οι κηπουροι τησ αυγησ

Κυριακή 29 Απριλίου 2018

ΟΙ ΔΙΩΚΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ "ΡΟΥΒΙΚΩΝΑ" ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΣΤΟΧΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ, ΑΛΛΑ "Η ΑΥΓΗ" ....ΑΘΩΩΝΕΙ ΤΑ "ΠΑΙΔΙΑ", "ΑΚΤΙΒΙΣΤΕΣ" ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΦΕΙ Η ΣΥΤΝΤΡΟΦΙΣΣΑ ΜΠΡΕΓΙΑΝΝΗ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΒΕΒΛΗΜΕΝΗ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΕΛΙΔΑ...

Από την "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ" (ηλεκτρονική έκδοση) και
την ημιεπίσημη κυβερνητική εφημερίδα






Ταυτοποιήθηκαν ηγετικά στελέχη
του Ρουβίκωνα – Μία σύλληψη

Toυ Γιάννη Σουλιώτη

Ταυτοποιήθηκε και συνελήφθη από τις αρχές ηγετικό στέλεχος της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας», για την εισβολή το Βρετανικό Συμβούλιο την περασμένη Πέμπτη.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης που πραγματοποίησε η ασφάλεια για την επιδρομή μελών του Ρουβίκωνα στο Βρετανικό Συμβούλιο, αστυνομικοί της κρατικής ασφάλειας πήραν καταθέσεις από τους υπαλλήλους αλλά και από την διοίκηση. Παράλληλα, εξέτασαν και όλα τα βίντεο που ήταν διαθέσιμα από τις κάμερες ασφαλείας.

Από την επεξεργασία του υλικού, ταυτοποιήθηκε ένα μέλος του Ρουβίκωνα ο οποίος θεωρείται από τα πιο κεντρικά, με πλούσια δράση. Έχει συλληφθεί αρκετές φορές κατά το παρελθόν.

Οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψή του με την κατηγορία της διατάραξης οικιακής ειρήνης. Προκειμένου να διωχθεί ποινικά και να πραγματοποιηθεί η σύλληψη, έπρεπε να το ζητήσει και ο θιγόμενος, στην προκειμένη περίπτωση το Βρετανικό Συμβούλιο. Όταν ρωτήθηκαν οι διοικούντες από της αρχές απάντησαν καταφατικά κι έτσι η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη του στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Σε μία ακόμα ταυτοποίηση ηγετικού μέλους του Ρουβίκωνα προχώρησαν οι αρχές και μετά από την έρευνα για την επίθεση στη Γαλλική Πρεσβεία. Από την επεξεργασία των βίντεο και από την έρευνα της ασφάλειας, ταυτοποιήθηκε το πλέον αναγνωρίσιμο μέλος της ομάδας, ο οποίος φέρεται να είναι και ο ιδρυτής της.

Παρά το γεγονός ότι οι κατηγορίες για τη συγκεκριμένη επίθεση αφορούν διακεκριμένες φθορές και θα μπορούσε να συλληφθεί αυτεπάγγελτα, έχει παρέλθει το αυτόφωρο και συνεπώς κάτι τέτοιο, δεν συνέβη. Ωστόσο σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία και θα οριστεί δικάσιμος.



"Η ΑΥΓΗ", 28/04/18

Αποθρασύνονται τα "παιδιά"...

Απειλές για πολλαπλές επιθέσεις «για κάθε σύλληψη ή δίωξη μελών» του Ρουβίκωνα εξαπέλυσε μέλος της αντιεξουσιαστικής συλλογικότητας μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook, μετά τη σύλληψη στελέχους της για την επίθεση στο Βρετανικό Συμβούλιο την περασμένη Πέμπτη.
Συγκεκριμένα το μέλος του Ρουβίκωνα αναφέρει πως πληροφορήθηκε ότι και ο ίδιος ταυτοποιήθηκε, για την επίθεση με μπογιές στη Γαλλική πρεσβεία.
«Παρασκευή βράδυ συνελήφθη σύντροφος της ομάδας για την παρέμβαση στο βρετανικό συμβούλιο ύστερα από μήνυση του προέδρου του συμβουλίου. Πήγαν και τον πήραν ασφαλίτες από τον χώρο της εργασίας του. Σήμερα ενημερώθηκα ότι με «ταυτοποίησαν» για την επίθεση στην γαλλική πρεσβεία. Οι προκλήσεις θα απαντηθούν άμεσα και δυναμικά. Για κάθε σύλληψη ή δίωξη μελών της ομάδας, ΔΕΚΑ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΝΟΝΙΖΟΝΤΑΙ» αναφέρει χαρακτηριστικά το μέλος του Ρουβίκωνα.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου