οι κηπουροι τησ αυγησ

Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021

ΠΩΣ Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821 ΟΔΗΓΗΘΗΚΕ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΣΕ...ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ!...

Από το ημερολόγιό μου στο fb

προ έξι ετών




 ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ:

"ΕΙΔΙΚΟΥΣΥΝΕΡΓΑΤΗ"

AΠΟ ΤΟ "ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ"


Με εμφανές το άγχος  να παρουσιάζει σε όλα τα μέτωπα «νίκες», η κυβέρνηση  με μεγάλη επιπολαιότητα, πριν από μερικέςημέρες, ανήγγειλε ότι ανάγκασε την Άγκυρα να αποσύρει ατάκτως τη ΝΟΤΑΜ για την εκτέλεση τουρκικής άσκησης ανατολικά της Σκύρου. Ακολουθώντας όμως πιστά  την πολιτική των προκατόχων της, η κυβέρνηση απέκρυψε ότι η Άγκυρα  έχει καταρρακώσειτην εθνική κυριαρχία, διχοτομώντας το Αιγαίο και καταλαμβάνοντας  για έναν ολόκληρο χρόνο(!) μεγάλη  ελληνική κυριαρχία βορειοανατολικά της Νάξου για άσκηση με πυρά

Το αξιοσημείωτο είναι ότι η Άγκυρα έχει σπεύσει να βομβαρδίσει  τη νέα κυβέρνηση από το τέλος Ιανουαρίου 2015 με σειρά ΝΟΤΑΜ για επικίνδυνες , προκλητικές και παράνομες ασκήσεις της καθ όλητη διάρκεια του 2015, δίνοντας έτσι καθαρά όχι μόνον το στίγμα των κινήσεων της στο Αιγαίο , αλλά και τις διαθέσεις της απέναντι σε οποιαδήποτε διαπραγματευτική προσπάθεια της Αθήνας

ΤΑ ΧΤΑΠΟΔΙΑ ΠΝΙΓΟΥΝ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

Η Άγκυρα, αγνοώντας παντελώς την ελληνική κυβέρνηση, έχει μετατρέψει την περιοχή στιςελληνικές  βραχονησίδες ΧΤΑΠΟΔΙΑ καιΜΠΕΛΑΜΠΙΟΥΣ σε τουρκική επικράτεια και κατοχή. Προς τούτο εξέδωσε την αγγελία (ΝΟΤΑΜ Α0126) με την οποία θα εκτελεί αεροναυτική άσκηση με πυρά μέχρι τις 31Δεκεμβρίου 2015, καθημερινά, εκτός από Σαββατοκύριακα, στην περιοχή μεταξύΝάξου, Αμοργού και Ικαρίας,  που φαίνεταιστον χάρτη. Η περιοχή αυτή επικαλύπτει εθνική κυριαρχία στις βραχονησίδες  ΧΤΑΠΟΔΙΑ και ΜΠΕΛΑΜΠΙΟΥΣ. Επίσης  δεν υπάρχει διεθνής θάλασσα και εναέριοςχώρος για είσοδο των  τουρκικών πλοίωνκαι αεροσκαφών στην περιοχή, διότι αυτή  είναι ΠΕΡΙΚΛΕΙΣΤΗ από ελληνική κυριαρχία, πουκαθιστά την προσπέλαση στην περιοχή αδύνατη, χωρίς να παραβιάζεται η ελληνικήκυριαρχί

Πολιτικά και στρατιωτικά η Τουρκία καταλαμβάνει για έναν τουλάχιστον χρόνο ελληνική κυριαρχία με την περιοχή της άσκησης αυτής. Επίσης για έναν χρόνο παραβιάζει και τεράστια ελληνική κυριαρχία γύρω και έξω από την περιοχή, προκειμένου  τα τουρκικά στρατιωτικά μέσα να εισέλθουν στην περιοχή της άσκηση

Το κωμικοτραγικό της κατάστασης  είναι ότι η«διαφορετική» γιορτή της 25 ης Μαρτίου, κατάντησε  κοινή ελληνοτουρκική γιορτή , με την κυβέρνηση να γιορτάζει στην Αθήνα  με νταούλια και βιολιά και από την άλλη η Τουρκία να κάνει παρέλαση στην κατεχόμενη ελληνική κυριαρχία στην περιοχή της άσκησης αυτής, (όπως και στην περιοχή της Λήμνου, όπως έχει ήδη αναφέρει ο Ρ).

Φαίνεταιότι οι παραβιάσεις της ελληνικής κυριαρχίας από τα τουρκικά F-16, προκειμένου να εισέλθουν  στην κατεχόμενη περιοχή της άσκησης  δεν πολυαπασχολούν την κυβέρνηση.

Όπως προκύπτει από τα επίσημα κρατικά έγγραφα, η ΥΠΑ συντονίστηκε με το ΥΠΕΞ και τοΥΕΘΑ για να  αποφασιστεί κοινός τρόπος αντίδρασης  στην τουρκική άσκηση. Έτσι η  ΥΠΑ εξέδωσε τη ΝΟΤΑΜ Α002/15 με την οποία χαρακτήρισε την τουρκική  Α0126 της άσκησης , άκυρη και καταχρηστική, με το αιτιολογικό ότι η δεσμευμένη από τηνΤουρκία περιοχή καταλαμβάνει ελληνική κυριαρχία. Ωστόσο στη ΝΟΤΑΜ η ΥΠΑ δεν αναγράφειότι πέραν της κατάληψης ελληνικής κυριαρχίας, η ΕΙΣΟΔΟΣ των στρατιωτικών τουρκικών μέσων στην περιοχή είναι αδύνατη, διότι πριν από την είσοδο τους καιτα κατά την είσοδο τους στην περιοχή της άσκησης, παραβιάζουν  ελληνική κυριαρχία, διότι γύρω και έξω από την περιοχή υπάρχει επίσης ελληνική κυριαρχία

( Η τουρκική περιοχή στον χάρτη βγάζει μάτι. Η άσπρη κουκίδα στο κέντρο τηςπεριοχής είναι πράγματι διεθνής εναέριος και θαλάσσιος χώρος, περίκλειστος όμωςαπό εθνική κυριαρχία. Με πράσινο χρώμα απεικονίζονται τα τουρκικά αεροσκάφηστην πορεία τους στον διεθνή εναέριο χώρο μέχρι την περιοχή της άσκησης. Μεκόκκινο χρώμα απεικονίζεται η παραβίαση της ελληνικής κυριαρχίας προτού καν τα τουρκικά αεροσκάφη εισέλθουν στηνπεριοχή.

Είναι δηλαδή σαν να έχει κάποιος μια τριώροφη οικοδομή με εσωτερική σκάλα  και κάθε μέρα , κάποιο ξένοι  να παραβιάζουν την είσοδο, να περνούν από τον πρώτο και δεύτερο όροφο, να  αρπάζουν ο,τι βρουν  και να αράζουν μέχρι το βράδυ στον τρίτο, για έναν χρόνο. Είναι προφανές ότι καταλαμβάνουν και τους τρείς ορόφους,αλλά ο ιδιοκτήτης προβληματίζεται μόνον για τον τρίτο..

Περιττό να αναφερθεί βεβαίως  ότι πέραν της ελληνικής κυριαρχίας, η Τουρκία με την άσκηση αυτή , για έναν χρόνο με πυρά, παραβιάζει κατάφωρα το Μνημόνιο Παπούλια Γιλμαζ, τη Σύμβαση του ICAΟ, ενώ δημιουργεί θέματα ασφαλείας για τους αεροναυτιλομένους για διεθνείς και εσωτερικές πτήσεις, διότι στραγγαλίζει τους αεροδιαδρόμους ROMEO19 και LΙΜΑ995 , που οδηγούν τα αεροπλάνα από την Ευρώπη προς και από τη Μέση Ανατολή.

Η κυβέρνηση όμα έχει αποκρύψει ότι η Τουρκία διεξάγει άσκηση  Έρευνας και Διάσωσης σε περιοχή νότια της Ρόδου.

Στόχος της Τουρκίας είναι η πάγια πολιτική διχοτόμησης του Αιγαίου με στρατιωτικά μέσα. Η ΥΠΑ εξέδωσε τη ΝΟΤΑΜ Α0355/15 για την εκτέλεση της τουρκικής άσκησης  Έρευνας Διάσωσης μετά από συντονισμό με ΥΠΕΞ και ΥΕΘΑ. Ωστόσο η Τουρκία αντέδρασε και εξέδωσε τη δική της ΝΟΤΑΜΑ0816/15 με την οποία  «φρεσκάρει» τηνμνήμη και της παρούσας κυβέρνησης με τις τουρκικές θέσεις που εμμένουν σεπαρανομίες και παραβιάσεις κάθε έννοιας Διεθνούς Δικαίου (ICAO, IMO, OHE κλπ)

Η Τουρκία λοιπόν  υποστηρίζει και πάλι διεθνώς ότι

*τα τουρκικά στρατιωτικά αεροσκάφη δεν θα καταθέτουν σχέδια πτήσης, κάτι  που κάνει πράξη από τις 14 Φεβρουαρίου 1975 μέχρι σήμερα. Όμως από το 1975 , όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις  επιμένουν ότι η Τουρκία παρανομεί σε βάροςτης Ελλάδας, χωρίς όμως να κάνουν τις νόμιμες ενέργειες στον ICAO, με αποτέλεσμα, η τουρκική παρανομίανα καθίσταται στην πράξη..νόμιμη.

* η Ελλάδα  έχει 6νμ εθνικό εναέριο χώρο καιόχι 10νμ.

Ηελληνική κυβέρνηση επιμένει ότι η Ελλάδα με νόμο του 1931 έχει 10νμ, μπερδεύοντας  ενδεχομενους τους νόμους και τους παρανόμους,καθόσον τα 10νμ εθνικού εναερίου χώρου καθορίστηκαν μόνον με Προεδρικό Διάταγματο 1931.

*η περιοχή της τουρκικής άσκησης Έρευνας – Διάσωσης νότια της Ρόδου κείται εντόςτης ευρύτερης περιοχής Έρευνας Διάσωσης, που ελέγχεται από την Άγκυρα, ενώτα  τουρκικά μέσα Έρευνας Διάσωσης θαβρίσκονται κάτω από τον έλεγχο της Τουρκίας, αφού  για την περιοχή ελεγχου έχει  ενημερώσει αρομδίως τον ΙΜΟ.

Η Τουρκία δηλαδή εκμεταλλευόμενη τις αδυναμίες της Σύμβασης του Αμβούργου 1979 του ΙΜΟ για την Έρευνα και Διάσωση  έχει ψηφίσει από τον Δεκέμβριο του 2001 το νόμο 24611/2001, με τον οποίο διχοτομεί το Αιγαίο και την Κύπρο για λόγους έρευνας και διασωσης , όπως φαινεται στον χάρτη

Έτσι ηΤουρκία ισχυριζεται ότι για κάθε ατύχημα στην περιοχή αυτή , που απαιτει έρευνακαι διάσωση , αρμόδια και υπεύθυνη για παροχή υπηρεσιών είναι μόνον η Τουρκία,διότι η περιοχή αυτή ανήκει στον έλεγχο της Άγκυρας.

Όλες  οι ελληνικές κυβερνήσεις , άρα και η παρούσα, σφυρίζουν αδιάφορα..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου