οι κηπουροι τησ αυγησ

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021

Αυτό σημαίνει ότι την «ΑΥΓΗ» δεν τη διαβάζουν ή δεν της δίνουν σημασία πλέον ούτε τα διευθυντικά της στελέχη, αλλά ούτε τα κομματικά στελέχη . Είναι κρίμα, αυτό γιά ένα φύλλο που θέλει να διεκδικεί ότι λειτουργεί στοιχειωδώς ως οργανωμένο φύλλο… Πάντως εμείς θεωρούμε ότι το φύλλο του κομματικού δελτίου της «ΑΥΓΗΣ», με ημερομηνία 23η Φεβρουαρίου 2021, Β’ περιόδου και με αύξοντα αριθμό 13.994, αποτελεί συλλεκτικό φύλλο για τα χάλια της Αριστεράς και του Σύριζα που εκπροσωπεί.....

 ΟΙ ΚΗΠΟΥΡΟΙ ΤΗΣ "ΑΥΓΗΣ", 2,284 (883) 

Η «ΑΥΓΗ» ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΜΕ 

ΔΥΟ ΤΑΥΤΟΣΗΜΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ  ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΗΜΕΡΑ... 


Ένα από τα πλέον γνωστά κείμενα του Λένιν αφορά τον αριστερισμό, τον οποίο και αποκαλεί παιδική ασθένεια του κομμουνισμού. Μόνο που στις μέρες μας και για ορισμένα πρόσωπα αιχμής αποδεικνύεται ανίατη ασθένεια, που συνδέεται και τροφοδοτείται εις τα ύψη, συνεπεία της πτώσεως από την εξουσία, την όποια εξουσία που δεν μπορεί παρά να είναι πρόσκαιρη!

Το….. έργο που παιζόταν όπως-όπως μέχρι το θέρος 2019 γιά 4,5 χρόνια, κατέβηκε γιατί πλέον δεν έκοβε εισιτήρια και επισφραγίσθηκε με την τριπλή ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις διαδοχικές εκλογικές  αναμετρήσεις. Δυστυχώς για τον Αλέξη Τσίπρα, από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μόνο που, όπως φαίνεται , η ιστορία επαναλαμβάνεται κάθε μέρα με το λόμπι των προεδρικών στην «Αυγή» και τους δυο επικεφαλής αυτής:Η άλλοτε ιστορική εφημερίδα της Αριστεράς έχει πέσει σε "καλά" χέρια, ικανά γιά οτιδήποτε. Βέβαια υπάρχει ο πρόεδρος της ΑΕ που εκδίδει (και) το κομματικό δελτίο της "ΑΥΓΗΣ", σύντροφος- ομοτ. καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου εις το ΕΚΠΑ και δικηγόρος, Γιάννης Ζ. Δρόσος, διευθύνων σύμβουλος εις την ΕΡΤ επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, φαίνεται, όμως, ότι δεν μπορεί να μαζέψει τους φανατικούς που καλείται να διοικήσει.

Έτσι ο γενικός διευθυντής του υπό συγχώνευση Εκδοτικού Ομίλου «Η ΑΥΓΗ-ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΕ», σύντροφος Λ. Αρβανίτης, και ο διευθυντής του κομματικού δελτίου της «ΑΥΓΗΣ», σύντροφος Άγγελος Τσέκερης, ξεσάλωσαν, στην κυριολεξία, στην τηλεδιάσκεψη με την αντιπροσωπεία του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ την περασμένη εβδομάδα, με αντικείμενο τα της «ΑΥΓΗΣ» και των δημοσιογράφων που απασχολούνται στο φύλλο.

Εξ αυτού του λόγου, επεδόθησαν σε ξέφρενη προσπάθεια να τα παρουσιάσουν όλα όμορφα κι ωραία (....)παρά το ψήφισμα της γενικής συνέλευσης των εργαζομένων της «ΑΥΓΗΣ», στο οποίο αναφέρονται σε στοχοποιήσεις αντιφρονούντων (όσων δηλαδή δεν γλείφουν την κομματική εργοδοσία) και σε αβέβαιο μέλλον με το νέο business plan των κομματικών εγκαθέτων που προβλέπει περικοπές και άλλα καπιταλιστικά κόλπα.

Οι δύο σταλινίσκοι της Κουμουνδούρου στη Δεληγιώργη 55-59, είπαν λοιπόν στην τηλεδιάσκεψη με την ΕΣΗΕΑ, ότι η «ΑΥΓΗ» δεν οφείλει περισσότερο από ενάμιση μισθό στο προσωπικό, όπως και ότι έχουν συμφωνήσει με τους συντάκτες να τα πάρουν με δόσεις «όταν με το καλό φύγουν, όχι απαραιτήτως συνεπεία συνταξιοδότησης», ότι θέλει αντιλαμβάνεται κάνει από κάτι τέτοια. Επίσης ξεκαθάρισαν με την πλέον ριζοσπαστική τοποθέτηση ότι δεν …..υπάρχουν τώρα πια συλλογικές συμβάσεις!...

Με τρόπο αυτό δικαιολόγησαν και τους μισθούς -ρετιρέ που δίνουν στις νέες προσλήψεις-ρουσφέτια του αρχηγού, όταν οι υπόλοιποι εργαζόμενοι έχουν υποστεί αιματηρές περικοπές και πληρώνονται όταν υπάρχουν λεφτά. Πρόκειται γιά τα «ορφανά της ΕΡΤ» που έπρεπε πάση θυσία να βρουν δουλειά στα κομματικά μέσα ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομέων αυτών που εγκατέλειψαν την «Εφ.Συν», προκειμένου να ανηφορίσουν γιά τη Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, γιά την επανάκαμψη των οποίων οι «συνεταιριστές» της Κολοκοτρώνη 8 υπήρξαν κάθετα αντίθετοι, «για να μην ανέβει το μισθολόγιο»....Πρόφαση ή όχι, αυτό δεν μετρά!

Με αβανταδόρο την Πρόεδρο από τη ΝΔ, Μαρία Αντωνιάδου , γνωστή για την θερμή σχέση της με την Κουμουνδούρου (οι ΣΥΡΙΖΑίοι εις το ΔΣ την ψηφίζουν ως πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ από τις μέρες του Τρίμη) πήγαν να στοχοποιήσουν στην ψύχρα τον εκπρόσωπο των εργαζομένων της εφημερίδας στο Μεικτό Συμβούλιο, Ν.Μορφωνιό και μερικούς ακόμη, ως ....ελεγχόμενους γιά τις επαγγελματικές τους επιδόσεις, από αυτούς τους άτεγκτους επαγγελματίες του Κόμματος. Και θα τα κατάφερναν αν κάποια από τα μέλη του ΔΣ δεν τους τράβαγαν το αυτί. Όχι βέβαια από τους δικούς τους, της ΣΥΡΙΖΑίϊκης Παράταξης «Συσπείρωση», γιατί ο Γενικός Γραμματεύς, σύντροφος Καπάκος φρόντισε «να την κάνει», ενώ η ετέρα εκπρόσωπος από τον ίδιο συνδυασμό δεν το …πρόσεξε. 










Στο πλαίσιο άλλωστε αυτών των εκκαθαρίσεων, τοποθετείται και η αποκαθήλωση του εμπορικού διευθυντή της «ΑΥΓΗΣ», Κωστή Νικολακάκου, αμέσως προηγούμενου διευθυντή του φύλλου και η αντικατάστασή από καθαρόαιμο κομματικό, τον Τάσο Δαρειώτη, στενό συγγενή του Μίμη Δαρειώτη, της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. (Φύλλα 4ης και 5ης Φεβρουαρίου 2021 αντιστοίχως)

Οι σκηνές πανικού που ακολούθησαν στα διευθυντικά κλιμάκια της Αυγής τις επόμενες ημέρες δεν περιγράφονται...

Τέτοια τρέλα επικράτησε που το αποκορύφωμα ήταν ότι το φύλλο της χθεσινής Τρίτης, 23ης Φεβρουαρίου 2021, κυκλοφόρησε με δυο ίδιες σελίδες. Η τελευταία σελίδα (40) επαναλαμβανόταν ή προηγείτο και στη σελίδα 32, ταυτόσημη. Μία ερμηνεία, ότι αυτό μπορεί να έγινε εκ προθέσεως, ώστε να εμπεδώσουν στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ που προμηθεύονται την «ΑΥΓΗ» (δεν υπερβαίνουν τους ....900 αναγνώστες ημερησίως ) την «γραμμή του Κόμματος» μάλλον ελέγχεται ως αβάσιμη.

Σε οποιοδήποτε άλλο φύλλο, όπου υπάρχει έλεγχος και ιεραρχία ο υπεύθυνος θα είχε απομακρυνθεί πάραυτα και βεβαίως δικαίως, Και να σκεφθεί κανείς ότι ο γενικός διευθυντής του Ομίλου, προσέλαβε, άμα τη αναλήψει των καθηκόντων του «υπεύθυνο παραγωγής» (και) με αυτήν ακριβώς την αρμοδιότητα, δηλαδή της προσεκτικής ματιάς του προς εκτύπωση φύλλου, προ της εντολής «τυπωθήτω»....

Αυτό σημαίνει ότι την «ΑΥΓΗ» δεν τη διαβάζουν ή δεν της δίνουν σημασία πλέον ούτε τα διευθυντικά της στελέχη, αλλά  ούτε τα κομματικά στελέχη . Είναι κρίμα, αυτό γιά ένα φύλλο που θέλει να διεκδικεί ότι λειτουργεί στοιχειωδώς ως οργανωμένο φύλλο…

Πάντως εμείς θεωρούμε ότι το φύλλο του κομματικού δελτίου της «ΑΥΓΗΣ», με ημερομηνία 23η Φεβρουαρίου 2021, Β’ περιόδου και με αύξοντα αριθμό 13.994, αποτελεί συλλεκτικό φύλλο για τα χάλια της Αριστεράς και του Σύριζα που εκπροσωπεί.

Σεραφείμ Χ. Μηχιώτης

ΥΓ: Αυτό το κείμενο είχε συμπληρωθεί από χθες και κρατήθηκε εν αναμονή του σημερινού φύλλου (Τετάρτης) με την – φρούδα, ως απεδείχθη...-ελπίδα, ότι σε αυτό θα υπήρχε μία κάποια έκφραση συγνώμης προς το αναγνωστικό κοινό του φύλλου, ως θα έδει. Πλην, όμως, ουδεμία συγνώμη, ουδεμία ενσυναίσθηση της απαίτησης γιά μία ειλικρινή εξήγηση, καμία μεταμέλεια. Μάλλον, όμως, από ένα ιστορικό φύλλο που το έχουν οδηγήσει σε τέτοια (αυτο)απαξίωση κανείς δεν πρέπει να περιμένει κάτι διαφορετικό. Και πολύ περισσότερο μία γενναία ανάληψη ευθύνης, μία παραίτηση, πριν την απόλυση, όπως απαιτεί μία πραγματική αντίληψη καθήκοντος. Είναι συλλογικώς απαράδεκτοι, σε διευθυντικό επίπεδο, διαχέοντας την ανευθυνότητά τους εις το συλλογικό συγκρότημα, όπου έχουν τοποθετηθεί επί κεφαλής, Συνεπώς μεγάλο μέρος ευθύνης υπάρχει και γιά το Κόμμα-ιδιοκτήτη και εργοδότη του κομματικού δελτίου της «ΑΥΓΗΣ»!

Σ.Χ.Μ.


 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου