οι κηπουροι τησ αυγησ

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020

Η ένταση των τελευταίων ημερών για το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας επεκτάθηκε σε ευρύτερο πλαίσιο (οικονομίας, υγείας, μεσαίας τάξης, ευάλωτων κ.λπ.), με στρατηγική του Πρωθυπουργού να «σηκώσει» συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και να τοποθετηθεί με... αριθμούς, απέναντι στο «σφυροκόπημα» Τσίπρα για «βέρτιγκο» της κυβέρνησης και «απώλεια επαφής με την πραγματικότητα». Το πολιτικό κλίμα που διαμορφώνεται πάντως αποτυπώνει και η αντεπίθεση Μητσοτάκη με φράσεις όπως «ενοχλείστε που ο δράκος της νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης δεν υπάρχει» και «ξετινάξατε τη μεσαία τάξη, πήρατε οριστικό διαζύγιο». Στην κυβέρνηση σκοπεύουν να αναδεικνύουν τις δράσεις στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων, όσο η αξιωματική αντιπολίτευση εκτοξεύει ως πυροτέχνημα - όπως θεωρούν - «τη μόνιμη τακτική πλειοδοσίας».....

Από  "ΤΑ ΝΕΑ"

"ΤΑ ΝΕΑ", 26/11/20


ΤΗΣ ΕΛΕΝΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΔΗΜΟΥ

Το προφίλ συνέπειας με τις δεσμεύσεις της σε μία ταυτόχρονη μάχη - κατά τον Πρωθυπουργό - «για την υγεία και την ευημερία» θέλει η κυβέρνηση να καλλιεργεί με κάθε ευκαιρία στα μάτια των πολιτών και εντείνει τα μηνύματα στήριξης μπροστά στην αγωνία επιχειρήσεων, εργαζομένων και νοικοκυριών για τις επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης. Αυτοί ήταν και οι στόχοι της χθεσινής πρωθυπουργικής παρέμβασης στη Βουλή, που πυροδότησε αντιπαράθεση εφ' όλης της ύλης ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα. 

Η ένταση των τελευταίων ημερών για το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας επεκτάθηκε σε ευρύτερο πλαίσιο (οικονομίας, υγείας, μεσαίας τάξης, ευάλωτων κ.λπ.), με στρατηγική του Πρωθυπουργού να «σηκώσει» συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και να τοποθετηθεί με... αριθμούς, απέναντι στο «σφυροκόπημα» Τσίπρα για «βέρτιγκο» της κυβέρνησης και «απώλεια επαφής με την πραγματικότητα». Το πολιτικό κλίμα που διαμορφώνεται πάντως αποτυπώνει και η αντεπίθεση Μητσοτάκη με φράσεις όπως «ενοχλείστε που ο δράκος της νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης δεν υπάρχει» και «ξετινάξατε τη μεσαία τάξη, πήρατε οριστικό διαζύγιο». Στην κυβέρνηση σκοπεύουν να αναδεικνύουν τις δράσεις στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων, όσο η αξιωματική αντιπολίτευση εκτοξεύει ως πυροτέχνημα - όπως θεωρούν - «τη μόνιμη τακτική πλειοδοσίας».

Εξού και ο Πρωθυπουργός στάθηκε κυρίως σε τρία θέματα: τον διπλασιασμό του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος για 500.000 πολίτες (ανάμεσά τους και άστεγοι και οι γυναίκες θύματα βίας που ζουν σε ξενώνες) τον Δεκέμβριο, στη σημασία της μείωσης σωρευτικά στο 3,9% των ασφαλιστικών εισφορών και στη συνέχιση του μηχανισμού επιστρεπτέας προκαταβολής για τις μικρές επιχειρήσεις. «Μπροστά στην κρίση του κορωνοϊού, η πολιτεία είναι δίπλα σε κάθε Ελληνίδα και κάθε Ελληνα, στους εργαζομένους, τις επιχειρήσεις, τους νέους και τους ανέργους» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Επικαλέστηκε μάλιστα ενημέρωση της τελευταίας στιγμής από το οικονομικό επιτελείο του για να τονίσει ότι μέσα από τη σχετική πλατφόρμα σε μία εβδομάδα η κυβέρνηση «έδωσε 1,1 δισεκατομμύρια ευρώ σε πάνω από 220.000 επιχειρήσεις - καφετέριες, ταξί, ενοικιαζόμενα δωμάτια, εστιατόρια, κομμωτήρια, καταστήματα λιανικού εμπορίου, δικηγορικά γραφεία, λογιστές, φροντιστήρια, σε κάθε γωνιά της χώρας». Το κυβερνητικό επιτελείο προφανώς ρίχνει το βάρος σε εργαλεία στα οποία μπορούν να ανταποκριθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, στη συνολική αγωνία της να συγκρατήσει τους δείκτες της ανεργίας και προφανώς τα λουκέτα στην αγορά.

Το «νέο ΕΣΥ»

«Το βλέμμα της κυβέρνησης δεν είναι στραμμένο στους πολιτικούς της αντιπάλους, αλλά στην κοινωνία» είπε και, χαρακτηρίζοντας «κοινό εχθρό» την πανδημία, επιχείρησε να δείξει και προς την επόμενη μέρα του δημόσιου συστήματος υγείας. Το «νέο ΕΣΥ» αποτελεί εδώ και μήνες προσωπική δέσμευση Μητσοτάκη, ο οποίος παρέπεμψε χθες σε μία συζήτηση που «πρέπει να ξεκινήσει συστηματικά με το που θα περάσει η θύελλα» καθώς και σε δράσεις που εντάσσονται στο σχέδιο αξιοποίησης του Ταμείου Ανάκαμψης (ψηφιακός φάκελος, νέο πλαίσιο πρωτοβάθμιας υγείας κ.λπ.). Επιπλέον σήκωσε τη σημαία της συναίνεσης σε ό,τι αφορά τους εμβολιασμούς, επαναφέροντας την πρόταση για κοινή γραμμή των πολιτικών δυνάμεων. 

Συγκεκριμένα προανήγγειλε επικοινωνιακή εκστρατεία για τον εμβολιασμό των πολιτών κατά της Covid-19, με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια να ξεκινά προσεχώς επαφές με τους τομεάρχες Υγείας των κομμάτων της αντιπολίτευσης. «Ολο το πολιτικό σύστημα να εκπέμψει ένα ενιαίο μήνυμα υπέρ του εμβολιασμού και να γίνει προσπάθεια έτσι ώστε να μειωθούν τα περιστατικά άρνησης» τόνισε. Η κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις από την επιστημονική κοινότητα και τις ενέργειες της Ευρώπης, με τη διαβεβαίωση για έναρξη των εμβολιασμών από την πρώτη στιγμή που οι παρτίδες θα φτάσουν στην Ελλάδα. 

1 σχόλιο:

  1. Γεια σας, η εορταστική σεζόν είναι ξανά εδώ. Όσοι επωφελήθηκαν από τις υπηρεσίες μας πρέπει να εμφανιστούν και να καταθέσουν. Όσοι χρειάζονται δάνειο πρέπει να επικοινωνήσουν με την εταιρεία μου τώρα.

    Το όνομά μου είναι Claudia Klein, είμαι Γερμανός και παρέχω χρηματοοικονομικές υπηρεσίες. Χρειάζεστε ένα γρήγορο, μακροπρόθεσμο ή βραχυπρόθεσμο δάνειο με σχετικά χαμηλό επιτόκιο τόσο χαμηλό όσο 3%; Σας επηρεάζει η δυσκολία της οικονομίας; ή σας έχει αρνηθεί δάνειο από την τράπεζά σας ή άλλο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα; Προσφέρουμε ασφαλή δάνεια. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την προσφορά δανείου, στείλτε μου το αίτημά σας μέσω email: spotlightglobalservices@gmail.com ή WhatsApp: +4915758108767

    * Αναζητάτε χρηματοδότηση για να δημιουργήσετε τη δική σας επιχείρηση;
    * Αναζητάτε δάνεια για την εκτέλεση μεγάλων έργων;
    * Χρειάζεστε δάνειο σε λιγότερο από 24 ώρες;
    * Χρειάζεστε ένα γρήγορο δάνειο για διάφορους σκοπούς;

    Εάν η απάντησή σας είναι ναι, η εταιρεία μου μπορεί να σας βοηθήσει. Παρέχουμε κάθε είδους υπηρεσία δανείου.

    * Μπορείτε να δανειστείτε έως και 15.000.000 ευρώ.
    * Μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ 1 έως 30 ετών για αποπληρωμή.
    * Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε εβδομαδιαίο, μηνιαίο και ετήσιο πρόγραμμα αποπληρωμής.
    * Ευέλικτοι Όροι Δανείου.
    * Μπορείτε να κάνετε αίτηση μαζί μας οπουδήποτε στο δικό σας βολικό μέρος και ώρα.

    Εάν ενδιαφέρεστε, επικοινωνήστε μαζί μας μέσω αυτής της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: | spotlightglobalservices@gmail.com | Ή WhatsApp: +4915758108767

    Έχετε 100% εγγύηση ότι θα λάβετε το δάνειο σας στο τέλος αυτής της συναλλαγής δανείου.

    Μπορείτε να μας ελέγξετε εύκολα στον ιστότοπό μας μέσω: || https://spotlightglobalfin.wixsite.com/financial ||

    Είμαστε παθιασμένοι με το να κάνουμε την οικονομική ένταξη να μετράει. Τα δάνεια και τα επενδυτικά προϊόντα μας έχουν σχεδιαστεί για να σας προσφέρουν άνεση και αξία.

    Με το Spotlight Global Financial Services, μπορείτε να αποχαιρετήσετε όλες τις οικονομικές σας κρίσεις και δυσκολίες, καθώς είμαστε πιστοποιημένοι, αξιόπιστοι, αξιόπιστοι, αποδοτικοί, γρήγοροι και δυναμικοί

    Θερμές χαιρετισμοί
    Κλαούντια Κλέιν

    ΑπάντησηΔιαγραφή