οι κηπουροι τησ αυγησ

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Ο Μητσοτάκης τράβηξε το «χαρτί» Μπελέρη, λήγοντας το «πόκερ» του τελευταίου μήνα, καθώς έκρινε ότι τα υπέρ είναι περισσότερα από τις δυσκολίες της υποψηφιότητας του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας. Πρωθυπουργικοί συνεργάτες υποστηρίζουν ότι ο ίδιος δεν άνοιγε τις σκέψεις του όλο αυτό το διάστημα – ούτε καν στον χθεσινό πρωινό καφέ. Κατέγραφε εισηγήσεις από κάθε πλευρά και έδινε βάση στους προβληματισμούς, αλλά κρατούσε την κουβέντα σε πολύ στενή ομάδα συνεργατών του, διαμηνύοντας ότι είναι προσωπική του απόφαση. Εξάλλου η υπόθεση Μπελέρη επηρεάζει αρνητικά τις ελληνοαλβανικές σχέσεις, ενώ η ελληνική διπλωματία προσδοκά θετικές εξελίξεις σύντομα, προβάλλοντάς την παγίως ως ευρωπαϊκή και όχι διμερή.

Aπό "ΤΑ ΝΕΑ", από...

                                        "ΤΑ ΝΕΑ, 16/04/24


Οι 3 λόγοι που οδήγησαν
στην επιλογή Μπελέρη

Ολο το παρασκήνιο πίσω από την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη- Ποιοι και γιατί επικράτησαν τελικά στο Μαξίμου
και ποιοι διαφωνούσαν


ΤΗΣ ΕΛΕΝΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΔΗΜΟΥ


Χρειάστηκαν τέσσερις εβδομάδες κλιμακούμενων ζυμώσεων και παρασκηνιακής κινητικότητας με επαφές τόσο στην Αθήνα όσο και στα Τίρανα στο φόντο αντικρουόμενων εισηγήσεων προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη για να λάβει ο ίδιος την τελική απόφαση. Το όνομα του Φρέντι Μπελέρη συζητιόταν στο γαλάζιο οικοσύστημα με επιχειρήματα και αντεπιχειρήματα για την ένταξή του στο ευρωψηφοδέλτιο μέχρι χθες το μεσημέρι, στο παρά πέντε δηλαδή της επίσημης ανακοίνωσης.

Ο Μητσοτάκης τράβηξε το «χαρτί» Μπελέρη, λήγοντας το «πόκερ» του τελευταίου μήνα, καθώς έκρινε ότι τα υπέρ είναι περισσότερα από τις δυσκολίες της υποψηφιότητας του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας. Πρωθυπουργικοί συνεργάτες υποστηρίζουν ότι ο ίδιος δεν άνοιγε τις σκέψεις του όλο αυτό το διάστημα – ούτε καν στον χθεσινό πρωινό καφέ. Κατέγραφε εισηγήσεις από κάθε πλευρά και έδινε βάση στους προβληματισμούς, αλλά κρατούσε την κουβέντα σε πολύ στενή ομάδα συνεργατών του, διαμηνύοντας ότι είναι προσωπική του απόφαση. Εξάλλου η υπόθεση Μπελέρη επηρεάζει αρνητικά τις ελληνοαλβανικές σχέσεις, ενώ η ελληνική διπλωματία προσδοκά θετικές εξελίξεις σύντομα, προβάλλοντάς την παγίως ως ευρωπαϊκή και όχι διμερή.


Τα «στρατόπεδα»

Με βάση αυτά υπήρξαν ακόμα και μέσα στο Μαξίμου διαφορετικές προσεγγίσεις: οι υποστηρικτικές «φωνές», όπως εκείνες του υπουργού Επικρατείας Μάκη Βορίδη και του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη, και οι πιο επιφυλακτικές, όπως εκείνη του έτερου υπουργού Επικρατείας Ακη Σκέρτσου, ενώ ενστάσεις με διπλωματική «ματιά» για τον αντίκτυπο αυτής της επιλογής ακούγονταν και από τη Βασιλίσσης Σοφίας, τον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Γεραπετρίτη και την υφυπουργό Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου. Ταυτόχρονα νεοδημοκράτες μετέφεραν το κλίμα (έως πιέσεις) της Ομογένειας για μια κίνηση με «βαρύ συμβολισμό».

Ενα από τα πρόσωπα – κλειδιά με ενισχυμένο εξαρχής ρόλο στο πολυήμερο παρασκήνιο ήταν ο Σταύρος Παπασταύρου, ο οποίος ως υπουργός Επικρατείας είχε περάσει δύο ώρες στις φυλακές Δυρραχίου το περασμένο φθινόπωρο. Προ δεκαημέρου, δηλαδή μετά την «έξοδό» του από το Μαξίμου, ο ίδιος έδινε το «παρών» στην ομιλία του Μητσοτάκη στο Ζάππειο μαζί με τον υιό Μπελέρη, Πέτρο.

Ο τελευταίος δεν παρέστη μόνο στο συνέδριο της ΝΔ αλλά είχε περάσει και την πλαϊνή είσοδο του Μαξίμου (με δύο επισκέψεις σε δέκα ημέρες), συζητώντας για τελευταία φορά το Σάββατο με τον Βορίδη, τον Μαρινάκη και τον σύμβουλο του Μητσοτάκη Θανάση Νέζη. Και χθες ο Πέτρος Μπελέρης, μαζί με τον θείο του, Λεονάρδο, βρέθηκαν στο Ωδείο Αθηνών (όπως και ο Παπασταύρου) βλέποντας τους παρισταμένους να χειροκροτούν όρθιοι μόλις ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα του συγγενούς τους.


Τι βάρυνε στη ζυγαριά

Οι τρεις λόγοι που «οδήγησαν» τελικά στην απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι:
  • Πρώτον, συνεργάτες του μιλούν για «παραταξιακή» επιλογή καθώς το περιβάλλον Μπελέρη ξεκαθάρισε στους συνομιλητές του εντός Μαξίμου ότι «ο Φρέντι θα κατέβει μόνο αν θέλει η ΝΔ», απορρίπτοντας άλλες προσεγγίσεις, όπως, κατά πληροφορίες, έγιναν μεταξύ άλλων από τον Ανδρέα Λοβέρδο (Δημοκράτες).
  • Δεύτερον, ήταν γνωστή η εντατική αναζήτηση προσώπων με «πατριωτικό» και «δεξιόστροφο» πρόσημο, που μπορούν να «μιλήσουν» στην παραδοσιακή βάση, ειδικά μετά τις αναταράξεις από την έξοδο της Αννας Μισέλ Ασημακοπούλου από την προεκλογική κούρσα και τη διαπίστωση της ανάγκης να αναχαιτιστούν επειγόντως οι διαρροές στα δεξιότερα της ΝΔ.
  • Τρίτον, θεωρήθηκε ότι προκύπτουν «ισχυροί» συμβολισμοί, σύμφωνα με πρωθυπουργικούς συνεργάτες, για την εκπροσώπηση της Ομογένειας και κυρίως για ένα μήνυμα αποφασιστικότητας προς την αλβανική πλευρά όσον αφορά το κράτος δικαίου.
 
"ΤΑ ΝΕΑ, 16/04/24


Μύλος με τις ελληνοαλβανικές σχέσεις


Στην πολιτική, οι πολιτικοί, μπορούν να συμμαχήσουν με τον… διάβολο, που λέει ο λόγος, προκειμένου να πετύχουν έναν στόχο. Ή και περισσότερους. Υπό την έννοια αυτή, καταλαβαίνω απολύτως γιατί ο πρόεδρος Κυριάκος έκλεισε τα αφτιά σε όσους (κι εγώ ήμουν ένας από αυτούς) υποστήριζαν ότι δεν πρέπει να βάλει σε τόσο βαριά, και σκληρή, δοκιμασία τις σχέσεις με την Αλβανία, τοποθετώντας στο ευρωψηφοδέλτιο τον Φρέντι Μπελέρη. Ωστόσο το έκανε. Γιατί το έκανε, είναι σαφές. Θέλησε με τον τρόπο αυτόν να κερδίσει πόντους σε ένα κοινό, το σκληρό, δεξιό του κοινό, τον πυρήνα της παράταξής του, ότι αυτός αψηφά τους κινδύνους προκειμένου να υπερασπιστεί την ελευθερία ενός εμβληματικού για την ελληνική ομογένεια της Βορείου Ηπείρου προσώπου, όπως είναι ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας.

Προσωπικά δεν έχω να προσθέσω τίποτε σε όσα και προ ημερών ανέφερα: μακάρι η απόφαση του προέδρου Κυριάκου να μην οδηγήσει σε ρήξη τις σχέσεις της Ελλάδας με την Αλβανία, και τη χώρα αυτή, στην ολόθερμη αγκαλιά της Τουρκίας που είναι διάπλατα ανοιχτή και την περιμένει πώς και πώς να τη σφιχταγκαλιάσει. Και αναρωτιέμαι, ειλικρινά, πώς θα αποφευχθεί αυτή η εξέλιξη, αφού είναι σίγουρο πως ο Εντι Ράμα δεν πρόκειται να αφήσει ελεύθερο τον Μπελέρη, αν εκλεγεί. Ούτε να ορκιστεί ευρωβουλευτής δεν θα του επιτρέψει. Και εμείς θα περιοριζόμαστε σε καταδικαστικά ψηφίσματα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, και θα απειλούμε με βέτο στην ενταξιακή διαδικασία της Αλβανίας στην Ευρώπη.

Μύλος.

Αποτυχημένη συνταγή

Ωραίο πάντως το χθεσινό σόου για την παρουσίαση των ευρωβουλευτών της ΝουΔου, ωραίες και οι (άλλες) εκπλήξεις του ψηφοδελτίου, αλλά με το συμπάθιο κιόλας, δεν θα αντέξω, θα το πω: ο φίλος Κυριάκος, ούτε κατάλαβε τι του συνέβη με την προηγούμενη κοινοβουλευτική του ομάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Οταν τον χόρευε στο ταψί, η κοινοβουλευτική ομάδα τού υπό διάλυση ΣΥΡΙΖΑ, και οι δικοί του ευρωβουλευτές ούτε που είχαν καταλάβει τι συνέβαινε. Πηγαινοέρχονταν Βρυξέλλες και Στρασβούργο, μες στην καλή χαρά, και ούτε που πήραν μυρωδιά τι στηνόταν με τόση μαεστρία στην πλάτη τους. Κι όταν συνέβη, ό,τι συνέβη, ούτε ήξεραν πώς να αμυνθούν για να προστατεύσουν την κυβέρνηση (και τη χώρα) από τη διαπόμπευση. Και κάπως έτσι φτάσαμε στο οδυνηρό για την Ελλάδα (ποσώς με ενδιαφέρει αν αυτό αφορούσε και την κυβέρνηση) ψήφισμα καταδίκης από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, και βρεθήκαμε να συγκρίνεται η Ελλάδα με την Ουγγαρία του Ορμπαν, και εμείς όλοι, απολογούμενοι σε ολόκληρη τη Δυτική Ευρώπη.

Κι όλα αυτά γιατί; Διότι στην κατάρτιση των ψηφοδελτίων ακολουθήθηκε η τακτική της συλλογής celebrities με πολιτικές ανησυχίες. Οχι πως οι άλλοι είναι καλύτεροι – τι να θυμηθώ; Τον Αλέξη Γεωργούλη που μας τον είχε παρουσιάσει ως «κελεπούρι» ο Τσίπρας; – αλλά οι άλλοι δεν την έχουν πληρώσει. Αυτή που την πληρώνει πάντα είναι η εκάστοτε κυβέρνηση, και παρότι τη γνωρίζει αυτή την αλήθεια ο πρόεδρος Κυριάκος, έδειξε χθες να μην έχει μάθει από τα παθήματα της προηγούμενης Ευρωβουλής.

Ετσι η πρόταση που παρουσίασε εν χορδαίς και οργάνοις, στο Ωδείο των Αθηνών, είναι βασισμένη στην ίδια αποτυχημένη συνταγή. Το μόνο που πρέπει να εύχεται τώρα είναι να εκλέγουν αυτοί που πρέπει, αυτοί τουλάχιστον οι οποίοι γνωρίζουν πέντε πράγματα για το πώς λειτουργούν τα συστήματα στις Βρυξέλλες…

Η Μελέτη, και ο Παπανώτας

Να, ας πούμε, η υποψηφιότητα της κυρίας Ελεονώρας Μελέτη. Συνάδελφός μας, εδώ στον όμιλο της Alter Ego Media, με δική της πρωινή, καθημερινή, εκπομπή στο Mega, την οποία διεξέρχεται με επιτυχία, κλήθηκε από τον πρόεδρο Κυριάκο να στελεχώσει το ευρωψηφοδέλτιο της ΝουΔου. Πρόσωπο φωτεινό, με εξαιρετικές ικανότητες στην παρουσίαση τηλεοπτικών προγραμμάτων, και με γενική άποψη για τα πράγματα, η κυρία Μελέτη, δοκιμάζει για πρώτη φορά τις δυνάμεις της στην πολιτική, και είναι αυτονόητο ότι οι ευχές μας για καλή επιτυχία τη συντροφεύουν ήδη. Ομως γιατί την κάλεσε να συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο ο πρόεδρος Κυριάκος, μια που δεν είχε ποτέ ασχοληθεί με την πολιτική η γυναίκα; Τι μπορεί να περιμένει από αυτήν την ένταξη ο Πρωθυπουργός; Προφανέστατα, να φέρει η κυρία Μελέτη ψήφους, προς ενίσχυση του γενικού ποσοστού της ΝουΔου. Δεν λέω ότι είναι κάτι πρωτόφαντο αυτό, όχι. Αλλά από ποια δεξαμενή ψήφων μπορεί να τις αντλήσει πέραν από το τηλεοπτικό της κοινό;

Προσωπικά δεν βλέπω κάτι άλλο. Τι βλέπω, αντιθέτως; Οτι υπάρχει ένας μιμητισμός, ο οποίος καθόλου δεν προωθεί την ιδέα της πολιτικής: ενέταξε ας πούμε τον Παπανώτα στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ο πρόεδρος Κασσελάκης, ενδεχομένως να εντάξει (όπως έντονα ακούγεται τις τελευταίες ημέρες) και τον Γιώργο Λιάγκα, και η «απάντηση» του προέδρου Κυριάκου είναι η Ελεονώρα Μελέτη.

Τέλεια θα πάει κι αυτό, είμαι σίγουρος…

Celebrities Vs παλαιών

Οπως προαναφέρω, και οι άλλοι, οι «απέναντι» δεν είναι καλύτεροι. Στις προκριματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάρτιση του ψηφοδελτίου των ευρωεκλογών, πλην του Νικόλα Φαραντούρη του φίλου μου, ο οποίος και σχέση έχει με την πολιτική, και δοκιμασμένη στην πράξη είναι αυτή η σχέση, πρώτευσαν από τους άνδρες ο μπασκετμπολίστας Νίκος Παππάς (άλλο ένα πουλέν Τσίπρα, ο οποίος τον προόριζε, αν θυμάστε, για τον Δήμο Αθηναίων…) και η γνωστή μας Σοφία Μπεκατώρου, η μητέρα του ελληνικού #ΜeΤoo – εξαιτίας μιας δικής της καταγγελίας ξεκίνησαν όλα στην Ελλάδα, μέχρι που πήραν μορφή χιονοστιβάδας.

Μοιραία, αφού τους επέλεξε ο λαός των 63.000 ψηφοφόρων (τόσοι, λέει, έλαβαν μέρος στην εκλογική διαδικασία) θα τους τοποθετήσει στο ψηφοδέλτιο ο πρόεδρος Κασσελάκης – δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά, από τη στιγμή που πήρε την απόφαση να προκηρύξει εσωκομματικές εκλογές για την κατάρτιση του ψηφοδελτίου. Και ρωτώ εγώ τώρα. Με τα celebrities θα κάνει δουλειά στο Ευρωκοινοβούλιο; Μπορούν οι άνθρωποι αυτοί, μέσα στην ασχετοσύνη τους, να συναγωνιστούν τη δουλειά που έκαναν ο Κούλογλου με τον Αρβανίτη και τον Παπαδημούλη; Δεν μπορούν. Αλλά είναι celebrities, αυτό είναι που μετράει. Τα υπόλοιπα, όπως η σχέση τους με την πολιτική, δεν είναι κάτι που απασχολεί τον πρόεδρο Κασσελάκη. Οπως και κανέναν άλλο, για να μην είμαι άδικος και δεν το θέλω…

Lifestyle και παραπολιτική

Ο ίδιος ο πρόεδρος Κασσελάκης τώρα, βρίσκεται ακόμη στις Ηνωμένες Πολιτείες – σήμερα κατά το πρόγραμμα θα βρίσκεται στην Ουάσιγκτον για επαφές, με κάτι παράγοντες, Δ’ Εθνικής (αμερικανικής) κατηγορίας (στη Νέα Υόρκη, συναντήθηκε με ομογενείς), αλλά αυτό μικρή σημασία έχει. Σημασία έχει ότι παίζει με ιδιαίτερη επιμέλεια τον ρόλο του, και τον παίζει καλά, όπως είδα σε μερικά βίντεο από την κυριακάτικη παρέλαση των ομογενών στην 5η Λεωφόρο, με αφορμή την Εθνική Επέτειο. Selfies, χαμόγελα, αγκαλιές, χαιρετούρες, και ο Τάιλερ από κοντά στο ίδιο μοτίβο και αυτός.

Ο πρόεδρος ψήφισε φυσικά, διαδικτυακά τους εκλεκτούς του για το ευρωψηφοδέλτιο, και αύριο επιστρέφει Αθήνα, για να ξεκινήσει όπως μου είπαν, αμέσως περιοδείες ανά την Ελλάδα, με στόχο «να περάσει παντού το μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ».

Αν είχε και πολιτική μέσα του το «μήνυμα», θα ήταν ακόμη καλύτερα, αλλά έχει μόνο lifestyle, παραπολιτική, και τίποτε περισσότερο. Αυτή είναι η αλήθεια…


"ΤΑ ΝΕΑ, Ηλίας Κανέλλης, 16/04/24


...την "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ", και...




Του ΣΤΑΥΡΟΥ Γ. ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ

"Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ",
16/04/24



Εντονο παρασκήνιο συνόδευσε την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να
 συμπεριλάβει τελικά τον Φρέντι Μπελέρη στο ευρωψηφοδέλτιο της Ν.Δ.

Σε σύσκεψη που έγινε την Κυριακή στο Μέγαρο Μαξίµου, παρουσία των δύο υπουργών Επικρατείας Μάκη Βορίδη και Ακη Σκέρτσου, του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη, του στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού Θανάση Νέζη και του Αλέξη Πατέλη, ελήφθη οριστικά η απόφαση από τον κ. Μητσοτάκη για την κάθοδο του Φρέντι Μπελέρη. Η πραγµατικότητα είναι πως ο πρωθυπουργός το προηγούµενο διάστηµα άκουγε συνεχώς αντικρουόµενες απόψεις για το θέµα, αλλά δεν είχε πάρει οριστικές αποφάσεις. Απλά τις ζύγιζε. Κατά τη σύσκεψη της Κυριακής παρουσιάστηκαν και πάλι όλες οι απόψεις µε τα υπέρ και τα κατά. 

Κοµβικό ρόλο έπαιξαν τρεις λόγοι: 
Πρώτον, από τη στιγµή που το θέµα της υποψηφιότητας του Φρέντι Μπελέρη είχε δηµοσιοποιηθεί, ο πρωθυπουργός έκρινε πως η µη συµπερίληψή του θα έστελνε λάθος µήνυµα, καθώς θα µπορούσε να ερµηνευτεί ως υπαναχώρηση έναντι της Αλβανίας, κάτι που δεν ισχύει και ως εκ τούτου ο κ. Μητσοτάκης δεν µπορούσε να το δεχτεί. ∆εύτερον, στη σύσκεψη της Κυριακής τέθηκαν επί τάπητος οι τελευταίες µετρήσεις. Ο Φρέντι Μπελέρης είναι, όπως είχε γράψει και η «Κ» προ εβδοµάδας, πολύ ψηλά στις προτιµήσεις, φτάνοντας έως και την τρίτη θέση. Τέλος, η πολιτική πίεση που δέχεται η Ν.∆. από τα δεξιά δεν θα µπορούσε να µη συνυπολογιστεί. Οι πιο προσεκτικοί µάλιστα θα παρατήρησαν πως ο Κυριάκος Βελόπουλος απέφυγε το τελευταίο διάστηµα να σχολιάσει το θέµα Μπελέρη, περιµένοντας στη γωνία να του κάνει εκείνος πρόταση υποψηφιότητας, κάτι που αποτυπώνει την αθέατη µάχη που γίνεται στον λεγόµενο «πατριωτικό χώρο». Και «αυτόν τον χώρο δεν τον χαρίζουµε σε κανέναν», έλεγε κυβερνητική πηγή στην «Κ».

Αµέσως µετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του ο Φρέντι Μπελέρης σε ηχογραφηµένο µήνυµά του ανέφερε µεταξύ άλλων πως «η µάχη που δίνω δεν είναι προσωπική», αλλά «είναι µάχη για το κράτος δικαίου και τη ∆ηµοκρατία, οι κανόνες των οποίων πρέπει να γίνονται σεβαστοί από όλους». Είναι µάχη «για τις αξίες που πρεσβεύει η ∆ύση και η Ευρώπη και οι οποίες πρέπει να γίνονται σεβαστές από όσους θέλουν να ενταχθούν στη µεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια» και τέλος «είναι µάχη για το πιο ταλαιπωρηµένο και αδικηµένο κοµµάτι του ελληνισµού, την ελληνική µειονότητα της Αλβανίας».

Πλην του Φρέντι Μπελέρη χθες στο Ωδείο Αθηνών παρουσιάστηκαν και οι υπόλοιποι 41 –παρόντες– ευρωβουλευτές, οι οποίοι εκπροσωπούν ολόκληρο το φάσµα της ελληνικής κοινωνίας. Αναλυτικά την ψήφο των Ελλήνων πολιτών θα διεκδικήσουν οι: Αβραµίδου Σεραφίνα, Αγγελόπουλος Μιχαήλ, Αρχοντίδου Βασιλική, Αυτιάς Γεώργιος, Βεζυργιαννίδης Ιωάννης, Βόζεµπεργκ - Βρυωνίδη Ελισσάβετ, ∆άκης Γεώργιος, ∆εκόλης Ιωάννης, ∆ήµας Πύρρος, ∆ούνια Παναγιώτα, Εξαδάκτυλος Αθανάσιος, Ζαµπούκας Ανδρέας, Καρανικόλας Σπυρίδων, Καραχάλιος Θεόφιλος, Κατσαούνης ∆ηµήτριος, Κεφαλογιάννης Εµµανουήλ, Κοντοζαµάνης Βασίλειος, Κουρή - Καλλέργη Ολγα, Κουτσουπιά Μαρία - Ωραιοζήλη, Κρυσταλλίδου Θεοπίστη, Κυµπουρόπουλος Στυλιανός, Μεϊµαράκης Ευάγγελος, Μελέτη Ελεονώρα, Μουρούτης Γεώργιος, Μπελέρης ∆ιονύσιος - Φρέντι, Μπλιούµης Γεώργιος, Ναούµης Νικόλαος, Οµράν - Κουκουβιτάκης Ταµέρ - Ορέστης, Παράσχου Ανδρούλα, Πατουλίδου Παρασκευή, Ρογδάκη Αννα - Μαρία, Σακελλάρης Βασίλειος, Σέρµπος Σωτήριος, Σούλογλου Νουρτζάν, Σπυράκη Μαρία, Στέφος Νικόλαος, Τρακατέλλη Λυδία - Αντωνία, Τσιόδρας ∆ηµήτριος, Τσουχαντάρης Αθανάσιος, Φλέσσα Βασιλική, Χριστοπούλου Παναγιώτα - Νιόβη, Χριστοφιλοπούλου Παρασκευή. Με το πέρας της εκδήλωσης τον λόγο έλαβε ο πρωθυπουργός, ο οποίος µεταξύ άλλων τόνισε πως στο ευρωψηφοδέλτιο «συναντώνται πρόσωπα από κάθε γωνιά της πατρίδας µας, αλλά και κάθε γωνιά από όλο τον κόσµο, από κάθε επαγγελµατική οµάδα» δίνοντας τη δυνατότητα στους πολίτες να επιλέξουν ανάµεσα σε πολύ καλά βιογραφικά.



....από την "ΕΣΤΙΑ" (κύριο θέμα)



"ΕΣΤΙΑ", 16/04/24










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου