οι κηπουροι τησ αυγησ

Κυριακή 29 Απριλίου 2018

ΑΣΧΗΜΟΜΟΥΣΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ, ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΟΣΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑΝ...- Ο ΠΙΟ ΑΔΟΚΙΜΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ!...-Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΙ Ο ΣΤΑΛΙΝΙΣΜΟΣ......- ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΠΡΟΕΧΟΝ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ...- Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΥΒΙΣΤΗΣΙΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ...- ΑΘΕΡΑΠΕΥΤΟΙ ΑΛΛΑΖΟΝΕΣ, ΜΕ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ, ΠΛΕΟΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ...- ΜΗΠΩΣ ΟΛΙΓΟΝ, ΕΣΤΩ, ΕΠΙΤΗΔΕΙΟΙ ΟΥΔΕΤΕΡΟΙ;..-.ΝΑ ΠΕΣΟΥΝΝ ΟΙ ΤΟΝΟΙ; ΜΑ ΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΒΑΖΕΙ...

Οκτώ κύρια άρθρα, από φύλλα του Σαββάτου

"ΤΑ ΝΕΑ/ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ", 28-29/04/18


"Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ", 28/04/18



"ΕΣΤΙΑ", 28-29/04/18


"ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ", 28/04/18


"ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ", 28/04/18

"Η ΑΥΓΗ", 28.04.18


"Εφ.Συν/ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ", 28-29/04/18


"ΕΘΝΟΣ", 27/04/18



προς τη σωστή κατεύθυνση. Αυτό δείχνει πως ο Πρόεδρος έχει αφήσει πίσω του τις εκλογές και επιχειρεί να ρίξει γέφυρες συνεργασίες προς τις πολιτικές δυνάμεις, οι οποίες δρουν στον χώρο της αντιπολίτευσης. Αυτή η κίνηση μόνο από το κυβερνητικό στρατόπεδο μπορεί να γίνει, καθώς έχει τη δυνατότητα αξιολόγησης και προώθησης των θέσεων. Την ίδια ώρα, όμως, ενώ σαφώς και εξυπηρετεί την εκάστοτε κυβέρνηση, όπως και την παρούσα, μια τέτοια κίνηση πολιτικής καθώς θα φέρει κοντά κι άλλες δυνάμεις, θα μπορούσε να μην το πράξει. Το είχε, όμως, αναφέρει προεκλογικά ο Πρόεδρος Αναστασιάδης κι αυτό θα πρέπει να το πιστωθεί.

ΑΠΟ εκεί και πέρα, θα πρέπει η Κυβέρνηση να μην περιοριστεί στις εξαγγελίες, που ομολογουμένως δημιουργούν εντυπώσεις. Θα πρέπει να προχωρήσει σε σύνθεση απόψεων σε μια σειρά κρίσιμα ζητήματα και να προωθήσει πολιτικές που θα διαμορφώνουν κλίμα συναίνεσης και θα εξυπηρετούν το κοινωνικό σύνολο, θα εξυπηρετούν τη χώρα. Επειδή πολλές φορές πολλά λέγονται αλλά δεν υλοποιούνται, θα παρακολουθούμε την πορεία εφαρμογής αυτής της εξαγγελίας. Η Κύπρος πέραν από το μείζον ζήτημα, που είναι το εθνικό θέμα, το Κυπριακό, έχει και πολλά άλλα ανοικτά ζητήματα, τα οποία θα πρέπει να τύχουν αντιμετώπισης και διαχείρισης. Ένα από τα βασικότερα είναι τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια. Μπορεί από μόνη της η Κυβέρνηση να το αντιμετωπίσει; Η απάντηση είναι αρνητική κι αυτό κρίνεται εκ του αποτελέσματος. Δεν είναι ένα ζήτημα που προέκυψε σήμερα, ως εκ τούτου η μη πρόοδος στο πεδίο της αντιμετώπισης των κόκκινων δανείων επιβάλλει την υιοθέτηση μέτρων που θα δώσουν διεξόδους και θα προσφέρουν λύσεις. Αυτό είναι προς το συμφέρον όλων. Σαφώς και είναι προς το συμφέρον και της Κυβέρνησης, που δεν μπορεί να σηκώσει μόνη το βάρος.

Η ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ σε μεγάλα θέματα, εάν και εφόσον επιτευχθεί τούτο, δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι ακυρώνονται οι θέσεις της Κυβέρνησης και πολιτικών κομμάτων. Δεν ακυρώνονται οι ρόλοι, Κυβέρνησης και αντιπολίτευσης. Αυτοί οι ρόλοι που καθορίζονται και θεσμικά θα παραμείνουν καθώς έτσι εξυπηρετείται καλύτερα και η δημοκρατία. Ένα ζήτημα είναι η σύνθεση διαφορετικών απόψεων, η συνεννόηση εκεί που πρέπει να υπάρξει καθώς το επιβάλλει το εθνικό, το κοινό συμφέρον, κι άλλο να διατηρηθούν οι πολιτικές και ιδεολογικές διαφορές. Συνεπώς θα πρέπει το πολιτικό σύστημα να βλέπει τα θέματα έξω από τη μικρή εικόνα. Δεν είναι όλα τα ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπίζονται με μικροκομματικούς όρους. Θα ήταν καλό εάν κανένα θέμα δεν αντιμετωπίζεται στη βάση των μικροκομματικών υπολογισμών. Όμως αυτό, για να είμαστε ρεαλιστές, δεν είναι εφικτό. Άλλωστε γνωρίζουμε πώς λειτουργεί το πολιτικό σύστημα και είμαστε ρεαλιστές.

ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ σε στάση αναμονής μέχρι να αξιολογηθούν τα προεκλογικά προγράμματα και πρωτίστως πώς θα αξιοποιηθούν από την Κυβέρνηση θέσεις και προτάσεις που περιέχονται σε αυτά. Εκεί θα κριθεί και η σχετική εξαγγελία από πλευράς της Κυβέρνησης και του Προέδρου της Δημοκρατίας.


"O Φιλελεύθερος", 28/04/18


 "αλήθεια", 28/04/18

"ΧΑΡΑΥΓΗ", 28/04/18

"ΧΑΡΑΥΓΗ", 28/04/18



"ΠΟΛΙΤΗΣ", 28/04/18

"XAΡΑΥΓΗ", 28/04/18

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου