οι κηπουροι τησ αυγησ

Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2020

Έναν χώρο ειρηνικό, ήρεμο, φωτεινό, ένα σπιτικό του πνεύματος. όπως είναι οι χώροι των βιβλιοπωλείων, με την μυρωδιά του φρεκοτυπωμένου χαρτιού, την πιο γλυκιά μυρωδιά του κόσμου, πόσο αδιανόητα άρρωστος μπορεί να είναι κανείς για να τον στοχοποιήσει, να τον τινάξει στον αέρα; Το επόμενο βήμα θα είναι να ζητούν πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων σε όσους τολμούν να εισέρχονται σε βιβλιοπωλείο ή να καίνε βιβλία που δεν αποθεώνουν το πείραμα της Βενεζουέλας, τον παράδεισο της Βόρειας Κορέας, τον βαθύ ανθρωπισμό του Ιωσήφ Στάλιν. Σε ποιαν εποχή βρισκόμαστε, αλήθεια; Τι χρονολογία έχουμε;

 Από "ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ"




Πόσο μπορεί να κοστίζει η χυδαιότητα, το να τραβήξεις την κοινωνία στη λάσπη; Το να βρομίζεις την ζωή σε κάθε της εκδοχή; Ίσως και 50 λεπτά η ανάρτηση, αν είσαι επαγγελματίας «ιδεολόγος» και κόβεις μπλοκάκι παροχής υπηρεσιών στο κόμμα ή μπορεί και δωρεάν αν είσαι πρόθυμος εθελοντής που συμμετέχει στον λυματοπόλεμο για την σωτηρία του κόσμου. Τα ευγενικά τρολ που διακτίνιζαν ψόφους και καρκίνους ανασύροντας απειλές από τους πιο αχανείς βυθούς του διαστροφικού ψυχισμού, στο έρεβος εκείνο της ανθρωπότητας που διαπερνά τον φλοιό του πολιτισμού φτάνοντας στην απόλυτη ζουγκλώδη κατάσταση, είναι εδώ, παρόντα, και εκτελούν συμβόλαια τοξικότητας. Αποστολή τους η εξόντωση των αντιπάλων τους - από αηδία.

Ο πρωθυπουργός της χώρας –ο όποιος πρωθυπουργός– διάλεξε την περίοδο των Χριστουγέννων ένα βιβλιοπωλείο –ένα οποιοδήποτε βιβλιοπωλείο– για να αγοράσει παρέα με την κόρη του μερικά βιβλία. Περίμενε στην ουρά όπως όλοι κι όταν ήρθε η σειρά του, μπήκε στο βιβλιοπωλείο, διάλεξε μερικά βιβλία, πλήρωσε και αποχώρησε.

Σε οποιαδήποτε χώρα του πλανήτη, αυτό το καθημερινό γεγονός θα ήταν κάτι φυσιολογικό γιατί συνήθως οι πρωθυπουργοί μπορεί και να διαβάζουν, μπορεί και να θέλουν να ζήσουν την μικρή απόλαυση μιας κοινωνικής πνευματικής δραστηριότητας. Στην Σκανδιναβία, αυτές οι πρακτικές είναι καθημερινές. Εκεί μάλιστα το …παρακάνουν, πάνε με ποδήλατα στις δουλειές τους, ψωνίζουν οι ίδιοι από το σουπερμάρκετ, βγάζουν τα σκουπίδια τους στους κάδους, δίχως αυτό να αποτελεί κάτι το αξιοπερίεργο. Αυτό είναι το ζητούμενο της δημοκρατίας. Όχι να πετάγονται ως τη Βενεζουέλα να αγοράσουν λάχανα και από εκεί με ιδιωτικά αεροπλάνα μαφιόζων να ρίχνουν τις γυροβολιές τους στην Καραϊβική.

Στην προοδευτική Ελλάδα, με την έξτρα κουλτούρα τού «Πώς δενότανε τ’ ατσάλι», δεν μασάμε από …τις πονηριές της αντίδρασης. «Τι ωραίο πλυντήριο που έγινε το βιβλιοπωλείο σας για τον πρωθυπουργό μας και τις πολιτικές του!», δηλώνει ο τρόλαρχος (χαρακτηριστικός εκφραστής όλης της προοδευτικής αντίληψης) στον ψευτολογαρισμό του, κάτω από μια σχετική με την πρωθυπουργική επίσκεψη, ανάρτηση του βιβλιοπωλείου. Είναι προφανές ότι έπρεπε ο βιβλιοπώλης να πετάξει έξω τον πρωθυπουργό με τις κλωτσιές για την προσβολή που του έκανε να έρθει να αγοράσει βιβλία από το βιβλιοπωλείο του ξεπλένοντας τις αντιλαϊκές πολιτικές του. Πρέπει να ντρέπεται ο μανάβης που δέχεται να ψωνίζει ο πρωθυπουργός της χώρας από το μανάβικό του, διότι εκφράζει το πιο άγριο πρόσωπο του νεοφιλελευθερισμού. Έπρεπε να ντρέπεται ο εστιάτορας που δέχεται τον πρωθυπουργό στο μαγαζί του ξεπλένοντας τις αμαρτίες του. 

Είναι λογικό αίτημα να απαγορευτεί πάραυτα στον Έλληνα πρωθυπουργό η είσοδος στα βιβλιοπωλεία και όπου αλλού κρίνει σκόπιμο το λαϊκό κίνημα, καθώς, προφανώς σύμφωνα με την προοδευτική αντίληψη, τα βιβλιοπωλεία είναι χώροι όπου μπορούν να επισκέπτονται απρόσκοπτα αντάρτες πόλεων που έχουν δολοφονήσει καμιά δεκάρια άτομα, απαλλοτριωτές τραπεζών, αγανακτισμένοι που έχουν κάψει απεργοσπάστριες εγκύους και άλλες διαπρεπείς μορφές της τέχνης και του πολιτισμού. Κι αυτός ο αχάριστος λαός που με 40% ξέπλυνε τις αμαρτίες του βρώμικου νεοφιλελευθερισμού, αξίζει μπουρλότο! «Μεγάλη αναταραχή, υπέροχη κατάσταση!»

Έναν χώρο ειρηνικό, ήρεμο, φωτεινό, ένα σπιτικό του πνεύματος. όπως είναι οι χώροι των βιβλιοπωλείων, με την μυρωδιά του φρεκοτυπωμένου χαρτιού, την πιο γλυκιά μυρωδιά του κόσμου, πόσο αδιανόητα άρρωστος μπορεί να είναι κανείς για να τον στοχοποιήσει, να τον τινάξει στον αέρα; Το επόμενο βήμα θα είναι να ζητούν πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων σε όσους τολμούν να εισέρχονται σε βιβλιοπωλείο ή να καίνε βιβλία που δεν αποθεώνουν το πείραμα της Βενεζουέλας, τον παράδεισο της Βόρειας Κορέας, τον βαθύ ανθρωπισμό του Ιωσήφ Στάλιν. Σε ποιαν εποχή βρισκόμαστε, αλήθεια; Τι χρονολογία έχουμε;

Πόσο αχαλίνωτο ψυχισμό μπορεί να διαθέτει ένα κάθαρμα για να υπονομεύσει δίχως κανέναν λόγο τον κόπο μιας ολόκληρης ζωής αυτών των ρομαντικών βιβλιοπωλών των Πλειάδων με τις δύο γατούλες που φιλοξενούν στον χώρο τους δημιουργώντας μιαν ιδανική ατμόσφαιρα φιλανάγνωσης, επειδή ο πρωθυπουργός της χώρας επέλεξε το βιβλιοπωλείο τους για να κάνει τα χριστουγεννιάτικα ψώνια του! Πώς μπορεί να αντιμετωπίσει κανείς αυτό τον ασύμμετρο πόλεμο; Πώς μπορεί να υπερασπιστεί την ζωή του, τον κόπο του, την ύπαρξή του απέναντι σε ένα χυδαίο υποκινούμενο, φανατικό, ανώνυμο, καθοδηγούμενο και αργυρώνητο υποκείμενο που απειλεί; Πώς μπορεί να αναπτυχτεί στοιχειωδώς μια κοινωνία εγκλωβισμένη σε αυτόν τον ασφυκτικό κλοιό του τρόμου που δημιουργεί η απόλυτη χυδαιότητα;

Η αντίδραση υπήρξε βίαιη γιατί κάποιοι θεωρούν τα βιβλιοπωλεία αποκλειστικό χώρο ευθύνης τους, δικό τους τσιφλίκι - όπως και τα πανεπιστήμια. Το εξωφρενικότερο δε όλων είναι ότι οι περισσότεροι από αυτούς είναι ξύλα απελέκητα, ένα ρεμπέτ ασκέρι αγράμματων!

Πρόκειται για το πιο επικίνδυνο συμβάν αυτής της δύσκολης χρονιάς που τελειώνει…

1 σχόλιο:

  1. Γεια σας Κυρίες και κύριοι, Χρειάζεστε οικονομική βοήθεια; Είμαι η Σούζαν Μπένσον. Είμαι δανειστής και επίσης οικονομικός σύμβουλος.

    Χρειάζεστε ένα επιχειρηματικό δάνειο, ένα προσωπικό δάνειο, ένα στεγαστικό δάνειο ή ένα δάνειο για να ολοκληρώσετε το έργο σας; αν η απάντησή σας είναι ναι, θα σας συνιστούσα να επικοινωνήσετε με την εταιρεία μου. Παρέχουμε κάθε είδους υπηρεσίες δανείων, συμπεριλαμβανομένων μακροπρόθεσμων και βραχυπρόθεσμων δανείων. Για περισσότερες πληροφορίες, γράψτε μας μέσω email: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) ή στείλτε μου μήνυμα στο WhatsApp μέσω: +447903159998 και λάβετε απάντηση σε μια στιγμή.

    Είμαστε μια ολοκληρωμένη εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και δεσμευόμαστε να σας βοηθήσουμε να ικανοποιήσετε όλες τις φιλοδοξίες σας. Ειδικευόμαστε στην παροχή δομημένων λύσεων χρηματοδότησης σε ιδιώτες και εταιρείες με τον πιο αποτελεσματικό και ταχύτερο τρόπο.

    Ακολουθούν ορισμένοι λόγοι για τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε μαζί μας για δάνειο.
    * Ευκολία - Μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για δάνειο ανά πάσα στιγμή, οπουδήποτε.
    * Ευέλικτο ποσό - Αποφασίζετε πόσα θέλετε να δανειστείτε.
    * Γρήγορη άμεση χρηματοδότηση - Λάβετε το δάνειο σας εντός 24 ωρών μετά την έγκριση.
    * Ευέλικτο επιτόκιο - Καλό επιτόκιο.
    * Υψηλά ποσοστά έγκρισης
    * Ευέλικτη αποπληρωμή - Παίρνετε την ευκαιρία για να επιλέξετε την ημερομηνία αποπληρωμής, είτε εβδομαδιαία, μηνιαία ή ετήσια για διάρκεια 1-30 ετών.
    * Απλή διαδικτυακή εφαρμογή.
    * Εξατομικευμένη καθοδήγηση και εξειδίκευση.
    * Χωρίς κρυφές χρεώσεις

    Μην χάσετε μια ευκαιρία λόγω έλλειψης χρημάτων. Επικοινωνήστε με την εταιρεία μου τώρα, μπορούμε να σας βοηθήσουμε με ένα δάνειο, επειδή έχουμε βοηθήσει πολλά άτομα και οργανισμούς που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες σε όλο τον κόσμο

    Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την προσφορά δανείου, στείλτε μας το αίτημα δανείου σας μέσω:
    Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com
    WhatsApp: +447903159998

    Οι μεσάζοντες / σύμβουλοι / μεσίτες είναι ευπρόσδεκτοι να φέρουν τους πελάτες τους και προστατεύονται 100%. Με απόλυτη εμπιστοσύνη, θα συνεργαστούμε για τα οφέλη όλων των εμπλεκόμενων μερών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή