οι κηπουροι τησ αυγησ

Παρασκευή 21 Μαΐου 2021

Η ουσία είναι πως το πρόγραμμα εξελίσσεται κανονικά, και όλα δείχνουν ότι σύντομα θα έχει επιτευχθεί το επιθυμητό «τείχος ανοσίας», για το οποίο ακούμε συχνά να λένε. Χθες, παρατηρούσα τον σχετικό πίνακα του ευρωπαϊκού οργανισμού για την αντιμετώπιση της πανδημίας ECDC, που καταγράφει τις επιδόσεις των χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης στον τομέα του εμβολιασμού. Το πιστεύει κανείς ή όχι, η Ελλάδα βρίσκεται στην 11η θέση μεταξύ των 27 χωρών, διότι παρά τις... «εγκληματικές ευθύνες» της κυβέρνησης, και προσωπικά του προέδρου Κυριάκου, όπως διατείνεται σε κάθε ευκαιρία ο «Λεγάμενος», έχει εμβολιαστεί πλήρως το 15,7% του πληθυσμού. Οταν η Γαλλία είναι στο 14,9%, η Αυστρία στο 14,2%, η Ολλανδία στο 12,2% και η Γερμανία στην τελευταία θέση με 11,5%. Το οποίο σε απλά ελληνικά σημαίνει ότι πέφτει πολύς σανός στην αγορά, για να μασήσει ανενόχλητο το πλήθος το ανώνυμο. Πολύς συριζοσανός, για την ακρίβεια...

Από "ΤΑ ΝΕΑ"

"ΤΑ ΝΕΑ", 20/05/21

 

Η πορεία των 3 εκατ. ευρώ...


Κι εγώ το βιολί μου. Θα επιμείνω και σήμερα στο τι έγιναν τα 3 εκατομμύρια που χορήγησαν οι αδελφοί Χούρι στον κυρ Χρήστο Καλογρίτσα, προκειμένου να λάβει μέρος στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες που είχε «στήσει» κατά κυριολεξία ο Νίκος ο Παππάς, ο και... κοσμοναύτης αποκαλούμενος, ως «μπροστινός» του ΣΥΡΙΖΑ. Ποια ήταν η τύχη τους, αφότου ο κυρ Χρήστος (ο γιος του Βλαδίμηρος-Ιωάννης, για την ακρίβεια, που εμφανιζόταν ως εκπρόσωπος της οικογένειας) κηρύχθηκε έκπτωτος της διαδικασίας στο και ένα της διαγωνιστικής διαδικασίας. Οπως προανέφερα (χθες συγκεκριμένα, για τους επιμελείς αναγνώστες μου), τα 3 αυτά εκατομμύρια τα οποία ως έμβασμα (από τους Χούρι) είχαν φτάσει σε δεσμευμένο λογαριασμό της Τράπεζας Αττικής επ' ονόματι του Ιωάννη-Βλαδίμηρου Καλογρίτσα, προκειμένου να εκδοθεί η εγγυητική επιστολή συμμετοχής στον διαγωνισμό, επιστράφηκαν στον ίδιο λογαριασμό. Ο οποίος πλέον δεν ήταν δεσμευμένος. Αλλά ελεύθερος, στη δικαιοδοσία και τη διάθεση του κατόχου του.

Και τι έκανε ο κάτοχος; Οχι πάντως αυτό που θα φανταζόταν κανείς. Ητοι να επιστρέψει τα χρήματα από εκεί που ήρθαν. Στην τράπεζα των Χούρι. Αφού δεν υπήρχε συμμετοχή στον διαγωνισμό, και το σχέδιο για τη δημιουργία «συριζοκάναλου» είχε πάει άπατο, δεν υπήρχε και λόγος να παραμείνουν δεσμευμένα τα χρήματα στην Ελλάδα. Ετσι δεν είναι;

... και η μοιρασιά

Ετσι θα ήταν, αλλά δεν έγινε ποτέ κάτι τέτοιο. Τι έγινε; Ιδού, η αποκάλυψη, σύμφωνα με στοιχεία που περιήλθαν σε γνώση μου χθες, πρωί πρωί, την ώρα που ο κυρ Χρήστος (Καλογρίτσας) κατέθετε και πάλι στην Προανακριτική Επιτροπή:

- τα χρήματα από τη στιγμή που περιήλθαν στην κατοχή του «ιδιοκτήτη» του λογαριασμού, άρχισαν να... μοιράζονται. Εδώ κι εκεί. Δεξιά και αριστερά, που λέει ο λόγος.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ιωάννης-Βλαδίμηρος Καλογρίτσας μετέφερε διαμιάς σε έναν λογαριασμό που κατείχε στην Εθνική Τράπεζα (και ενδεχομένως, διαθέτει ακόμη...) το ποσό του 1,2 εκατομμυρίου ευρώ. Με web banking μάλιστα.

Τα δε υπόλοιπα, περίπου 1.800.000 ευρώ, συν κάτι ψιλά που είχε στον λογαριασμό του στην Τράπεζα Αττικής, μεταφέρθηκαν σε άλλο λογαριασμό που διατηρούσε εντός της ίδιας Τράπεζας η κατασκευαστική εταιρεία Τοξότης της οικογένειας Καλογρίτσα.

Μια πρόχειρη ανάλυση/ανάγνωση των κινήσεων του συγκεκριμένου λογαριασμού της κατασκευαστικής εταιρείας Τοξότης, που έγινε μέσω μιας εσωτερικής διαδικασίας στην Τράπεζα Αττικής, δεν επέφερε αξιοποιήσιμα στοιχεία. Ο λόγος είναι ότι από αυτόν τον λογαριασμό (στον οποίο επαναλαμβάνω μεταφέρθηκαν τα περίπου 2 εκατομμύρια ευρώ) έχουν γίνει εκατοντάδες μεταφορές-πληρωμές προμηθευτών και άλλων, προφανώς στη βάση του κύκλου εργασιών της εταιρείας.

Συριζοσανός

Να βλέπουμε και τα καλά αυτής της ιστορίας με το εμβολιαστικό πρόγραμμα της χώρας, γιατί μπορεί να γκρινιάζουν διάφοροι, για λόγους όχι πάντοτε αθώους (για παράδειγμα, δεν θα ξεχάσουμε ποτέ, τη φοβερή στη σύλληψή της, ατάκα του «Λεγάμενου» για το εμβόλιο της AstraΖeneca - με το... ξεστοκάρισμα), αλλά η ουσία είναι πως το πρόγραμμα εξελίσσεται κανονικά, και όλα δείχνουν ότι σύντομα θα έχει επιτευχθεί το επιθυμητό «τείχος ανοσίας», για το οποίο ακούμε συχνά να λένε. Χθες, παρατηρούσα τον σχετικό πίνακα του ευρωπαϊκού οργανισμού για την αντιμετώπιση της πανδημίας ECDC, που καταγράφει τις επιδόσεις των χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης στον τομέα του εμβολιασμού. Το πιστεύει κανείς ή όχι, η Ελλάδα βρίσκεται στην 11η θέση μεταξύ των 27 χωρών, διότι παρά τις... «εγκληματικές ευθύνες» της κυβέρνησης, και προσωπικά του προέδρου Κυριάκου, όπως διατείνεται σε κάθε ευκαιρία ο «Λεγάμενος», έχει εμβολιαστεί πλήρως το 15,7% του πληθυσμού. Οταν η Γαλλία είναι στο 14,9%, η Αυστρία στο 14,2%, η Ολλανδία στο 12,2% και η Γερμανία στην τελευταία θέση με 11,5%.

Το οποίο σε απλά ελληνικά σημαίνει ότι πέφτει πολύς σανός στην αγορά, για να μασήσει ανενόχλητο το πλήθος το ανώνυμο. Πολύς συριζοσανός, για την ακρίβεια...

«Κλειδί» τα σποτάκια

Η χώρα υστερεί εμβολιαστικά σε ορισμένες ηλικιακές ομάδες, όπως ας πούμε στις ηλικίες 60-69 και 54-59, αλλά αυτό έχει να κάνει πια με τους ίδιους τους πολίτες και την ευθύνη τους απέναντι στο κοινωνικό σύνολο. Οχι γιατί υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τους ρυθμούς του εμβολιασμού ή με τον εξοπλισμό, να έχουν για παράδειγμα... καπάκια οι σύριγγες. Οχι. Μάλιστα, υπάρχει και έρευνα η οποία έχει καταγράψει πως το 95% των εμβολιασθέντων δήλωσε έως και ενθουσιασμένο από την οργάνωση του εμβολιαστικού προγράμματος.

Το θέμα για μένα είναι πώς θα πειστούν εκείνοι που δεν έχουν κάνει εμβόλιο, να δηλώσουν στην πλατφόρμα τους ότι επιθυμούν να εμβολιαστούν. Και εδώ, πιστεύω, ότι πρέπει το υπουργείο Υγείας να αλλάξει τα σχετικά σποτάκια που υποτίθεται ότι παρακινούν τους πολίτες να σπεύσουν να εμβολιαστούν. Είναι τόσο ξενέρωτα, και τόσο αφυδατωμένα από μηνύματα, που δεν έχουν πλέον καμία επιδραστική επίπτωση στους πολίτες προς τους οποίους απευθύνονται. Χρειάζονται καινούργια σποτ, με μηνύματα που θα «ακουμπούν» τον επιφυλακτικό πολίτη και θα τον κάνουν να πάρει τη (μεγάλη) απόφαση.

Ας πούμε σποτάκια με δημοφιλείς καλλιτέχνες. Ή δημοφιλείς αθλητές. Ή ακόμη και με πολιτικούς, δημοσιογράφους, ακόμη και εκπροσώπους της Εκκλησίας.

Κίνητρα

Προσωπικά το μόνο σποτάκι που βρήκα ενδιαφέρον από όλα αυτά που προβάλλονται νυχθημερόν στην τηλεόραση ήταν ένα με έναν γιατρό εντατικολόγο ο οποίος περιέγραφε τόσο παραστατικά μια νύχτα κορωνοϊού στην εφημερία του νοσοκομείου στο οποίο εργάζεται. Κάτι τέτοια μπορούν να αποτελέσουν κίνητρο. Να καταλάβει ο άλλος, ο άνετος, ότι πρέπει να εμβολιαστεί, γιατί το οφείλει όχι μόνο στον εαυτό του, αλλά και στους γύρω του. Επίσης, αν δει τα σκούρα η κυβέρνηση, ας επιχειρήσει να δώσει κίνητρα. Δεν έχω σκεφθεί τι μπορεί να είναι αυτά τα κίνητρα. Χρήματα ίσως; Είναι μια λύση.

Μπορεί να μην ακούγεται καλά, μπορεί να υπάρχουν ενστάσεις, αλλά ίσως να είναι μια κάποια λύση. Το κάνει ήδη ένας ιδιώτης, στη Βέροια. Ιδιοκτήτης ΚΤΕΟ. Που δίνει πριμ 300 ευρώ σε κάθε υπάλληλό του ο οποίος θα εμβολιαστεί. Και το κάνει, για να μην έχει, δήλωσε, προβλήματα στη λειτουργία της επιχείρησης.

Ας το δουν και αυτό οι αρμόδιοι. Οπως και να το δεις, όπως και να το κάνεις, περισσότερο, πολύ περισσότερο, κοστίζει στο ΕΣΥ (εκτός όλων των άλλων προβλημάτων που δημιουργεί στο Σύστημα) κάποιος που θα νοσηλευτεί με κορωνοϊό.

Και δεν συζητάμε καν για το κόστος της νοσηλείας του, αν - ο μη γένοιτο - δεν πάει καλά κατά την παραμονή του σε απλό θάλαμο στο νοσοκομείο, και απαιτηθεί να εισαχθεί σε ΜΕΘ. Κόστος τεράστιο. Και χωρίς να είναι βέβαιο ότι θα τα καταφέρει κιόλας να βγει ζωντανός από εκεί μέσα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου