οι κηπουροι τησ αυγησ

Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020

Γιατί εθελοτυφλεί η «Αυγή», το είπαμε παραπάνω. Ποια είναι η αλήθεια σε όλο αυτό; Οτι ο Λαγός ως ευρωβουλευτής απολαμβάνει ασυλίας και το βούλευμα 981/19 του Εφετείου διευκρινίζει με ποιους όρους μπορεί να ταξιδεύει. Οσο ισχύει η ασυλία, ούτε να συλληφθεί μπορεί, ούτε να του απαγορευθεί η έξοδος από τη χώρα προς συγκεκριμένους ευρωπαϊκούς προορισμούς. Τα ξέρει αυτά η «Αυγή»; Προφανώς τα γνωρίζει. Αλλά το εύκολο ψέμα είναι καλύτερο από την παραδοχή της αλήθειας. Ασε που με το εύκολο ψέμα μπορεί να χτυπηθεί και αυτός ο Χρυσοχοΐδης που μας έχει μπει στο μάτι με Εξάρχεια, καταλήψεις, δράσεις της Αντιτρομοκρατικής και τέτοια...

Από "ΤΑ ΝΕΑ"

"ΤΑ ΝΕΑ", 22/10/20


Μπέρδεμα

Οι Ρώσοι είναι μαζί μας ή είναι με τους άλλους; Μπέρδεμα. Μεγάλο. Εως τώρα είχαμε την εντύπωση ότι ο Πούτιν, ο οποίος δεν μας γουστάρει και ως λαό, ήταν αφοσιωμένος φίλος του Ερντογάν, παρά το γεγονός ότι ο τελευταίος έχει μεταβληθεί σε διεθνή ταραξία και επιπλέον του ζαλίζει και τον έρωτα στο Ναγκόρνο Καραμπάχ. Αλλά μια ανάρτηση του ρωσικού υπουργείου των Εξωτερικών μάς έβαλε σε σκέψεις. Θυμήθηκε - άκου τώρα - το ρωσικό ΥΠΕΞ ότι στις 20 Οκτωβρίου φέτος, προχθές Τρίτη δηλαδή, συμπληρώνονται 193 χρόνια από τη Ναυμαχία του Ναυαρίνου που έθεσε τις βάσεις για τη δημιουργία του νέου ελληνικού κράτους. Η ανάρτηση, η οποία συνοδευόταν από έναν πίνακα που απεικόνιζε τη Ναυμαχία, έγραφε, συγκεκριμένα: «Πριν από 193 χρόνια, οι ρωσικές δυνάμεις μαζί με τις δυνάμεις της Μεγάλης Βρετανίας και της Γαλλίας νίκησαν τον τουρκο-αιγυπτιακό στόλο. Η νίκη των συμμαχικών δυνάμεων στο Ναυαρίνο άνοιξε τον δρόμο για την ανεξαρτησία της Ελλάδας».

Ετσι ακριβώς είναι, όπως τα λένε οι Ρώσοι, αλλά το δικό μου μπέρδεμα έχει να κάνει με το εξής: στη Ναυμαχία του Ναυαρίνου, που όλα ξεκίνησαν από ένα τυχαίο γεγονός, η ρωσική διπλωματία ήταν με τον σουλτάνο. Αντιδρούσε στην ελληνική ανεξαρτησία (όλες οι ιστορικές πηγές της εποχής αναφέρουν ότι «στήριζε την Πύλη», τον σουλτάνο δηλαδή) και εντάχθηκε στη συμμαχική δύναμη των στόλων της Γαλλίας και της Αγγλίας μόνο και μόνο για να μη μείνει έξω από τις εξελίξεις. Συμμετείχε δε στη Ναυμαχία με τον μικρότερο στόλο, μόλις οκτώ πλοία, που έφτασαν στην περιοχή της Πύλου τελευταία στιγμή.

Πώς αυτό το ιστορικό παράδοξο, και σε μια τέτοια συγκυρία, ειλικρινά δεν μπορώ να το εξηγήσω. Στέλνουν μήνυμα σε εμάς, ότι μπορούμε να επαναλάβουμε ένα «Ναυαρίνο», αν χρειαστεί; Στέλνουν το ίδιο μήνυμα στους Τούρκους, διότι έχουν εκνευριστεί με όσα κάνει ο πρόεδρος Ερντογάν τελευταία στην Ανατολική Μεσόγειο, το Αιγαίο, τη Λιβύη κ.λπ.; Αγνοώ πραγματικά. Αλλά όπως και να έχει το πράγμα, αυτή είναι μια εξέλιξη (εννοώ την ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου των Εξωτερικών), που δεν μπορείς να αγνοήσεις...

Παραμύθια

Πόσα ψέματα; Πόσα παραμύθια; Πόσα ψέματα, πόσα παραμύθια, και για ποιον λόγο; Για να χτυπηθεί για άλλη μια φορά ο Χρυσοχοΐδης, διότι όσο είναι εκεί που είναι, στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, πασόκος ων, προκαλεί αισθήματα αποστροφής και προς τη μια και προς την άλλη πλευρά. Και προς τη Δεξιά/Ακροδεξιά και προς την Αριστερά/Ακροαριστερά. Φανερό και κραυγαλέο. Μπαμ από μακριά κάνει.

Παράδειγμα η περίπτωση Λαγού που έγινε... λαγός και ήδη μας στέλνει χαιρετίσματα από τις γκρίζες Βρυξέλλες. Εφυγε ο Λαγός, έγινε καπνός ο Λαγός, την «έκανε» με ελαφρά πηδηματάκια ο Λαγός, άλλα κατά την «Αυγή» και τους πέριξ αυτής... ο Χρυσοχοΐδης τον άφησε να φύγει. Υπογείως. Υπόπτως. Υπουλα. Μετά από συμφωνία. Μόνο ότι τον έβαλε ο ίδιος στο αεροπλάνο δεν είπαν, και δεν έγραψαν ακόμη, αλλά μη βιάζεστε, κοντός ψαλμός αλληλούια. Το περιμένω να διατυπωθεί στο χαρτί. Και αυτό. Προσεχώς.

Χθες ο Χρυσοχοΐδης απηυδισμένος από το βοθροειδές ψεύδος της «Αυγής» εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει τα εξής μεταξύ διαφόρων άλλων: «ΗΑστυνομία λειτούργησε προληπτικά και άψογα. Τα ψέματα, επαναλαμβανόμενα μάλιστα, δεν είναι της Αστυνομίας, η οποία αντιθέτως παραθέτει με ακρίβεια, ενέργειες και γεγονότα. Στον αντίποδα η "Αυγή" στέκεται πεισματικά και τυφλά απέναντι στην πραγματικότητα, αγνοώντας τα γεγονότα».

Γιατί εθελοτυφλεί η «Αυγή», το είπαμε παραπάνω. Ποια είναι η αλήθεια σε όλο αυτό; Οτι ο Λαγός ως ευρωβουλευτής απολαμβάνει ασυλίας και το βούλευμα 981/19 του Εφετείου διευκρινίζει με ποιους όρους μπορεί να ταξιδεύει. Οσο ισχύει η ασυλία, ούτε να συλληφθεί μπορεί, ούτε να του απαγορευθεί η έξοδος από τη χώρα προς συγκεκριμένους ευρωπαϊκούς προορισμούς.

Τα ξέρει αυτά η «Αυγή»; Προφανώς τα γνωρίζει. Αλλά το εύκολο ψέμα είναι καλύτερο από την παραδοχή της αλήθειας. Ασε που με το εύκολο ψέμα μπορεί να χτυπηθεί και αυτός ο Χρυσοχοΐδης που μας έχει μπει στο μάτι με Εξάρχεια, καταλήψεις, δράσεις της Αντιτρομοκρατικής και τέτοια...

Σχέδιο

Χτυπούν τον προερχόμενο από το ΠΑΣΟΚ Χρυσοχοΐδη γιατί υπάρχει σχεδιασμός - θέλουν να δημιουργήσουν την αίσθηση ότι δεν είναι εκείνοι, οι συριζαίοι δηλαδή, που έχουν πάρει τα «ρετάλια» του ΠΑΣΟΚ, άλλα είναι η ΝουΔου που τα έχει μαζέψει.

Και με τον τρόπο αυτό επιχειρούν να σβήσουν από προσώπου γης το ιστορικό κόμμα, ότι στην πραγματικότητα δεν ήταν τίποτε περισσότερο από μια μηχανή παραγωγής στελεχών προς ενίσχυση της Δεξιάς.

Δεν παρατηρείτε τι συμβαίνει με τη Λίνα Μενδώνη; Είναι η καλύτερη ίσως υπουργός Πολιτισμού που είχε η χώρα τα τελευταία αρκετά χρόνια και τη χτυπούν αλύπητα - μέχρι και ο Τσίπρας έκανε δήλωση ζητώντας από τον Μητσοτάκη να την αντικαταστήσει από τη θέση που κατέχει σήμερα. Και τον Πιερρακάκη, και... και...

Και κάθε τόσο δημοσιεύματα για το πόσο ΠΑΣΟΚ είναι η κυβέρνηση Μητσοτάκη, και πόσο «σημιτικός» είναι ο Μητσοτάκης (πιάνουν στο στόμα τους τον Κώστα Σημίτη, τον καλύτερο πρωθυπουργό που είχε η χώρα εδώ και δεκαετίες, τα φερέφωνα του Αλέξη Τσίπρα, με τα οποία συμβιώσαμε περί τα 4½ χρόνια, παρακολουθώντας τους να καταστρέφουν τη χώρα), με στόχο ακριβώς αυτό: δεν υπάρχει ΠΑΣΟΚ, δεν υπάρχει Κεντροαριστερά, υπάρχει η ΝουΔου και υπάρχουμε και εμείς οι ταξικοί της αντίπαλοι, ο ΣΥΡΙΖΑ. Αμ δε...

Λήξη

Σήμερα (εκτός και αν ο Κασιδιάρης θυμηθεί κάτι από το... 2013, τότε που η Χρυσή Αυγή και ο ίδιος έδεναν και έλυναν) θα ολοκληρωθεί η δίκη αυτών των τομαριών, που εδώ και ημέρες πετάνε την μπάλα στην εξέδρα για να κάνουν καθυστέρηση, λες και στο τέλος θα το αποφύγουν το πικρό ποτήρι. Τράβηξε πολύ αυτό το καλαμπούρι και τράβηξε περισσότερο από το αναμενόμενο, γιατί πλην των άλλων υπήρξαν όλες αυτές οι παρεμβάσεις που πραγματικά ακύρωσαν την όλη διαδικασία σε μια δίκη που θα μπορούσε να καταστεί ιστορική - μην τα ξαναπώ, βαριέμαι, κιόλας. Αλλωστε δεν έχει και νόημα. Ουδείς φαίνεται να συγκινείται, ούτε καν οι επιστήμονες της νομικής επιστήμης, καθηγητές κ.λπ.

Εύχομαι μόνο να μην έρθει ποτέ η στιγμή να μετανιώσουν γι' αυτή τους τη στάση. Κατά τα λοιπά, θα το ξεκαθαρίσω, για να μη δημιουργούνται και παρεξηγήσεις: δεκάρα δεν δίνω για τους χρυσαυγίτες. Αυτά τα τομάρια που εκμεταλλεύτηκαν τον θυμό και την οργή του απλού κόσμου για τα Μνημόνια και έγιναν νοματαίοι είναι ό,τι χειρότερο έχει να παρουσιάσει η ελληνική κοινωνία. Και τους αξίζει ό,τι και να πάθουν. Γιατί καταπάτησαν κάθε ανθρώπινο δικαίωμα στο όνομα μιας «ιδεολογίας», της φασιστικής, που χωρίζει τους ανθρώπους και πρεσβεύει το δόγμα της υπεροχής κάποιων εις βάρος των πολλών με βάση το χρώμα του δέρματός τους...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου