οι κηπουροι τησ αυγησ

Πέμπτη 13 Μαΐου 2021

Η χθεσινή επιστολή της Προανακριτικής στην Τράπεζα της Ελλάδος για το άνοιγμα λογαριασμών στην Ελλάδα και το εξωτερικό, σχετικά με τα τρία εκατομμύρια των Χούρι στον Χρήστο Καλογρίτσα, είναι - θεωρώ - η αρχή του νήματος που θα ξηλώσει το πουλόβερ. Ειδικά αν προχωρήσει η έρευνα και στην Κύπρο, τα μυστήρια της οποίας κρύβουν πολλά, όχι μόνο για τη συγκεκριμένη υπόθεση, αλλά και για άλλες... Το άνοιγμα μπορεί να καθυστέρησε μερικά χρόνια (για παράδειγμα, η Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος τι έκανε όλο αυτό το διάστημα; Τόσα και τόσα είχαν γραφεί και ειπωθεί για τα τρία εκατομμύρια. Γιατί δεν συγκινήθηκε (η Αρχή...); Αυτή που είχε κινηθεί με... διαστημική ταχύτητα, προκειμένου να ερευνήσει ανοίγοντας τους λογαριασμούς του κ. Κώστα Σημίτη και της οικογένειάς του, γιατί δεν έκανε τίποτε στην περίπτωση του εμβάσματος των Χούρι; Οχι πως περιμένω απαντήσεις από κανέναν. Σιγά να μην απαντηθούν αυτά τα ερωτήματα από την εντιμότατη κυρία Ζαΐρη, που προΐστατο της Αρχής. Τα θέτω όμως, γιατί μας θυμίζουν τι συνέβαινε επί ΣΥΡΙΖΑ - εκείνη την αλήστου μνήμης περίοδο...

Από "ΤΑ ΝΕΑ"





"ΤΑ ΝΕΑ", 12/05/21

 
Ερώτηση... κάτω από τη βάση

Επανέρχομαι σήμερα σε ένα αγαπημένο μου θέμα, που φέρει τον γενικό τίτλο «αντιπολίτευση για τα μπάζα»! Αφορμή αποτέλεσε μια ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό που κατέθεσε χθες ο «Λεγάμενος», και λογικά πρέπει να συζητηθεί κάποια από τις επόμενες Παρασκευές στη διαδικασία «Η ώρα του Πρωθυπουργού». Θέμα της ερώτησης, η πρόθεση της κυβέρνησης να καθορίσει ένα επίπεδο βαθμολογίας για τα παιδιά που δίνουν εξετάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ. Να μην εισάγονται δηλαδή στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα «ντουβάρια», που λέγαμε παλιά, με γραπτά που βαθμολογούνται πολύ κάτω από τη βάση του 10. Τη βάση του μετρίου.

Αυτό ο «Λεγάμενος» το βρίσκει ότι έχει ταξικό πρόσημο - όχι ότι μπορεί να αυξήσει την άμιλλα και το επίπεδο σπουδών στα ΑΕΙ. Και όχι μόνο ταξικό πρόσημο, άλλα έχει και έναν χαρακτήρα... σκανδάλου - γίνεται, σου λέει, αυτός ο σύγχρονος... Ζαπάτα, προκειμένου τα παιδιά που εκ των πραγμάτων θα μείνουν εκτός ΑΕΙ, να στραφούν στα ιδιωτικά κολέγια. Φοβερός συλλογισμός, δεν το συζητάω.

Πόσα όμως είναι τα παιδιά αυτά; Εδώ είναι που ο «Λεγάμενος», ο οποίος όπως όλοι γνωρίζουμε, παρότι απόφοιτος ΕΜΠ, με τα μαθηματικά δεν τα πήγαινε ποτέ καλά (τι να θυμηθώ, τι να ξεχάσω από τις... 360ο, έως το ⅓ που είναι ίδιο με τα... ⅖, και άλλες τραγωδίες), τα έχει κάπως μπερδέψει τα πράγματα. Δηλαδή τα έχει μπερδέψει πολύ, όχι λίγο.

Απλά μαθηματικά

Επεξηγώ αμέσως διά αποδείξεων. Στην αρχή τής προς Μητσοτάκη ερώτησής του, λοιπόν, ο «Λεγάμενος» αναφέρει τα ακόλουθα σημαντικά:

«Με τη θεσμοθέτηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, αναμένεται ότι φέτος θα μείνουν εκτός ΑΕΙ 20.000 έως 30.000 υποψήφιοι σε σχέση με την περσινή χρονιά, καθώς και ότι θα δημιουργηθούν χιλιάδες κενές θέσεις σε περιφερειακά ΑΕΙ, τα οποία αναμένεται να βρεθούν σε διοικητικό και οικονομικό αδιέξοδο».

Ωραία ως εδώ; Ωραία. Πάμε παρακάτω. Μετά από τρεις παραγράφους ερώτησης, της ίδιας ερώτησης προς Μητσοτάκη, στη διάρκεια των οποίων προφανώς μετρούσε υποψηφίους με το... κομπιουτεράκι στο χέρι, αυτοί δεν είναι πια 30.000. Ούτε όμως και 20.000. Είναι... 25.000, στρογγυλό νούμερο! Αναφέρει χαρακτηριστικά ο αρχηγός:

«Μπροστά στα πιθανά κέρδη κάποιων ιδιωτών, εν προκειμένω στον χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, δεν διστάζετε να θυσιάσετε το χαμόγελο τουλάχιστον 25.000 υποψηφίων, που θα ήταν επιτυχόντες αν εσείς δεν αλλάζατε εφέτος τους όρους εισαγωγής»!!!

Δεν έχω λόγια...

Γιατί «ψοφάνε τα έρμα»;

Στην εύανδρο Ηπειρο, όπου η γλώσσα κόκαλα δεν έχει και κόκαλα τσακίζει, η λαϊκή σοφία, ασχολούμενη με περιπτώσεις παρεμφερείς με τη συγκεκριμένη του «Λεγάμενου», αποτυπώνει την κατάσταση με την παροιμιώδη ρήση «με τον ήλιο τα μπάζω, με τον ήλιο τα βγάζω, τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε;»!

Τη θυμήθηκα, άνευ ιδιαιτέρας προσπάθειας, διαβάζοντας τα αποτελέσματα δημοσκοπήσεως της εταιρείας GPO για λογαριασμό του εξαιρετικού site Power Game. Η μέτρηση αναδεικνύει τη διαφορά των δύο μεγαλύτερων κομμάτων στο 13,7%, και καταγράφει αύξηση κατά μία ποσοστιαία μικρή πτώση της απήχησης του ΣΥΡΙΖΑ κατά τον μήνα Απρίλιο. Εχει σημασία αυτό; Πώς δεν έχει. Διότι η πτώση καταγράφεται μέσα στο εξής πολιτικό περιβάλλον:

Ο ΣΥΡΙΖΑ τα δίνει όλα να αποδείξει ότι με ευθύνη της κυβέρνησης καθυστερούν οι εμβολιασμοί
  • Αποτέλεσμα της καθυστέρησης είναι η αύξηση των θανάτων από τον κορωνοϊό.
  • Η αύξηση των θανάτων από τον κορωνοϊό οφείλεται επίσης στο γεγονός ότι έχει καταρρεύσει το ΕΣΥ και οι άνθρωποι πεθαίνουν διότι δεν υπάρχουν ΜΕΘ.
  • Αφού δεν υπάρχουν ΜΕΘ, προσωπικό στο ΕΣΥ, μέτρα προστασίας στην κοινωνία, τεστ κ.λπ. για τον γενικό πληθυσμό, οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι «εγκληματικές».
  • Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι «εγκληματικές» επίσης διότι επικεφαλής της υπάρχει ένας τύπος, ο Μητσοτάκης, που τον χαρακτηρίζει η «ανεμελιά», καθότι κάνει ποδήλατο στην Πάρνηθα ή πάει και παίζει τένις στο Ζάππειο.
  • Λόγω της «ανεμελιάς» του δε, η οποία είναι μια κολλητική συνήθεια, μεταβλήθηκε σε «ανέμελη» και η κυβέρνησή του.
  • Και αφού η χώρα κυβερνάται από έναν ανέμελο πρωθυπουργό και μια ανέμελη κυβέρνηση, λογικό είναι να καταστρέφεται και η οικονομία.
  • Λόγω της καταστροφής δε της οικονομίας, εξίσου λογικό είναι να μην υπάρχει σχεδιασμός για την επανεκκίνησή της, και ως εκ τούτου ο λαός να έχει περιπέσει στην απόλυτη φτώχεια και εξαθλίωση.
Υποθέτω, τουλάχιστον θέλω να πιστεύω, ότι εκεί στην Κουμουνδούρου θα καθίσουν κάποια στιγμή να αναλύσουν γιατί... «τα έρμα ψοφάνε». Ισως ανακαλύψουν (αν και δεν είμαι πολύ αισιόδοξος) ότι δεν γίνεται να συνεχίσουν στους ίδιους δρόμους.

Ιερή μεταδοτικότητα

Ανατριχιαστικές είναι οι δηλώσεις που κάνει ο Μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος αναφορικά με το τι συμβαίνει στους κόλπους της μητροπόλεώς του από ιερείς. Ο σεβασμιότατος Παύλος κατήγγειλε, ως γνωστόν, τρεις ιερείς, στις εκκλησίες των οποίων δεν τηρήθηκε κανένα μέτρο κατά του κορωνοϊού, με αποτέλεσμα να κολλήσει κόσμος και κοσμάκης, και μεταξύ τους και οι ιερείς άλλα και το προσωπικό των εκκλησιών. Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Τους κατήγγειλε επίσης ότι ενεργούν με όρους και μεθόδους εγκληματικής συμμορίας, που προσιδιάζει στις μεθόδους της Χρυσής Αυγής, και πως αυτό δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτό, άλλα θα το χτυπήσει στη ρίζα του, και άλλα πολλά και διάφορα.

Δεν έχω ακούσει άλλον δεσπότη να καταγγέλλει τέτοια συμπτώματα στη μητρόπολή του και θεωρώ πως αν συμβαίνουν αυτά, δεν μπορεί να μένει αμέτοχη η Εκκλησία της Ελλάδος.

Για ιερείς πρόκειται. Για λειτουργούς της θρησκείας. Μπορεί τέτοιοι άνθρωποι να μετέρχονται μεθόδους συμμοριών;

Προανακριτική


Επιτέλους! Αρχίζει να μπαίνει το νερό στ' αυλάκι σε σχέση με το καλαμπούρι (ως τώρα) της Προανακριτικής για τον Νίκο τον Παππά, τον και... κοσμοναύτη (που δεν κοιτάζει πώς θα τα βγάλει πέρα με την κατηγορία, αλλά κάνει και δηλώσεις για τις μεταφορές - στη Θεσσαλονίκη ακόμη συζητάνε για το... μεταφορικό έργο του πατέρα του). Η χθεσινή επιστολή της Προανακριτικής στην Τράπεζα της Ελλάδος για το άνοιγμα λογαριασμών στην Ελλάδα και το εξωτερικό, σχετικά με τα τρία εκατομμύρια των Χούρι στον Χρήστο Καλογρίτσα, είναι - θεωρώ - η αρχή του νήματος που θα ξηλώσει το πουλόβερ. Ειδικά αν προχωρήσει η έρευνα και στην Κύπρο, τα μυστήρια της οποίας κρύβουν πολλά, όχι μόνο για τη συγκεκριμένη υπόθεση, αλλά και για άλλες...

Το άνοιγμα μπορεί να καθυστέρησε μερικά χρόνια (για παράδειγμα, η Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος τι έκανε όλο αυτό το διάστημα; Τόσα και τόσα είχαν γραφεί και ειπωθεί για τα τρία εκατομμύρια. Γιατί δεν συγκινήθηκε (η Αρχή...);

Αυτή που είχε κινηθεί με... διαστημική ταχύτητα, προκειμένου να ερευνήσει ανοίγοντας τους λογαριασμούς του κ. Κώστα Σημίτη και της οικογένειάς του, γιατί δεν έκανε τίποτε στην περίπτωση του εμβάσματος των Χούρι;

Οχι πως περιμένω απαντήσεις από κανέναν. Σιγά να μην απαντηθούν αυτά τα ερωτήματα από την εντιμότατη κυρία Ζαΐρη, που προΐστατο της Αρχής. Τα θέτω όμως, γιατί μας θυμίζουν τι συνέβαινε επί ΣΥΡΙΖΑ - εκείνη την αλήστου μνήμης περίοδο...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου