οι κηπουροι τησ αυγησ

Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2020

ΗΤΑΝ ΜΙΑ....ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟΥ ΣΕ ΕΚΔΟΧΗ ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ!...

Από το ημερολόγιό  μου στο  fb 

προ έξι ετ

Η ΜΙΚΡΗ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ ΤΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΑΝΑΚΗΡΥΣΣΕΙ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ...


Λιγότερο από 10%, γύρω στο 7% αν δεν απατώμαι, συγκέντρωσε ο ΣΥΡΙΖΑίίκος συνδυασμός στις δημοτικές εκλογές του περασμένο Μαίου, γιά τον ιστορικό Δήμο της πρώτης πρωτεύουσας του Ελληνικού κράτους, όπου εορτάζεται αύριο η επέτειος της άλωσης του Παλαμηδίου. Στο πλαίσιο αυτών των εκδηλώσεων, το Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπλιέων απεφάσισε κατά πλειοψηφία να ανακηρύξει τον εκλεγμένο πρωθυπουργό της χώρας επίτιμο δημότη της όμορφης αυτής πόλης, από όπου κατάγεται η σύζυγός του.

Αυτό δεν αρέσει στους ΣΥΡΙΖΑίους του Ναυπλίου, άντε και της Αργολίδας εν γένει, μειοψηφίας και δη μικρής, που κινούν γη και ουρανό κατά της αυριανής παρουσίας Σαμαρά στην πόλη και καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Το σκηνικό είναι άλλη μία εκδοχή της...."Δημοκρατίας των μικρών μειοψηφιών", που επιχειρούν να επιβάλλουν τις επιθυμίες τους στην πλειοψηφία των πολιτών, όπως συμβαίνει κατ' εξοχήν στα Πανεπιστήμια...Βεβαίως, αν σε αντίθετη περίπτωση είχαν διανοηθεί κάποιοι να διαμαρτυρηθούν γιά την παρουσία του Τσίπρα στον Ναύπλιο, τότε θα είχαν χαρακτηρισθεί εξ ορισμού και συλλήβδην "φασίστες".

Αυτή είναι η Δημοκρατία, κομμένη και ραμμένη στα δικά τους μέτρα, είναι που θέλουν οι ΣΥΡΙΖΑίοι του Ναυπλίου, δείχνοντας έτσι πώς εννοούν το καλύτερο πολίτευμα που υπάρχει, αν δεν συμβαδίζει με τα δικά τους μέτρα και σταθμά, ανεξαρτήτως της κριτικής, ακόμη και της οξύτερης, που κάθε πολίτης δύναται να ασκήσει στην κυβέρνηση και μάλιστα στη συγκεκριμένη, με τέτοιο βαρύ φορτίο κρίσιμων πολιτικών επιλογών, που δεν θα μπορούσε να αρέσουν σε κανέναν, αλλά κατέστησαν αναγκαίες και με βαρύ τίμημα γιά τον Έλληνα πολίτη.

Τέλος, προς μεγάλη τους θλίψη όπως αντιλαμβάνομαι, θα δούν να περνά πάνω από το Ναύπλιο σε χαμηλό ύψος και σε ανάστροφη θέση το μαχητικό αεεοσκάφος επιδείξεων της Πολεμικής Αεροπορίας, ένα "F-16 block 52+", σηματοδοτώντας με αυτόν τον ιδιαίτερο τρόπο τη συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων στις εκδηλώσεις της ημέρας.

Από αυτούς τους θορυβούντες αύριο, αμφιβάλλω αν θα υπάρξει έστω και ένας που θα σκεφθεί πόση περισυλλογή, αυτοπειθαρχία και άριστη προετοιμασία χρειάζεται ο χειριστής του αεροσκάφους "F-16 block 52+", γιά να περάσει σε χαμηλό ύψος πάνω από τα κεφάλια τους χωρίς να τους βλέπει, αλλά αντιθέτως να βλέπει το μπλέ του ουρανού. Θα βρούν την ηθική δύναμη να του πουν, έστω μέσα τους, ένα θερμό "μπράβο";

Σεραφείμ Χ. Μηχιώτης

ΥΓ: Πρός Π(έτρο).ΚΑΤΣ(άκο). του κομματικού δελτίου της "ΑΥΓΗΣ":Τα αεροσκάφη της ΠΑ δεν λέγονται "πολεμικά", αλλά κατηγοριοποιούνται αναλόγως με την αποστολή τους, εν προκειμένω τα "F-16" χαρακτηρίζονται σε όλο τον κόσμο (ακόμη και επί των ημερών των δύο αντίπαλων στρατιωτικών Συμφώνων) σε μαχητικά. Υπάρχουν επίσης μεταγωγικά, εκπαιδευτικά, πυροσβεστικά αεροσκάφη κ.ο.κ. Μπορεί να διακατέχεται από αριστερό αντιμιλιταρισμό, αλλά μία στοιχειώδης γνώσης των όρων και της σημασίας τους δεν του κάνει κακό!


"ΕΣΤΙΑ", 29-30/11/20




"Εφ.Συν/ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ", 29-30//11/14







 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου