οι κηπουροι τησ αυγησ

Παρασκευή 14 Μαΐου 2021

Φυσικά κάθε εμβόλιο έχει παρενέργειες, ακόμη και το πιο απλό, αλλά οι «ψεκασμένοι» που διακινούν αυτή τη θεωρία το αποκρύπτουν παντελώς. Σε κάθε περίπτωση, και με αφορμή τα συνεχώς αυξανόμενα κρούσματα στα νοσοκομεία, μεταξύ του νοσηλευτικού και βοηθητικού προσωπικού που με τη σειρά του θέτει σε κίνδυνο τους ασθενείς που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία, νομίζω ότι ήρθε η ώρα η κυβέρνηση να πάρει δραστικά μέτρα. Ας ρίξουν μια ματιά στο τι έκανε σε ανάλογη περίπτωση ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Ντράγκι και ας πράξουν αναλόγως. Δεν θέλεις, κύριε, να κάνεις το εμβόλιο; Πολύ ωραία, αλλά δεν μπορείς να είσαι στο ΕΣΥ, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία ασθενών και λοιπού προσωπικού των νοσοκομείων. Θα μετακινηθείς σε κάποια άλλη υπηρεσία του Δημοσίου. Πήγαινε σε έναν δήμο, δεν ξέρω. Αλλά πάντως σε νοσοκομείο δεν μπορείς να είσαι. Εχει τα κότσια η κυβέρνηση να πάρει μια τέτοια απόφαση;

Από "ΤΑ ΝΕΑ"


"ΤΑ ΝΕΑ", 13/05/21

 
Προσοχή στην «υπερέκθεση»

Καταλαβαίνω ότι το ανατριχιαστικό έγκλημα στα Γλυκά Νερά με θύμα μια 20χρονη μητέρα, που συγκλόνισε την Ελλάδα, προκάλεσε αναταραχή και στην κυβέρνηση. Παρότι οι σχετικοί αριθμοί «ευημερούν» (οι αριθμοί στους δείκτες εγκληματικότητας εννοώ), κάτι τέτοια εγκλήματα είναι προφανές ότι συνταράζουν την κοινωνία και προκαλούν αισθήματα ανασφάλειας. Και ότι όλο αυτό γυρίζει στην κυβέρνηση.

Αυτό που δεν καταλαβαίνω όμως, και θέλω να το πω, είναι η σπουδή ορισμένων κύκλων του Μεγάρου Μαξίμου να μας «ενημερώσουν» (το έγραφε χθες ο συνάδελφος «Μικροπολιτικός») περί του τηλεφωνήματος του Πρωθυπουργού στον υπουργό Χρυσοχοΐδη προκειμένου να του ζητήσει λέει να επιταχυνθούν οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. και να διαλευκανθεί άμεσα το ειδεχθές έγκλημα.

Συγγνώμη, αλλά περνάει από κανενός το μυαλό ότι ο Χρυσοχοΐδης θα ζητούσε από μόνος του κάτι λιγότερο από τους επιτελείς του; Θα τους έλεγε, ας πούμε, εντάξει, παιδιά, έγινε και ένα εγκληματάκι εκεί στα Γλυκά Νερά, δείτε τι έχει συμβεί, και χαλαρά, με το πάσο σας, ρίξτε καμιά ματιά αν μπορούμε να βρούμε τους δράστες;

Εχω την αίσθηση ότι έχει χαθεί λιγάκι η μπάλα με την επικοινωνιακή πολιτική που ακολουθεί το Μέγαρο Μαξίμου για τον Πρωθυπουργό. Εχουν, ας πούμε, ακούσει τίποτε για τις βλαβερές συνέπειες της «υπερέκθεσης»;

Εφιάλτης

Επίσης, αντί αυτοί οι «κύκλοι» να κάνουν το ένα φάουλ μετά το άλλο, και εν τέλει να εκθέτουν τον Πρωθυπουργό, θα μπορούσαν ίσως να στρέψουν την ενεργητικότητά τους προς μια άλλη κατεύθυνση. Εκείνη των υπουργών που εκτίθενται καθημερινά στα αδηφάγα πρωινά των καναλιών και πολλές φορές εκθέτουν και την κυβέρνηση εκτός από τον εαυτό τους με το τι λένε και πώς το λένε. Παράδειγμα: το «μπορεί να συμβεί στον καθένα από μας» που εκστόμισε χθες το πρωί στον ΣΚΑΪ ο Στέλιος Πέτσας, μπορεί να ειπώθηκε στο πλαίσιο ενός ολόκληρου συλλογισμού, ωστόσο αυτό που κράτησε ο τηλεθεατής ήταν η συγκεκριμένη αναφορά. Και ανησύχησε. Διπλά. Αφού μπορεί να συμβεί «στον καθένα από μας» αυτό που συνέβη στα Γλυκά Νερά, σκέψου τι μπορεί να συμβεί σε κάποιον που δεν είναι υπουργός, υφυπουργός, κυβερνητικός παράγων.

Με την καραμπίνα αγκαλιά θα κοιμούνται πλέον οι άνθρωποι...

Περί αγωγών

Αναδημοσιεύω από την ηλεκτρονική σελίδα της «Αυγής» κείμενο αφορούν σε αγωγή που κατέθεσε ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης κατά ιστοσελίδας ειδικού ενδιαφέροντος (όπως προκύπτει και από την ονομασία της) υπό την επωνυμία aftodioikisi.gr. Αγνοώ τι έγραψε η περί ης ο λόγος ιστοσελίδα κατά του Πατούλη και εκείνος θεώρησε συκοφαντικό, και στέκομαι στο πώς παρουσιάζει το θέμα η «Αυγή», διότι έχουμε ως ΣΤΙΓΜΑ ένα ενδιαφέρον, το οποίο θα αναλύσω εν συνεχεία. Γράφει, λοιπόν, το συριζόργανο «Αυγή»:

«Ο περιφερειάρχης Αττικής με την αγωγή του εμφανίζεται να επιλέγει μεταξύ των μέσων για το πού θα στρέψει τα πυρά του ζητώντας μάλιστα το ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΟ (τα κεφαλαία δικά μου) ποσό των 500.000 ευρώ.

Από την πλευρά της η ιστοσελίδα aftodioikisi.gr απάντησε με εξώδικο στον Γιώργο Πατούλη και επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι "ο περιφερειάρχης Αττικής, πλήττοντας ευθέως την ελευθερία του Τύπου, στοχοποιεί επιλεκτικά ένα ανεξάρτητο ΜΜΕ, επιχειρώντας αφενός να εκφοβίσει τους δημοσιογράφους του για να μην του ασκούν κριτική και αφετέρου να το εξαφανίσει από τον χάρτη του Διαδικτύου.

Επειδή το ζήτημα της αγωγής του κυρίου Πατούλη κατά της aftodioikisi.gr δεν είναι μόνο ή κυρίως Δικαστικό. Είναι ζήτημα που θίγει βάναυσα την ελευθερία του Τύπου και την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών. Είναι, εν τέλει, ζήτημα βαθιά ιδεολογικό και πολιτικό" υπογραμμίζεται με νόημα από την ιστοσελίδα».

Την προσεχή Πέμπτη εκδικάζεται στο Πρωτοδικείο Αθηνών αγωγή του «Λεγάμενου» σε βάρος μου και σε βάρος της εφημερίδας για το θέμα της βίλας του 500άρικου στο Σούνιο. Παρακαλώ τους συναδέλφους της «Αυγής», που βρήκαν (και είναι...) ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΟ το ποσό των 500.000 ευρώ που απαιτεί ο Πατούλης από την ιστοσελίδα aftodioikisi.gr, να μου πουν πώς χαρακτηρίζουν το... 1 εκατομμύριο ευρώ που απαιτεί ο πρόεδρός τους. Επίσης αν συμφωνούν ότι η αγωγή του «Λεγάμενου» σε βάρος μου «είναι ζήτημα που θίγει βάναυσα την ελευθερία του Τύπου και την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών. Είναι, εν τέλει, ζήτημα βαθιά ιδεολογικό και πολιτικό», όπως υποστηρίζουν ότι είναι (και είναι!) η αγωγή Πατούλη. Ο,τι μου απαντήσουν δε, υπόσχομαι ότι θα το καταθέσω στο δικαστήριο...

Το λάθος με τα εμβόλια

Διαπιστώνω ένα έλλειμμα σε ό,τι αφορά την καμπάνια για τον εμβολιασμό των πολιτών. Το έλλειμμα, το οποίο μπορείς και να το θεωρήσεις και μεγάλο και επικίνδυνο, είναι ότι δεν έχει προειδοποιηθεί ο πληθυσμός που εμβολιάζεται ή εμβολιάστηκε πως, επειδή έκανε το εμβόλιο, δεν ξεμπέρδεψε με τον κορωνοϊό. Δεν ξεμπέρδεψε. Απλώς είναι πιο ανθεκτικός στην επιθετικότητά του. Και πιο ασφαλής αν τυχόν ασθενήσει από αυτόν. Θα ασθενήσει με ελαφρύτερα συμπτώματα από κάποιον άλλον που δεν έχει κάνει το εμβόλιο. Τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο.

Εδώ, όπως παρατηρεί κανείς το τελευταίο διάστημα βγαίνοντας μια βόλτα στους δρόμους, βρισκόμαστε μπροστά στο φαινόμενο αυτοί που έχουν κάνει το εμβόλιο να θεωρούν ότι «καθάρισαν» με τον κορωνοϊό και είναι πλέον ασφαλείς, και άρα δεν πρέπει να τηρούν κανένα μέτρο, ούτε καν να φορούν μάσκα.

Πρόκειται για εντελώς λάθος λογική, η οποία αν επικρατήσει αλίμονο για όλους. Δεν θα πάει στράφι μόνο το εμβολιαστικό πρόγραμμα, άλλα ο κορωνοϊός θα μείνει για πάντα ανάμεσά μας.

Οι αρνητές με τις λευκές μπλούζες

Το άλλο μεγάλο πρόβλημα με τον εμβολιασμό είναι ότι πληθαίνουν οι «αρνητές» μεταξύ του νοσηλευτικού προσωπικού των νοσοκομείων. Και δεν είναι μόνο νοσηλευτές και νοσηλεύτριες που αρνούνται να εμβολιαστούν, είναι και το λοιπό βοηθητικό προσωπικό, το οποίο αρνείται, στη βλακώδη λογική ότι «το εμβόλιο έχει παρενέργειες».

Φυσικά κάθε εμβόλιο έχει παρενέργειες, ακόμη και το πιο απλό, αλλά οι «ψεκασμένοι» που διακινούν αυτή τη θεωρία το αποκρύπτουν παντελώς. Σε κάθε περίπτωση, και με αφορμή τα συνεχώς αυξανόμενα κρούσματα στα νοσοκομεία, μεταξύ του νοσηλευτικού και βοηθητικού προσωπικού που με τη σειρά του θέτει σε κίνδυνο τους ασθενείς που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία, νομίζω ότι ήρθε η ώρα η κυβέρνηση να πάρει δραστικά μέτρα.

Ας ρίξουν μια ματιά στο τι έκανε σε ανάλογη περίπτωση ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Ντράγκι και ας πράξουν αναλόγως.

Δεν θέλεις, κύριε, να κάνεις το εμβόλιο; Πολύ ωραία, αλλά δεν μπορείς να είσαι στο ΕΣΥ, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία ασθενών και λοιπού προσωπικού των νοσοκομείων. Θα μετακινηθείς σε κάποια άλλη υπηρεσία του Δημοσίου. Πήγαινε σε έναν δήμο, δεν ξέρω. Αλλά πάντως σε νοσοκομείο δεν μπορείς να είσαι.

Εχει τα κότσια η κυβέρνηση να πάρει μια τέτοια απόφαση;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου