οι κηπουροι τησ αυγησ

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021

ΟΤΑΝ ΤΟ ΥΠΕΘΑ ΑΓΚΑΛΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΚΡΑΤΕΙ ΜΥΣΤΙΚΟ ΚΑΙ Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΤΑ ΡΙΧΝΕΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΚΟΙΝΟΠΟΙΕΙ ΔΗΜΟΣΙΩΣ ΠΑΤΕΝΤΕΣ!

Από το ημερολόγιό μου στο fb

προ πέντε ετών


Από "ΤΑ ΝΕΑ"


"ΤΑ ΝΕΑ", 24/02/16

Ηταν περασμένα μεσάνυχτα. Ο Πάνος Καμμένος, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, έδινε συνέντευξη στην τηλεόραση. Κάποια στιγμή, ένας νεαρός που βρισκόταν προσκεκλημένος στο στούντιο ρώτησε τον υπουργό για την πατέντα Ζωγράφου, αφήνοντας μια μικρή αιχμή ότι ο υπουργός δεν έχει εκμεταλλευτεί κάτι σπουδαίο που του έχει προσφερθεί.

Τι εστί πατέντα Ζωγράφου; Υποτίθεται ότι είναι ένα μηχάνημα που του ρίχνεις νερό, αλκαλικό νερό, και παράγει ηλεκτρικό ρεύμα. Ο φοβερός και τρομερός Ζωγράφος (επώνυμο, όχι καλλιτεχνική ιδιότητα), ο ας πούμε εφευρέτης της, ο οποίος εργάζεται μόνος του, έχει ισχυριστεί σε άλλη εκπομπή ότι είναι σχεδόν έτοιμος να παρουσιάσει το μηχάνημά του.Είναι οι εφευρέσεις υπόθεση τηλεοπτικών εκπομπών και υπουργών που δρουν κατά μόνας; Τα πανεπιστήμια, οι ερευνητικοί φορείς, οι εμπειρογνώμονες δεν έχουν καμιά δουλειά σε αυτήν τη χώρα, όπου είναι βέβαιο ότι μας ψεκάζουν;

Τι τα χρειάζεται τα πανεπιστήμια ο υπουργός Αμυνας; Ξέρει από μόνος του. Γι' αυτό, στην επιθετική ερώτηση που δέχτηκε, αντεπιτέθηκε. Επέπληξε τον νεαρό, όπως θα επέπληττε ένας πατέρας κάποιον που έβγαλε στη φόρα ένα μεγάλο οικογενειακό μυστικό. Και ορθά-κοφτά τού είπε ότι το υπουργείο του έχει αγκαλιάσει την πατέντα (Πώς άραγε; Πληρώνοντας και χρήματα; Αν ναι, ποιος ενέκρινε τη χρηματοδότηση;) κι ότι αν στο τέλος με την εφεύρεση Ζωγράφου γίνει κατορθωτή η μετατροπή του νερού σε καύσιμο, τότε χαράς ευαγγέλια για την εθνική άμυνα. Τανκς, αεροπλάνα, οχήματα, όλα τζάμπα - θα χορτάσουμε παρελάσεις.

Η συγκεκριμένη συνέντευξη του υπουργού Αμυνας δόθηκε πριν από περίπου δέκα μέρες. Περίμενα αντιδράσεις. Καμία. Αραγε η αντιπολίτευση θεωρεί φυσικό ένας υπουργός Αμυνας να προσδοκά από έναν αυτόκλητο εφευρέτη να τροφοδοτήσει με καύσιμο νερό τα οχήματα του στρατού; Κι η κυβέρνηση, επίσης, θεωρεί αξιόπιστο εταίρο, μάλιστα υπεύθυνο για την Αμυνα, έναν άνθρωπο ο οποίος πιστεύει, και μάλιστα έχει αναθέσει σε έναν ιδιώτη να του φτιάξει μια αδιανόητη εφεύρεση; Είναι λογικό να κοιμόμαστε ήσυχοι;



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου