οι κηπουροι τησ αυγησ

Σάββατο 27 Μαρτίου 2021

ΓΝΩΣΤΟΙ ΜΙΣΕΛΛΗΝΕΣ ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΑΚΕΛ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ex contrario ΦΙΛΟΤΟΥΡΚΟΙ..ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ (αδίκως να ομιλούν γιά ΔΗΣΑΚΕΛιστές;....)ΩΣΤΕ ΔΕΝ ΕΤΟΛΜΗΣΑΝ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΑΓΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΕΘΝΟΦΡΟΥΡΑΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ 200ή ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ «ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΟΥΝ» ΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΓΗ.....ΕΝΑΣ ΘΛΙΒΕΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΔΥΟ «ΜΕΓΑΛΩΝ» ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ, ΠΛΗΝ ΜΗΔΕΝΙΚΟΥ ΑΝΑΣΤΗΜΑΤΟΣ, ΑΝΤΑΞΙΟΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΡΟΣΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΟΥ ΟΝΤΟΣ, ΕΞ ΑΛΛΟΥ, ΟΤΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΑΓΗΜΑΤΑ ΠΑΡΕΛΑΣΕΩΝ, ΠΟΥ ΑΠΟΣΤΕΛΛΟΝΤΑΙ ΑΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΟΠΩΣ π.χ. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΥΖΩΝΟΙ ΠΟΥ ΠΑΡΕΛΑΥΝΟΥΝ ΣΕ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ, ΟΠΩΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ..ΝΤΡΟΠΗ, ΚΑΤΩΤΕΡΟΙ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ!.

Από το "Φιλελεύθερο" Λευκωσίας



 

Έντονες συζητήσεις πυροδότησε στο πολιτικό σκηνικό η απουσία της Κύπρου από τη στρατιωτική παρέλαση στην Ελλάδα για τους εορτασμούς των 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση του 1821 και ειδικότερα η μη αποστολή αγήματος από την Εθνική Φρουρά.

Σε επικοινωνία του Philenews με το Υπουργείο Άμυνας, μας αναφέρθηκε ότι δεν υπήρξε ποτέ αίτημα από πλευράς Ελλάδας για συμμετοχή της Κύπρου στους στρατιωτικούς εορτασμούς, οπότε δεν μπορούσε η Κύπρος να προσκληθεί από μόνη της. Ο Υπουργός Άμυνας, Χαράλαμπος Πετρίδης, σε δηλώσεις του στο Philenews, ανέφερε ότι ακόμη και η παραμικρή νύξη να υπήρχε από πλευράς ελληνικής κυβερνήσεως, η Κύπρος ήταν πρόθυμη μετά χαράς να συμμετάσχει στους λαμπρούς στρατιωτικούς εορτασμούς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εξηγήσεις Άντρου για άρνηση αποστολής αγήματος στην Αθήνα

Κληθείς να σχολιάσει τους λόγους, για τους οποίους εκτιμά ότι δεν καταγράφηκε σχετικό αίτημα από πλευράς ελληνικής κυβερνήσεως, ο κ. Πετρίδης αναφέρθηκε στους περιορισμούς και στα αυστηρά πρωτόκολλα, που υφίστανται λόγω της πανδημίας, ενώ δεν παρέβλεψε να κάνει αναφορά στην εκπροσώπηση της Κύπρου στους εορτασμούς από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Όσον αφορά στους σημερινούς διαξιφισμούς, που είδαν το φως της δημοσιότητας και αφορούν τη σχετική πρόταση της ΕΔΕΚ στο Εθνικό Συμβούλιο για αποστολή αγήματος και τη διαφωνία του ΑΚΕΛ, ο κ. Πετρίδης επιβεβαίωσε τη σχετική διαφωνία που καταγράφηκε στο Εθνικό, ενώ διαβεβαίωσε καταληκτικά ότι δεν υφίσταται οποιοδήποτε θέμα με την ελληνική κυβέρνηση, με την οποία, όπως επεσήμανε, υπάρχει αγαστή συνεργασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου