οι κηπουροι τησ αυγησ

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024

Οι επιλογές που έχει η Ελλάδα απέναντι σε αυτήν την απειλή συρρικνώνονται μόνον σε μία. Να ετοιμάζεται να την αντιμετωπίσει, σε στρατιωτικό και διπλωματικό επίπεδο, αποτελεσματικά, ώστε με την πάροδο του χρόνου η απειλή αυτή να πέσει σε μια διαρκή χειμερία νάρκη. Το ευχάριστο είναι ότι η Ευρώπη αρχίζει και ξυπνά από το βαθύ λήθαργο στον οποίο βρίσκεται από καιρό. Ας ελπίσουμε ότι αυτή τη φορά θα δράσει ως πρέπει απέναντι σε αυτούς τους στυγνούς εγκληματίες πειρατές...

Από τον "ΕΘΝΙΚΟ ΚΗΡΥΚΑ" Νέας Υόρκης

"ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ", 01/06/24

Η Τουρκία απειλεί. Η Ελλάδα να ετοιμάζεται
 για πόλεμο, ώστε να μην γίνει

Του Θεόδωρου Στάθη*

Η «Γαλάζια Πατρίδα», γνωστή και ως Μάβι Βατάν, αποτελεί ένα νέο περιτύλιγμα της επεκτατικής πολιτικής της Τουρκίας που έχει ως στόχο την παλινόρθωση της μισητής, από όλους τους γειτονικούς λαούς της Τουρκίας, Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Το δόγμα, επομένως, της «Γαλάζιας Πατρίδας» εμπεριέχει στον πυρήνα του αλυτρωτικά στοιχεία, που σημαίνει ότι η Τουρκία θεωρεί πως ορισμένα εδάφη, κυρίως Ελληνικά και της Κύπρου, που δεν βρίσκονται σήμερα υπό την κυριαρχία της, της ανήκουν και τα διεκδικεί. Για το λόγο αυτό προωθεί παντοιοτρόπως την ιδέα της «Γαλάζιας Πατρίδας», ώστε να επικαιροποιήσει και να ενισχύσει την ύπαρξη της πάγιας εθνικής συνείδησης στο εσωτερικό της.

Πρόσφατα, η Τουρκία προχώρησε και στην ενσωμάτωση του δόγματος της «Γαλάζιας Πατρίδας» στα σχολικά βιβλία, ώστε τα τουρκόπουλα, μεγαλώνοντας, να γνωρίζουν ποια είναι τα πραγματικά σύνορα της Τουρκίας για τα οποία θα πρέπει σε όλη τη ζωή τους να αγωνίζονται και να διεκδικούν. Μάλιστα, απόστρατοι ναύαρχοι με μεγάλη παράδοση στη ναυτοσύνη, όπως αυτή της «Μάλτα Γιοκ», και αρχιτέκτονες του δόγματος της «Γαλάζιας Πατρίδας», σχολιάζοντας την απόφαση του υπουργείου Παιδείας της Τουρκίας να εντάξει το δόγμα στα σχολικά βιβλία, δήλωσαν: «Θα διδάξουμε καλύτερα τα δικαιώματά μας και θα προετοιμάσουμε τη νεολαία μας για το μέλλον».

Με όλα αυτά η Τουρκία ετοιμάζει την κοινωνία της για πόλεμο με την Ελλάδα, ώστε, όταν η ευκαιρία προκύψει, να επιχειρήσει κάτι παρόμοιο που έκανε και με την Κύπρο. Μάλιστα, η απόφαση κήρυξης πολέμου, εκχωρήθηκε πρόσφατα στον πρόεδρο της Τουρκίας, δηλαδή στον Ερντογάν. Αυτός, πλέον, θα αποφασίζει πότε ξεκινά ο πόλεμος, γιατί το πότε τελειώνει, αυτό εξαρτάται από την έκβασή του. Την περίοδο δε αυτή η εν λόγω προετοιμασία βολεύει και τον ίδιο, που, παρά τις προσευχές του προς τον Αλλάχ, η οικονομία της Τουρκίας πάει από το κακό το χειρότερο.

Ολες, δε, οι ενέργειες της Τουρκίας, όπως αυτή της μετατροπής της Αγίας Σοφίας και της Μονής της Χώρας σε τζαμιά, μπορούν να εξηγηθούν μόνον στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας ενίσχυσης της τουρκικής συνείδησης που την ταυτίζουν και με τον ισλαμικό περιεχόμενο. Γι’ αυτό, άλλωστε, ο Ερντογάν παριστάνει και τον πατερούλη των απανταχού ισλαμιστών. Ετοιμάζει την κοινωνία του για νέους θρησκευτικούς πολέμους.

Αυτή η προσπάθεια βασίζεται στην εφαρμογή μιας δοκιμασμένης συνταγής που χρησιμοποιήθηκε από το οθωμανικό καθεστώς μετά την Αλωση της Πόλης, με στόχο δημιουργία τουρκικής συνείδησης εμπλουτισμένη με ισλαμικό περιεχόμενο. Οπως αναφέρθηκα και σε άλλα άρθρα μου στο παρελθόν δεν ήταν εύκολο 200 χιλιάδες Τούρκοι εκ Μογγολίας να αφομοιώσουν 16 εκ. πολίτες του Βυζαντίου και να τους κάνουν να αισθάνονται Τούρκοι, χωρίς τη βοήθεια του εξισλαμισμού τους. Η συνταγή των γενοκτονιών και των γενιτσάρων, η εκβιαστική αποδοχή του ισλαμισμού από τους πολίτες του Βυζαντίου ως τον μόνο τρόπο επιβίωσης, το ξεπάστρεμα των αλλόθρησκων, που είναι άλλωστε εντολή του Κορανίου, και άλλα πολλά εγκληματικά και βάρβαρα, αποτελούν μια διαχρονική πολιτική του κράτους της Τουρκίας.

Η ίδια πολιτική ασκείται και σήμερα από το τουρκικό κράτος. Σύμφωνα με τις πρόσφατες δηλώσεις του Ερντογάν, τα γεγονότα του ‘56 στην Κωνσταντινούπολη εναντίον της ελληνικής μειονότητας και η αρπαγή των περιουσιών της αποκαλύπτεται ότι οργανώθηκαν από το τουρκικό κράτος. Ισλαμιστές όλου του κόσμου ενωθείτε, κατά το μαρξιστικό δόγμα: προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε, είναι και το σημερινό δόγμα της Τουρκίας, που έχει στόχο να τσιμεντοποιήσει τον ισλαμισμό σε όλες τις ισλαμικές χώρες και να τον εντάξει στο θρησκευτικό πόλεμο που αποβλέπει στην παλινόρθωση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Η πολιτική που ασκεί η Τουρκία σχετικά με τις εξελίξεις στη Γάζα αυτό επιβεβαιώνει.

Οι επιλογές που έχει η Ελλάδα απέναντι σε αυτήν την απειλή συρρικνώνονται μόνον σε μία. Να ετοιμάζεται να την αντιμετωπίσει, σε στρατιωτικό και διπλωματικό επίπεδο, αποτελεσματικά, ώστε με την πάροδο του χρόνου η απειλή αυτή να πέσει σε μια διαρκή χειμερία νάρκη. Το ευχάριστο είναι ότι η Ευρώπη αρχίζει και ξυπνά από το βαθύ λήθαργο στον οποίο βρίσκεται από καιρό. Ας ελπίσουμε ότι αυτή τη φορά θα δράσει ως πρέπει απέναντι σε αυτούς τους στυγνούς εγκληματίες πειρατές.

* Ο Θεόδωρος Στάθης έζησε για χρόνια στις ΗΠΑ. Είναι πρώην βουλευτής Λάρισας με το ΠΑΣΟΚ, ενώ διετέλεσε υφυπουργός Εθνικής Αμυνας, αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού και υπουργός Γεωργίας. Είναι διδάκτωρ του Columbia University και πρόεδρος του Ιδρύματος Μεσογειακών Μελετών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου