οι κηπουροι τησ αυγησ

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024

Ο Στέφανος Κασσελάκης, με την αμετροέπεια της υπερέκθεσής του, θυμίζει ήδη… νεόγερο πολιτικό, και δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης της δυνατότητας του να καταλαβαίνει τι συμβαίνει γύρω του, στην ελληνική κοινωνία και στην πολιτική ζωή, αλλά και της παντελούς απουσίας σοβαρότητας σε όσα λέει και κάνει....



 H (ηθική) υποχρέωση Τσίπρα 
να μάς απαλλάξει από τον Κασσελάκη
(που μάς φόρτωσε)

Το βράδυ των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου, τα δυο λιγότερο μικρά κόμματα της αντιπολίτευσης θα εισέλθουν πιθανότατα σε… παραζάλη εσωστρέφειας.

Μετά από πέντε χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με τη φθορά της Νέας Δημοκρατίας να είναι ορατή και αναμενόμενη, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ αδυνατούν να καρπωθούν και να μετουσιώσουν σε ψήφο δικής τους υποστήριξης την απογοήτευση, ακόμη και οργή της κοινωνίας. Εν πολλοίς, εξαιτίας της ανεπάρκειας των ηγεσιών τους.


Ο Στέφανος Κασσελάκης, με την αμετροέπεια της υπερέκθεσής του, θυμίζει ήδη… νεόγερο πολιτικό, και δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης της δυνατότητας του να καταλαβαίνει τι συμβαίνει γύρω του, στην ελληνική κοινωνία και στην πολιτική ζωή, αλλά και της παντελούς απουσίας σοβαρότητας σε όσα λέει και κάνει.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν κατάφερε να διαψεύσει τις εκτιμήσεις ότι, ως πολιτικό υποκείμενο είναι… χαμηλής πτήσης, αδυνατώντας να καρπωθεί την πλήρη κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να μπορεί να πείσει τους παραδοσιακούς ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που από το 2012 στήριξαν τον Αλέξη Τσίπρα να… επαναπατριστούν.

Η ιστορική ευθύνη πλέον βαρύνει την οικογένεια Παπανδρέου να απαλλάξει το ΠΑΣΟΚ από τον Νίκο Ανδρουλάκη. Μια μεγαλύτερη ευθύνη ωστόσο, ηθικού αποτυπώματος, βαρύνει τον Αλέξη Τσίπρα να μας απαλλάξει από τον Στέφανο Κασσελάκη, τον οποίο… μας φόρτωσε. Όχι απλά και μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά συνολικά την κοινωνία, που εξαιτίας του… θιασάρχη ομογενή με τα σπαστά ελληνικού τύπου… Καλομοίρας, ευτελίζει περαιτέρω και ραγδαία την έννοια και την ουσία της πολιτικής, αδιαφορώντας και αδυνατώντας να καταλάβει τι έχουν περάσει οι Έλληνες πολίτες τα τελευταία 15 χρόνια, στην εποχή της εθνικής καταστροφής των Μνημονίων.

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει… ποινικό μητρώο, σε πολιτικό επίπεδο, με τις απερίγραπτες πτυχές της πολιτικής του, την περίοδο της πρωθυπουργίας του. Όσο δεν διορθώνει το λάθος του να προωθήσει τον Στέφανο Κασσελάκη, ωστόσο, η Ιστορία εμπλουτίζει το…. ποινικό μητρώο του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου