστοτε νόμιμης ηγεσίας δεν νοείται, δεν επιτρέπεται, άλλως οι διαλυτικές επιπτώσεις προβάλλουν απειλητικές.

Και κάτι τελευταίο: Όσοι εξαντλούν την αυστηρότητά τους σε τέτοια αποσπασματική, επιλεκτική κριτική, οφείλουν να ενημερώνουν επί των πάντων, όχι να αποσιωπούν όσα «δεν συμφέρουν» ως προς τις «αλήθειες» που παραθέτουν, άλλως δεν λειτουργούν σε αντικειμενική βάση. Είναι τυχαίο, π.χ., ότι ο συγκεκριμένος ιστότοπος έχει αποσιωπήσει:

-Τον ασφαλή επανάπλου της Φ/Γ «ΥΔΡΑ» από τη ναυτική επιχείρηση aspides στην Ερυθρά Θάλασσα, μετά από συνεχή δημοσιεύματα γιά «βλάβες» στην αποστολή της, την περασμένη Πέμπτη, 6 Ιουνίου 2024,

-Την εκδήλωση στη ΣΝΔ γιά την Επέτειο του Κινήματος του Ναυτικού εις τη ΣΝΔ, ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, με ομιλητή τον ΥΦΕΘΑ, την Τρίτη, 4 Ιουνίου 2024,

-Τις αναφορές του ΥΦΕΘΑ, από τη Ζώνη Ευθύνης του Δ’ Σ.Σ, προς το μετασχόντες στην Άσκηση «Δημόκριτος-2024» νέους Ανθυπολογαγούς και Μόνιμους Λoχίες, τάξεων 2023, την Παρασκευή, 7 Ιουνίου 2024, στους οποίους ανέφερε, ότι «με τον πρόσφατο νόμο 5110/2024, που εισηγήθηκε το ΥΠΕΘΑ, καταφέραμε να επιτύχουμε την άμεση αύξηση του μηνιαίου εισοδήματος των αξιωματικών και υπαξιωματικών, που αποφοιτούν από τις παραγωγικές Σχολές, χωρίς την επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού, μέσω της επέκτασης του χρονικού διαστήματος καταβολής των κρατήσεων για την αναγνώριση της μετοχικής τους σχέσης. Χωρίς αυτή τη ρύθμιση, τα νέα στελέχη θα είχαν διπλάσιες κρατήσεις, όπως ίσχυε μέχρι πρότινος, στο ξεκίνημα της σταδιοδρομίας τους, δηλαδή σε μια χρονική περίοδο με ιδιαίτερα αυξημένες οικονομικές απαιτήσεις».

Μετά τα όσα προηγουμένως ανεφέρθησαν, η διαβεβαίωση «γιά μοναδικό υπερκομματικό σκοπό του άρθρου» καταπίπτει αυτομάτως...Και τα «πυρά» που επιστρατεύονται γυρίζουν μπούμερανγκ στους εμπνευστές. Συμβαίνει, δυστυχώς, στη ζωή να μην κατανοείται η φύση των πραγμάτων, να μην διαβάζονται σωστά αυτά που λέγονται και γίνονται και αντιθέτως να παρεμηνεύονται, συνεκτιμώντας ενίοτε ότι μπορεί και να μην είναι τα πάντα γνωστά....

Σεραφείμ Χ. Μηχιώτης





 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου