οι κηπουροι τησ αυγησ

Πέμπτη 25 Μαρτίου 2021

Οσοι έπεσαν από τα σύννεφα με τη συμπεριφορά του κ. Λουράντου και των άλλων συνδικαλιστών φαρμακοποιών, που ζητούν μισό ευρώ για να περάσουν τον ΑΜΚΑ στον υπολογιστή τους ή 15 ευρώ για να κάνουν το τεστ στους πελάτες τους, μάλλον ζουν σε άλλη χώρα. Ή μπορεί να πίστεψαν τα φληναφήματα που οι ίδιοι οι συνδικαλιστές έλεγαν για τον «κοινωνικό ρόλο του φαρμακείου», για το λειτούργημα που δεν επιτρέπει να πωλούνται ασπιρίνες εκτός των καταστημάτων τους κ.λπ. Μάλλον δεν θα θυμούνται και το γεγονός ότι όχι μόνο δεν απελευθερώθηκε η αγορά, αλλά οι ίδιοι συνδικαλιστές έδωσαν μεγάλη μάχη για να μην απελευθερωθεί καν το ωράριο έστω τα Σαββατοκύριακα, όταν τα φαρμακεία –πλην ελάχιστων εφημερευόντων– είναι κλειστά...

Από την "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ"


"Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ", 24/03/21



ΤΟΥ ΠΑΣΧΟΥ ΜΑΝΔΡΑΒΕΛΗ

«Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθηνών Κωνσταντίνος Λουράντος έκανε λόγο για αλαλούμ και προχειρότητα σε όλο της το μεγαλείο και υποστήριξε ότι το μέτρο είναι πρακτικά ανεφάρμοστο». Αυτό το απόσπασμα της είδησης δεν είναι τωρινό· έτσι κι αλλιώς ο συνδικαλιστής έκοψε και την καλημέρα με τον ΣΚΑΪ. Δεν αναφέρεται στα «πολλά προβλήματα και ερωτήματα» που υπάρχουν σχετικώς με τα τεστ κορωνοϊού. Αφορά το μακρινό 2012, τότε που το ζητούμενο ήταν η ηλεκτρονική συνταγογράφηση και τα γενόσημα φάρμακα.

Τότε, η ρητορική για τα «προβλήματα στο σύστημα» ήταν ίδια με τη σημερινή, αυτή που ακούσαμε στα δελτία ειδήσεων που δεν φέρνουν αντιρρήσεις σε όσα λέει ο πρόεδρος. Ελεγε τότε: «Ο φαρμακοποιός δεν γνωρίζει ποιο είναι το φθηνότερο φάρμακο, το ηλεκτρονικό σύστημα δεν μπορεί να υποστηρίξει το μέτρο, ενώ καταργείται η ηλεκτρονική συνταγογράφηση, αφού –όπως είπε– αυτή τη στιγμή ο κάθε φαρμακοποιός θα πρέπει να γράφει το φάρμακο ιδιοχείρως» (ΣKAΪ 2.4.2012). Οχι, τότε δεν ζητούσε μισό ευρώ για τον κόπο του, να περνάει δηλαδή τον ΑΜΚΑ στο σύστημα. Με θεσμοθετημένο 35% κέρδος επί των σκευασμάτων, προτιμούσε να πωλούνται στα φαρμακεία τα ακριβά επώνυμα φάρμακα παρά τα φθηνά γενόσημα. Ας στέναζαν τα ασφαλιστικά ταμεία από την υπέρογκη φαρμακευτική δαπάνη και η χώρα βρισκόταν σε μνημόνιο, εξαιτίας και αυτής.

Διαβάστε επίσης:
• Κώστας Λουράντος: Τζάμπα

Οσοι έπεσαν από τα σύννεφα με τη συμπεριφορά του κ. Λουράντου και των άλλων συνδικαλιστών φαρμακοποιών, που ζητούν μισό ευρώ για να περάσουν τον ΑΜΚΑ στον υπολογιστή τους ή 15 ευρώ για να κάνουν το τεστ στους πελάτες τους, μάλλον ζουν σε άλλη χώρα. Ή μπορεί να πίστεψαν τα φληναφήματα που οι ίδιοι οι συνδικαλιστές έλεγαν για τον «κοινωνικό ρόλο του φαρμακείου», για το λειτούργημα που δεν επιτρέπει να πωλούνται ασπιρίνες εκτός των καταστημάτων τους κ.λπ. Μάλλον δεν θα θυμούνται και το γεγονός ότι όχι μόνο δεν απελευθερώθηκε η αγορά, αλλά οι ίδιοι συνδικαλιστές έδωσαν μεγάλη μάχη για να μην απελευθερωθεί καν το ωράριο έστω τα Σαββατοκύριακα, όταν τα φαρμακεία –πλην ελάχιστων εφημερευόντων– είναι κλειστά.

Ηταν μια από τις πολλές μάχες που κέρδισε ο κ. Λουράντος απειλώντας ότι «έρχονται εκλογές και, όπως είπα, αν θεωρείτε ότι ο ελληνικός λαός κοιμάται, ότι δεν θα αντιδράσει, πλανάστε πλάνη οικτρά. Να ξέρετε πολύ καλά ότι είμαστε απέναντί σας. Να ξέρετε ότι 11.000 φαρμακεία στην ελληνική επικράτεια θα είναι τάφος σας» (κοινή συνέντευξη Τύπου φαρμακοποιών, κτηνοτρόφων, αρτοποιών, εκδοτών και βιβλιοπωλών κατά του πολυνομοσχεδίου για την απελευθέρωση των αγορών 28.3.2014).

Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Λουράντος είπε: «Πιστέψαμε σε αυτό που λέγεται ελληνικό φιλότιμο. Δεν θα μας το πάρετε κι αυτό». Θα μπορούσε να συμπληρώσει ότι για 0,50 ευρώ, το συζητάμε…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου