οι κηπουροι τησ αυγησ

Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2021

Τις διεκδικήσεις αυτές, τις στήριξαν τα ιερατεία της Αριστεράς - τα οποία ήταν υπέρ της διαδήλωσης. Τα αριστερά ιερατεία ενοχλούνται μόνο από τους ιερείς στις εκκλησίες, οι δικοί τους ιερείς του κοινωνικού χάους είναι κοινωνικοί αγωνιστές, άρα δικαιούνται την αντικοινωνική συμπεριφορά. Μπορούν μάλιστα να τη στηρίζουν ακόμα και σε fake news - όπως η προχθεσινή διάδοση της φήμης, που έγινε και πρωτοσέλιδο στον φιλοσυριζαϊκό Τύπο, ότι δήθεν ο υφυπουργός Παιδείας Αγγελος Συρίγος επικαλέστηκε την αστυνόμευση των πανεπιστημίων επί δικτατορίας ως επιχείρημα υπέρ της τωρινής της θεσμοθέτησης. Τη διάψευση αυτής της φήμης έκανε ο καθηγητής Ξενοφών Κοντιάδης, ο οποίος συμμετείχε στην εκδήλωση μαζί με τον υφυπουργό, υποστηρίζοντας την αντίθετη άποψη απ' αυτόν. Βλέπετε ο καθηγητής Κοντιάδης έχει τις απόψεις του, αλλά δεν είναι πειρατής ούτε ανέχεται η δημόσια συζήτηση να κυριαρχείται από δηλητηριώδη ψέματα. Συμπέρασμα: Οι συντεχνίες και οι φίλοι τους συνεχίζουν να μην ενδιαφέρονται για το δημόσιο συμφέρον - ούτε για τη δημόσια παιδεία ούτε για τη δημόσια υγεία. Ούτε καν για τους κανόνες του δημοκρατικού διαλόγου....

Aπό "ΤΑ ΝΕΑ"


"ΤΑ ΝΕΑ", 29/01/21

 
Φεστιβάλ Κορωνοϊού


Το συνδικάτο των εκπαιδευτικών, η ΟΛΜΕ, ενόψει του ανοίγματος των σχολείων, έχει ένα ρηξικέλευθο αίτημα από το υπουργείο Παιδείας. Ζητά, τα μαθήματα που έγιναν εξ αποστάσεως να διδαχθούν ξανά. Εχει κι άλλα αιτήματα, εκ των οποίων μεγάλη σημασία δίνει στην άρνηση να αυτοαξιολογούνται τα σχολεία, προοίμιο μιας γενικότερης στάσης των εκπαιδευτικών κατά της αξιολόγησης.

Η ΟΛΜΕ έχει και αριστερά και αριστερίστικα σχήματα στις τάξεις της, αλλά την αδυναμία κατανόησης της σημασίας της τεχνολογίας, την τεχνοφοβία, την προωθεί εξίσου και η παράταξη που πρόσκειται στη ΝΔ. Οπως άλλωστε και την αξιολόγηση. Οι καθηγητές είναι μια χαρά με την καθηγητική εξουσία στην τάξη, μια χαρά τους βολεύουν η μονιμότητα και τα προνόμια των δημοσίων υπαλλήλων, θα ήθελαν ακόμα να μην τους ζαλίζει κανείς, ώστε ανενόχλητοι να συνεχίσουν τη δουλειά τους όπως ξέρουν, αδιαφορώντας αν η εκπαιδευτική πράξη όπως διεξάγεται σήμερα δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της ζωής. Ούτε τους λένε τίποτα όσα ισχύουν στον υπόλοιπο κόσμο. Εδώ είναι Βαλκάνια - και θα δώσουν τον αγώνα για τα προνόμια και για την ησυχία τους. Και φυσικά, θα είναι μπροστά στο Φεστιβάλ Κορωνοϊού, στις διαδηλώσεις για να μην αλλάξει τίποτα ούτε στα γυμνάσια και στα λύκεια, ούτε στα πανεπιστήμια.

Η χθεσινή μέρα ήταν ακριβώς ένα αντικοινωνικό Φεστιβάλ Κορωνοϊού - με την απειλητική μετάλλαξη να είναι εδώ. Μια διαδήλωση που δεν υπολόγιζε τα μέτρα προστασίας για την αποτροπή διάδοσης της πανδημίας, ίσα ίσα. Μια διαδήλωση στην οποία μερικές εκατοντάδες εκπαιδευτικοί ενώθηκαν με φοιτητές και φοιτητοπατέρες για να διατρανώσουν την επιθυμία τους να μην αλλάξει τίποτα. Δεν τους ενοχλεί τίποτα πουθενά. Ολα είναι καλά, αρκεί να κοροϊδευόμαστε.

Οι φοιτητές, π.χ., χθες, εκτός των άλλων, υπερθεμάτισαν κατά των κυβερνητικών σχεδίων για αστυνόμευση των πανεπιστημιακών χώρων, που συχνότατα είναι εστίες βίας και ανομίας. Μόλις προχθες στην πανεπιστημιούπολη συνελήφθησαν έμποροι ναρκωτικών. Αλλά αυτά δεν σοκάρουν πια κανέναν. Και δεν ενδιαφέρουν κανέναν. Εκείνο που ενδιαφέρει τις δυναμικές μειοψηφίες είναι να συνεχιστεί η ιδιότυπη ομηρία των πανεπιστημιακών χώρων από τις διάφορες μειοψηφίες και τα συμφέροντά τους - να μη διαταραχθούν τα συμφέροντα που, χρόνια τώρα, έχουν παγιωθεί.


Τις διεκδικήσεις αυτές, τις στήριξαν τα ιερατεία της Αριστεράς - τα οποία ήταν υπέρ της διαδήλωσης. Τα αριστερά ιερατεία ενοχλούνται μόνο από τους ιερείς στις εκκλησίες, οι δικοί τους ιερείς του κοινωνικού χάους είναι κοινωνικοί αγωνιστές, άρα δικαιούνται την αντικοινωνική συμπεριφορά. Μπορούν μάλιστα να τη στηρίζουν ακόμα και σε fake news - όπως η προχθεσινή διάδοση της φήμης, που έγινε και πρωτοσέλιδο στον φιλοσυριζαϊκό Τύπο, ότι δήθεν ο υφυπουργός Παιδείας Αγγελος Συρίγος επικαλέστηκε την αστυνόμευση των πανεπιστημίων επί δικτατορίας ως επιχείρημα υπέρ της τωρινής της θεσμοθέτησης. Τη διάψευση αυτής της φήμης έκανε ο καθηγητής Ξενοφών Κοντιάδης, ο οποίος συμμετείχε στην εκδήλωση μαζί με τον υφυπουργό, υποστηρίζοντας την αντίθετη άποψη απ' αυτόν. Βλέπετε ο καθηγητής Κοντιάδης έχει τις απόψεις του, αλλά δεν είναι πειρατής ούτε ανέχεται η δημόσια συζήτηση να κυριαρχείται από δηλητηριώδη ψέματα.

Συμπέρασμα: Οι συντεχνίες και οι φίλοι τους συνεχίζουν να μην ενδιαφέρονται για το δημόσιο συμφέρον - ούτε για τη δημόσια παιδεία ούτε για τη δημόσια υγεία. Ούτε καν για τους κανόνες του δημοκρατικού διαλόγου.


Μια άλλη φύλαξη είναι εφικτή

Για το ΚΙΝΑΛ τα έχουμε ξαναπεί: η προσπάθεια της σημερινής ηγεσίας του να φανεί ότι αντιπολιτεύεται την κυβέρνηση με έναν δήθεν θυμωμένο λόγο και την οχύρωση στα πασοκικά κλισέ ακυρώνει ακόμα και σημαντικές πτυχές της πολιτικής του, όπως το επίτευγμα του νόμου Διαμαντοπούλου, που τον επικαλούνται και σήμερα όχι εις ολόκληρον αλλά α λα καρτ.

Χθες, κατατέθηκε στη Βουλή από το ΚΙΝΑΛ πρόταση νόμου με γενικό τίτλο «Φύλαξη και προστασία των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΑΕΙ)». Είναι υπόδειγμα τυπικής πασοκικής πρότασης: πρέπει να φαίνεται ότι δεν χαρίζεται σε κανέναν, αλλά δεν πρέπει να ενοχλεί κανέναν - και στο τέλος να μας δίνει τη δυνατότητα για διορισμούς. Με τη δέουσα αναφορά στον Γιώργο Παπανδρέου, η πρόταση αυτή διατρανώνει ότι μια άλλη φύλαξη των πανεπιστημιακών χώρων είναι δυνατή. Πώς; Με προσλήψεις επταετούς (!) διαρκείας και με τους προσληφθέντες να έχουν αρμοδιότητες προσωπικού υποδοχής. Ο,τι δηλαδή ισχύει σήμερα, αλλά με προσλήψεις.

Και μια πρωτότυπη ιδέα για να μην υπάρξουν διαφωνίες και διαφοροποιήσεις. Η πρόταση υπογράφεται από όλους τους βουλευτές, ώστε να μην μπορεί να κουνήσει την ουρά του κανένας στη συζήτηση. Ο,τι πει η ηγεσία. Αμ πώς!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου