Εννέα κύρια άρθρα, από τον Τύπο της Παρασκευής
"ΤΑ ΝΕΑ", 27/04/18 |
"Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ", 27/04/18 |
Δεν μάς σώζει ούτε ο 'Αγιος Πορφύριος...
Ποια NASA ποια επιστημονική γνώση και πράσινα άλογα από την ώρα που υπάρχει ο... Άγιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης, o σοφός Άγιος της Τεχνολογίας. Γιατί ο πανεπιστήμων κ.Παππάς να εμπιστευθεί τον κάθε Κριμιζή που πήραν τα μυαλά του αέρα επειδή υπήρξε σύμβουλος αμερικανών προέδρων και έδωσαν το όνομα του σε ένα αστεροειδή... Σιγά τα λάχανα που θάλεγε κι ο σοφός λαός μας όταν υπάρχουν γίγαντες της επιστήμης όπως ο διάδοχος του που είχε την τόλμη και την ευφυΐα να τα βάλει με τους κουτόφραγκους που έτρωγαν βελανίδια και ωμό κρέας όταν εμείς χτίζαμε Παρθενώνες...
Ο άνθρωπος άλλωστε έκανε τη μέγιστη επιστημονική ανακάλυψη με την παγκόσμια βεληνεκούς εργασία του για το χωροχρόνο και τον Άγιο Πορφύριο. Όλα αυτά θα μπορούσαν να ήταν ανέκδοτα για κάποια ταλαίπωρη χώρα της υποσαχάριας Αφρικής. Μόνο που συμβαίνουν στην Ελλάδα του 2018, τη χώρα που διεκδικεί την ισότιμη συμμετοχή της στον πυρήνα των πιο προηγμένων χωρών επί αριστερής, τρομάρα μας, κυβέρνησης, με υπουργούς που παριστάνουν τους τιμητές πάντων και πασών.
Η περίπτωση Κριμιζή και η διαδοχή του δεν είναι δυστυχώς ένα τυχαίο σύμπτωμα, ένα ατύχημα που θα μπορούσε να συμβεί,επειδή δεν έψαξαν καλά ένα βιογραφικό. Είναι ο κανόνας, η καθημερινή πρακτική με τους κάθε λογής Καρανίκες, με πλήθος ψεκασμένων και ημιμαθών να εφορμούν στον κρατικό κορβανά.
Η αναξιοκρατία ,δυστυχώς για τους ελάχιστους σοβαρούς που έχουν απομείνει στο Σύριζα, είναι πλέον καθεστώς. Για πολλούς μάλιστα θεωρείται και παράσημο... Η αξιολόγηση, η αριστεία, η αφοσίωση στο κοινό συμφέρον αποτελούν για την κυβέρνηση μας πληγές κι όχι προτερήματα. Δεν χάνουν άλλωστε ευκαιρία να το διατυμπανίζουν και να το εφαρμόζουν σε όλα τα επίπεδα.
Κατά τ΄άλλα ετοιμαζόμαστε βέβαια για καθαρή έξοδο από τα μνημόνια. Με τον Άγιο Πορφύριο βοήθεια μας...
"ΤΟ ΒΗΜΑ", ηλεκτρονική έκδοση
"ΕΣΤΙΑ", 27/04/18 |
"ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ", 27/04/18 |
"Φιλελεύθερος", 27/04/18 |
"Η ΑΥΓΗ", 27/04/18 |
"Εφ.Συν", 27/04/18 |
"ΕΘΝΟΣ", 27/04/18 |
παρεμπόδισε γεωτρύπανό της να προχωρήσει για έρευνες στο τεμάχιο 3. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε ενώ στην Ιταλία δεν έχει σχηματισθεί ακόμη κυβέρνηση κι αυτό δεν μπορεί παρά να επηρεάζει τις δράσεις της εταιρείας. Αυτό ισχύει για όλες τις εταιρείες αυτού του βεληνεκούς. Έχουν στενές σχέσεις συνεργασίας με τις κυβερνήσεις τους και εκ των πραγμάτων για μεγάλα εγχειρήματα υπάρχει συντονισμός και συνεννόηση. Με βάση τα όσα έχουν αναφερθεί δημόσια, χωρίς να έχουμε εικόνα τι έχει συζητηθεί πίσω από τις κλειστές πόρτες, κωδικοποιούμε τα εξής:
Πρώτο, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΝΙ Κλαούντιο Ντεσκάλτσιμ, δήλωσε μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι η εταιρεία δεν προτίθεται να κάνει πίσω στους σχεδιασμούς της στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να αναμένεται σε κάποιο μεταγενέστερο στάδιο να επιστρέψει το γεωτρύπανο στο τεμάχιο 3. Αλλά και σε άλλα τεμάχια που είναι αδειδοτημένα στην εταιρεία αυτή.
Δεύτερο, ο κ. Κλαούντιο Ντεσκάλτσι, θέλοντας προφανώς να ενισχύσει τη δήλωσή του ότι η ΕΝΙ θα προχωρήσει ούτως ή άλλως στους σχεδιασμούς της ανεξαρτήτως παρεμβάσεων, ανέφερε ότι η εταιρεία ξόδεψε 700 εκατομμύρια ευρώ μέχρι τώρα και τόνισε ότι θα προσπαθήσουν ξανά μέχρι να επιτύχουν. «Θα προσπαθήσουμε ξανά και ξανά και ξανά, μέχρι κάποιος να κουραστεί. Δεν αφήνω τα λεφτά μου εκεί» δήλωσε ερωτηθείς για το τεμάχιο 3 της κυπριακής ΑΟΖ, το οποίο η EΝΙ δεν μπόρεσε, όπως έχουμε ήδη αναφέρει, να προσεγγίσει μετά από παρεμπόδιση από τουρκικά πολεμικά σκάφη τον περασμένο Φεβρουάριο. Υπενθυμίζεται συναφώς ότι το τεμάχιο 3, όπως και τα τεμάχια 9, 2, 8 και 11, αποτελούν μέρος της δραστηριότητας της εταιρείας και όπως αναφέρθηκε κατά το 2018-2019 θα κάνουν γεωτρήσεις και μελέτες για τα περισσότερα από αυτά. Είναι σημαντικό να αναφερθεί πως η ΕΝΙ έχει πολλά αδειοδοτημένα τεμάχια στην κυπριακή ΑΟΖ, καθιστώντας την βασικό παίκτη.
Τρίτο και εξίσου σημαντικό είναι και το γεγονός ότι ο αξιωματούχος της ΕΝΙ αναφέρθηκε στον αγωγό EastMed (Κύπρος, Ελλάδα, Ισραήλ και Ιταλία) και είπε ότι είναι μια πραγματικότητα και πως «αποτελεί ένα πολύ σημαντικό έργο».
ΟΙ τοποθετήσεις του αξιωματούχου της ΕΝΙ, οι διαβεβαιώσεις που έχει δώσει είναι ενθαρρυντικές. Αυτό που έχει, όμως, σημασία είναι πώς θα ενεργήσει την ώρα της κρίσης. Όταν, για παράδειγμα, προκύψει παρόμοιο επεισόδιο, με την Τουρκία, όπως αυτό του περασμένου Φεβρουαρίου. Γιατί τότε, για να υπενθυμίσουμε τι έγινε, το γεωτρύπανο της εταιρείας παρεμποδίστηκε από τουρκικές πολεμικές φρεγάτες και υποχώρησε. Καμία κίνηση δεν έγινε τότε από την ιταλική Κυβέρνηση, η οποία ειρήσθω εν παρόδω, βρισκόταν σε προεκλογική περίοδο. Δεν λειτούργησαν, δηλαδή, οι Ιταλοί όπως τους Γάλλους και την TOTAL. Δεν προτρέχουμε. Θα αναμένουμε. Θέλουμε να πιστεύουμε πως όσα έχουν αναφερθεί από πλευράς της ΕΝΙ θα ισχύσουν γιατί αυτό εξυπηρετεί και τον ενεργειακό σχεδιασμό της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου