Φίλες μου γεια σας. Το προχθεσινό επεισόδιο στην εκδήλωση για τα 20 χρόνια του νοσοκομείου Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη, με την υφυπουργό Μακεδονίας - Θράκης Ελευθερία Χατζηγεωργίου να αποχωρεί από το βήμα επειδή κάποιος από κάτω κάτι είπε που δεν της άρεσε, δικαιώνει αυτή την ταπεινή στήλη, που ανέκαθεν είναι χορηγός επικοινωνίας του ΥΜΑΘ - αιώνες πριν εμφανιστεί η σημερινή υφυπουργός, που ευτυχώς αποδεικνύεται η καλυτερότερη από τις και τους προκατόχους της.
Ηταν ένα δίκαιο ξέσπασμα που, επιτέλους, έδωσε στην υφυπουργό την παλαιά αίγλη της επαναστάτριας, την οποία κάθε πρόσωπο εν Ελλάδι που κερδίζει καρέκλα εξουσίας συχνά ξεχνά, απορροφημένο στις γραφειοκρατικές υποχρεώσεις και στα ρουσφέτια του.
Η υφυπουργός Χατζηγεωργίου αποχώρησε διαμαρτυρόμενη εναντίον κάποιων που είχαν αντιρρήσεις με όσα έλεγε και το έκαναν φωναχτά. Κατονόμασε μάλιστα νεοδημοκράτη δημοτικό σύμβουλο ως υπαίτιο (ο άνθρωπος σκίζει τα ρούχα του ότι ναι μεν αντιδρώντας στον κομματικό λόγο και στους αφορισμούς εναντίον των προηγούμενων κυβερνήσεων είπε δυνατά «για το νοσοκομείο θα μιλήσετε;», αλλά αρνήθηκε ότι ήταν υβριστικός ούτε ότι οργάνωσε αποδοκιμασία), που τον στόλισε με τα στερεότυπα υβρεολόγια μιας τυπικής συριζαίας: ακροδεξιός, νεοτραμπούκος, φασίστας και σεξιστής. Και στο καπάκι, τόνισε: «Δεν φέρθηκαν με την αστική ευγένεια που αρμόζει στον θεσμικό ρόλο της υφυπουργού Μακεδονίας - Θράκης».
Τα λέει αυτά, αυτή, στην πόλη όπου σύντροφοί της συριζαίοι, μαζί με κάθε λογής ακροδεξιό, διέκοψαν την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου 2011 αποκαλώντας τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, «προδότη»; Δεν είχε τότε εφευρεθεί η «αστική ευγένεια»; Ηταν πιο ισχυρή από την «αστική ευγένεια» η «αγανάκτηση» που τροφοδότησε επεισόδια, κατά τον Σκουρλέτη «αντάξια της ιστορίας του λαού μας»; Ή η «αστική ευγένεια» εφευρέθηκε όταν έλαβε τον υφυπουργικό θώκο η συγκεκριμένη - για να της επιτρέπει να παίζει τον «θεσμικό ρόλο της»;
Και τι είναι ο θεσμικός ρόλος μιας ΥΜΑΘ; Παραστάσεις ενώπιον ακροατηρίου; Να βγάζει λόγους σε κοινό που θα περιμένει να χειροκροτήσει; Απαγορεύεται μπροστά σε μια ΥΜΑΘ να βγάζει κανείς μια φωνή αποδοκιμασίας, ή έστω κούρασης; Τι είναι το ΥΜΑΘ; Κάτι που έχει άβατο; Ενα Αγιον Ορος για συριζαίες και συριζαίους; Ή το libro d' oro της Αριστεράς;
Ερωτήματα σχεδόν υπαρξιακά, το ξέρω. Απαραίτητα, ωστόσο, να απαντηθούν από την αυτής Υψηλότητα υφυπουργό Χατζηγεωργίου σε ένα τόσο χρήσιμο υπουργείο - και τόσο κρίσιμο για τον σοσιαλισμό και τον αντικαπιταλιστικό/αντιιμπεριαλιστικό αγώνα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου