οι κηπουροι τησ αυγησ

Σάββατο 24 Απριλίου 2021

ΔΥΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ, ΜΕ ΤΟ "ΣΚΟΝΑΚΙ" ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΝΑ ΜΗ ΛΕΡΩΝΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ....

Από "ΤΑ ΝΕΑ", και...

τ 
"ΤΑ ΝΕΑ", 23/04/21



ΤΟΥ ΛΑΜΠΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Τα 3 εκατ. ευρώ δόθηκαν στον Καλογρίτσα για τη συμμετοχή του στον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών προς απόκτηση του «ΣΥΡΙΖΑ channel», όπως προκύπτει από την κατάθεση του συνεργάτη του και συμβούλου της εταιρείας ΤΟΞΟΤΗΣ ΑΕ Χρήστου Νικολάου, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι η σύμβαση που υπεγράφη μεταξύ του επιχειρηματία και του Ομίλου CCC ήταν εικονική. Φέρεται σχετικά να κατέθεσε στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής ότι «πολύ σύντομα κατέληξα στην πλασματικότητα της σύμβασης», καθώς «δεν υπήρχε τεχνική περιγραφή του έργου, δεν υπήρχε τίποτα».

«Αν δείτε τις διαδικασίες δημοπράτησης ενός τέτοιου μεγάλου έργου, ύψους 45 εκατ. ευρώ, απαιτούνται 150 σχέδια και 2.000 σελίδες. Εδώ δεν υπήρχε τίποτα. Ηταν ό,τι προαιρείσθε», είπε χαρακτηριστικά σύμφωνα με πληροφορίες, σημειώνοντας ότι για ένα τέτοιο έργο που αναλάμβανε η ΤΟΞΟΤΗΣ ΑΕ στο εξωτερικό η CCC «όφειλε να είναι περισσότερο προσεκτική». Ερωτηθείς αν θα είχε κληθεί ο ίδιος ως σύμβουλος εφόσον το έργο ήταν τεχνικό, απάντησε ότι σε αυτή την περίπτωση θα τον είχε καλέσει ο Καλογρίτσας. «Δεν με κάλεσε γιατί το έργο δεν ήταν τεχνικό, αφορούσε τη δημιουργία καναλιού τηλεόρασης», είπε.

ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ. Αναφέρθηκε όμως και στις σχέσεις Παππά - Καλογρίτσα, λέγοντας ότι ο τότε υπουργός Επικρατείας ήταν σε κοινωνική συνάθροιση που οργάνωσε ο επιχειρηματίας στο σπίτι του το 2016, αν και δεν ήταν σίγουρος αν αυτή έγινε Χριστούγεννα ή Πάσχα. Κατά τις πηγές του ΣΥΡΙΖΑ η συγκέντρωση αυτή έλαβε χώρα τα Χριστούγεννα του 2016 για την ονομαστική του εορτή, δηλαδή μετά τον διαγωνισμό του Αυγούστου και σε αυτήν συμμετείχαν πάρα πολλά άτομα. Ο Νικολάου ρωτήθηκε εάν υπήρχε εμπλοκή της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα του καναλιού και φέρεται ότι απάντησε πως ο Καλογρίτσας του είχε πει πως «θα γινόταν με την αποδοχή της».

Ο εισηγητής της ΝΔ Θάνος Πλεύρης τον ρώτησε αν ο επιχειρηματίας τού είχε πει ότι είχε καλές σχέσεις με την τότε κυβέρνηση και ο μάρτυρας του απάντησε ότι «δεν χρειαζόταν να μου το πει διότι τον είχα γνωρίσει σπίτι του κ. Καλογρίτσα». Ο Καλογρίτσας του σύστησε τον Παππά και έδειχναν να έχουν εξαιρετικές σχέσεις, κατά τον Νικολάου, ο οποίος ήταν παρών και στη συνάντηση που έγινε στα γραφεία της εταιρείας στις 4/7/2017 όπου συμμετείχαν εκπρόσωποι της CCC, ο Καλογρίτσας και ο διαμεσολαβητής Κυριάκος Τόμπρας.

«ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ». Κατά τον ίδιο μάρτυρα, ήταν σαφής η τοποθέτηση εκ μέρους της CCC ότι η σύμβαση ήταν εικονική και ότι ο πραγματικός σκοπός της αποστολής των χρημάτων ήταν η συμμετοχή της εταιρείας CCC στην τηλεοπτική άδεια που θα διεκδικούσε φορέας συμφερόντων Καλογρίτσα. «Εξάλλου το ότι η σύμβαση είναι εικονική προκύπτει από το γεγονός ότι δεν το γνώριζα εγώ, ο οποίος ήμουν σύμβουλος της εταιρείας για κάθε έργο του εξωτερικού», φέρεται ότι κατέθεσε χαρακτηριστικά. Επόμενος μάρτυρας αμέσως μετά το Πάσχα είναι ο επιχειρηματίας Καλογρίτσας, για τον οποίο ειπώθηκε ότι σε περίπτωση που δεν προσέλθει εκ νέου θα διαταχθεί η βίαιη προσαγωγή του.

....από το κομματικό δελτίο της "ΑΥΓΗΣ"

"Η ΑΥΓΗ", 23/04/21

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου