οι κηπουροι τησ αυγησ

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021

Προσωπικά περίμενα από τον Μητσοτάκη ότι θα εξήγγελλε - τι ονειροπόλος κι εγώ... - μια ανεξάρτητη έρευνα για να διαπιστωθεί το πώς ο ΣΥΡΙΖΑ (ο ΣΥΡΙΖΑ που σήμερα βάζει θέματα δημοκρατίας και αστυνομοκρατίας) χρησιμοποίησε τις δομές του κράτους, τους μηχανισμούς της οργανωμένης πολιτείας, για να εκβιάσει, να απειλήσει, να εκφοβίσει, να ακυρώσει επαγγελματικά, κοινωνικά, ηθικά, οικονομικά, όλους εκείνους που δεν είχαν στοιχηθεί στη «γραμμή» και λειτουργούσαν με βάση το δικό τους αξιακό σύστημα. Δημοσιογράφους και πολιτικά στελέχη. Δεν το έκανε. Και μένουν κάτι τρελοί, όπως εγώ, να φωνάζουν γι' αυτό το πελώριο σκάνδαλο βιασμού (για να χρησιμοποιήσω έναν όρο της εποχής) των δημοκρατικών θεσμών και των ατομικών δικαιωμάτων που έλαβε χώρα επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ....

Από "ΤΑ ΝΕΑ"

"ΤΑ ΝΕΑ", 26/02/21

 

Ο βιασμός των θεσμών

Μη μου ζητάτε να κάνω σοβαρό απολογισμό της χθεσινής προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για το πρόβλημα δημοκρατίας που υπάρχει στη χώρα σε συνδυασμό με το επίπεδο του δημόσιου διαλόγου. Και δεν θα κάνω, διότι άλλα περιμέναμε κι άλλα είδαμε. Συζήτηση επιπέδου κολοκυθιάς «εσείς φταίτε, όχι εσείς φταίτε, μα μη μου λέτε ότι φταίμε εμείς την ώρα που εσείς φταίτε» και ούτω καθεξής. Ολα αυτά διανθισμένα με αναφορές της κατηγορίας «ναι, αλλά κι εσείς βασανίζατε τους μαύρους» - ήτοι οι δύο αρχηγοί των δύο μεγαλυτέρων κομμάτων έκαναν ό,τι μπορούσαν προκειμένου να αποφύγουν την καυτή πατάτα, να πουν τα πράγματα με το όνομά τους. Προσωπικά περίμενα από τον Μητσοτάκη ότι θα εξήγγελλε - τι ονειροπόλος κι εγώ... - μια ανεξάρτητη έρευνα για να διαπιστωθεί το πώς ο ΣΥΡΙΖΑ (ο ΣΥΡΙΖΑ που σήμερα βάζει θέματα δημοκρατίας και αστυνομοκρατίας) χρησιμοποίησε τις δομές του κράτους, τους μηχανισμούς της οργανωμένης πολιτείας, για να εκβιάσει, να απειλήσει, να εκφοβίσει, να ακυρώσει επαγγελματικά, κοινωνικά, ηθικά, οικονομικά, όλους εκείνους που δεν είχαν στοιχηθεί στη «γραμμή» και λειτουργούσαν με βάση το δικό τους αξιακό σύστημα. Δημοσιογράφους και πολιτικά στελέχη. Δεν το έκανε. Και μένουν κάτι τρελοί, όπως εγώ, να φωνάζουν γι' αυτό το πελώριο σκάνδαλο βιασμού (για να χρησιμοποιήσω έναν όρο της εποχής) των δημοκρατικών θεσμών και των ατομικών δικαιωμάτων που έλαβε χώρα επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Κρίμα. Αυτό έχω να πω μόνο...

Μύθοι και συκοφαντίες

Κατά τα λοιπά, ο «λεγάμενος» αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, για χιλιοστή επτακοσιοστή φορά (σε δημόσια τοποθέτησή του), με έπιασε ακόμη μια φορά στο στόμα του (όπως και τον Γιάννη Κουρτάκη) προσπαθώντας να επιτύχει αυτό που επί 4½ χρόνια δεν πέτυχε παρά τις μανιώδεις προσπάθειές της η κυβέρνησή του: να με ακυρώσει επαγγελματικά. Μας ταύτισε με το «Μακελειό» του Χίου, ότι τάχα μου αναπαραγάγαμε τα δημοσιεύματα της εφημερίδας για τη βίλα του 500άρικου στο Σούνιο.

Τον καταλαβαίνω. Φιλοτεχνεί τον μύθο που θα υποστηρίξει προκειμένου να δικαιολογηθεί στους πολίτες ψηφοφόρους του για το Σούνιο. Ως εκ τούτου, δεν πρόκειται να αναφέρω τίποτε επ' αυτου. Σύντομα, σε περίπου δυόμισι μήνες από τώρα, θα πραγματοποιηθεί η δίκη επί της αγωγής του, και τότε θα έχουμε φαντάζομαι όλο τον χρόνο να τα πούμε όλα.

Πάντως - για τους συμβούλους του το λέω - την επόμενη φορά που θα αποφασίσει να κάνει άθλιες ισοπεδωτικές αναφορές αυτού του είδους, να ρίξει καμιά ματιά στην πορεία του καθενός εξ ημών. Ισως έτσι περιορίσει (γιατί για να σταματήσει δεν το βλέπω...) τις συκοφαντίες...

Εκλογές

Θα τον δικαιώσω δε τον «λεγάμενο» (αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ) σε ένα πράγμα, διότι και εγώ είχα αυτή τη λανθασμένη εντύπωση, αλλά ρώτησα και μου το είπαν - όντως, δεν άλλαξε η φύση της κατηγορίας για τον βιασμό, από κακούργημα σε πλημμέλημα. Είχε δίκιο να φωνάζει στον Αδωνη που ωρυόταν σχετικά.

Οχι, να του το αναγνωρίσουμε αυτό, για να μη λέει ότι συνεχώς του επιτίθεμαι. Η πλάκα είναι ότι ολοκληρώνοντας τη δευτερολογία του, χθες, είπε το ωραίο «είμαστε η λύση εξουσίας στα αδιέξοδα που έχετε δημιουργήσει». Και πάνω εκεί που περίμενα να απευθυνθεί στον Μητσοτάκη και να του ζητήσει την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες για να μας εμφανίσει αυτή τη λύση, μου έκοψε τα φτερά: «Οταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου» συμπλήρωσε και δυστυχώς μας άφησε με την πίκρα στο στόμα.

Δεν ζητάει εκλογές. Περιμένει, προφανώς, πότε θα τις αποφασίσει ο άλλος, γιατί το «πλήρωμα του χρόνου» δεν το βλέπω να έρχεται.

Μαθήματα ορθοφωνίας

Μια ερώτηση που μου έχει γεννηθεί όλες αυτές τις ημέρες θέλω να υποβάλω. Εχει ως αφορμή την περιφερομένη (μέσω του ερεβώδους Διαδικτύου και τη στρατιά των τρολ του ΣΥΡΙΖΑ) φήμη ότι ο Λιγνάδης έκανε μαθήματα ορθοφωνίας στον Μητσοτάκη πριν γίνει πρωθυπουργός, και άρα αυτό από μόνο του είναι μια ακόμη απόδειξη της ενοχής του αρχηγού της ΝουΔου.

Του «λεγάμενου» ποιος του έκανε μαθήματα ορθοφωνίας πριν γίνει πρωθυπουργός;

Αναφέρομαι στο χρονικό διάστημα 2012 - 2014 (και δεν «τα 'παιρνε» κιόλας τα μαθήματα...). Ηρεμα ρωτάω...

Περιμένοντας το ΕΣΡ

Και μια μικρή αναφορά στο ΕΣΡ θέλω να κάνω. Εδώ και ημέρες, σεβαστέ πρόεδρε Καραμάνο (την καλημέρα μου, ευκαιρίας δοθείσης...), εξελίσσεται μια απίστευτης βαρβαρότητας επίθεση κατά της αισθητικής, του ήθους και της αγωγής πλήθους εξ ημών και υμών. Δεν ομιλώ για το σύνολο της κοινωνίας, διότι δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχουν βάλει το μάτι στην κλειδαρότρυπα και τάχα μου φρικιούν από τα διαλαμβανόμενα κατά το παρελθόν στην κρεβατοκάμαρα του ενός ή του άλλου. Ομιλώ για τους υπόλοιπους που θεωρώ ότι είμαστε της ίδιας λογικής, της κοινής λογικής.

Είναι δυνατόν ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί να μεταδίδουν αποσπάσματα από καταθέσεις ή υπομνήματα πραγματικών θυμάτων ή «θυμάτων» του Λιγνάδη ή του όποιου και να ακούνε μεγάλοι άνθρωποι ή παιδιά αναφορές του είδους «μου τον έβαλε στο στόμα» ή «εισχώρησε ολόκληρο το χέρι του στο σώμα μου»; Δεν πρέπει να υπάρξει παρέμβαση του ΕΣΡ προς στην κατεύθυνση της προστασίας της αισθητικής όλων μας; Εγώ νομίζω πως πρέπει...

Συντροφικό «πέσιμο»

Ενθυμείσθε ασφαλώς όλοι το μικρό μπλέξιμο που είχε προκληθεί με τον σχηματισμό της πρώτης κυβέρνησης Μητσοτάκη, αμέσως μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019, με την κυρία Ολγα Κεφαλογιάννη. Η Ολγα δεν δέχτηκε το υπουργείο Τουρισμού που της είχε προσφέρει ο Μητσοτάκης, διότι το ήθελε πακέτο με το υπουργείο Πολιτισμού. Ο Μητσοτάκης δεν μάσησε στο αυθάδες αίτημα και άφησε την Ολγα να πηγαινοφέρνει την κομψότητά της στα έδρανα της Βουλής. Αλλά η κυρία Ολγα, φυσικά, δεν τον συγχώρεσε ποτέ γι' αυτό. Εξού και φροντίζει κάθε τόσο να υπενθυμίζει στον πρόεδρο Κυριάκο την ύπαρξή της. Κάπως έτσι βγήκε στο Action 24 του φίλου Διονύση Παναγιωτάκη και την «έπεσε», φυσικά, στη Λίνα Μενδώνη, διότι προφανέστατα διαθέτει την πρόνοια να βαράει το σαμάρι, αντί του μουλαριού. Ιδού, λοιπόν, το νέο της «έργο» που την πληροφορώ εξωδίκως ότι... χαροποίησε ιδιαίτερα το Μέγαρο Μαξίμου:

«Δεν είναι κακό στην πολιτική να αναλαμβάνουμε την ευθύνη που μας αναλογεί και δεν είναι κακό να ζητάμε και συγγνώμη. Και η πολιτική ευθύνη είναι αντικειμενική. Δεν έχει να κάνει με το αν "ήξερα, δεν ήξερα" ούτε με το αν "φταίω ή δεν φταίω". Οταν με την υπογραφή σου έχεις ορίσεις ένα πρόσωπο που στη συνέχεια αποδεικνύεται ότι δεν είχε συνολικά το προφίλ για να υπηρετήσει μία δημόσια θέση ευθύνης προφανώς εκεί υπάρχει θέμα ευθύνης, που ξαναλέω είναι αντικειμενική»...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου