οι κηπουροι τησ αυγησ

Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

"...Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι συνταγματικά Κυβερνώσα Αριστερά [;] κι αυτό δεν μπορεί ν' αμφισβητηθεί μ' ενέργειες του τύπου «Παραιτηθείτε». Το ερώτημα όμως που παραμένει ανοικτό είναι «Ποιος ΣΥΡΙΖΑ μάς κυβερνάει»; Κι αυτό γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πετύχει το Απόλυτο...."

Από "ΤΑ ΝΕΑ"

"ΤΑ ΝΕΑ", 22/06/17
ΠΟΙΟΣ ΣΥΡΙΖΑ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ

"ΕΝΟΧΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ", του Γιάννη Πανούση

Μην παίρνεις τόσο σοβαρά τον εαυτό σου,
σου λένε οι θεατές που σε παρακολουθούν
από απόσταση ασφαλείας
Εύα Μοδινού, «Η ηλικία της πέτρας»



Στην Ελλάδα το Ηθος της Σιωπής θρυμματίστηκε από τις «αυθόρμητες» κραυγές του όχλου της πλατείας.
Στην πολιτική σκηνή οι «ηθοποιοί», ως μη-ποιούντες ήθος, προτιμάνε το Δελφινάριο [τριλογία των Ιτσας, με κορυφαίο τον Γ(κ)λίτσα], γιατί μόνον εκεί μπορούν να πετύχουν «παραποίηση αλήθειας και ζωής».
Κινούνται, και μας παρακινούν να υπο-βιώνουμε, ανάμεσα στην πικροργή και την κουφιαυταπάτη.
Ολα, κι απ' όλες τις κατευθύνσεις, μυρίζουν ίντριγκα και βρώμικο νερό υπο-νόμου. Καταλογίζουμε και αναγνωρίζουμε στους κυβερνώντες, και βέβαια και στους κυβερνήσαντες, ένα κοινό χαρακτηριστικό: το γονίδιο αλαζονείας σε συνδυασμό με το σύνδρομο αυθεντίας. Η ευθύνη των αξιωματούχων απέναντι στην εθνική αλήθεια, τις προεκλογικές κομματικές υποσχέσεις τους και την ελευθερία της πολιτικής κριτικής έχουν μηδενιστεί ή συμψηφιστεί με τη [συν]ευθύνη των πολιτών που στέκουν απαθείς στα συμβαίνοντα στη χώρα μας.
Παρά ταύτα η [πολιτική] φάση συνεχίζεται και οδεύει προς τη θερινή ραστώνη [αν βέβαια δεν διακοπεί από την εύθραυστη ισορροπία στο Αιγαίο].
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι συνταγματικά Κυβερνώσα Αριστερά [;] κι αυτό δεν μπορεί ν' αμφισβητηθεί μ' ενέργειες του τύπου «Παραιτηθείτε».
Το ερώτημα όμως που παραμένει ανοικτό είναι «Ποιος ΣΥΡΙΖΑ μάς κυβερνάει»;
Κι αυτό γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πετύχει το Απόλυτο.
  • Είναι [και] ΠΑΣΟΚ, αφού αφήνει την ανομία των δικών του να διευρύνεται ατιμώρητη και εξ-«υπηρετείται» από πρωτοκλασάτα, πρώην πράσινα, στελέχη.
  • Είναι [και ] ΝΔ, αφού συμμαχεί με «αποσκιρτήσαντες» [;] κλασικούς ΝεοΔημοκράτες - νυν ΑΝΕΛ - οι οποίοι άλλωστε δεν έχασαν ούτε τις ρίζες ούτε τις ιστορικές αναφορές τους.
  • Είναι [και] ΚΚΕ, αφού πολλά στελέχη του προέρχονται από αυτή τη μήτρα και ουδέποτε αποκήρυξαν τον [κρυφό;] θαυμασμό τους για τον Ανύπαρκτο Σοσιαλισμό της Δικτατορίας του Κόμματος.
  • Είναι [και] ΑΝΑΡΧΟΑΡΙΣΤΕΡΙΣΤΗΣ, αφού οι επικοινωνιακοί δίαυλοι, και όχι μόνον, με τους λεγόμενους «χώρους» αφήνουν τις πλατείες άδειες από Αγανακτισμένους [λόγω της δικής τους διακυβέρνησης].
  • Είναι [και] ΠΟΤΑΜΙ, αφού ασκεί τη δημοσιογραφική πολιτική των χάπενινγκς.
  • Είναι [και] ΚΕΝΤΡΩΟΣ, αφού στο εξωτερικό, ανεξαρτήτως γραβάτας και κορόνας, «συνεργάζεται» με κεντροδεξιές κυβερνήσεις και συντηρητικούς πολιτικούς.
  • Είναι [και] ΑΡΙΣΤΟ-ΚΡΑΤΙΚΟΣ, αφού γοητεύεται από Ροτσιλντικούς κύκλους και αναζητεί μεγαλοαστικούς τίτλους.
  • Είναι [και] ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ, αφού από τον Μπελογιάννη στο Βατικανό, ένα αεροπορικό ταξίδι δρόμος.


Τελικά το ερώτημα παραμένει αναπάντητο.
Ο κυβερνών ΣΥΡΙΖΑ σε ποια σχέση βρίσκεται με τον κοινωνικό ΣΥΡΙΖΑ; Κι ακόμα «τι λένε για όλα αυτά οι Συριζαίοι του μόχθου ή του πνεύματος»;

ΥΓ: Συντακτική Επιτροπή είχε συγκροτήσει η Μεγάλη Αικατερίνη για τους Τατάρους και τους Μουζίκους
ΥΓ2: «Να δώσουμε χρόνο στον χρόνο να γράψει τ' απομνημονεύματά μας.
Να γυρίσουμε ένα εικονικό ριάλιτι χωρίς εικόνα κι ένα πραγματικό χωρίς ρεαλισμό.
Ν' αφήσουμε τον χρόνο να γλιστρά στα ίδια δρομολόγια, στην ίδια άβυσσο, αλλά χωρίς προορισμό» [Ντ. Σιώτης, «Σενάριο χωρίς διάλογο»]
Ο καθηγητής Γιάννης Πανούσης είναι πρώην υπουργός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου