οι κηπουροι τησ αυγησ

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021

Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΣ ΤΑΦΥΛΛΗΣ ΣΚΙΑΓΡΑΦΕΙ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΕΔ, ΜΕ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΟΑΣΕ...

Από το ημερολόγιό μου στο fb

προ επτά ετών




ΟΙ ΚΗΠΟΥΡΟΙ ΤΗΣ "ΑΥΓΗΣ"-584

Προφανώς η έλλειψη οποιασδήπτε αναφοράς στα κρατούντα στο ΝΑΤΟ, του οποίου η Ελλάδα συνεχίζει να αποτελεί μέλος, θα πρέπει να αποδοθεί σε έλλεψη ενδιαφέροντος ή και απαξίωσης, ως μελετώμενηε ήδη της εξόδου από το ΝΑΤΟ και τις Ευρωπαϊκές δομές άμυνας και ασφάλειας. Αλλά γιατί κρύβονται και δεν το λέγουν ευθαρσώς;

Σ.Χ.Μ.


 http://www.avgi.gr/article/1933218/gia-ena-sugxrono-montelo-dimokratikou-kai-koinonikou-elegxou-ton-enoplon-dunameon


ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΤΟΤΕ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ

ΚΧ Mε τον αγαπημένο και εκλεκτό φίλο μου, τον Γιάννη Ταφύλλη, θα διαφωνήσω ριζικά και κατηγορηματικά!!! Θεωρώ τελείως λανθασμένο και άτοπο στο σύνολο του τον ισχυρισμό ότι δήθεν δεν είναι επαρκής ο δημοκρατικός έλεγχος των ΕΔ και ότι δεν τηρείται το ευρωπαικό κεκτημένο. Ειναι τελείως λάθος η προσέγγιση του φίλου συντάκτη. Σε τι διαφέρουν άλλωστε επί της ουσίας , οι θεσμοί άλλων χωρών της ΕΕ όπως η Ιταλία , η Ισπανία , η Γαλλία , η Μ Βρεττανία σε σχέση με τους υφιστάμενους θεσμούς δημοκρατικού ελέγχου ΕΔ στην Ελλάδα? Ας μας απάντησει ο αγαπητός κατα τ΄ αλλα συντάκτης του άρθρου , συγκεκριμένα και ουσιαστικά και όχι με διάφορες γενικολογίες και αοριστολογίες . Επίσης στερείται κάθε σοβαρότητας οποιαδήποτε άποψη μέσα στη Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ , για αποχώρηση της χώρας από το ΝΑΤΟ και τους Ευρωπαικούς θεσμούς άμυνας και ασφάλειας !! Κάθως επίσης στερείται κάθε σοβαρότητας όλη η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ επί θεμάτων Εξωτερικής Πολιτικής και Άμυνας καθόσον δεν λαμβάνονται καθόλου υπόψη οι απειλές και οι κίνδυνοι που αντιμετωπίζει η χώρα , καθώς και βασικοί παράμετροι του περιβάλλοντος ασφαλείας της ευρύτερης περιοχής της ΝΑ Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής. Καλέ μου φίλε Γιάννη αλλο Σκανδιναβική και άλλο Βαλκανική χερσόνησος !!!! Ας μην το μπερδεύουν αυτό μέσα στη Κεντρική Επιτροπή !!!! Ας κάτσουν να ξεστραβωθούν εκεί μέσα , μπας και μάθουν ορισμένα στοιχειώδη ζητήματα Άμυνας και Ασφάλειας !!!! Επιτέλους !!!!

ΣΜ  Παραδίδομαι στον ΚΧ! Τα είπε όλα με λίγα λόγια. Δυστυχώς, όμως, όσα γράφει ο συνάδελφός του Ταφύλλης από την ΠΑ, σήμερα ΣΥΡΙΖαίος αξιωματούχος, αντανακλούν μία λογική μαθητευόμενων μάγων, στην οποία πολλοί θητεύουν, γιά λόγους που 
οι ίδιο…γνωρίζουν επακριβώς και που εμείς οι υπόλοιποι πληροφορούμεθα έστω και εκ των υστέρων. Πάντως δύσκολο, έως αδύνατο, το βλέπω να ξεστραβώνονται οι ΣΥΡΙΖΑίοι, έστω και σε επίπεδο ΚΕ, με τις ιδεοληψίες και μονομανίες που τους διακατέχουν!

ΚΧ Να διευκρινήσω δημοσίως ότι ο Γιάννης Ταφύλλης είναι ένας πολύ καλός και αγαπημένος φίλος που τον εκτιμάω ιδιαίτερα . Να διευκρινήσω επίσης ότι κατά την ενεργό υπηρεσία του στη ΠΑ ήταν ένας εξαίρετος αεροπόρος και αξιωματικός με σπουδές υψηλού μεταπτυχιακού επιπεδου στην πληροφορική. Ομως η συγκεκριμένη προσέγγιση του με βρίσκει κατηγορηματικά και ριζικά αντίθετο !!!

ΣΜ Η εκτίμηση σε κάποιον, ακόμη και η υψηλότερη, πολύ περισσότερο αν συνδυάζεται και προκύπτει από επαγγελματική-συναδελφική όσμωση, δεν μπορεί-και δεν πρέπει-να αίρει την κριτική γιά όσα πρεσβεύει, σε βάση θεμιτή, όπως και τεκμηριωμένη. Συμφωνώ με την κριτική σου στο Ταφύλλη, όπως μάλιστα την προσεγγίζεις, γιά τον οποίο έχω και εγώ εικόνα, από την περιπέτεια του Αρχηγού του Πτεράρχου Νίκου Στάπα, που έχει φύγει από κοντά μας. Αυτά!

ΕΠ Νομίζω ότι σημείο κλειδί, είναι το γεγονός ότι αγνοείται πλήρως η γεωπολιτική πραγματικότης και οι ιδιαίτερες συνθήκες της περιοχής μας. Αγνοούνται οι απειλές, τα διδάγματα από τις κρίσεις των τελευταίων δεκαετιών. Επίσης αγνοείται το γεγονός ότι ο πολιτικός έλεγχος έτσι όπως έχει ασκηθεί μέχρι σήμερα έχει δημιουργήσει προβλήματα με παρεμβάσεις και αλλοίωση της εννοίας της αξιοκρατίας, που δεν διορθώνονται ούτε με "συνηγόρους" ούτε με "γενικές επιθεωρήσεις". Οι θεσμοί θέλουν άλλου είδους αναθεώρηση για να ευθυγραμμισθούν με τα ισχύοντα ακόμη και στις χώρες του ξεπερασμένου ΟΑΣΕ που είναι ένα από τα υπολείμματα της τελευταίας φάσεως του Ψυχρού Πολέμου.

ΣΜ Είναι προφανές ότι οι προτάσεις Ταφύλλη δεν είναι τίποτε λιγότερο ή περισσότερο από προτάσεις αμηχανίας, σε μία επιδίωξη "αριστερού λόγου" στο τοπίο των Ενόπλων Δυνάμεων, το οποίο διαμορφώθηκε μετά την κατάρρευση του διπολισμού, τη διάλυση του Συμφώνου της Βαρσοβίας και την προκύψασα -ανευ αντιπάλου- παντοδυναμία του ΝΑΤΟ σε διευρυμένο ρόλο, όπου σχεδόν οι πάντες διεκδικούν μία θέση και την ΕΕ από απρόθυμη ή αδύναμη να χειραφετηθεί, με ισχυρότατο τον ευρωατλαντικό δεσμό και τον ΟΑΣΕ μάλλον οργανισμό ασφαλείας-σφραγίδα. Ο ΟΑΣΕ, λοιπόν, είναι η ελπίδα του "στρατηγού του ΣΥΡΙΖΑ", την ίδια ώρα που εμφανίζεται να σιωπά γιά την έξοδο της Ελλάδος από το ΝΑΤΟ, όπως προβλέπεται από το πρόγραμμα των ΣΥΡΙΖΑίων. Τώρα, μετά και τις διαδοχικές επισκέψεις του προέδρου Αλέξη στις ΗΠΑ, ίσως να ποιούνται κατ' ανάγκην την νήσσαν. Προκύπτει ακόμη το ερώτημα, πόσον οι προτάσεις Ταφύλλη, τυγχάνουν της αποδοχής της "Αριστερής Πλατφόρμας" των ¨Λαφαζάνηδων ή της "Κομμουνιστικής Τάσης" ή των λογής-λογής αντιμιλιταριστών-αντιεξουσιαστών κ.ο.κ. ακροαριστερών συνιστωσών, τάσεων σήμερα. Μπερδεμένα πράγματα, όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι γενικώς!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου