οι κηπουροι τησ αυγησ

Παρασκευή 27 Απριλίου 2018

"....Άνθρωποι χωρίς ιδεολογία που δεν αισθάνονται ντροπή, ούτε έχουν ενοχές- ένα στοιχείο που αποτελούσε το συστατικό της «παλιάς» Αριστεράς, του αλτρουϊσμού και του ουμανισμού και δεν έχει η χειραφετημένη «Αριστερά» των νεογιάπηδων και του αριστερού life style. Η παλιά Αριστερά είχε ενοχές και υπερηφάνεια για μάχες που έδωσε. Αυτοί δεν έχουν ούτε τσίπα, ούτε ενοχές. Μόνο υπερηφάνεια για μάχες που δεν έδωσαν ποτέ ή που έδωσαν οι άλλοι. Κάπηλοι Ιστορίας. ..."


Από το "Φιλελεύθερο"


"Φιλελεύθερος", 25/04/18
ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΟΣ ΤΩΝ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ

Της Αλίκης Χατζή

Μετά τον κυβερνητικό εκπρόσωπο που χαρακτήρισε ακτιβιστική ενέργεια την εισβολή του Ρουβίκωνα στην βουλή , την πρώην Πρόεδρο της Βουλής, αλλά και τον σημερινό, Νίκο Βούτση, που τους αντιμετώπισαν ως μία συνηθισμένη και πολιτικά «νορμάλ» ομάδα αγωνιστών, ο βουλευτής «τσόντα» του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης, επανέφερε μαζί με το αντισυστημικό στυλ και την ξιπασιά την «αριστερή έπαρση» μιας κυβέρνησης, που υποστηρίζει ότι είναι αριστερή, αλλά στηρίζεται στην ακρο - λαϊκή – δεξιά του Πάνου Καμμένου.

Από πού κι ως που – θα διερωτηθείτε - ο Ρουβίκωνας κάνει ακτιβισμό όταν πετάει μπογιές στην Γαλλική Πρεσβεία και οι πρακτικές του «δεν είναι εγκληματικότητα, αλλά παραβατικότητα»; Η απάντηση είναι , επειδή ο Κυρίτσης και πολλοί άλλοι σαν τον Κυρίτση στον ΣΥΡΙΖΑ αναγνωρίζουν τις πρακτικές του Ρουβίκωνα, αλλά και την τρομοκρατία, ως «μορφές πολιτικής – ταξικής πάλης». Θεωρούν τα μέλη του «συντρόφους» μιας άλλης πλευράς, την οποία θέλουν σύμμαχο, κυρίως εκλογικό. Να θυμίσουμε στο σημείο αυτό ότι το 2008, αντάμα με αναρχικές ομάδες και παρέες των Εξαρχείων , συμμετείχαν και κάποιοι μεταγενέστερα Ρουβίκωνες στο πολυήμερο κάψιμο της Αθήνας . Τότε που ο Αλέκος Αλαβάνος - κομματικός «πατέρας» ακόμη του Αλέξη Τσίπρα – δήλωνε με περηφάνια και παρομοιάζοντας «τα παιδιά» με τους Παπαφλέσσα, Διάκο, Πέτρουλα και Καλτεζά ότι … «η ιστορία της Ελλάδας γράφεται από τα κινήματα νέων, από νέους νεκρούς»!

Ο Γιώργος Κυρίτσης τότε, ως δημοσιογράφος της ΑΥΓΗΣ, με διευθυντή το Νίκο Φίλη, έγραφε σατιρικά στιχάκια για το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Σύνταγμα που υπέστη εμπρησμό από τους κουκουλοφόρους: «Ω, έλατο, ω έλατο τι ωραία που αρπάζεις», το οποίο συμπλήρωνε με την προτροπή «η βουλή απέχει μόλις ένα ντου». Ντουέτο με τον Άγγελο Τσέκερη στον ραδιοσταθμό «κόκκινο» έβριζε δε καθημερινά τους «Κουβέληδες» του κόμματος ως «δεξιούς» κι «υποταγμένους» - ιδιαίτερα «τιμούσε» τον ιστορικό ηγέτη της Ανανεωτικής Αριστεράς, Λεωνίδα Κύρκο, επειδή κατακεραύνωνε με δηλώσεις του τον Τσίπρα και την ομάδα του, καλώντας τους να καταδικάσουν την βία και τους κουκουλοφόρους.

«Αυλή» του Τσίπρα

Ο βουλευτής που βρέθηκε να λαμβάνει τον βουλευτικό μισθό από τύχη , δύο φορές μάλιστα , πρώτα ως αντικαταστάτης του Νίκου Χουντή που αποχώρησε με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και μετά ως αντικαταστάτης της Βασιλικής Κατριβάνου που παραιτήθηκε, ήταν από τους πρώτους που μπήκαν στον αυλόγυρο του Αλέξη Τσίπρα. Ουδείς κατάλαβε τότε … πώς και από πού κι ως που – μια χιουμοριστική στήλη έγραφε στην ΑΥΓΗ από κοινού με τον Άγγελο Τσέκερη. Ήταν στην ομάδα των αριστεριστών θαμώνων γνωστών μπαρ των Εξαρχείων, που τον έκαναν Αρχηγό για να μεταλλάξει τον τότε ΣΥΝ σε νεοκομμουνιστικό – αντισυστημικό κομματικό Συνεταιρισμό.

Με αυτούς που μαζί με τους Αλαβάνο και Τσίπρα, διαλαλούσαν ότι «θα γίνουμε το ΠΑΣΟΚ του ’70, ή η ΕΔΑ του ‘58». Που θεωρούσαν ότι οι «νεοφιλελεύθεροι» πολιτικοί του ΠΑΣΟΚ έλεγαν «παραμύθια με κακούς δράκους» όταν προειδοποιούσαν για την κρίση που έφερνε η εκτόξευση του ελλείμματος από τους Καραμανλή – Παυλόπουλο κ.ά Ήταν οι συνεργάτες του «νέου» Αρχηγού, που ήρθε να τελειώσει το «παλιό». Οι εμπνευστές του «για όλα φταίει το παλιό σύστημα».

Ο Γιώργος Κυρίτσης , ως μέλος της ομάδας του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα το 2015, αλλά και αντικαταστάτης του Φίλη στην Διεύθυνση της ΑΥΓΗΣ, είναι επίσης από αυτούς που διαπίστωσε πολύ νωρίς το πασιφανές της ανικανότητας τους να ανταπεξέλθουν στην διακυβέρνηση μιας χρεοκοπημένης χώρας, αλλά αντί να παραδώσουν σε κάποιους άλλους, συνεχίζουν να την κρατάνε γερά, εξευτελίζοντας, όχι απλά και μόνο όπως είναι η γενική εκτίμηση, την ιδέα της αριστεράς, αλλά και κυρίως, εξευτελίζοντας την ιδέα της δημοκρατίας στην συνείδηση των πολιτών.

Όλοι αυτοί οι τύποι είναι επικίνδυνοι, όχι γιατί είναι βέβαια «αριστεροί» και κινδυνεύει το σύστημα (!) αλλά γιατί μπορούν να πουν και να κάνουν τα πάντα- με διάθεση εκδικητική και κακία, με μισαλλοδοξία. Όπως ο Γιώργος Κυρίτσης που αντιλαμβάνεται την εξουσία ως τιμωρία όσων ψήφισαν αυτό που τελικά ακολούθησε η κυβέρνηση.

Άνθρωποι χωρίς ιδεολογία που δεν αισθάνονται ντροπή, ούτε έχουν ενοχές- ένα στοιχείο που αποτελούσε το συστατικό της «παλιάς» Αριστεράς, του αλτρουϊσμού και του ουμανισμού και δεν έχει η χειραφετημένη «Αριστερά» των νεογιάπηδων και του αριστερού life style. Η παλιά Αριστερά είχε ενοχές και υπερηφάνεια για μάχες που έδωσε. Αυτοί δεν έχουν ούτε τσίπα, ούτε ενοχές. Μόνο υπερηφάνεια για μάχες που δεν έδωσαν ποτέ ή που έδωσαν οι άλλοι. Κάπηλοι Ιστορίας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου