οι κηπουροι τησ αυγησ

Παρασκευή 27 Απριλίου 2018

Ο ΚΡΙΜΙΖΗΣ ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΕΣ ΤΟΥ "ΗΘΙΚΟΥ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΟΣ"...-ΔΙΑΠΡΕΠΟΝΤΕΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ, ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΩΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ!...- ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΥΣ ΓΙΑ ΟΣΑ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕ Ο ΚΡΙΜΙΖΗΣ;...- ΜΑ ΔΕΝ ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟ!...- ΟΙ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΤΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΔΕΗ...- ΟΙ ΤΟΣΟΟΟΟ ΡΑΘΥΜΟΙ ΡΥΘΜΟΙ ΤΗΣ ΕΥΔΑΠ...- Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣτΕ ΚΑΙ Η ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗ ΑΠΠΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟ ΘΕΣΜΟ....- ΦΑΝΤΑΖΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕ ΑΛΛΙΩΣ, ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΥΠΟ ΤΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ; ...-Η ΕΝΔΕΔΕΙΓΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ...

Εννέα κύρια άρθρα, από τον Τύπο της Πέμπτης

"ΤΑ ΝΕΑ", 26/04/18

"Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ", 26/04/18

"Follow the money"

Ο Σταμάτης Κριμιζής που παραιτήθηκε χθες από την προεδρία του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού δεν χρειάζεται ούτε πιστοποιητικά επιστημονικής εγκυρότητας, ούτε ηθικής επάρκειας. Προσφέρθηκε για μια φορά ακόμα, παρά τις προειδοποιήσεις που ελάμβανε, να βοηθήσει την πατρίδα του. Μέσα σε λίγες εβδομάδες όμως κατάλαβε ότι το κράτος του Σύριζα δεν ανέχεται καταξιωμένους και ακέραιους επιστήμονες παρά μόνο ελεγχόμενους υποταχτικούς και υπουργικά φερέφωνα.

Η επιστολή παραίτησης του κ.Κριμιζή είναι κυριολεκτικά καταπέλτης τόσο για τον αρμόδιο υπουργό κ.Παππά όσο και για το βαθύ κράτος του Σύριζα. Όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά «διέκρινα ξεκάθαρη διάθεση και συχνά επιμονή να προωθηθούν δράσεις χωρίς αξιολόγηση, χωρίς αξιοκρατία, μακριά από τα διεθνή πρότυπα, να υπηρετηθούν προσωπικές ατζέντες και να υπάρχει πλήρης έλεγχος από τον γενικό γραμματέα που έχει αναλάβει, υπό την ανοχή του κ.Υπουργού, το ρόλο του Τσάρου του Διαστήματος».

Προειλημμένες αποφάσεις, προεπιλεγμένοι υπάλληλοι χωρίς εμπειρία και αδιαφανείς μεθοδεύσεις αποφάσιζαν πριν από τους υποτιθέμενους αρμόδιους. Φαίνεται ότι ο κ.Κριμιζής με χρόνια εμπειρία στη NASA, σύμβουλος αμερικανών προέδρων είχε για τον κ.Παππά και τους υποτακτικούς του λιγότερη εμπειρία και γνώση για να διαμορφώσει το ελληνικό διαστημικό πρόγραμμα.

Ο διαπρεπής όμως έλληνας επιστήμονας αφήνει σαφείς υπαινιγμούς για περίεργες οικονομικές μεθοδεύσεις. Προαναγγέλλεται, αναφέρει, ένα πρόγραμμα 11 μικροδορυφόρων ύψους 23,9 εκατ. ευρώ, χωρίς μελέτες, προδιαγραφές, σχέδιο κατασκευής υποδομών, κάποιο ρεαλιστικό χρονοδιάγραμμα και κατάλληλο προσωπικό για την υλοποίησή του.Τονίζει μάλιστα χαρακτηριστικά ότι αν και δεν υπέπεσε κάτι ποινικά κολάσιμο στην αντίληψη του,η εμπειρία του στην Αμερική τον οδηγεί στο συμπέρασμα «follow the money» ...
Δεν είναι η πρώτη φορά και μάλλον ούτε η τελευταία που η κυβέρνηση του Σύριζα ακολουθεί τις πιο φαύλες πολιτικές του παρελθόντος.Κατέλαβε την εξουσία υποσχόμενη διαφάνεια και αξιοκρατία, κατηγορώντας το «παλιό» πολιτικό σύστημα για σκάνδαλα και ύποπτες συναλλαγές και στην πράξη ακολουθεί τις χειρότερες πρακτικές του.

Φαίνεται ότι ο πολυπράγμων κ.Παππάς είναι μεγαλύτερος γνώστης του διαστήματος και πιο έμπειρος στην οικονομική και επιστημονική διαχείριση των σχετικών προγραμμάτων από τον κ.Κριμιζή και θέλει να ελέγχει απολύτως με το μηχανισμό του όλες τις διαδικασίες. Τα παθήματα του με τις τηλεοπτικές άδειες δεν του έβαλαν μυαλό αφού εξακολουθεί να περισσεύει η αλαζονεία και αμετροέπεια του ...

"ΤΟ ΒΗΜΑ", ηλεκτρονική έκδοση





"ΕΣΤΙΑ", 26/04/18

"Φιλελεύθερος", 26/04/18

"ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ", 26/04/18


"Η ΑΥΓΗ", 26/04/18



"Εφ.Συν", 26/04/18

"ΕΘΝΟΣ", 26/04/18



θάνατο της 80χρονης γυναίκας στην Αγλαντζιά, αποτελούν τα νέα τραγικά γεγονότα που έγιναν στη χώρα και απασχολούν την κοινωνία μας. Η Κύπρος δεν έχει συνηθίσει σε αυτά τα εγκλήματα. Η κοινωνία αιφνιδιάζεται και σοκάρεται όταν γίνονται τέτοιες εγκληματικές πράξεις. Δεν έχουμε ασφαλώς φθάσει στα ίδια επίπεδα με εκείνα που παρακολουθούμε να εκτυλίσσονται στο εξωτερικό με σχεδόν καθημερινές δολοφονίες, αιματηρές ληστείες, βιασμούς κ.ά. Αλλά αυτό δεν μπορεί να εφησυχάζει κανένα. Άλλωστε τέσσερις δολοφονίες την ίδια περίοδο είναι ανησυχητικό.

ΠΡΕΠΕΙ να προβληματίσει όλους τους φορείς, ολόκληρη την κοινωνία το γεγονός ότι υπάρχει μια αυξανόμενη τάση του εγκλήματος στη χώρα. Περισσότερες ληστείες αλλά πλέον και δολοφονίες. Αν και σε σχέση με τις δολοφονίες τα στατιστικά δείχνουν πως η χώρα μας είναι από αυτές που έχει μικρό αριθμό, ωστόσο αυτό δεν πρέπει να μας οδηγεί στην υποβάθμιση της τάσης. Δεν μένουμε, όμως, στους αριθμούς και στα στατιστικά γιατί εάν δεν αντιμετωπιστούν αυτά τα φαινόμενα θα ακολουθήσουν μια αυξητική τάση. Υπενθυμίζεται συναφώς ότι στη δεκαετία του ΄90 όλοι δήλωναν αρμοδίως ότι δεν έχουμε πρόβλημα με τα ναρκωτικά και πως βρίσκονται «έξω από την πόρτα μας». Σήμερα δυστυχώς το πρόβλημα είναι μεγάλο και σε κάποιο βαθμό μη διαχειρίσιμο.

ΤΑ πρόσφατα εγκλήματα έφεραν στην επιφάνεια και μια σειρά άλλα ζητήματα, που αφορούν τη διαχείριση σοβαρών υποθέσεων από το κράτος. Από την Αστυνομία, τους ιατροδικαστές, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Δεν θα σχολιάσουμε επί του παρόντος τον τρόπο που διαχειρίζεται η Αστυνομία την υπόθεση, για παράδειγμα, του διπλού φονικού στο Στρόβολο. Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη αν και υπάρχει ως φαίνεται μια καθυστέρηση που ενδεχομένως να επηρεάζει αρνητικά την εξιχνίαση. Δεν θέλουμε σε αυτή τη φάση να αναφέρουμε περισσότερα. Θα επανέλθουμε ωστόσο σε μεταγενέστερο στάδιο.

ΤΗΝ ίδια ώρα, παρακολουθήσαμε και παρακολουθούμε μια απίστευτη ανωριμότητα από χρήστες μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Σε αυτό το πεδίο, πολλές φορές υπό το πέπλο της ανωνυμίας, κάποιοι επιδίδονται σε μια αχρείαστη φημολογία, που πολλές φορές δεν σέβεται ποσώς την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Σε αυτές τις συμπεριφορές θα πρέπει να μπουν φραγμοί. Σε αυτές τις συμπεριφορές πρέπει να υπάρχουν απαντήσεις. Είναι προφανές πως υπάρχει ακόμη μεγάλος δρόμος να διανύσουμε μέχρι να γίνεται σωστή αξιοποίηση των μέσω κοινωνικής δικτύωσης.

ΤΟ μείζον για την κοινωνία είναι η λήψη μέτρων για να σταματήσει αυτή η αυξανόμενη τάση στο έγκλημα, που δημιουργεί συνθήκες ανασφάλειας στους πολίτες. Από τη στιγμή που οι ληστές για να πετύχουν το σκοπό τους δεν διστάζουν να σκοτώσουν ανθρώπους, αυτό σημαίνει ότι έχουμε εισέλθει σε μια νέα φάση του εγκλήματος. Αυτό σημαίνει πως κάποιοι άνθρωποι δεν έχουν αναστολές και αφαιρούν ζωές για να ληστέψουν, για να προχωρήσουν και να εφαρμόσουν τα σχέδια τους. Αυτό που προέχει είναι να υιοθετηθούν και πρωτίστως να εφαρμοστούν μέτρα τώρα που βρισκόμαστε ως κοινωνία σε φάση κατά την οποία το έγκλημα μπορεί να αντιμετωπιστεί.

"Ο Φιλελεύθερος", 26/04/18


 "αλήθεια", 26/04/18

"ΧΑΡΑΥΓΗ", 26/04/18

"ΧΑΡΑΥΓΗ", 26/04/18

"ΠΟΛΙΤΗΣ", 26/04/18

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου